Gogosi cu iaurt
Postat de: laura2002 in DulciuriIntr-un castron se pun faina,iaurtul,ouale,mirodeniile,uleiul,zaharul tos si vanilat bicarbonat stins cu apa/lamiie. Se amesteca bine si se lasa la crescut 30 de minute. Cind...Citeste continuarea
Gratin de vinete si dovlecei
Postat de: adnia in Mancaruri de legumeSe taie dovlecelul si vanata in rondele, se sareaza pe ambele parti si se lasa la scurs pt. 15 minute. Se sterg cu un prosop de bucatarie si se aseaza alternativ intr-o tava tava unsa cu putin...Citeste continuarea
Gogosi din aluat de paine
Postat de: nilgun in PrajituriAm pus jumatate din cantitatea de faina intr-un castron de plastic. Separat am frecat drojdia cu cele 2 lingurite de zahar tos pana s-a format un lichid gros. am turnat drojdia peste faina,...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: merisor67 in Dulceata / GemBorcanele de fapt nu au chiar 800 g respectiv 400 g, dar asa le stiam odata. Caisele au fost destul de coapte, poate chiar prea coapte pentru ca au lasat mult lichid si am copt la ele de m-am...Citeste continuarea
Gratar de pui cu sos de iaurt ,...
Postat de: Dea_Dea in Mancaruri cu carnePieptul de pui se transeaza si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune la rumenit in tigaie de teflon si pe o parte si pe alta. Castravetele se curata si se taie cubulete , la fel si...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam si spalam toate legumele. Tocam ceapa, o calim in ulei. Adaugam cartoful taiat cubulete si conopida (buchetele). Completam cu apa pana acoperim legumele si le lasam sa fiarba cca 15 minute...Citeste continuarea
Gogosi ( doughnuts )
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe amesteca faina, zaharul, vanilia, laptele, smantana( sau frisca), ouale, uleiul si praful de copt cu un tel intr-un vas pana obtinem o compozitie omogena. Se pregateste aparatul dupa...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: ianculubita in Dulceata / GemCaisele spalate, curatate de samburi, le punem intr-un vas, le pasam cu blenderul vertical, adaugam zaharul, amestecam bine, punem vasul pe foc, adunam spuma care se formeaza iar din momentul in...Citeste continuarea
Gem de visine cu portocala si coniac
Postat de: susu in Dulceata / GemPortocala se curata de coaja si se taie cubulete dupa care o amestecam cu visinele curatate si o lingura de coniac. Punem zaharul peste si lasam la rece cateva ore iar apoi pasam o parte din ele...Citeste continuarea
Gem de visine cu zmeura si menta
Postat de: susu in Dulceata / GemVisinele fara samburi se acopera cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore. O parte din ele se mixeaza si restul se lasa intregi. Punem pe foc sa fiarba si dupa cateva minute adaugam lamaia...Citeste continuarea
Gogosi cu iaurt
Postat de: alexa_elena in PrajituriBatem ouale, intregi, cu zaharul si praful de sare. Dizolvam praful de copt in iaurt si amestecam cu ouale, adaugam coaja rasa de lamaie, esenta de vanile si faina, putin cate putin, pana obtinem...Citeste continuarea
Ghiveci de legume la Zepter
Postat de: panacris in Mancaruri de postLegumele se curăță, se spală și se toacă mărunt. Vânăta se spală, se taie felii, se asezonează de sare și se lasă la odihnă cca. 15 minute. Ceapa, morcovul și ardeiul tocat...Citeste continuarea
Gogosi pufoase(facute cu lingura)
Postat de: mybella in DulciuriOuale se bat bine cu un praf de sare si cu zaharul pana devin o spuma alba.Se adauga lapte caldut,coaja de lamaie rasa,esenta de rom sau de vanilie si zaharul vanilat. Se adauga faina cernuta...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: mybella in Mancaruri de legumeCeapa,ardeii,morcovii se curata si se spala.Rosiile se pun putin in apa fierbinte dupa care se scot intr un bol cu apa rece si cu gheata pentru a se decoji cat mai repede.Dovlegelul se curata de...Citeste continuarea
Galuste cu caise
Postat de: pusikmea in DulciuriSpalam cartofii, ii punem la fiert. Dupa ce au fiert ii zdrobim ca pentru piure, apoi punem oul, faina si amestecam bine. Spalam si caisele, coatem samburii si punem 1 pliculet de zahar...Citeste continuarea
Gem de visine mentolat
Postat de: susu in Dulceata / GemScoatem samburii si dam visinele prin masina de tocat carne sau le blenduim, personal prefer mixerul. Daca doriti puteti lasa 1/2 din ele intregi si puneti cateva in fiecare borcan. Punem visinele...Citeste continuarea
Gogosi cu ciocolata
Postat de: eduard_09 in DulciuriAluat- se cerne faina intr-un vas mai mare si amesteca cu sare si zahar, se face gaura in mijloc si adaugam ouale batute putin cu furculita, drojdia dizolvata in putina apa calduta. Incepem sa...Citeste continuarea
Gem de caise cu menta
Postat de: susu in Dulceata / GemCaisele se desfac jumatati sau se taie sferturi si se aseaza in cratita un rand de fructe un rand de zahar si se stropesc cu zeama de lamaie. Ca gemul de caise sa-si pastreze culoarea de...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: babi5 in Dulceata / GemAm spalat bine caisele ,apoi le-am oparit ca sa le pot curata pielita sa nu pierd mult la curatat ,le-am desimburit apoi le-am taiat mai mic si am...Citeste continuarea
Gogonele murate umplute
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri cu carneLa gogonele se taie un capac, se curata interiorul si se pun in apa rece sa isi lase sarea si acreala. Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit in ulei 2-3 minute. Se pune vegeta si...Citeste continuarea
Guguluf cu crema de iaurt si cirese...
