Branzoici
Postat de: Corina33 in DulciuriIntr-un bol mare cernem faina. Separat, intr-o canita amestecam bine drojdia cu o lingurita de zahar, apoi adaugam 3 linguri de lapte caldut. Turnam peste faina amestecul cu drojdie, restul de...Citeste continuarea
Barcuta cu legume la cuptor
Postat de: ralu_river in Mancaruri de legumeSe spala vanata, se taie pe lungime in jumatate, se scobeste miezul, avand grija sa nu se rupa coaja, care se sareaza, se unge cu putin ulei si se da la cuptor, la 180 de grade, pentru 15...Citeste continuarea
Bomboane din biscuiti cu caise...
Postat de: Toamna07 in DulciuriCaisele se taie cubulete mici. Nucile se usuca in cuptorul incins,10-15 minute,apoi se curata de coaja si se maruntesc. Biscuitii se zdrobesc si ei. Se amesteca intr-un castron...Citeste continuarea
Bezele cu crema de ciocolata
Postat de: LadyCrs in DulciuriIntr-un vas de sticla punem albusurile pe care le batem cu mixerul si praful de sare pana se intaresc. Treptat adaugam zaharul si mixam pana se topeste si pana se intareste compozitia....Citeste continuarea
Budinca cu cacao si smantana.
Postat de: lilik in DulciuriFrecam galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam cacao,amidonul si adaugam treptat smantana si laptele,amestecand pentru a nu face cocoloase. Punem compozitia pe foc si lasam sa fiarba la foc mic...Citeste continuarea
Buche de Noel - Buturuga
Postat de: mitinita in TorturiSe separa ouale,iar albusurile se bat ca pentru bezea. Se adauga zaharul si zaharul vanilat,apoi adaugam galbenusurile si faina data prin sita. Amestecam incet,cu o miscare de sus in jos,astfel...Citeste continuarea
Budinca cu penne si telemea de oaie
Postat de: medioto59 in PasteFierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. In timp ce pastele fierb sfaramam branza cu ajutorul unei furculite (sau o dam prin razatoare) -dar mie imi place mai mult...Citeste continuarea
Bruschete delicioase
Postat de: ligia_hansyy in Aperitive / GarnituriSe piseaza usturoiul si se amesteca cu untul, se ung feliile de paine, dupa care se aseaza intr-o tava si se dau la cuptor. Rosiile se curata si se taie cubulete se ameteca cu verdeata...Citeste continuarea
Briose cu crema de unt
Postat de: scortisoara in PrajituriPreincalzim cuptorul si asezam hartiutele de briose in tava speciala. Taiem in bucati mici mici ciocolata, sau o dam prin robotul de bucatarie apoi o amestecam cu faina, cacao si praful de...Citeste continuarea
Budinca de spaghete, cu branza si...
Postat de: Ina in DulciuriSpaghetele se fierb conform instructiunilor de pe pachet, in apa cu sare . Cand sunt fierte oprim focul, dar lasam vasul acoperit cu capacul, inca 20 minute, apoi scurgem apa si punem...Citeste continuarea
Boeuf Stroganoff
Postat de: elucubratiiculinare in VitaPregătim cușcușul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când este gata se amestecă cu o lingură de unt și se condimentează cu sare și piper. Carnea se spală și se taie...Citeste continuarea
Banana bread
Postat de: Corina33 in PrajituriSe preincalzeste cuptorul la 150 de grade. Se unge cu unt o forma de chec si se tapeteaza cu hartie de copt. Se amesteca intr-un bol ingredientele uscate: faina, scortisoara, cocosul si...Citeste continuarea
Biscuiţi fragezi cu dulceaţă de...
Postat de: sisterskitchen in Dulciuri1. Se mixează untul împreună cu zahărul,până obţinem o cremă. 2. Se adăugă gălbenuşul şi amestecăm bine,după care se pune extractul de vanilie. 3. Separat se...Citeste continuarea
Barcute de avocado
Postat de: alba_zori in Aperitive / GarnituriFoarte simplu: am curatat avocado-ul de coaja, l-am taiat in doua in lung, i-am scos samburele si l-am asezat in farfurie. Am sarat, piperat, un pic de zeama de lamaie si am ras niste parmezan si...Citeste continuarea
Bezele fantoma de Halloween
Postat de: dalina2007 in PrajituriSe bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat, cate o lingura si se bat albusurile bine de fiecare data. Este foarte important ca zaharul sa fie complet dizolvat...Citeste continuarea
Banana bread
Postat de: ralu_river in PrajituriSe unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava pentru chec. Se topeste unt (nu se fierbe), se adauga bananele facute piure cu furculita, zahar, vanilie, scortisoara, ou batut usor. Se amesteca...Citeste continuarea
Budinca de tapioca cu litchi
Postat de: ralu_river in DulciuriPerlele de tapioca se pun la fiert in lapte si sucul de la litchi, amestecand des. Fructele se taie marunt si se adauga peste perle dupa 10 minute. Se lasa pe foc inca 20 de minute. Este important...Citeste continuarea
Brioșe cu fulgi de ciocolată
Postat de: elucubratiiculinare in PrajituriÎntr-un castron cernem făina cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Untul se pune într-o crăticioară pe foc mic să se topească, apoi se lasă un pic la răcit. Se bat bine...Citeste continuarea
Briose cu branza de vaci
Postat de: ralu_river in PrajituriSe mixeaza cele doua oua cu zahar, apoi se adauga incet uleiul si laptele, se mixeaza. Se adauga faina amestecata cu praf de copt, cacao si scortisoara si se mixeaza din nou. In alt vas se...Citeste continuarea
Bloody Mary - cocktail cu alcool
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in CocktailAmestecati intr-un pahar vodca, sucul de rosii si zeama de la lime. Reteta originala recomanda la trei masuri de vodca, sase masuri de suc de rosii si o masura de zeama de lamaie sau de lime. La...Citeste continuarea
Bezele fantomite
Postat de: Sim0naWorld in DulciuriAlbusurile reci impreuna cu putina sare, le-am batut spuma. Am adaugat treptat zaharul pudra, mixand continuu. Spre final am pus si esenta de vanilie si am continuat mixarea cca 15 minute....Citeste continuarea
Biscuiti cu migdale (Amaretto...
