A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Gogosari in otet

Postat de: COSTEO in Muraturi

Gogosarii se spala si se curata de seminte,si se taie in 4 bucati. Intr-un lighean se pune 1 litru de otet ,zaharul , 2 lingurite de sare fina si se amesteca lichidul pana se topeste tot...Citeste continuarea

Guguluf cu lamaie si mac

Postat de: mihasara in Prajituri

Ungem tava cu margarina si incingem cuptorul. Razuim lamaile si stoarcem sucul. Batem spuma margarina cu zaharul si ouale. Adaugam peste margarina, frisca lichida si...Citeste continuarea

Gulab Jamun - Desert indian

Postat de: Poliana in Dulciuri

Amestecam laptele praf cu faina si bicarbonatul - cu o mana, lingura, tel...ce vreti voi - punem si untul moale si amestecam cu varfurile degetelor ca sa obtinem un fel de aluat nisipos. Turnam si...Citeste continuarea

Guguluf Aromat

Postat de: mimmi in Dulciuri

Intr-un bol mixam ouale,untul si zaharul. Adaugam frisca lichida,lichiorul,coaja rasa si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Mixam pana se incorporeaza totul. Adaugam fulgi de...Citeste continuarea

Ganache de ciocolata cu frisca aromata

Postat de: Dea_Dea in Prajituri

Ganache: Frisca se pune pe abur sa se infierbante, se adauga ciocolata rupta bucatele , si se omogenizeaza. Cand este topita ciocolata , se pun pe foc la fiert 3-4 min, se ia de pe foc si se...Citeste continuarea

Gulas de porc cu zacusca si tuica

Postat de: CookieMonster in Porc

Se testeaza calitatea tuicii :) 1. Ceapa o curatam, o taiem marunt si o punem la calit in ulei incins impreuna cu putina sare. 2. Adaugam carnea taiata cubulete si lasam se faca in siuc...Citeste continuarea

Galaktoboureko 2

Postat de: doralinda72 in Dulciuri

Punem laptele la incalzit dar fara sa fiarba! Taiem bucata de vanilie, o taiem pe lung pe mijloc si cu ajutorul varfului de cutit, adunam miezul si punem in lapte, odata cu incalzirea laptelui,...Citeste continuarea

Guguluf cu mac si lamaie

Postat de: Sim0naWorld in Dulciuri

Lamaia am spalat-o bine, am ras-o prin razatoare si i-am stors sucul. Margarina moale, zaharul si ouale, le-am pus intr-un bol si le-am mixat pana s-au facut spuma. Am adaugat frisca lichida, am...Citeste continuarea

Gratin de broccoli cu pui

Postat de: adriana65 in Pui

Într-o tigaie mare se pune la încins untul şi 1 lingură de ulei. Pieptul de pui se taie cubuleţe, se pune în tigaie  şi se prăjeşte  pe toate părţile...Citeste continuarea

Gogosi pufoase la cuptor

Postat de: gatiticuspor in Dulciuri

  Intr-un castron incapator adaugati faina, laptele caldut (pastrati putin lapte pentru a dizolva drojdia, cam jumatate de cana), zaharul, jumatate din cantitatea de unt, oul coaja de...Citeste continuarea

Ghiveci de legume

Postat de: Ela68 in Mancaruri de post

Taiem ceapa si o calim in ulei.  Se curata legumele de coaja si se taie mai grosier, cubulete sau rondele si le calim .Mai putin conopida, brocolli si rosiile cherry pe care le adaugam mai...Citeste continuarea

Gogosi de post

Postat de: Creatsa in Dulciuri

Pregatim o maia din 2 linguri de zahar ,2 linguri de faina ,drojdia si putina apa minerala si o lasam la crescut 15 minute. Amestecam faina(700 g) cu sarea,restul de zahar si zaharul vanilat si...Citeste continuarea

Gustare taraneasca

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Sandvisuri

Prajim putin feliile de paine, le frecam cu catelul de usturoi, ungem cu putina untura, punem putina sare si boia dulce, apoi castravete murat taiat cubulete mici. Doamneeee, e asa de bun! Mai...Citeste continuarea

Gulas de vita cu piure pufos de...

