Buseuri cu crema de ciuperci
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriSpalam ciupercile si le punem pe un servetel absorbant le scurs. Ceapa se curata,se spala si se marunteste in blender. Intr-o tigaie punem uleiul si ceapa. Ciupercile taiate in 4 se pun...Citeste continuarea
Budinca de tapioca cu sofran si apa...
Postat de: mitinita in DulciuriPunem la fiert lapte cu tapioca si amestecam des,ca sa nu se lipeasca perlele intre ele sau pe oala. Adaugam zaharul. Mai completam cu lapte daca nu s-au fiert perlele. Intr-un bol mic punem...Citeste continuarea
Bezele de cartofi
Postat de: andreea_angelo in Aperitive / GarnituriPentru prima data punem cartofii la fiert in apa rece cu sare. Cand s-au fiert ii curatam si ii pisam ca la pireu. Adaugam in pireul de cartofi margarina, galbenusurile de la cele 2 oua,...Citeste continuarea
Budinca de paste cu branza la cuptor
Postat de: Alinutza80 in PasteBranza se da prin razatoarea cu gauri mari. Pastele se pun la fiert conform instructiunilor dupa pachet. Ouale se bat cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie, apoi se amesteca cu...Citeste continuarea
Biscuiti cu migdale si ciocolata...
Postat de: timea in DulciuriAmestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul brun si cu oul. Adaugam esenta de migdale si bicarbonatul de sodiu stins cu putina zeama de lamaie. Adaugam apoi ciocolata rasa pe...Citeste continuarea
Biscuiti englezesti
Postat de: simo_brkic in DulciuriMai intai amestecam untul cu zaharul,framantam si amestecam bine apoi adaugam oul, faina si praful de copt, esenta.Compozitia e buna cand nu se lipeste de degete, dar e moale .Intindem foi...Citeste continuarea
Buseuri cu crema de fructe de mare
Postat de: cristeena20 in Fructe de mare- aluatul foietat se decupeaza in forme rotunde pentru a forma bucheurile sau se pot forma triunghiuri pe care le desfacem apoi cand sunt coapte in 3 straturi pe car ele umplem. De asemenea se pot...Citeste continuarea
Bucatini "cacio e pepe"
Postat de: caroline in PasteIntr-o tigaie punem uleiul si adaugam piper negru, dupa preferinta fiecaruia :) Pastele le punem la fiert in apa sarata si le fierbem conform indicatiilor de pe pachet ( aprox 7 minute)....Citeste continuarea
Budinca braziliana
Postat de: ANCA in PrajituriLaptele condensat impreuna cu laptele integral, masurat cu aceeasi cutie, se amesteca intr-un bol. Punem si ouale, apoi mixam la turatie mare pana ce toate ingredientele sunt omogenizate ....Citeste continuarea
Burger de somon
Postat de: Poliana in SomonSomonul este indicat sa fie fara piele. Eu nu am gasit fara, asa ca am luat niste bucati de somon si am eliminat usor toata pielea, cu ajutorul unui cutit toata pielea. Cartofii ii curatam de...Citeste continuarea
Biscuiti de ciocolata pentru copii
Postat de: timea in DulciuriDin ingredientele de mai sus facem o coca pe care o punem la frigider timp de o ora. Scoatem din frigider o lasam cateva minute apoi intidem o foaie potrivit de groasa pe care o decupam cu...Citeste continuarea
Budinca de orez cu mere
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in DulciuriSe fierbe orezul in apa (la o masura de orez, 3 masuri de apa), iar cand este aproape gata fiert, se scurge de apa si se adauga laptele fierbinte in care am adaugat sare si 75 grame zahar....Citeste continuarea
Briose cu stafide si ciocolata - de...
Postat de: ana77 in Mancaruri de post- pentru inceput punem stafidele la inmuiat in rom (eu le-am spalat si le-am lasat in putina apa) - amestecam uleiul cu zaharul si turnam treptat apa si otetul - incorporam faina amestecata...Citeste continuarea
Briose tricolore - La multi ani...
Postat de: pusikmea in PrajituriSe mixeaza oul cu zaharul, dupa care se adauga treptat uleiul, laptele acru, esenta de vanilie, coaja de portocala, faina si praful de copt si se omogenizeaza bine compozitia. Compozitia se...Citeste continuarea
Budinca din taitei de orez
Postat de: rodicamaria in Aperitive / GarnituriPastele se fierb dupa indicatiile de pe ambalaj.Mazarea se fierbe in apa cu sare.Ciupercile taiate cubulete se calesc in ulei pana se evapora apa care au lasat-o.Carnea se taie cubulete. Ouale...Citeste continuarea
Bomboane cu biscuiti, nuca si murata
Postat de: Sim0naWorld in DulciuriAm amestecat biscutii cu nuca, cacaoa, zaharul pudra. Am adugat apoi untul si murata, iar la final nuca de cocos. Daca aluatul este prea moala mai adaugati biscuiti sau nuca de cocos,...Citeste continuarea
Bourguignon Vegetarian
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe încălzește jumătate din cantitatea de ulei și jumătate din cea de unt la foc mare și se adaugă ciupercile care se gătesc până se rumenesc, dar nu au eliberat încă...Citeste continuarea
Briose cu branza proaspata cu gust...
