Branzoaice
Postat de: lira in DulciuriAluatul este un aluat clasic de paine. Drojdia cu sarea se dizolva intr-o cescuta de apa calduta. In vasul in care este faina formam un "crater" si turnam drojdia dizolvata. Amestecam...Citeste continuarea
Bebelusi in scutece
Postat de: LALY in Aperitive / GarnituriSe lasa aluatul la decongelat la temperatura camerei.Se pune pe masa de lucru si se intinde cu sucitorul. Se taie in dreptunghiuri.Se pune cate un carnat in partea de sus,apoi se acopera cu...Citeste continuarea
Brotacei veseli pe lac
Postat de: LALY in Aperitive / GarnituriSe coc vinetele.Se curata si se scoate miezul.Se pune la scurs intr-o strecuratoare (de plastic nu de metal).Dupa ce s-au scurs bine,se toaca cu un tocator de lemn,sau se pot mixa la robot. In...Citeste continuarea
Baclava
Postat de: Ina in DulciuriIntr-o tava unsa cu ulei se pun 4 foi de placinta unde cu cate doua linguri de ulei fiecare. Pastram alte 4 foi pentru a le pune deasupra, iar celelalte foi le piunem una cate una, unse si...Citeste continuarea
Babusti crocante cu sos de usturoi
Postat de: Corina33 in PestePestele se curata de solzi, se eviscereaza (eu le tai si capurile, daca va plac le puteti lasa). Apoi se spala bine, se cresteaza si se sareaza. Se lasa vreo 15 minute sa le patrunda sarea. Se...Citeste continuarea
Briose cu spanac
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSpanacul dezghetat si ceapa taiata marunt se calesc in unt.Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga pe rand branza de vaci ,ouale si faina.Se condimenteaza dupa gust cu sare.Amestecul...Citeste continuarea
Briose cu cafea si alune
Postat de: Julie in PrajituriBatem ouale intregi cu zaharul. Adaugam smantana, esenta ,untul topit si restul ingredientelor uscate ( amestecate bine inainte). Punem compozitia in formele de briose cu ajutorul unui pos....Citeste continuarea
Branza marinata
Postat de: ana in ConserveTaiem branza cubulete apoi o aranjam in borcane presarand printre condimentele.Acoperim branza cu ulei si o tinem la frigider timp de 14 zile. Iese o branza foarte aromata. Citeste continuarea
Bocconotti
Postat de: Julie in PrajituriMixam ouale cu zaharul si untul. Adaugam esenta de vanilie ,sarea si drojdia dizolvata in lapte. La sfarsit punem faina cernuta. Framantam bine, pana obtinem un aluat potrivit de moale. Lasam la...Citeste continuarea
Briose cu visine
Postat de: Julie in PrajituriBatem ouale cu zaharul. Adaugam esenta, iaurtul si untul topit. La sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt. Umplem formele de briose cu ajutorul unui pos. In mijlocul fiecarei...Citeste continuarea
Budinca de fasole verde
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriFasolea se fierbe 8-10 minute in apa cu sare. Se pune intr-o sita si se lasa sa se scurga de apa. Ouale se bat bine cu sare,vegeta, piper si se amesteca apoi cu sucul de rosii, 2 linguri cu...Citeste continuarea
Brigadeiro
Postat de: lira in DulciuriLaptele condensat se pune intr-o tigaie la foc mic impreuna cu untul. Se lasa la foc mic aproximativ 5 minute pana se ingroasa compozitia si se dezlipeste de pe tigaie. O sa vedeti ca are aspectul...Citeste continuarea
Blue cheese dip
Postat de: lira in SosuriUsturoiul se piseaza, patrunjelul se taie si se adauga intr-un bol alaturi de branza cu mucegai sfaramata. Se condimenteaza cu piper si se adauga smantana. Eu am amestecat cu mixerul, dar data...Citeste continuarea
Bruschete cu rosii si ulei de masline
Postat de: lira in Aperitive / GarnituriPainea am taiat-o felii si am pus-o la prajit in toaster. Am taiat rosia marunt si am amestecat-o cu oregano uscat intr-un bol. Feliile de paine prajita se dau cu usturoi, dupa care le ungem...Citeste continuarea
Biscuitii " GOOOOOOOL !!! "
Postat de: anisoara in DulciuriOuale se separa in galbenusuri si albusuri. Albusurile se pastreaza in frigider. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana vor obtine o culoare alba si se amesteca cu margarina molcuta. Se...Citeste continuarea
Briose cu visine si caise
Postat de: pusikmea in DulciuriBatem ouale intregi cu praful se sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, untul la temperatura camerei, iaurtul, faina, praful de copt si esenta de vanilie , mixam...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata cu crema de...