Postat de: TAB1TA in Vita

Am inceput cu piureul, se poate incepe cu gulasul sau le faceti in paralel. Am pus la fiert in apa cu sare cartofii si morvovii. I-am descojit cand erau inca calzi.I-am zdrobit. Am...Citeste continuarea

Gulas de post

Postat de: Doinavar in Mancaruri de post

Pentru inceput puneti cuburile de soia intr-un bol si turnati peste ele 750 ml apa clocotita, cu o lingurita de baza pentru mancaruri, ca sa stea la inmuiat si sa se umfle, cam 15 minute. Intre...Citeste continuarea

Gogosi umplute cu gem

Postat de: sasha in Dulciuri

Cernem faina, facem un cuib in mijloc, adaugam zaharul, esenta, ouale, drojdia dizolvata in apa calduta, framantam bine cu apa calduta. Cand devine vartoasa, dar un pic mai moale, ca sa finalizam...Citeste continuarea

Gris cu lapte-Desertul copilariei

Postat de: simona72 in Mancare copii

Punem laptele intr-o craticioara pe foc impreuna cu zaharul si vanilia. Cind incepe sa fiarba laptele, punem grisul in ploaie, iar in tot acest timp amestecam cu un tel. Amestecati grisul si nu-l...Citeste continuarea

Gogosi cu jeleu de kiwi

Postat de: simona72 in Dulciuri

Faceti un aluat dospit din ingredientele mentionate mai sus, sau faceti ca si mine un alaut la masina de paine, ingredientele fiind puse in urmatoarea ordine: laptele caldut, ouale batute, uleiul,...Citeste continuarea

Gogosi de post

Postat de: Sidy in Dulciuri

Punem drojdia in putina apa minerala calduta, cu o lingurita de zahar. Lasam la temperatura camerei sa creasca 10-15 minute. Cernem faina iar in mijloc ii facem un loc in care vom pune drojdia...Citeste continuarea

Gerbeaux cu nuci si gem piersici

Postat de: yaya67 in Prajituri

Faina se freaca cu untul sau margarina pana se formeaza firimituri mici de aluat apoi se pune drojdia deja dospita putin in mijlocul fainii, cele doua oua si se framanta pana se obtine un aluat...Citeste continuarea

Gogosi pufoase

Postat de: Sim0naWorld in Dulciuri

Laptele impreuna cu zaharul se pun intr-un vas pe foc, amestecand usor pentru a e dizolva zaharul. Se lasa putin sa se raceasca - trebuie sa fie caldut, apoi se adauga drojdia. Intr-un bol se...Citeste continuarea

Gogosile bunicii

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Faina se cerne. Drojdia se amesteca cu laptele caldut, o lingura de zahar si uleiul( cei 50 ml)si se lasa la dospit 15 minute la loc cald. Se amesteca apoi ouale cu faina, zaharul, praful de...Citeste continuarea

Guguluf a`la Cleme

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Margarina se mixeaza bine cu zaharul pana devine o spuma. Se adauga galbenusurile, unul cate unul si se omogenizeaza bine, apoi nuca si faina. Albusurile se bat bine cu un praf de sare si se...Citeste continuarea

Galuste cu prune din aluat cu cartofi

Postat de: Ela68 in Prajituri

Cartofii se spala si se fierb in coaja. Se rad pe razatoarea cu gauri mici sau se paseaza cu strivitorul de catorfi, amestecandu-se apoi cu uleiul. Dupa ce s-au racit, se adauga oul si faina....Citeste continuarea

Gogosele de dovleac cu scortisoara

Postat de: cristeena20 in Prajituri

Curatam dovleacul, il taiem cuburi mari si il fierbem foarte  bine cu putina sare. Cand e moale bine il facem piure si il lasam la racit. Cand e rece bine adaugam faina (cat cuprinde sa...Citeste continuarea

