Bomboane Raffaello
Postat de: r3nat02006 in DulciuriSe amesteca laptele praf impreuna cu untul si esenta de vanilie pana se obtine o compozitie uniforma, apoi se adauga zaharul si 50 gr din nuca de cocos si se continua prin amestecari energice timp...Citeste continuarea
Bulion cu rosii de gradina
Postat de: Constelatialeu in BulionRosiile se spala se taie bucati si se dau prin separatorul de rosii. Sucul extras se pune in tuci de fonta, se adauga sarea si zaharul si se lasa la fiert la foc domol. Il scadem in functie de cat...Citeste continuarea
Briose cu cocos
Postat de: Ana_O in PrajituriSe bat ouale spuma, apoi se adauga zaharul vanilat si zaharul alb si se amesteca in continuare. Se adauga, amestecand usor, faina, uleiul, praful de copt si stafidele. La urma se presara praf de...Citeste continuarea
Briose cu crema de lamaie si frisca
Postat de: gurita_ta2005 in PrajituriZaharul se amesteca bine cu ouale, se adauga untul topit, laptele si faina amestecata cu praful de copt. Adaugam esentele, coaja de lamaie, crema de lamaie si cocosul, se amesteca foarte bine....Citeste continuarea
Bilute alcoolice
Postat de: Constelatialeu in DulciuriSe arde zaharul,peste care se adauga apa si cacaoa,se lasa sa fiarba pana devine un sirop mai consistent.Se lasa putin la rece si se toarna peste biscuitii amestecati cu nuca.Se formeaza o...Citeste continuarea
Branzoaice
Postat de: postavaru in DulciuriSi de aceasta data am scapat de framantat, si am pus-o la treba pe prietena mea: masina de paine. Aluatul acesta insa se framanta foarte usor si la mana (ca nu m-am nascut cu masina de paine)...Citeste continuarea
Baclava
Postat de: adnia in PrajituriSe prepara foarte usor si rapid: in tava jena unsa cu putin unt se intinde cate o foaie de placinta , se unge cu unt topit (eu am folosit o pensula de bucatarie pt aceasta opearatiune), se presara...Citeste continuarea
Bezele
Postat de: adnia in DulciuriNu mi-au iesit niciodata bezelele si nu stiu de ce. Insa o data, din intamplare, minunea s-a produs! Foarte fericita le-am asezat repede in tava si le-am dat la cuptor la foc foarte mic, si cu usa...Citeste continuarea
Bomboane din morcov
Postat de: adnia in DulciuriAm amestecat bine toate aceste ingrediente si le-am pus intr-un vas de lut, apoi le-am bagat la cuptor la cea mai mica temperatura, invartind compozitia din cand in cand...am tinut totul la...Citeste continuarea
Brownies cu menta
Postat de: Poliana in PrajituriIngredientele pentru brownies sa fie la temperatura camerei. Ciocolata si untul le topim la foc mic (sau bain marie). Cand sunt topite complet adaugam zaharul, omogenizam si lasam deoparte...Citeste continuarea
Bomboane de ciocolata cu lapte si...
Postat de: jolygina in PrajituriRupem ciocolata in cubulete mici dupa care o asezam intr-un castron pe abur si amestecam continu pana se topeste bine. Adaugam treptat uleiul putin cate putin pana se incorporeaza treptat. Dupa ce...Citeste continuarea
Bulete de morcov
Postat de: adnia in Aperitive / GarnituriPrepararea acestor mici chiftelute de legume se face foarte usor si rapid: se pun la scurs cubuletele de dovlecel (ale mele au fost proaspat decongelate, deci au necesitat ceva timp). Intre timp...Citeste continuarea
Biscuiti cu scortisoara
Postat de: postavaru in PrajituriCernem intr-un castron faina si adaugam praful de budinca, untul, zaharul pudra si nuca macinata. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de mani. Il invelim apoi in folie alimentara si il dam...Citeste continuarea
Briose de cacao cu glazura de...
Postat de: antici_gabytza in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma cu zahar si cu un praf de sare. Separat galbenusurile le amestecam cu uleiul, plicurile de zahar vanilat si cacaoa. Amestecam compozitia...Citeste continuarea
Bagel Lady Pink
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriBagel-ul se taie complet longitudinal. Se ung bucățile rezultate, pe partea din interior, cu cremă de brânză amestecată cu chives. Pe una dintre bucăți se așează feliile de...Citeste continuarea
Budinca cu ravioli si verdeturi
Postat de: rocsi_1612 in PasteIntr-o oala punem apa la fiert si cand clocoteste dam drumul la ravioli si le fierbem 10-12 minute. Cand sunt fierte le punem intr-o sita si le lasam sa se scurga bine. Ouale le batem spuma cu...Citeste continuarea
Bombite cu cocos
Postat de: LUK in PrajituriAmestecati ingredientele date intr-un bol apoi formati bilute pe care le rostogoliti prin nuca de cocos.Simple si bune! Citeste continuarea
Bombite cu biscuiti
Postat de: LUK in PrajituriSe topeste zaharul in lapte.Intr-un castron punem biscuitii macinati ,dulceata,cacao,nuca,untul,esenta de rom.Adaugam laptele in care am topit zaharul si amestecam bine cu mana.Daca vi se...Citeste continuarea
Brownie cupcakes cu capsuni si...