Postat de: andreea_angelo in PrajituriSe adauga amestecul pentru copt intr_un vas inalt impreuna cu un ou,uleiul si laptele,se amesteca cu ajutorul mixerului sau telului,pana devine cremos. Se pun cele 12 forme de copt pe o foaie...Citeste continuarea
Boules de berlin ;)
Postat de: AnyCostescu in DulciuriSe face un aluat din faina, galbenusurile de la cele 4 oua, ulei, lapte si zahar. Albusurile se bat spuma si se aduaga peste aluat. Se lasa o ora aluatul la rece. Crema se face...Citeste continuarea
Briose cu cascaval si masline
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriAmestecam bine ouale batute cu laptele si uleiul, Taiem cascavalul cubulete,maslinele taiate rondele,ceapa o tocam marunt(si o scurgem de apa) Adaugam peste compozitia de ou si omogenizam...Citeste continuarea
Biscuiti aromati cu unt
Postat de: Creatsa in DulciuriAm mixat untul (la temperatura camerei) cu untura si zaharul pudra. Am adaugat treptat ouale, zaharul vanilat, coaja de lamaie, coaja de portocala, amoniacul si praful de copt. Impartim...Citeste continuarea
Biscuiti cu lapte, unt si vanilie
Postat de: Retetegg in DulciuriAm amestecat untul si faina, praful de copt si putina sare pana am obtinut un aluat nisipos. Am adaugat laptele, oul, zaharul pudra si cel vanilat, esenta. Am amestecat compozitia pana la...Citeste continuarea
Biscuiti cu tarate, alune de padure...
Postat de: rhapsody in Prajituri1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Amestecam ingredientele uscate in afara de alune si nuci. 3. Incorporam uleiul de palmier si apa in ingredientele uscate si framantam bine. 4....Citeste continuarea
Briose cu struguri - de post
Postat de: Poliana in PrajituriPreincalzim cuptorul la 190 de grade. Pregatim tava cu hartiute pentru briose si trecem repede la struguri. Numaram 48 de boabe de struguri - cata precizie!! - adica pentru fiecare briosa vom...Citeste continuarea
Bruschette cu rosii si ulei de...
Postat de: alba_zori in Aperitive / GarnituriFoarte simplu: Am taiat feliile de paine si le-am asezat intr-o tava de cuptor, le-am dat la cuptorul preincalzit la 200 grade pana s-au rumenit frumos, cam 10 minute. Intre timp am spalat...Citeste continuarea
Briose cu crema de unt
Postat de: LadyCrs in PrajituriUntul l-am frecat impreuna cu zaharul pudra la temperatura camerei pana ce s-a topit tot si am impartit crema in doua parti ( in una ama daugat o lingura de cacao, iar in cealalta putin colorant...Citeste continuarea
Briose cu cascaval Sofia si ciuperci
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriReteta advertorial Delaco * Citeste continuarea
Biscuiţi şpriţaţi săraţi sau...
Postat de: Ade200 in Aperitive / GarnituriSe amestecă unsoarea de porc, brânza rasă, chimenul. Făina se amestecă bine cu drojdia cu 15 minute înainte. Se adaugă la prima compoziţie. Se tapetează tava cu 2 coli de...Citeste continuarea
BOUGATSA cu crema
Postat de: doralinda72 in DulciuriFierbeti laptele, apoi intr-o cratita, topiti untul si puneti grisul si lasati cca 1 minut amestecand mereu. Turnati laptele fierbinte peste gris si amestecati repede apoi adaugati si zaharul....Citeste continuarea
Bulz ardelenesc cu kaizer si...
