Ginataang mais - Orez cu lapte de cocos si porumb dulce

de Corinuta in Dulciuri, 13 Aug 2013 | 7881 vizualizari

 

O sa ziceti ca ce m-a apucat sa gatesc mancare cu nume ciudate! :)) De fapt e un fel de orez cu lapte dupa o reteta filipineza. Si orezul nostru cu lapte e la fel de bun, doar ca pitica mea nu-l mananca, asa ca m-am gandit sa fac din asta cu porumb, avand in vedere ca ii place porumbul!

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte de cocos
  • 1200 ml apa
  • 3/4 cana orez cu bob rotund
  • 3/4 cana zahar
  • 1 cana porumb dulce sau din conserva
  • 1 praf de sare
  • 1 zahar vanilinat sau o esenta de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ginataang mais - Orez cu lapte de cocos si porumb dulce:

De fapt nu avem nevoie de cantitati la aceasta reteta, daca folosim ca unitate de masura cutia cu lapte de cocos.

Se goleste laptele intr-o cratita incapatoare, se reumple cutia de la lapte cu apa de 3 ori si se toarna in cratita. Aceeasi cutie o umplem pe trei sferturi cu orez, apoi cu tot atata zahar si le adaugam in cratita. Punem totul la fiert cu un praf de sare, amestecand din cand in cand.

Cand orezul devine lipicios si e aproape fiert, adaugam vanilia si porumbul daca este din conserva. Daca gasiti porumb dulce crud, se pune la fiert putin mai repede.

Se pune la racit in farfurii si se serveste cald sau rece, cu putina scortisoara macinata sau fara, dupa preferinte.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se mai poate adauga la fiert o canita de nuca de cocos fulgi

Daca ti-a placut reteta noastra "Ginataang mais - Orez cu lapte de cocos si porumb dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (21)

Corinuta 1

14.08.2013, 00:10

Mihaela, m-ai facut sa rad! Nu a mancat tare mult, ca e si bolnavioara, dar macar de asta s-a incumetat sa se atinga, la celalalt orez nici nu se uita! Multumesc scumpa mea!

anca_rm 1

14.08.2013, 10:36

Corina sa sti ca o sa incerc , zilele astea , foarte bun trebuie sa fie

Corinuta 1

15.08.2013, 10:27

Multumesc frumos Anca, sa-mi zici daca ti-a placut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]