Borş de miel

de madi_marin in Ciorbe, 16 Apr 2012 | 7697 vizualizari

 

Desigur că nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare nici borşul de miel. Cu aroma inconfundabil de delicioasă şi mult leuştean proaspăt.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de miel pentru ciorbă
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină
  • 1 pătrunjel
  • 1 ardei gras roşu
  • fidea
  • 2 ouă
  • borş
  • leuştean proaspăt
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borş de miel:

Carnea se spală bine, apoi se pune la fiert în apă rece. Se spumează de câte ori e nevoie.

Legumele se curăţă , se spală şi se taie cubuleţe. Când carnea e fiartă se scoate, apoi în zeama în care a fiert se adaugă toate legumele. Carnea se curăţă de pe oase .

Când legumele sunt fierte, se adaugă carnea , fideaua şi borşul clocotit după gust. Se lasă să fiarbă împreună cam 10 minute, după care se drege borşul cu ouăle bătute. Se potriveşte gustul cu sare , se stinge focul, apoi se adaugă leuşteanul tocat mărunt.

Se serveşte cu ceapă şi smântână.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Se mai poate aroma cu tarhon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Borş de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

cocolina 1

22.04.2012, 15:56

bun bors de mielut

madi_marin 1

22.04.2012, 18:15

cocolina...asa e... mie imi place la nebunie...

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 11:25

foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de miel