Postat de: Satisfyyourcravings in DulciuriMigdalele se macina fin si se amesteca cu zaharul pudra pana la omogenizare. Se adauga coaja de lamaie, albusurile, esenta de vanilie si mierea. Se amesteca foarte bine, apoi se adauga faina. Este...Citeste continuarea
Budinca de cartofi cu carne tocata...
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carneCartofii curatati, spalati si feliati i-am pus la fiert in apa cu putina sare. I-am lasat doar cateva minute dupa ce au atins punctul de fierbere. Ceapa am tocat-o marunt, la fel usturoiul,...Citeste continuarea
Branza cu mucegai, mere ionatan si...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriBranza se taie cubulete, marul se spala, se taie in sferturi si se intre bucatile de branza. Totul se acopera "artistic" cu dulceata de sfecla rosie ( vezi reteta aici: ...Citeste continuarea
Bors taranesc de pui cu iaurt si...
Postat de: RuxyRux in CiorbeZarzavaturile se toaca mai mari( mai din topor). Verdeata se toaca si ea marunt. Carnea se spala bine, apoi se taie marunt.' Intr-o oala punem 1/2 cana de apa, apoi si uleiul si in ea pe...Citeste continuarea
Biscuiti pentru Craciun
Postat de: LUK in PrajituriUntul cu untura se amesteca bine cu zaharul pudra,se omogenizeaza apoi cu iaurtul si nuca de cocos.Adaugam esentele si faina amestecata cu praful de copt.Se acopera cu o folie de plastic si...Citeste continuarea
Bundas cu miez de lapte
Postat de: panacris in SandvisuriChifla se taie felii mai groase. Ouale se bat energic cu un praf de sare, se trec apoi feliile de chifla prin oula batut si seprajesc in ulei de palmier foarte incins. Miezul de lapte se taie...Citeste continuarea
Budinca cu ravioli si kapia
Postat de: rocsi_1612 in PasteIntr-o oala punem apa la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot punem ravioli si ii fierbem intre 8-10 minute. Cand sunt gata ii scurgem bine de apa si ii lasam sa se racoreasca putin....Citeste continuarea
Bruschete cu crema de branza
Postat de: rhapsody in Aperitive / GarnituriTaiem bageta in felii si o ungem cu ulei de masline (stiu ca in reteta clasica painea se unge cu ulei abia dupa ce o scoti din cuptor, dar mi s-a parut mai buna asa pentru varianta pe acre am...Citeste continuarea
Broscute
Postat de: rhapsody in SandvisuriTaiem chiflele si punem in ele cate 2 felii de miez de lapte si pastrama de porc. Infingem maslinele in cate o jumatate de scobitoare si le punem pe chifla. Din cascaval taiem felii groase si le...Citeste continuarea
Biscuiti cu crema de cappuccino
Postat de: alba_zori in PrajituriFoarte simplu pana la urma: 1.Se pregatesc biscuitii asa: se pune intr-un bol oul proaspat cu zaharul pudra si se amesteca cu o furculita pana se dizolva, apoi se adauga si aromele vanilie si...Citeste continuarea
Budinca de mamaliga
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriSimplu usor si tare gustos! Am preparat o mamaliguta mai vartoasa dintr-o cana de malai, desigur ca am pregatitt mai multe portii din ea. Restul e simplu si stie toata lumea ca nu e ceva...Citeste continuarea
Budinca de tapioca cu sos de mure
Postat de: ralu_river in DulciuriPerlele de tapioca se fierb impreuna cu laptele, mierea si vanilia circa 20 de minute, pana cand devin translucide. Murele se fierb impreuna cu cele 2 linguri de miere si cele 2 linguri de suc...Citeste continuarea
Buseuri cu spanac
Postat de: ralu_river in Aperitive / GarnituriPentru inceput, ungeti o tava pentru briose cu putin ulei. Fierbeti spanacul pentru 10 minute, in cazul in care aveti proaspat. Bateti ouale, amestecati-le cu ardeiul cubulete, cu ceapa taiata...Citeste continuarea
Biscuiti cu ciocolata
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Puneti intr-un vas la topit ciocolata, peste care adaugati cele 4 linguri de lapte. 2. Intr-un vas amestecati faina cu prfaul de copt, zaharul, zaharul brun si uleiul de palmier. 3. Dupa...Citeste continuarea
Briose de pui cu piure
