Bors moldovenesc de vita

de Miha in Ciorbe, 19 Aug 2009 | 22444 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de vita cu os
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 bucata de telina
  • 1 ardei gras
  • 1 rosie
  • 1/2 sfecla rosie
  • 2 cartofi
  • verdeata: marar,patrunjel,leustean
  • sare
  • cimbru
  • 500 ml bors
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors moldovenesc de vita:

Carnea se curata de pielite,se taie bucati si se pune la fiert in apa rece,la foc mic.Se spumuieste de cate ori este necesar,apoi se adauga sarea.

Cand carnea a fiert pe jumatate,se pun legumele curatate si taiate mic.Morcovul,telina,patrunjelul si sfecla le-am dat pe razatoare,din aceleasi motive de pitici mofturosi. :D

Se lasa sa fiarba bine,la foc potrivit.

Cand este aproape gata,se pune borsul fiert in prealabil,potrivind gustul de acru si sarat.

Se presara cimbru si verdeata tocata marunt.Se mai da un clocot.

Eu am pus si niste taitei,ca asa au vrut piticii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors moldovenesc de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de porc dreasă cu zdrențe din ou