Postat de: laylalala in DulciuriIntr-un vas la bain-marie se topesc untul si ciocolata apoi se lasa sa se raceasca putin. Intr-un alt vas se amesteca oul cu lichiorul de cocos, Finesse Bourbon-Vanille Aroma si untul cu...Citeste continuarea
Budinca de macaroane cu carne de vita
Postat de: rivka in VitaSe fierb pastele dupa indicatiile de pe ambalaj. Ceapa se prajeste putin in ulei de masline impreuna cu usturoiul, se adauga carnea tocata, sosul de soia, condimentele dupa gust, se lasa carnea...Citeste continuarea
Budinca cu legume de vara
Postat de: dentistutza in Aperitive / GarnituriAluatul Ingredientele se amesteca, se framanta putin (doar cat sa devina omogen) si se lasa cam o ora la frigider,in folie. Legumele Fasolica se da incateva clocote in apa sarata....Citeste continuarea
Bruschete cu ciuperci
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala si se usuca bine, se taie felii, se stropesc cu zeama de lamaie si se pun in tigaie la prajit in 3 linguri de ulei timp de 4-5 minute. Se condimenteaza cu sare si piper si se...Citeste continuarea
Briose cu cascaval
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe amesteca toata ingredientele bine ,eu le-am pus in masina de paine(am fost mai comoda). Se unge o tava de briose(eu am pun in forme de savarine cu hartie)apoi se pun cate 2 linguri din...Citeste continuarea
Briose cu cascaval
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe framanta un aluat rece din faina, unt , galbenusul si un praf de sare.Se rup bucatele si se modeleaza in tava cu forme de briose mici cescute. Formele de briose se ung iinainte cu putin unt...Citeste continuarea
Bicolori de post
Postat de: eclerash in DulciuriProcedura este aceiasi in cazul fiecarui aluat. Frecam untul cu zaharul si cu esenta de vanilie apoi adaugam ingredientele uscate ,coaja de lamaie punand-o in aluatul alb,iar cacaoa in...Citeste continuarea
Baclava
Postat de: bitza in PrajituriFoile se impart in 3 parti si se taie dupa marimea tavii(eu am facut in tava de la aragaz).Fiecare foaie se unge cu unt/ulei,iar dupa prima parte de foi se pune 1/2 din compozitia de...Citeste continuarea
Bacalao crudo
Postat de: vik in Aperitive / GarnituriSe curata rosiile de pielita si samburi, se macina cu mixerul sau se rad pe razatoarea mica. Se aseaza sosul de rosii natural pe un platou, se pune peste rosii un praf de sare feliile de...Citeste continuarea
Brioşe pentru cafea
Postat de: articook in PrajituriSe amesteca ingredientele solide. Separat se amesteca cele lichide. Dupa care se amesteca cele doua compozitii. Se toarna in forme, iar daca nu folositi hartie, dati formele...Citeste continuarea
Biscuiti cu fulgi de cereale
Postat de: lia in PrajituriFramantam un aluat din ingredientele de mai sus, formam o rulada pe care o infasuram in folie si o dam pentru 1h la frigider. Tapetam o tava de copt cu hartie pergament pe care o pudram cu...Citeste continuarea
Bacalao a la Riojana
Postat de: vik in Pestepestele se scurge de apa cu servetele de bucatarie. se sareaza, pipereaza si se dau prin faina si oul batut, apoi se prajesc in ulei de masline , la foc moderat. salsa: se caleste ceapa...Citeste continuarea
Bruschete
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriFeliile de paine se taie in patru. acestea se pun intr-o tava si se dau la cuptor pentru 10-15 min cat sa devina aurii. rosiile se spala si se taie cubulete. intr-un bol se pun rosiile...Citeste continuarea
Bezele cu ciocolata
Postat de: miha in DulciuriAlbusurile se bat spuma tare cu un praf de sare . Cand spuma incepe sa se intareasca se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, care face...Citeste continuarea
Briose cu jeleu de visine
Postat de: Julie in PrajituriPregatim mai intai jeleul. Punem intr-un vas compotul ,zaharul si praful de budinca. Amestecam bine si fierbem amestecul ,amestecand continuu pana se ingroasa. Daca folosim suc natural de...Citeste continuarea
Banana Split
Postat de: miha in DulciuriSosul de ciocolata: Cacaoa se amesteca cu zaharul apoi se "desface" cu apa calduta, turnata putin cate putin. Se amesteca bine, sa nu aiba cocoloase. Se pune vasul pe foc si se dau...Citeste continuarea
Branzoaice pentru copilasi
Postat de: pusikmea in Mancare copiiPregtim aluatul la fel ca la chifle cu branza , am inlocuit oul intreg doar cu galbenusul, insa la copilasii peste 1 an se poate pune oul intreg, noi mai avem vreo 2 sapt de asteptat. Intre...Citeste continuarea
Budinca de macaroane cu branza -...