Gris cu lapte ca pe vremea bunicii

Postat de: susu in Dulciuri

Punem laptele pe foc mic impreuna cu zaharul, esenta si coaja de citrice. Amestecam pana la dizolvarea zaharului. Cand s-a infierbantat turnam in ploaie grisul si amestecam incontinuu. Daca ati...Citeste continuarea

Gogoşele cu iaurt

Postat de: diaconta in Dulciuri

Iaurtul l-am amestecat cu oul,zaharul,vanilia si coaja de lamâie. Faina am amestecat-o cu praful de copt si sarea. Am pus apoi faina peste amestecul de iaurt amestecând cu...Citeste continuarea

Gogosari umpluti cu varza si conopida

Postat de: delia64 in Muraturi

Se aleg gogosari  mari si sanatosi , se spala , se curata de cotoare si seminte . Varza se spala si se razuieste  , se adauga putina sare , cimbru si marar maruntite si se framanta...Citeste continuarea

Gnocchi ai quattro formaggi

Postat de: Ela68 in Farfalle

Se pune apa pe foc impreuna cu o lingurita de sare. Cand clocoteste, se adauga pastele si se lasa la fiert conform instructiunilor de pe pachet, astfel incat sa ramana al dente. Intre timp,...Citeste continuarea

Greta Garbo

Postat de: Creatsa in Prajituri

Facem o maia din drojdie ,zahar,apa minerala calduta si 2 linguri de faina si o lasam la loc caldut 15 minute. Intre timp amestecam faina cu sarea si o cernem. Adaugam peste faina untul taiat...Citeste continuarea

Galuste cu gem de prune

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Dulciuri

Cum preparam: Punem la fiert, apa, esenta de vanilie si zaharul vanilat. Cand a inceput sa fiarba adaugam in ploaie grisul si amestecam continuu cu un tel, pana obtinem un aluat tare....Citeste continuarea

Gulaş

Postat de: diaconta in Mancaruri cu carne

Uleiul l-am pus în vasul în care urmeaza sa pregatesc gulaşul. Am pus apoi ceapa taiata marunt sa se caleasca putin. Am luat de pe foc,am adaugat boiaua si carnea taiata cubulete....Citeste continuarea

Gogosari intregi in otet

Postat de: delia64 in Muraturi

Gogosarii se spala se crapa in forma de x pentru a vedea daca sunt sanatosi . Se aseaza in borcane curate si sterilizate in prealabill. Printre  gogosari pun bucatele de hrean si boabe...Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: simona72 in Salate

Reteta mea este in felul urmator: nu vom zdrobi legumele sau avocado...ci le vom taia pe toate din cutit cit putem de marunt. Rosiile taiate cubulete mici, la fel si ceapa rosie, ceapa verde...Citeste continuarea

Gogosi grecesti

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Intr-un castron facem un aluat moale,amestecand faina cu drojdia,sare,miere si 1ceasca cu apa calda; amestecam cu lingura si lasam sa creasca 20 min. in acest timp,intr-un vas pe foc, punem...Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: ralu_ca in Prajituri

Intr-un castron facem maiaua din drojdie, putin lapte, zahar si putina faina, se amesteca si se lasa cateva minute sa creasca. Separat batem ouale bine, adaugam restul de lapte, iaurtul, zaharul,...Citeste continuarea

Gem si nectar de corcoduse galbene

Postat de: Doinavar in Dulceata / Gem

Se pun corcodusele in apa rece, se spala bine si se scot din apa bine scurse, direct intr-o oala mare. Adaugati 500 g zahar si puneti oala la fiert la foc mic, amestecand din cand in cand, cam o...Citeste continuarea

Ghebe cu oua

Postat de: antici_gabytza in Mancaruri de legume

Spalam ghebele foarte bine, le punem intr-o oala cu apa la fiert si le lasam sa fiarba un clocot. Curatam ceapa, o taiem si o calim in ulei. Adaugam ghebele scurse de apa. Punem repede sarea,...Citeste continuarea

