Biscuiti cu levantica

de ANNA_46 in Dulciuri, 24 Dec 2012 | 4027 vizualizari

 

Am achizitionat o ,, matrita" , nu stiu cum sa-i spun , in India mai demult se folosea la imprimarea panzelor, eu am sa o folosesc in bucatarie. Asadar am incercat si am fost multumita de rezultat.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. faina
  • 150 gr. zahar
  • un ou
  • 50 gr. martipan
  • 125 gr. unt
  • un praf sare
  • levantica uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu levantica:

Punem faina, zaharul, oul, untul, martipanul si praful de sare intr-un bol. Incepem cu a framanta untul cu martipanul, dupa care incorporam si restul. Punem aluatul pentru doua ore la rece. Presaram masa de lucru cu faina, intindem aluatul la grosimea de cca. 3 sau 4 mm. Presaram cateva (dupa plac) cu floricele de levantica, presam  putin, asezam matrita sau danteluta, presam din nou, dupa care decupam formele  dorite. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le introducem la cuptorul incalzit in prealabil la 190 °C  si le coacem aproximativ 10 minute.

Sunt foarte moi si aromate.

Va doresc : Pofta buna !

TIPS-URI

1

Modelul celor de pe ultima foto. e presat cu danteluta

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu levantica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti digestivi " 100"