Postat de: Dea_Dea in PrajituriBLAT : Albusurile se bat spuma cu praful se sare si apa, Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se omogenizeaza. Se adauga faina si...Citeste continuarea
Guguluf cu zmeura si ciocolata alba
Postat de: Valclaudia in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri, cantitatea de zahar se imparte in doua. Batem albusurile spuma, adaugam jumatate din canttatea de zahar si praful de sare . In alt bol frecam galbenusurile...Citeste continuarea
Gogosi cu iaurt
Postat de: Elena_Daria in DulciuriDrojdia o dizolvam in putin lapte caldut. Intr-un bol punem ouale, zaharul, sarea si mixam bine. Adaugam treptat untul topit, iaurtul si esenta de vanilie. Faina o punem intr-un vas,...Citeste continuarea
Ghiveci
Postat de: Dya in PuiRumenim usor aripioarele de pui, peste care adaugam legumele taiate mai mare. Le lasam sa se patrunda usor (intr-o cratita acoperita) la foc potrivit si fara a le amesteca pentru a nu se sfarama....Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: simona72 in Mancaruri de postCeapa curatata, spalata si taiata fidelute se pune la calit in citeva linguri ulei de masline. Se adauga ceapa verde taiata mai mare si usturoiul. Se lasa 2-3 minute sa se caleasca ceapa, se aduga...Citeste continuarea
Guguluf din albusuri cu fructe...
Postat de: MotanLaOale in PrajituriAlbusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se intaresc. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana se intareste. Se adauga zaharul vanilat si treptat uleiul si se...Citeste continuarea
Gem de capsuni
Postat de: delia64 in Dulceata / GemSe spala capsunele si se amesteca cu zahar pana a doua zi . Se strecoara siropul se pune la foc incet amestecandu-se din cand in cand. Se pune zeama de la 2 lamai . Cand...Citeste continuarea
Galuste imperiale
Postat de: Dya in SupeOuale batute spuma cu un praf de sare, le amestecam cu cascavalul ras si cu untul moale. Adaugam apoi faina si grisul si omogenizam totul. Compozitia formata o turnam intr-o tava unsa cu putin...Citeste continuarea
Gogosi berlineze cu smantana si...
Postat de: Elena_Daria in DulciuriAm topit margarina in microunde, apoi am lasat-o sa se raceasca. Am cernut faina si am pus-o intr-un vas. Laptele l-am pus intr-o cana, am adaugat drojdia si zaharul si am amestecat bine,...Citeste continuarea
Glazura de unt (buttercream)
Postat de: doralinda72 in TorturiIntr-un bol mare, puneti untul si margarina si mixaxi pana devine o crema spumoasa. Adaugati vanilia si apoi incet incet, adaugati pe rand 4 cesti de zahar, dar cate una pe rand, apoi amestecati,...Citeste continuarea
Gem de cirese
Postat de: Ela68 in Dulceata / GemCuratam ciresele de codite, le spalam si le scoatem samburii. Punem la fiert apa impreuna cu zaharul si lasam pana siropul se leaga. Adaugam fructele si cand incepe sa fiarba indepartam...Citeste continuarea
Gogosele
Postat de: Corina33 in DulciuriFaina se amesteca cu praful de sare, coaja de lamaie si cu drojdia. In laptele caldut se topeste untul, zaharul si zaharul vanilat. Se toarna amestecul peste faina si impreuna cu oul...Citeste continuarea
Gulas de porc cu rosii
Postat de: TAB1TA in PorcCarnea se spala, se portioneaza si se sterge. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se taie bucatele daca e cazul. Usturoiul se piseaza. Carnea se pune in putin ulei...Citeste continuarea
Gulas unguresc cu cartofi noi
Postat de: rocsi_1612 in PorcMuschiul de porc il spalam, il tamponam cu un servet si il taiem bucati potrivite. Curatam ceapa si o tocam marunt. Ardeiul il curatam de seminte si il facem cubulete. Decojim morcovul, il taiem...Citeste continuarea
Gem de visine
Postat de: ela in Dulceata / GemPunem visinele fara samburi intr-o oala si deasupra turnam zaharul gelifiant.Omogenizam bine compozitia apoi punem la foc mic,amestecand din cand in cand.Lasam 5-9minute din momentul in care...Citeste continuarea
Guguluf cu branza si visine
Postat de: Dea_Dea in DulciuriBranza se ameste ca cu 4 linguri de zahar pudra si esenta de vanilie, pana devine pasta. Separat se bat albusurile, se adauga 3 linguri de zahar pudra , se mixeaza bine .Se adauga galbenusurile...Citeste continuarea
Guguluf cu ghebe și carne tocată
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriGhebele se fierb de vreo 3 ori, în apă rece pentrua se desăra. Între timp ceapa se curăță, se toacă mărunt și se înăbușește în puțin ulei. După ce a devenit...Citeste continuarea
Gnocchi cu sos de rosii,ciuperci si...