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in PrajituriIncalziti cuptorul la 180 de grade. Pregatiti tava de briose in care adaugati hartia de copt. Capsunile dupa ce au fost curatate de frunze si spalate, se lasa la scurs, dupa care se taie in...Citeste continuarea
Biscuiti englezesti
Postat de: Mihaela11_jo in PrajituriSe amesteca ingredientele si se imparte aluatul in 2 sau in trei , in functie de cate culori dorim sa facem biscuitii. Se intinde o foaie de 5mm si se taie cu formele dorite. Se pun in tava...Citeste continuarea
Budinca de cafea
Postat de: ianculubita in DulciuriIntr-un vas pe foc mic am pus untul, lapte, amidon, cafea, ness, amestecand mereu pana s-a ingrosat; am dat deoparte, am amestecat ciocolata taiata pana s-a topit apoi am lasat sa se raceasca; in...Citeste continuarea
Briose de vanilie cu fulgi de...
Postat de: gurita_ta2005 in PrajituriUntul se topeste si se pune intr-un castron impreuna cu zaharul si vanilia,adaugam ouale zaharul vanilat.Faina amestecata cu praful de copt dupa care adaugam si laptele si coaja de...Citeste continuarea
Briose - pizza
Postat de: amalia01 in PizzaSe face un aluat potrivit de moale din ingredientele date si se lasa 15-20 minute sa creasca. Se intinde apoi in foaie,se inteapa din loc in loc cu furculita si se decupeaza forme patrate...Citeste continuarea
Bagel cu salată de ton
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriConserva de ton se scurge de apă şi se amestecă cu ceapa verde, maioneza, caperele şi sucul de lămâie, adăugând sare după gust. Bagel-ul se taie complet longitudinal. Pe una...Citeste continuarea
Briose
Postat de: Constelatialeu in PrajituriSe bat ouale intregi cu zaharul si 2 linguri apa, se adauga treptat iaurtul, untul topit, faina si praful de copt. Se bat toate acestea cu mixerul si se adauga arome. Se umplu formele de briose pe...Citeste continuarea
Branzoaice
Postat de: Sim0naWorld in PrajituriLaptele l-am încălzit putin. Am dizolvat zahărul în lapte, apoi am pus şi drojdia proaspătă. Făina am cernut-o, am adaugat sarea şi ouăle, apoi laptele amestecat cu zahărul...Citeste continuarea
Branzoaice insiropate
Postat de: RuxyRux in PrajituriCernem faina si pregatim restul ingredientelor. Drojdia o lichefiem cu cateva linguri de lapte din total si cu o lingurita de zahar. O lasam cateva minute sa se umfle la cald. Ouale le batem cu...Citeste continuarea
Barcute de nectarine cu frisca si...
Postat de: adnia in DulciuriAm batut bine frisca, apoi i-am adaugat zaharul pudra si am dat-o la frigider. Apoi am incins zaharul si untul intr-o tigaie teflonata, si dupa ce acestea s-au topit, am adaugat jumatatile de...Citeste continuarea
Briose cu iaurt si visine
Postat de: gaby_d in PrajituriMixează ouăle împreună cu zahărul până obţii o cremă fină, lucioasă. Adaugă uleiul în fir subţire mixând în continuare. Adaugă iaurtul, sarea, coaja...Citeste continuarea
Bomboane Rocher
Postat de: Sim0naWorld in PrajituriCuptorul se incalzeste la 180 grade. Intr-o vas am pus 3 linguri zahar si 2 linguri apa si am lasat la foc mic pana zaharul s-a topit si siropul s-a legat. Siropul l-am pus peste migdalele...Citeste continuarea
Budinca de orez cu zahar ars
Postat de: adnia in DulciuriAm fiert orezul in lapte, impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Apoi am lasat sa se racoreasca si am adaugat coaja de lamaie si de portocala. Intre timp am caramelizat cateva linguri de zahar...Citeste continuarea
Briose de vanilie
Postat de: miremirc in PrajituriIntr-un castron mixam spuma untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, adaugam apoi ouale pe rand, esenta de vanilie (sau semintele de la 1 baton de vanilie ), faina amestecata cu praful si...Citeste continuarea
Biscuiti de casa
Postat de: gatiticuspor in DulciuriIntr-un castron mixati untul cu zaharul pana ce acesta devine pufos. Adaugati oul si esenta de vanilie apoi amestecati bine pana ce obtineti o pasta omogena. Cerneti faina si...Citeste continuarea
Briose de morcovi cu glazura de...
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in PrajituriSe incalzeste cuptorul la 180 de grade. Intr-un bol, se amesteca faina, bicarbonatul de sodiu, sarea si scortisoara pana se omogenizeaza bine. Intr-un alt bol, se amesteca uleiul, zaharul,...Citeste continuarea
Budinca de cafea
Postat de: miha in PrajituriTopim untul intr-un vas la foc mic. Adaugam amidonul si amestecam energic sa nu se formeze cocoloase. Turnam apoi laptele si cafeaua in care am dizolvat nessul si amestecam pana la...Citeste continuarea
Bezea cu alune si zmeura
Postat de: Poliana in PrajituriAlunele de padure le aruncam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute. Dupa ce s-au racorit putin le frecam bine astfel incat sa...Citeste continuarea
Barcute de cartofi cu salata de...
Postat de: adnia in SalateAm fiert cartoful in coaja, iar dupa ce s-a racit l-am curatat si l-am taiat in jumatate, pe lung si am scobit jumatatile cu o lingura, obtinand astfel barcutele. Le-am umplut cu salata de...Citeste continuarea
Biscuiti cu fistic si martipan
Postat de: ANNA_46 in DulciuriDecojim fisticul si oparim ( lasam pana se decojeste usor intre doua degete ). Asezam pe un servet. Lasam sa se usuce ( putem sa il pregatim cu o zi inainte ). Il macinam si ...Citeste continuarea
Budinca de clatite cu ciuperci si...
Postat de: adnia in Mancaruri cu carneSe face banalul aluat de clatite din oua, lapte, apa minerala,1 lingura ulei, faina si un praf de sare. Se coc clatitele (mie mi-au iesit 3). Separat, se face umplutura: intr-o lingura de ulei se...Citeste continuarea
Biscuiti cu caise confiate si menta
Postat de: adnia in PrajituriSe amesteca toate ingradientele in robot, sau la masina de paine, se formeaza un aluat elastic, care se lasa la rece 1 ora, apoi se modeleaza bilute care se aseaza in tava si se preseaza cu o...Citeste continuarea
briose si chec aperitiv
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriBatem ouale impreuna cu sarea, adaugam apoi smantana, salamul taiat fasii, ardeiul tocat marunt, maslinele si ele tocate marunt, faina amestecata cu praful de copt si castravetii taiati cuburi...Citeste continuarea
Briose cu mere
Postat de: adnia in PrajituriAm mixat toate ingredientele rapid intr-un castron, apoi am turnat totul in tava pregatita din timp (tapetata cu hartiutele speciale)...dupa ce s-au copt le-am pudrat cu zahar amestecat cu...Citeste continuarea
Briose cu dovleac
Postat de: adnia in PrajituriAm mixat toate ingredientele rapid intr-un castron, apoi am turnat totul in tava pregatita din timp (tapetata cu hartiutele speciale)...dupa ce s-au copt le-am pudrat cu zahar amestecat cu...Citeste continuarea
Briose rotate
Postat de: adnia in PrajituriSe amesteca bine toate ingredientele si se toarna in tava de silicon unsa cu putin ulei. se da la cuptor pana se rumenesc usor, se lasa 1 min sa se raceasca si sa se desprinda de pe forma. Se...Citeste continuarea
Bulz ardelenesc
Postat de: caroline in Aperitive / Garniturise pune un prim strat de mamaliga intr-un vas uns cu unt ,apoi se imparte peste acesta 2/3 din cantitatea de brinza . cirnatii se prajesc impreuna cu kaizerul si se taie feliute.jumatate din...Citeste continuarea
Biscuiti cu legume deshidratate
Postat de: adnia in Aperitive / GarnituriDin toate ingredientele mentionate se formeaza aluatul, se taie cu formele apoi se coc. Nimic mai simplu! Veti observa ca foaia de aluat este plina, plina de culori frumoase, date de legume,...Citeste continuarea
Buturuga
Postat de: cristeena20 in TorturiPregatim blatul pentru rulada: Batem bine ouale cu zaharul pana devine crema alba si adaugam faina cu ferment pentru prajituri. Coacem pe foaie de copt in tava si apoi calda o rulam intr-un...Citeste continuarea
Boccelute din foietaj umplute cu...
Postat de: angyb in Aperitive / GarnituriTaiem cubulete mozarella si prosciutto si le amestecam Foietajul il taiem in patratele aproximativ egale si in mijloc punem cate o lingurita din amestecul de prosiutto si mozzarella.Adunam foia...Citeste continuarea
Briose Raw
Postat de: adnia in PrajituriSe lasa fructele uscate la hidratat cateva ore (eu le-am lasat peste noapte, ca sa fiu sigura:)) Se maruntesc si se pun in blender impreuna cu toate celelalte ingrediente (eu le-am pus toate la...Citeste continuarea
Bomboane asortate
Postat de: adnia in DulciuriTrufe cu migdale: Am topit ciocolata in frisca lichida, am amestecat cu rom si am lasat la rece peste noapte. A doua zi am format bilutele, pe care le-am dat prin migdale macinate si le-am...Citeste continuarea