A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Budinca lui Noe(Asure)

Postat de: camelia75 in Dulciuri

1.Seara puneti la inmuiat in boluri diferite nautul, griul si orezul.(nu uitati sa le spalati foarte bine inainte cu apa rece) 2.Dimineata: -Smochinele, caisele si cojile de portocala le...Citeste continuarea

Budinca de quinoa cu fructe

Postat de: adnia in Dulciuri

Se pune la fiert laptele cu quinoa, zaharul si pastaia de vanilie taiata pe lung. Se fierbe bine 15-20 min, pana se inmoaie bobitele de quinoa si totul capata o consistenta cremoasa. Se adauga...Citeste continuarea

Banane umplute

Postat de: caroline in Dulciuri

Bananele se curata de coaja . Se taie capetele,se scobesc in interior . Se umple cu budinca de vanilie. Se dau jumatate prin ciocolata topita si apoi prin migdale macinate. Citeste continuarea

Bomboane Raffaello

Postat de: LadyCrs in Dulciuri

Am pus laptele praf intr-un vas cu zaharul pudra si 150 g nuca de cocos. Apoi am adaugat untul incalzit usor la microunde si am amestecat bine pana s-a incorporat. (putem folosi mixerul) Am...Citeste continuarea

Beigli cu mac si nuca

Postat de: danakarin in Prajituri

 Încălzim laptele cu miezul de vanilie şi cu zahăr, turnăm, pe rând, cele 400 grame de nuci măcinate (pe care eu, dragii mei, le macin cu maşina de măcinat nuci a bunicii...Citeste continuarea

Buturuga de Craciun

Postat de: angyb in Prajituri

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma dupa care se adauga zaharul si continuam sa le batem ca si pentru bezea. Adaugam galbenusurile si faina amestecata cu drojdia amesecand de sus in jos....Citeste continuarea

Budinca de orez cu zmeura

Postat de: alinutza1983 in Dulciuri

Pune la fiert 700 ml laptele cu zaharul si scortisoara. Cand incepe sa fiarba adauga orezul si amesteca. Lasa totul sa fiarba, timp de 25 minute, la foc mic, amestecand des. Cand orezul e fiert...Citeste continuarea

Bruschete cu parmezan

Postat de: alinutza1983 in Aperitive / Garnituri

Taie painea in felii potrivite, apoi puneaceste felii la copt pe un gratar incins (sau chiar in cuptor). Lasa feliile de paine sa se rumeneasca bine pe ambele parti. Intre timp, toaca rosiile...Citeste continuarea

Buzdugan in sos nobil de afine

Postat de: Sidy in Porc

Bucata de pulpa incercam sa o strangem cu ajutorul atei alimentare , rotund, dandu-i o forma de buzdugan.Apoi o condimentam si o intepam cu cuisoare.In reteta sunt vreo 20-30 de cuisoare care ii...Citeste continuarea

Buturuga de Craciun

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Biscuitii se sfarama intr-un vas. Intr-un ibric pe foc se pune laptele si in el untul, apoi se topeste ciocolata, cacaoa si se pun aromele, vanilia, romul, coaja de portocala rasa. Se toarna...Citeste continuarea

Briose turnulet cu branza

Postat de: Sidy in Aperitive / Garnituri

Amestecam faina cu praful de copt. Ouale cu uleiul, le batem bine, intr-un bol. Adaugam laptele caldut si apoi treptat, faina. Maslinele le feliem subtire si le adaugam la aluat. Ungem...Citeste continuarea

Briose de ciocolata pentru Mos Craciun

Postat de: Creatsa in Prajituri

Mixam untul spuma,adaugam treptat zaharul pudra,cate un ou ,laptele batut.esenta si faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Puneti cate 2 lingurite de compozitie in formele de briose...Citeste continuarea

Biscuiti cu cacao

Postat de: miremirc in Prajituri

Mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam apoi oul, faina si pudra de cacao.; la sfarsit coaja rasa de lamaie. Framantam 1-2 minute, apoi intindem aluatul cu...Citeste continuarea

Biscuiti cu levantica

Postat de: ANNA_46 in Dulciuri

Punem faina, zaharul, oul, untul, martipanul si praful de sare intr-un bol. Incepem cu a framanta untul cu martipanul, dupa care incorporam si restul. Punem aluatul pentru doua ore la rece....Citeste continuarea

Biscuiti spiralati

Postat de: LadyCrs in Dulciuri

Untul la temperatura camere il mixam cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana ce devine o crema spumoasa. Se adauga ouale, frisca lichida si mixam in continuare pana ce devine o crema omogena....Citeste continuarea

Briose cu afine

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Untul se topeste,se raceste putin dupa care se adauga zaharul si se amesteca bine.Oula se bat bine separat,se adauga peste unt,se pun esentele,putina coaja de portocala.Separat se amesteca faina...Citeste continuarea

Biscuiti cu nuci

Postat de: miremirc in Dulciuri

Intr-un castron mixam spuma zaharul pudra, praful de sare si cele 2 oua. Adaugam faina, cafeaua racita, praful de copt stins in otet, iar la final nucile taiate. Cu ajutorul unei lingurite,...Citeste continuarea

Briose de post cu nuci si stafide

Postat de: ioana_malia in Prajituri

Tocam nuca si intr-un castron punem faina cernuta cu praful de copt, zaharul, sarea, scortisoara si coaja de lamaie rasa. Amestecam, dupa care adaugam apa minerala si apoi uleiul. Continuam sa...Citeste continuarea

Button Cookies

Postat de: Julie in Prajituri

Se amesteca zaharul cu untul taiat bucati mai mici, sarea, scortisoara, cardamomul si galbenusul de ou. Se adauga faina si se framanta bine cu mainile, pana cand aluatul seamana cu niste...Citeste continuarea

Bomboane de post cu nuca de cocos

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Alunele le tocam cu un cutit. Intr-un bol punem 180 gr nuca de cocos, cacaoa, zaharul si alunele tocate. Amestecam usor cu o lingura, apoi adaugam uleiul si apa. Apa punem cate putin si tot...Citeste continuarea

Biscuiti de sarbatoare

Postat de: ella87 in Prajituri

Se scot ingredientele din frigider din timp, sa ajunga la temperatura camerei. Intr-un vas adanc se sparge oul si se amesteca cu zaharul esenta si varful de sare. Se bat cu un tel pana cand...Citeste continuarea

Bezele cu alune si scortisoara

Postat de: ANNA_46 in Dulciuri

Batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul praf (si cel vanilat ) cu incetul , dupa ce e incorporat , scoatem 4 sau 5 linguri si le amestecam cu lingurita de scortisoara....Citeste continuarea

Bezele cu nuca de cocos si merisoare

Postat de: ANNA_46 in Dulciuri

Batem bine albusurile  cu un praf de sare pana devine o spuma tare , adaugam cu grija zaharul praf , la urma incorporam si nuca de cocos. Preincalzim cuptorul la 150°C. Tapetam o tava...Citeste continuarea

Biscuiti Sah

Postat de: miremirc in Prajituri

Mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam apoi faina amestecata cu praful de sare. Framantam putin pana cand obtinem un aluat omogen. Acest aluat il impartim in 2 ....Citeste continuarea

Briose cu ciocolata gatite de...

Postat de: magieinfarfurie in Prajituri

Intr-o cratita mica se pune untul impreuna cu ciocolata la topit, amestecandu-se din cand in cand pana se formeaza un sos omogen. Se lasa sa se racoreasca un pic, iar intre timp intr-un castron...Citeste continuarea

Bruschete cu rosii si cascaval

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Rosia se taie cubulete,se pune busuioc si ulei de masline.Painea o punem la prajit.Adaugam putin ulei de masline,punem rosiile cubulete si jumatate de felie de cascaval.Le bagam la cuptorul cu...Citeste continuarea

Budinca de spanac si cartofi

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Cartofii se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Spanacul decongelat se pune la fiert cu putina apa, ulei si usturoi pisat., cca. 5 minute ptr a se imbina gusturile. In amestecul de spanac...Citeste continuarea

Budinca de orez cu amestec de carne...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Spalam orezul si il punem la fiert in apa tinand cont de proportia 1/3 - orez/apa. Cand incepe sa fiarba, adaugam sare, piper si cimbru. Lasam la foc incet pana se patrunde bine orezul. Nu...Citeste continuarea

Biscuiti sarati

Postat de: alinutza1983 in Aperitive / Garnituri

Da branza si untul pe razatoare, apoi pune-le intr-un bol incapator. Adauga faina si verdeata uscata, apoi framanta totul usor, pana ce obtii un aluat omogen, nelipicios. Din acest aluat vei...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: miremirc in Prajituri

Topim ciocolata cu lapte pe aburi si o lasam sa se racoreasca. Untul topit il amestecam cu zaharul pudra, apoi il incorporam la ciocolata cu lapte topita. Adaugam oul si esenta de vanilie,...Citeste continuarea

Bors de peste

Postat de: Ela68 in Supe/Ciorbe

Mod de preparare bors de peste .Se curata capul de branhii si de osul amar si se pune intr-o oala mare la fiert luand spuma formata. Curatam legumele, le tocam si le punem la calit in...Citeste continuarea

Brandy Snaps cu goji si sirop de brad

Postat de: rhapsody in Dulciuri

1. Preincalzim cuptorul la 180-190°C. 2. Amestecam faina cu pudra de goji (eu am macinat fructele uscate de goji cu ajutorul rasnitei de cafea). 3. Intr-un vas, topim untul la foc mic....Citeste continuarea

Bissara - mancarica de mazare...

Postat de: JamilaCuisine in Mancaruri de post

Intr-o oala sub presiune punem mazarea spalata, ceapa, rosiile, patrunjelul, condimentele si sarea si acoperim cu apa rece totul pana ce apa depaseste cu 2 degete ingredientele din oala. Punem...Citeste continuarea

Briose cu Nutella si mure

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Prajituri

Se amesteca bine ouale cu glucoza, se adauga uleiul si iaurtul. Separat se amesteca faina, cu bicarbonatul de sodiu, un praf de sare. Se incorporeaza ingredientele uscate cu cele umede si se...Citeste continuarea

Biscuiti cu dulceata de zmeura

Postat de: jolygina in Prajituri

Amestecam ouale cu zaharul, apoi punem cerelalele, stafidele si amestecam bine. Adaugam coaja de portocala, esentele, apoi incepem sa incorporam faina. Cand totul s-a incorporat bine intindem o...Citeste continuarea

Budinca Amaretto

Postat de: Irina in Prajituri

Asezati laptele si smantana intr-un vas de 2,2l. Acoperiti vasul, aprindeti aragazul la treapta medie si fierbeti (indicatorul Termocontrolului sa fie in zona verde). Intre timp, bateti ouale...Citeste continuarea

Briose cu cascaval Sofia si broccoli

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

Ouale se bat bine impreuna cu laptele si uleiul, si se adauga mai apoi cascavalul taiat cubulete, ceapa taiata marunt si broccoli desghetat si taiat bucati. Torni compozitia lichida peste faina...Citeste continuarea

Briose cu branza aromata cu portocale

Postat de: andreea_angelo in Prajituri

Se adauga amestecul pentru copt impreuna cu oul, uleiul si laptele si se mixeaza pana ce preparatul devine cremos. Se pune in 12 forme de briose aluatul obtinut si se baga in cuptor la...Citeste continuarea

Biscuiti cu aroma de portocale

Postat de: adasev12 in Dulciuri

Lasam toate ingredientele la temperatura camerei. Apoi luam un castron marisor, punem faina amestecata cu praful de copt si in mijloc margarina taiata cubulete, uleiul, zaharul, oul si...Citeste continuarea

Bomboane cu nuca de cocos si...

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Intr-un bol mai mare punem laptele praf, zaharul pudra, nuca de cocos si untul. Amestecam foarte bine, apoi adaugam smantana si omogenizam. Ne va rezulta o compozitie moale, pe care o punem...Citeste continuarea

Briose cu cascaval Delaco

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Se bat ouale cu praful de sare, uleiul, laptele, ceapa bucatele, cascavalul cubulete, ciuperciile taiate bucatele mai mici, iar ceapa taiata marunt. Faina se amesteca cu praful de copt, se...Citeste continuarea

Bruschete

Postat de: andreea_angelo in Aperitive / Garnituri

Feliile de paine se prajesc si se ung cu un catel de usturoi inmuiat in ulei de masline. Rosia se taie cubulete impreuna cu mozzarella. Se pun ambele intr-un bol unde se amesteca cu ulei de...Citeste continuarea

Budincă de griş, brânză şi...

Postat de: diaconta in Dulciuri

Am facut mai întâi caramelul.Am topit untul si am pus zaharul.Am lasat pâna s-a caramelizat si a prins culoare maronie.Nu lasati prea mult,altfel se va arde. Am pus...Citeste continuarea

Baclava

Postat de: Valentina_vali in Dulciuri

Se sfarama nuca cu un sucitor apoi se amesteca cu zaharul ,scortisoara si nucsoara.Se intinde un pic foaia de placinta, se pune un strat de umplutura si se ruleaza ,ca un strudel,eu o fac asa...Citeste continuarea

Briose de iarna

Postat de: giorgi in Prajituri

Am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma tare cu sarea si zaharul.Ciocolata cu untul le-am topit pe baie marina si apoi am pus laptele .Le-am luat de pe foc si am...Citeste continuarea

Briose Chelsea

Postat de: mitinita in Prajituri

Amestecam laptele cu drojdia si zaharul pudra si lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta,untul si oul si framantam un aluat. Adaugam si sarea si continuam sa framantam. Acoperim aluatul...Citeste continuarea

Bubble coffee

Postat de: mitinita in Cafea

Cele doua linguri de tapioca se pun in apa,cantitatea de apa sa fie de zece ori mai mare. Se pune la fiert cam 10 minute,dar depinde si de ce fel de tapioca folositi. Scoatem tapioca ,o clatim...Citeste continuarea

Budincă de pâine - rețetă de post

Postat de: elucubratiiculinare in Dulciuri

Franzela se taie felii, apoi fiecare felie se taie în patru. Amestecăm apa cu zahărul până la dizolvarea completă a zahărului. Când s-a dizolvat tot zahărul, introducem...Citeste continuarea

Biscuiti de iarna

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Topim untul de cacao pe baie de aburi. Cernem faina si o amestecam cu restul de faina de ovaz si apoi cea de orez, fulgii de cocos macinati, untul moale, si apoi restul ingredientelor, aromele,...Citeste continuarea

Biscuiti mentolati, cu crema de fructe

Postat de: rhapsody in Prajituri

Aluat 1. Preincalzim cuptorul la 180 de grade celsius. 2. Intr-un vas amestecam faina cu zaharul. Incorporam laptele de migdale, uleiul de palmier si esentele si framantam bine. 3....Citeste continuarea