Postat de: Toamna07 in PasteMod de preparare gnocchi: Amestecam toate ingredientele, framantam pana obtinem un aluat moale,elastic. Dam la rece pentru 30 de minute. Din acest aluat rupem bucatele mici din care...Citeste continuarea
Gem de capsuni Dukan
Postat de: Heracleea in Dulceata / GemCapsunile se spala bine si se curata de codite. Deasupra se presara o lingura de indulcitor. Se pun la fiert cu 100 ml. apa. Se lasa sa scada, dar atentie sa nu se prinda de fundul oalei....Citeste continuarea
Gem de capsuni
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemCapsunile se spala si se curata de codite si frunzulite, se lasa la scurs. Apoi se pun intr-o cratita mai mare si se adauga zaharul. Se lasa pana a doua zi cand se pun la fiert. Eu le-am pasat un...Citeste continuarea
Gulyas de porc
Postat de: panacris in PorcCeapa, ardeii se curăță se toacă mărunt și se pun la dinstuit în puțină grăsime de porc, cca 10 minute, neacoperit. Carnea se taie în bucăți potrivite, apoi se adaugă la...Citeste continuarea
Guguluf marmorat cu ricotta si...
Postat de: angyb in PrajituriTopim pe baie de abur ciocolata cu untul ,le lasam sa se raceasca un pic dupa care le amestecam cu galbenusurile .Separat batem spuma albusurile cu un praf de sare ,adaugam zaharul si continuam sa...Citeste continuarea
Garnitura de cartofi noi la cuptor
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem rondele. Ii asezam intr-un vas termorezistent, curatam,spalam si taiem ardeiul fasii pe care le asezam peste cartofi in forma. adaugam uleiul,...Citeste continuarea
Gnocchi cu pui
Postat de: Dea_Dea in PasteSe pun pulpele la fiert. Cand sunt fierte se lasa sa se raceasca, se dezoseaza si se taie carnea cubulete. Pastele se pun la fiert cu apa si sare conform instuctiunilor de pe ambalaj. Cand sunt...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: gabrielacuisine in DulciuriPunem faina cernuta intr-un bol. Facem o gropita in mijloc si adaugam ouale frecate cu praful de sare, zaharul amestecat in prealabil cu laptele caldut (doar 200 ml incalzim un pic pe foc ca sa se...Citeste continuarea
Guguluf cu zmeura
Postat de: simona72 in PrajituriUntul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, se adauga pe rind ouale, mixind in tot acest timp, adaugam vanilia si coaja de lamaie, iar la urma faina amestecata cu praful de copt. Forma de...Citeste continuarea
Gulas de vita
Postat de: caroline in VitaIntr-o tigaie pe foc,se pune uleiul si carnea taiata cuburi si se caleste bine pe ambele parti.Adaugam ceapa tocata marunt si calim totul la foc mediu. Se adauga boia si se amesteca cu o...Citeste continuarea
Gem de nectarine si portocale
Postat de: ianculubita in Dulceata / GemNectarinele spalate, fara samburi (eu am curatat si coaja), taiate cubulete apoi cantarite. Portocalele fara coaja, fara pielita alba, taiate cubulete, apoi cantarite. Punem fructele intr-un vas...Citeste continuarea
Gelee de soc
Postat de: danakarin in Dulceata / GemDupă ce, într-o agreabilă plimbare, am ales florile, le sortăm, le alegem, le debarasăm de eventualele insecte, le tăiem niţel codiţele, dar nu le spălăm. Evităm recoltarea...Citeste continuarea
Gogosi rapide
Postat de: bucatarimcudiana in DulciuriAm facut aluatul cu mixerul. Intr-un bol am batut oualele, sarea, zaharul, iaurtul si aromele. Am adaugat faina cernuta impreuna cu praful de copt, aluatul trebuie sa curga, ca o smantana groasa....Citeste continuarea