Gogosi cu crema ciocolata

Postat de: antici_gabytza in Dulciuri

Punem intr-un vas faina si la mijloc dizolvam drojdia cu laptele caldut. Adaugam sarea, untul si zaharul. Amestecam si incepem sa framantam adaugand apa calduta pana devine un aluat usor de...Citeste continuarea

Gogosi umplute cu dulceata de visine

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Dulciuri

Dizolvam drojdia in 1 ceasca apa calduta, punem 1 lingurita zahar si amestecam. Turnam amestecul in castronul in care vom face aluatul, adaugam restul de apa, uleiul, zaharul, sarea, mirodeniile,...Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: eduard_09 in Dulciuri

Amestecam drojdia cu putina apa calduta,1 lingurita zahar,acoperim si lasam deoparte cca 10 minute. Intr-un vas amestecam faina cu coaja de lamaie, praful de sare, zaharul, facem o gaura in...Citeste continuarea

Galuste cu mere

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Mancare copii

Curatam merele de coaja, cotor si le taiem cubulete mici. Le amestecam cu oul, apa, scortisoara, sarea si faina cat cuprinde (eu am pus cam 200-300 g). Faina e bine sa o puneti treptat pana...Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: AdriiAdi in Dulciuri

Cerne faina intr-un castron mai mare iar in centrul ei faci o adancitura.Freci zaharul cu drojdia adaugand si cate un pic din lapte apoi ouale , esenta, jumatate de plic zahar pudra cu aroma de...Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: alexandra27 in Aperitive / Garnituri

Cu o lingura de scoate avocado din coaja. Ceapa si usturoiul se taie marunt. Rosia se curata de coaja si de seminte,iar apoi se taie in cubulete micute. Se amesteca totul.Se sareaza si...Citeste continuarea

Gogosi umplute, la cuptor

Postat de: Zamfira in Dulciuri

Aluatul pentru gogosi:amestecam 100 ml lapte cu drojdia si zaharul, lasam la crescut aproximativ 10 minute. Cernem faina, adaugam compozitia de lapte cu drojdie, galbenusul, sare, untul...Citeste continuarea

Gulas ca la Timisoara

Postat de: Doinavar in Porc

Curatati si taiati cepele nu prea marunt, curatati si feliati morcovul, apoi puneti totul la calit in unt. Dupa 5 minute (mai amestecati intre timp sa nu se arda) adaugati carnea taiata bucati...Citeste continuarea

Gaina la cuptor cu vin si bere

Postat de: Doinavar in Pui

Puneti la fiert gaina intreaga in apa rece cu putina sare, cat sa o acopere cu ~5 cm, impreuna cu cepele, un morcov si patrunjelul/pastarnacul. Se lasa sa fiarba, la foc mic cu capac, ~1 ora....Citeste continuarea

Galuste cu visine

Postat de: AnyCostescu in Dulciuri

Se pun cartofii la fiert cu tot cu coaja.... Dupa ce au fiert se lasa la racit, apoi se curata si se rad pe razatoarea cu ochiuri mici.. Se amesteca cu oul, cele 3 linguri cu zahar si faina...Citeste continuarea

Guguluf cu mere

Postat de: ianculubita in Mancaruri de post

Intr-un castron amestecam faina,praful de copt si zahar,adaugam apa minerala,coaja de lamaie,amestecam cu telul sa nu se formeze cocoloase apoi amestecam ulei cate putin; punem intr-un bol...Citeste continuarea

Galuste “infailibile” pentru supa

Postat de: Doinavar in Supe

Intr-un castronel amestecati oul cu bicarbonatul stins cu otet sau lamaie, 1 lingura de ulei si grisul. Turtiti compozitia si lasati-o ( uitati-o ) vreo 45-60 minute, cat preparati supa. Intr-o...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]