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carneIntr-o craticioara se pune putin unt,se topeste,se adauga un strat de mamaliga,punem branza de burduf imprastiata,kaizerul se pune cubulete.Mai punem 1 strat pe mamalita si adaugam deasupra felii...Citeste continuarea
Butter Indian Chicken
Postat de: epurasha2bb in PuiMarinam putin carnea de pui impreuna cu bucatelele de ghimbir, usturoi si cateva linguri de ulei. Mixul de condimente se amesteca cu lapte.Puiul marinat bucati in ghimbir si usturoi, se...Citeste continuarea
Bruschete cu usturoi si cascaval
Postat de: InLumeaMea in Aperitive / GarnituriTaiem bagheta feliute(de orice marime). Tava in care vom coace bruschetele o ungem cu ulei de masline si asezam feliile uniform. Putem stropi feliile cu putin ulei de masline pentru o aroma...Citeste continuarea
Broscute cu nuca prajita
Postat de: lilik in PrajituriIncepem prepararea aluatului cu o seara inainte: -separam albusurile de galbenusuri,iar albusurile le tinem deoparte pentru umplutura. -amestecam bine untura si smanatana pana se...Citeste continuarea
Briose din albusuri
Postat de: MotanLaOale in PrajituriAlbusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se intareste. Se adauga untul topit si racit si aromele si se mixeaza. Se adauga faina...Citeste continuarea
Budinca de paste cu branza si stafide
Postat de: merisor67 in DulciuriPastele le-am fiert conform instructiunilor, le-am scurs si le-am trecut prin jet de apa rece. Branza am sfaramat-o si am amestecat-o cu urda, zaharul, coaja si zeama de lamaie si ouale. Am...Citeste continuarea
Briose cu surprize
Postat de: lilik in PrajituriIntr-un bol am amestecat toate ingredientele uscate(faina,cacao,zahar,praf de copt,un praf de sare) si in altul cele lichide(oul,uleiul,esenta de rom si iaurtul),apoi peste cele uscate punem cele...Citeste continuarea
Budinca Abade de Priscos
Postat de: cristeena20 in DulciuriCaramelizam forma de budinca si dam deoparte Amestecam zaharul cu apa si cu baconul intreg. Amestecam galbenusurile cu vinul de porto . Scoatem sunca sau baconul si amestecam siropul de zahar...Citeste continuarea
Betive
Postat de: andreea_angelo in DulciuriSfarmam bine biscuitii si nucile,turnam laptele caldut si margarina Framantam bine si adaugam cantitatea de zahar dorita,mai mult sau mai putin decat am pus eu, 300g Dupa ce am...Citeste continuarea
Bilute cu cacao si nuci
Postat de: comanligia in DulciuriBiscuitii se macina fin, nucile la fel si se pun impreuna intr-un castron. Separat pe aragaz se face un sirop cu apa, cacao, margarina, zaharul si zaharul vanilat se fierb putin dupa care se...Citeste continuarea
Budinca de paste cu nuca,migdale si...
Postat de: ela in PastePunem la fiert o oala cu apa si putina sare.Cand apa incepe sa fiarba,rasturnam pastele in ea.Fierbem pastele al dente.Le scoatem intr-o sita si le lasam la scurs. Separam galbenusurile...Citeste continuarea
Budinca de mere cu paste si nuca
Postat de: merisor67 in DulciuriAm pus apa la fiert cu putina sare, iar cand a atins punctul de fierbere am adaugat pastele fainoase, adica melcisorii. Am lasat cam 10 minute la fiert dupa care i-am scurs de apa, apoi i-am...Citeste continuarea
Bezele colorate
Postat de: miha in DulciuriAlbusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma devine densa, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam si zeama de lamaie si omogenizam. La...Citeste continuarea
Brie cu Umami
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe aduce brânza la temperatura camerei. Se împarte în două părţi egale, iar partea superioară a crustei albe ce acoperă brânza se îndepărtează, lăsând...Citeste continuarea
Biscoturi
Postat de: doralinda72 in DulciuriSe amesteca faina cu praful de copt separat, apoi intr-un bol amestecam untul topit cu zaharul, uleiul, laptele, coaja de portocala si sucul de la portocala. Separat batem putin cele doua...Citeste continuarea
Bostan copt
Postat de: Zamfira in Mancaruri de postSpalam coaja bostanului, il portionam si indepartam semintele. Punem feliile de bostan pe o tava de copt si-l dam la cuptor pentru aproximativ 100 - 120 minute. Daca miezul nu este suficient de...Citeste continuarea
Berbecut la protap
Postat de: panacris in OaiePentru o asemenea lucrare, trebuie sa te pregatesti cel putin cu o saptamana inainte ( noi am inceput cu 2 sapt :D) ) . In prima saptamana se construieste protapul si se fac cumparaturile ptr...Citeste continuarea
Best Ever Chocolate Cake
Postat de: Poliana in TorturiPregatim ingredientele cu doua ore inainte de a ne apuca de treaba, acest lucru va face ca ingredientele sa aiba o temperatura asemanatoare in momentul folosirii. Ciocolata o topim la bian...Citeste continuarea
Biscuiti de casa
Postat de: mon in DulciuriSe amesteca zaharul cu ouale,praful de copt,praful de sare,zaharul vanilat si laptele.Se incorporeaza untura la temperatura camerei,apoi faina amestecand pana se obtine un aluat elastic.Punem la...Citeste continuarea
Bachalau (cod) Zé do Pipo
Postat de: cristeena20 in PestePregatim codul . Daca nue ste inmuiat si desarat , se pune in apa rece cu 3 zile inainte de folosire, schimband apa de mai multe ori pe zi. Eu cand cumpar asa il inmoi pe tot si il pun la...Citeste continuarea
Biscotti cu ciocolată
Postat de: Satisfyyourcravings in DulciuriSe amestecă ingredientele uscate, mai puțin zahărul cu migdalele într-un bol. Separat se bat ouăle cu vanilia și zahărul și se încorporează în mixul de făină. Se...Citeste continuarea