A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Branzoici

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Intr-un bol mare cernem faina. Separat, intr-o canita amestecam bine drojdia cu o lingurita de zahar, apoi adaugam 3 linguri de lapte caldut. Turnam peste faina amestecul cu drojdie, restul de...Citeste continuarea

Barcuta cu legume la cuptor

Postat de: ralu_river in Mancaruri de legume

Se spala vanata, se taie pe lungime in jumatate, se scobeste miezul, avand grija sa nu se rupa coaja, care se sareaza, se unge cu putin ulei si se da la cuptor, la 180 de grade, pentru 15...Citeste continuarea

Bomboane din biscuiti cu caise...

Postat de: Toamna07 in Dulciuri

Caisele se taie cubulete mici. Nucile se usuca in cuptorul incins,10-15 minute,apoi se curata de coaja si se maruntesc. Biscuitii se zdrobesc si ei. Se amesteca intr-un castron...Citeste continuarea

Bezele cu crema de ciocolata

Postat de: LadyCrs in Dulciuri

Intr-un vas de sticla punem albusurile pe care le batem cu mixerul si praful de sare pana se intaresc. Treptat adaugam zaharul si mixam pana se topeste si pana se intareste compozitia....Citeste continuarea

Budinca cu cacao si smantana.

Postat de: lilik in Dulciuri

Frecam galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam cacao,amidonul si adaugam treptat smantana si laptele,amestecand pentru a nu face cocoloase. Punem compozitia pe foc si lasam sa fiarba la foc mic...Citeste continuarea

Buche de Noel - Buturuga

Postat de: mitinita in Torturi

Se separa ouale,iar albusurile se bat ca pentru bezea. Se adauga zaharul si zaharul vanilat,apoi adaugam galbenusurile si faina data prin sita. Amestecam incet,cu o miscare de sus in jos,astfel...Citeste continuarea

Budinca cu penne si telemea de oaie

Postat de: medioto59 in Paste

Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. In timp ce pastele fierb sfaramam branza cu ajutorul unei furculite (sau o dam prin razatoare) -dar mie imi place mai mult...Citeste continuarea

Bruschete delicioase

Postat de: ligia_hansyy in Aperitive / Garnituri

Se piseaza usturoiul si se amesteca cu untul, se ung  feliile de paine, dupa care se aseaza intr-o tava si se dau la cuptor. Rosiile se curata si se taie cubulete se ameteca cu verdeata...Citeste continuarea

Briose cu crema de unt

Postat de: scortisoara in Prajituri

Preincalzim cuptorul si asezam hartiutele de briose in tava speciala. Taiem in bucati mici mici ciocolata, sau o dam prin robotul de bucatarie apoi o amestecam cu faina, cacao si praful de...Citeste continuarea

Budinca de spaghete, cu branza si...

Postat de: Ina in Dulciuri

Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe pachet, in apa cu sare . Cand sunt fierte oprim focul, dar lasam vasul acoperit cu capacul, inca 20 minute, apoi  scurgem apa si punem...Citeste continuarea

Boeuf Stroganoff

Postat de: elucubratiiculinare in Vita

Pregătim cușcușul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când este gata se amestecă cu o lingură de unt și se condimentează cu sare și piper. Carnea se spală și se taie...Citeste continuarea

Banana bread

Postat de: Corina33 in Prajituri

Se preincalzeste cuptorul la 150 de grade. Se unge cu unt o forma de chec si se tapeteaza cu hartie de copt.  Se amesteca intr-un bol ingredientele uscate: faina, scortisoara, cocosul si...Citeste continuarea

Biscuiţi fragezi cu dulceaţă de...

Postat de: sisterskitchen in Dulciuri

1. Se mixează untul împreună cu zahărul,până obţinem o cremă. 2. Se adăugă gălbenuşul şi amestecăm bine,după care se pune extractul de vanilie. 3. Separat se...Citeste continuarea

Barcute de avocado

Postat de: alba_zori in Aperitive / Garnituri

Foarte simplu: am curatat avocado-ul de coaja, l-am taiat in doua in lung, i-am scos samburele si l-am asezat in farfurie. Am sarat, piperat, un pic de zeama de lamaie si am ras niste parmezan si...Citeste continuarea

Bezele fantoma de Halloween

Postat de: dalina2007 in Prajituri

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat, cate o lingura si se bat albusurile bine de fiecare data. Este foarte important ca zaharul sa fie complet dizolvat...Citeste continuarea

Banana bread

Postat de: ralu_river in Prajituri

Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava pentru chec. Se topeste unt (nu se fierbe), se adauga bananele facute piure cu furculita, zahar, vanilie, scortisoara, ou batut usor. Se amesteca...Citeste continuarea

Budinca de tapioca cu litchi

Postat de: ralu_river in Dulciuri

Perlele de tapioca se pun la fiert in lapte si sucul de la litchi, amestecand des. Fructele se taie marunt si se adauga peste perle dupa 10 minute. Se lasa pe foc inca 20 de minute. Este important...Citeste continuarea

