Buturuga

de cristeena20 in Torturi, 2 Ian 2013 | 4047 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foaie: 

  • 5 oua 
  • 150 gr zahar 
  • 150 gr faina

Crema:

  • 50 gr cacao
  • 500 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 5 galbenusuri
  • coaja rasa de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buturuga:

Pregatim blatul pentru rulada:

Batem bine ouale cu zaharul pana devine crema alba si adaugam faina cu ferment pentru prajituri. Coacem pe foaie de copt in tava si apoi calda o rulam intr-un prosop.

Crema: Fierbem laptele;

Amestecam faina cu cacao si zaharul si adaugam galbenusurile. Turnam treptat laptele fierbinte. Se mai tine la foc putin pana se ingroasa. 

- Ungem rulada cu aceasta crema  si ornam in exterior, incercand sa imitam un trunchi de copac (vezi pozele)

Daca ti-a placut reteta noastra "Buturuga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort buturuga