Postat de: Ramonaky in PasteCum se prepara Budinca de macaroane cu branza - Reteta unui desert gustos si rapid Se pun macaroanele la fiert cu un praf de sare si cateva picaturi de ulei. Intre timp, amestecam 2 oua,cu...Citeste continuarea
Bulgarasi de branza cu marar
Postat de: housy in Aperitive / Garnituri- frecati bine branza de vaci cu maioneza si smantana - puneti un praf de sare - piperul si nucsoara (putina) - cu o lingurita puneti in podul palmei compozitie, pe care o rasuciti si o...Citeste continuarea
Biscuiti cu menta
Postat de: lia in PrajituriFrecam margarina cu zaharul, pana devine o crema ,apoi adaugam oul, esenta de vanilie si amestecam bine. Separat cernem faina si praful de copt, le amestecam si le adaugam peste compozitia de...Citeste continuarea
Bulgarasi Surpriza
Postat de: Anamaria7 in Aperitive / GarnituriEu am folosit masina de paine pentru framantat. Drojdia si zaharul se dizolva in laptele caldut. Dupa ce s-a framantat, aluatul se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Intre timp, carnea...Citeste continuarea
Briose cu piersici si briose cu...
Postat de: housy in Dulciuri- amestecati faina, praful de copt, zaharul - separat bateti oul, adaugati sana, vanilia, uleiul - contopiti cele doua compozitii si bateti bine cu mixeru - tava de briose o ungeti putin...Citeste continuarea
Briose cu mere
Postat de: LALY in Prajituri1. Merele se rad pe razatoarea cu gauri mari.Se pun intr-un castron merele rase,faina,praful de copt,bicarbonatul,scortisoara si esenta de lamaie,sau ce aroma va place. 2. In alt castron se...Citeste continuarea
Budinca amorezata (pt andutu)
Postat de: pusikmea in Mancare copiiSpalam merele si le punem intr-o tavita la copt. Intre timp spalam si orezul in cateva ape, il punem la fiert. Dupa ce s-au copt merele le lasam putin sa se raceasca, dupa care le decojim,...Citeste continuarea
Briose cu mac
Postat de: miha in Dulciuri50 g zahar se caramelizeaza, apoi se "stinge" cu lapte caldut. Se adauga macul, se pune din nou pe foc si se dau cateva clocote. Se da deoparte si se lasa la racit, pana se topeste...Citeste continuarea
Bomboane DECORIX
Postat de: epurasha2bb in DulciuriSe topeste la bain marie ciocolata neagra si cea alba in vase separate si adagand la fiecare cate 2 linguri de lapte. Spargem nucile si scoatem miezul, il coacem putin. Inimioara cu buline:...Citeste continuarea
Budinca de radacinoase cu pulpe...
Postat de: epurasha2bb in PuiSe curata legumele de coaja si se toaca cubulete , se pun la fiert in apa cu putina sare, se lasa pana fierb pana la 90 % apoi se scot se scurg si se aseaza intr-o tavita unsa cu unt si presarand...Citeste continuarea
Bruschete
Postat de: eclerash in Aperitive / GarnituriPrajim painea si o frecam cu usturoi.Rosiile le tocam marunt,le scurgem de zeama,adaugam usturoi tocat marunt,sare,piper,oregano,busuioc si un strop de ulei de masline. Citeste continuarea
Budinca din creier
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriAmestecam ouale cu faina, sarea, piperul si boiaua pana se omogenizeaza compozitia, dupa care punem bucatelele mici de creier care au ramas, compozitia trebuie sa fie ca la padispan. Ungem...Citeste continuarea
Beef Andreea
Postat de: epurasha2bb in VitaSe taia patrate din carnea de vita se bat cu ciocanul de snitzele, se sareaza si se pipereaza putin.Se toaca verdeata, feliile de dovlecel, pieptul de pui si ceapa rosie cubulete mici, se amesteca...Citeste continuarea
Budinca rapida cu pui si legume
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe toaca ardeii, ceapa, ciupercile si maslinele se calesc, apoi se amesteca cu ouale batute cu lapte si cu pieptul de pui fiert si tocat marunt, apoi cu faina si praful de copt.Se adauga si...Citeste continuarea
Bulete de cascaval cu marar
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriCascavalul si telemeaua se rad fin, se amesteca cu faina, oul, marrul si piperul. Se formeaza o compozitie consistenta din care se fac bilute care se dau prin pesmet si se prajesc in ulei incins....Citeste continuarea
Budinca cu brocoli , telemea si kaizer
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSe pun buchetelele de brocoli intr-un vas cu apa si sare si se dau in cateva clocote.Se scot apoi cu ajutorul unei palete si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Se unge un vas cu unt si se...Citeste continuarea
Bors de loboda cu perisoare
Postat de: vero_closca in CiorbePui la fiert legumele in apa rece. Carnea o amesteci cu ceapa verde si patrunjelul tocate fin,cu orezul,oul,sare si piper si formezi perisoare. Cand legumele sunt pe jumatate fierte,adaugi...Citeste continuarea