Brioșe cu fulgi de ciocolată

Postat de: elucubratiiculinare in Prajituri

Într-un castron cernem făina cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Untul se pune într-o crăticioară pe foc mic să se topească, apoi se lasă un pic la răcit. Se bat bine...Citeste continuarea

Briose cu branza de vaci

Postat de: ralu_river in Prajituri

Se mixeaza cele doua oua cu zahar, apoi se adauga incet uleiul si laptele, se mixeaza. Se adauga faina amestecata cu praf de copt, cacao si scortisoara si se mixeaza din nou. In alt vas se...Citeste continuarea

Bloody Mary - cocktail cu alcool

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Cocktail

Amestecati intr-un pahar vodca, sucul de rosii si zeama de la lime. Reteta originala recomanda la trei masuri de vodca, sase masuri de suc de rosii si o masura de zeama de lamaie sau de lime. La...Citeste continuarea

Bezele fantomite

Postat de: Sim0naWorld in Dulciuri

Albusurile reci impreuna cu putina sare, le-am batut spuma. Am adaugat treptat zaharul pudra, mixand continuu. Spre final am pus si esenta de vanilie si am continuat mixarea cca 15 minute....Citeste continuarea

Biscuiti cu migdale (Amaretto...

Postat de: Satisfyyourcravings in Dulciuri

Migdalele se macina fin si se amesteca cu zaharul pudra pana la omogenizare. Se adauga coaja de lamaie, albusurile, esenta de vanilie si mierea. Se amesteca foarte bine, apoi se adauga faina. Este...Citeste continuarea

Budinca de cartofi cu carne tocata...

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Cartofii curatati, spalati si feliati i-am pus la fiert in apa cu putina sare. I-am lasat doar cateva minute dupa ce au atins punctul de fierbere. Ceapa am tocat-o marunt, la fel usturoiul,...Citeste continuarea

Branza cu mucegai, mere ionatan si...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Branza se taie cubulete, marul se spala, se taie in sferturi si se intre bucatile de branza. Totul se acopera "artistic" cu dulceata de sfecla rosie ( vezi reteta aici: ...Citeste continuarea

Bors taranesc de pui cu iaurt si...

Postat de: RuxyRux in Ciorbe

Zarzavaturile se toaca mai mari( mai din topor). Verdeata se toaca si ea marunt. Carnea se spala bine, apoi se taie marunt.' Intr-o oala punem 1/2 cana de apa, apoi si uleiul si in ea pe...Citeste continuarea

Biscuiti pentru Craciun

Postat de: LUK in Prajituri

  Untul cu untura se amesteca bine cu zaharul pudra,se omogenizeaza apoi cu iaurtul si nuca de cocos.Adaugam esentele si faina amestecata cu praful de copt.Se acopera cu o folie de plastic si...Citeste continuarea

Bundas cu miez de lapte

Postat de: panacris in Sandvisuri

Chifla se taie felii mai groase. Ouale se bat energic cu un praf de sare, se trec apoi feliile de chifla prin oula batut si seprajesc in ulei de palmier foarte incins. Miezul de lapte se taie...Citeste continuarea

Budinca cu ravioli si kapia

Postat de: rocsi_1612 in Paste

Intr-o oala punem apa la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot punem ravioli si ii fierbem intre 8-10 minute. Cand sunt gata ii scurgem bine de apa si ii lasam sa se racoreasca putin....Citeste continuarea

Bruschete cu crema de branza

Postat de: rhapsody in Aperitive / Garnituri

Taiem bageta in felii si o ungem cu ulei de masline (stiu ca in reteta clasica painea se unge cu ulei abia dupa ce o scoti din cuptor, dar mi s-a parut mai buna asa pentru varianta pe acre am...Citeste continuarea

Broscute

Postat de: rhapsody in Sandvisuri

Taiem chiflele si punem in ele cate 2 felii de miez de lapte si pastrama de porc. Infingem maslinele in cate o jumatate de scobitoare si le punem pe chifla. Din cascaval taiem felii groase si le...Citeste continuarea

Biscuiti cu crema de cappuccino

Postat de: alba_zori in Prajituri

Foarte simplu pana la urma: 1.Se pregatesc biscuitii asa: se pune intr-un bol oul proaspat cu zaharul pudra si se amesteca cu o furculita pana se dizolva, apoi se adauga si aromele vanilie si...Citeste continuarea

Budinca de mamaliga

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Simplu usor si tare gustos! Am preparat o mamaliguta mai vartoasa dintr-o cana de malai, desigur ca am pregatitt mai multe portii din ea. Restul e simplu si stie toata lumea ca nu e ceva...Citeste continuarea

Budinca de tapioca cu sos de mure

Postat de: ralu_river in Dulciuri

Perlele de tapioca se fierb impreuna cu laptele, mierea si vanilia circa 20 de minute, pana cand devin translucide. Murele se fierb impreuna cu cele 2 linguri de miere si cele 2 linguri de suc...Citeste continuarea

Buseuri cu spanac

Postat de: ralu_river in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput, ungeti o tava pentru briose cu putin ulei. Fierbeti spanacul pentru 10 minute, in cazul in care aveti proaspat. Bateti ouale, amestecati-le cu ardeiul cubulete, cu ceapa taiata...Citeste continuarea

Biscuiti cu ciocolata

Postat de: rhapsody in Dulciuri

1. Puneti intr-un vas la topit ciocolata, peste care adaugati cele 4 linguri de lapte. 2. Intr-un vas amestecati faina cu prfaul de copt, zaharul, zaharul brun si uleiul de palmier. 3. Dupa...Citeste continuarea

Briose de pui cu piure

Postat de: nico15 in Pui

Pentru inceput spalam pieptul si pulpele de pui le zvantam si trecem pulpele prin flacara, le spalam din nou si le punem in apa cu sare la fiert, le lasam sa fiarba si vom spuma,dupa aceea adaugam...Citeste continuarea

Broccoli in vin rosu

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Se pune broccoli la fiert circa 15 minute, dupa care il scoatem din apa si il taiem fasii mai subtiri .Intr-o oala sau o tigaie punem broccoli, adaugam sare si piper si usturoiul feliat subtire....Citeste continuarea

briose cu ciocolata

Postat de: AnyCostescu in Prajituri

Frecati untul moale (daca nu aveti timp sa il lasati sa se inmoaie la temperatura camerei bagati-l 10-20 secunde maxim la microunde) cu zaharul. Ouale se bat aparte cu zaharul vanilat....Citeste continuarea

Bistecca di maiale con aglio

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Carnea se spala sub jet de apa rece, se tamponeaza cu un servet de hartie, se condimenteaza si se pune in tigaie cu ulei si cateii de usturoi striviti. Se prajeste pe ambele parti si se serveste...Citeste continuarea

Bruschete cu salata de conopida

Postat de: Poliana in Aperitive / Garnituri

Pregatim salata de conopida pentru inceput. Desfacem conopida buchetele si o punem la fiert in apa cu sare pentru 20 de minute.O scurgem de apa si o lasam la stors pentru cateva minute....Citeste continuarea

Biscoturi multicolore

Postat de: doralinda72 in Dulciuri

intr-un bol amestecam faina cu zaharul pudra si cu coaja de lamaie rasa; facem o gaura in mijlocul fainii si punem oul si untul. Framantam aluatul si apoi in strangem in forma de minge pe care...Citeste continuarea

Biscoturi cu lichior de oua si...

Postat de: doralinda72 in Dulciuri

Amestecam untul cu zaharul si lichiorul pana devine o compozitie pufoasa. Adaugam otetul si punem treptat faina, apoi compozitia o facem in forma de minge si o invelim in film transparent si o...Citeste continuarea

Biscuiti cu lapte

Postat de: privatelaura in Prajituri

Mai intai de toate, incalzim cuptorul. Intr-un castron, punem faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si amestecam cu o lingura. Adaugam untul (eu nu l-am lasat afara ci l-am folosit...Citeste continuarea

Biscuiti fragezi sau Ciucalai

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

In vasul in care vom framanta, punem untura, iaurtul, zaharul si amestecam energic cu o lingura de lemn. Adaugam apoi coaja rasa de lamaie, si zaharul vanilat Bourbon. La sfarsit adaugam...Citeste continuarea

Branzica de vaci cu fructe

Postat de: AnyCostescu in Mancare copii

Se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza. Daca trebuie completati cu suc de fructe pt a avea o textura moale si cremoasa. Se poate pastra in frigider maxim 2 zile. E delicios..si...Citeste continuarea

Bruschetta con feta

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Aperitive / Garnituri

Va inarmati cu buna dispozitie, ingredientele necesare si dupa ce ati baut cafeaua de dimineata, purcedeti la executarea celui mai bun mic dejun ever. Sau, mai exista si varianta ca dupa o zi...Citeste continuarea

Bruschete

Postat de: dena in Aperitive / Garnituri

Rosiile se spala si se curata de cotoare apoi se taie cubulete mici. Usturoiul se taie si el marunt si se pune peste rosii. La fel procedam si cu ardeiul iute. (Daca vreti mai picant puneti mai...Citeste continuarea

Briose

Postat de: dena in Prajituri

Intr-un vas incapator se pun mai intai toate ingredientele uscate si se amesteca. Apoi se adauga ingredientele lichide si se amesteca din nou pana se incorporeaza. Se pun in tavile de briose in...Citeste continuarea

Budincă de pâine

Postat de: elucubratiiculinare in Prajituri

Stafidele se curăță de eventualele codițe. Se pun într-un castronel și se stropesc cu esența de rom și se acoperă cu lapte (2-3 linguri de lapte). Se bat bine cele 5 ouă cu zahărul...Citeste continuarea

Bors de fasole cu varza

Postat de: pusikmea in Mancaruri de post

Spalam fasolea si o lasam la inmuiat de seara in apa rece. A doua zi o fiebem in 2-3 ape. Putem fierbe mai multa si o putem pastra in pungi la congelator dupa care o putem folosii cand avem...Citeste continuarea