Briose cu vanilie

de leoflori in Prajituri, 4 Iul 2009 | 11100 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente : 120 gr.unt la temp.camerei 130 gr.zahar  210 gr.faina  3 oua mari  60 ml.lapte  1 lgta esenta vanilie coaja de la 1 lamaie  1 1/2 lgta praf copt  1/4 lgta sare 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu vanilie:

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Ungem 12 forme si/sau punem hartiute pt.copt.
Frecam untul spuma cu zaharul.
Adaugam ouale pe rand,mixam bine dupa fiecare.
Punem esenta de vanilie si coaja de lamaie.
Amestecam faina cu praful de copt si sare.
La viteza mica a mixerului punem amestecul de faina si laptele, alternand.
Umplem formele 2/3 si coacem 18-20 minute pana se rumenesc putin.
Scoatem si lasam la racit pe un gratar.
Glazuram dupa dorinta:zahar pudra,ciocolata topita,butter-cream, dar sunt foarte gustoase si simple.
Am folosit pt.glazura finetti duo putin incalzita la bain-marie.( prea dulce dupa parerea mea)
Apoi am scufundat briosele doar cu motul in crema si le-am rasucit.
Am ornat iar cu bombonele decor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise