Gem de caise

de diaconta in Dulceata / Gem, 16 Iul 2013 | 25077 vizualizari

 

Uite că am reuşit să preparăm şi gem de caise,mai puţintel ,după buget că „e scumpe” maică caisele în zona noastră.Cred că gemul de caise are o aromă deosebită şi o culoare delicată.

 

INGREDIENTE

  • 3,500 kg caise (3 kg fara sâmburi)
  • 1,500 kg zahar
  • 10 borcane de 420 ml
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Am scos sâmburii caiselor,dupa ce le-am spalat si au ramas aproximativ 3 kilograme de fruct.

Le-am dat prin masina de tocat sau puteti folosi robotul de bucatarie pentru aceasta operatiune.

Noi nu lasam fructele întregi deoarece ne place ca gemul sa fie cremos.

Am adaugat zaharul si am pus sa fiarba amestecând din când în când.

Am lasat sa fiarba  vreo doua ore,pâna a scazut aproape la jumatate si s-a îngrosat suficient.

L-am pus asa fierbinte în borcane,am închis capacele si le-am acoperit cu o patura pâna s-au racit complet.

Le-am depozitat în camara pâna planuim ce deserturi facem cu el în afara de a-l unge p o felie de pâine cu unt lânga o cana de lapte fierbinte.

Hai ca-mi pun chiar acum o cana de lapte lânga bunaciunea de gem.

Sa va faceti si voi!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]