Postat de: nico15 in PuiPentru inceput spalam pieptul si pulpele de pui le zvantam si trecem pulpele prin flacara, le spalam din nou si le punem in apa cu sare la fiert, le lasam sa fiarba si vom spuma,dupa aceea adaugam...Citeste continuarea
Broccoli in vin rosu
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriSe pune broccoli la fiert circa 15 minute, dupa care il scoatem din apa si il taiem fasii mai subtiri .Intr-o oala sau o tigaie punem broccoli, adaugam sare si piper si usturoiul feliat subtire....Citeste continuarea
briose cu ciocolata
Postat de: AnyCostescu in PrajituriFrecati untul moale (daca nu aveti timp sa il lasati sa se inmoaie la temperatura camerei bagati-l 10-20 secunde maxim la microunde) cu zaharul. Ouale se bat aparte cu zaharul vanilat....Citeste continuarea
Bistecca di maiale con aglio
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnea se spala sub jet de apa rece, se tamponeaza cu un servet de hartie, se condimenteaza si se pune in tigaie cu ulei si cateii de usturoi striviti. Se prajeste pe ambele parti si se serveste...Citeste continuarea
Bruschete cu salata de conopida
Postat de: Poliana in Aperitive / GarnituriPregatim salata de conopida pentru inceput. Desfacem conopida buchetele si o punem la fiert in apa cu sare pentru 20 de minute.O scurgem de apa si o lasam la stors pentru cateva minute....Citeste continuarea
Biscoturi multicolore
Postat de: doralinda72 in Dulciuriintr-un bol amestecam faina cu zaharul pudra si cu coaja de lamaie rasa; facem o gaura in mijlocul fainii si punem oul si untul. Framantam aluatul si apoi in strangem in forma de minge pe care...Citeste continuarea
Biscoturi cu lichior de oua si...
Postat de: doralinda72 in DulciuriAmestecam untul cu zaharul si lichiorul pana devine o compozitie pufoasa. Adaugam otetul si punem treptat faina, apoi compozitia o facem in forma de minge si o invelim in film transparent si o...Citeste continuarea
Biscuiti cu lapte
Postat de: privatelaura in PrajituriMai intai de toate, incalzim cuptorul. Intr-un castron, punem faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si amestecam cu o lingura. Adaugam untul (eu nu l-am lasat afara ci l-am folosit...Citeste continuarea
Biscuiti fragezi sau Ciucalai
Postat de: Elena_Daria in DulciuriIn vasul in care vom framanta, punem untura, iaurtul, zaharul si amestecam energic cu o lingura de lemn. Adaugam apoi coaja rasa de lamaie, si zaharul vanilat Bourbon. La sfarsit adaugam...Citeste continuarea
Branzica de vaci cu fructe
Postat de: AnyCostescu in Mancare copiiSe pun toate ingredientele in blender si se mixeaza. Daca trebuie completati cu suc de fructe pt a avea o textura moale si cremoasa. Se poate pastra in frigider maxim 2 zile. E delicios..si...Citeste continuarea
Bruschetta con feta
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Aperitive / GarnituriVa inarmati cu buna dispozitie, ingredientele necesare si dupa ce ati baut cafeaua de dimineata, purcedeti la executarea celui mai bun mic dejun ever. Sau, mai exista si varianta ca dupa o zi...Citeste continuarea
Bruschete
Postat de: dena in Aperitive / GarnituriRosiile se spala si se curata de cotoare apoi se taie cubulete mici. Usturoiul se taie si el marunt si se pune peste rosii. La fel procedam si cu ardeiul iute. (Daca vreti mai picant puneti mai...Citeste continuarea
Briose
Postat de: dena in PrajituriIntr-un vas incapator se pun mai intai toate ingredientele uscate si se amesteca. Apoi se adauga ingredientele lichide si se amesteca din nou pana se incorporeaza. Se pun in tavile de briose in...Citeste continuarea
Budincă de pâine
Postat de: elucubratiiculinare in PrajituriStafidele se curăță de eventualele codițe. Se pun într-un castronel și se stropesc cu esența de rom și se acoperă cu lapte (2-3 linguri de lapte). Se bat bine cele 5 ouă cu zahărul...Citeste continuarea
Bors de fasole cu varza
Postat de: pusikmea in Mancaruri de postSpalam fasolea si o lasam la inmuiat de seara in apa rece. A doua zi o fiebem in 2-3 ape. Putem fierbe mai multa si o putem pastra in pungi la congelator dupa care o putem folosii cand avem...Citeste continuarea