Gratin cu snitel de curcan si cartofi noi

de La Ancuta in Curcan, 23 Iul 2013 | 6003 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 felii piept de curcan
  • 500 g cartofi noi
  • 1 ceapa verde
  • 1 usturoi verde
  • 1 bucata carnat afumat (~10 cm)
  • ulei de masline
  • 120 g smantana fermentata
  • 2 linguri lapte
  • 100 g cascaval ras
  • 50 g branza cremoasa de capra cu verdeturi Delaco
  • sare, piper
  • boia de ardei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin cu snitel de curcan si cartofi noi:

Pieptul de curcan il batem usor cu ciocanul de snitele si il condimentam cu sare, piper si boia de ardei. Prajim snitelele in ulei de masline, pe ambele parti apoi le scoatem pe o farfurie si le pastram calde.

Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem felii subtiri. Intr-o tigaie incapatoare punem cartofii la prajit in ulei.

Cand sunt prajiti adaugam ceapa si usturoiul taiate si carnatul taiat bucatele mici.
Mai lasam cateva minute pe foc, condimentam cu sare si piper apoi dam deoparte.

Intr-o tava termorezistenta punem cartofii prajiti iar deasupra aranjam snitelele de curcan. Smantana o amestecam cu 50 g de cascavalu ras, laptele si branza de capra. Condimentam iar apoi turnam in tava peste carne.

Acoperim cu restul de cascaval ras. Dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste frumos deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin cu snitel de curcan si cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura din carne tocata