A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Biscuiti-sandwich cu ciocolata

Postat de: laylalala in Prajituri

Incinge cuptorul la 190° Intr-un vas amesteca faina cu arahidele macinate, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Intr-un alt vas bate untul cu zaharul pudra.Incorporeaza apoi oul urmat...Citeste continuarea

Budinca de macaroane cu branza

Postat de: onuta in Paste

1. Se pune un litru de apa la fiert cu putina sare si o lingura de ulei. 2.Cand da in clocot apa se adauga macaroanele si se lasa la fiert timp de 15-20 minute. ( la foc mic pentru a nu se lipi...Citeste continuarea

Briose umplute cu budinca

Postat de: Julie in Prajituri

Aluatul: Se topeste untul si se lasa la racit Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile frecate cu un praf de sare, untul topit, smantana, coaja de lamaie,...Citeste continuarea

Buline de mamaliga

Postat de: yafa in Aperitive / Garnituri

Pregatim mamaliguta si o lasam sa se raceasca intr-un vas. Sfaramam usturoiul si il amestecam in mamaliguta.  Luam cate o nuca  facem un loc pe mijloc, depunem o bucatica de branza....Citeste continuarea

Budinca paula

Postat de: jolygina in Mancare copii

se fierbe laptele in clocot dupa care punem zaharul si amestecam pana se topeste ,adaugam praful de budinca care a fost amestecat in prealabil intr-o cana cu putin lapte rece cand laptele a...Citeste continuarea

Bulion de casa

Postat de: nadina73 in Conserve

Am primit rosii de gradina culese proaspate dar cum au fost foarte multe am zis sa fac si putin bulion Se spala rosiile se taie bucati si se trec prin masina de rosii, eu le-am facut cu...Citeste continuarea

Bagheta taraneasca

Postat de: yafa in Piine

Amestecam drojdia cu putina apa si apoi adaugam faina si sarea, lucram aluatul pana devine omogen si nelipicios. Il asezam intr-un vas pe care il acoperim si il lasam la temperatura ambianta timp...Citeste continuarea

Budinca de orez cu carne tocata

Postat de: madi_marin in Mancaruri cu carne

Se face un pilaf din orez, putin ulei, sare si piper. Se lasa la racit. Carnea tocata se caleste in foarte putin ulei impreuna cu ceapa tocata marunt. Se adauga apa si se lasa sa fiarba. Cand...Citeste continuarea

Budinca de branza dulce

Postat de: jolygina in Mancare copii

se pun stafidele la inmuiat in lapte cald pentru a fi mai bun se amesteca branzica cu ouale batute in prealabil ca la omleta ,se adauga mierea si se amesteca bine ,dupa care se adauga zaharul...Citeste continuarea

Budinca cu sunca

Postat de: Corina33 in Mancaruri cu carne

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se strecoara si se clatesc cu apa rece. Se taie sunca fasii. Se separa albusurile de galbenusuri. Acestea din urma se bat cu mixerul...Citeste continuarea

Borcanasul cu orez

Postat de: epurasha2bb in Mancaruri de legume

Se fierbe orezul in apa  cu sare. Separat, se fierb si morcovii in apa fara sare si cand s-au inmuiat se fac piure cu pasatorul. Apoi se scurge bine orezul de apa si se amesteca cu 2-3...Citeste continuarea

Budinca crema de vanilie

Postat de: nadina73 in Mancare copii

Se pun 800 ml lapte pe foc cu zaharuL (e acelasi procedeu ca si la budinca)iar 200 ml se amesteca cu prafuL din cele doua plicuri. Cand laptele sa incepe sa fiarba  se pune compozitia in...Citeste continuarea

Budinca aromata cu prune

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade si se pregateste o tava patrata de 22 cm (eu n-am avut, am facut in tava de tarta). Se pune pe fundul tavii hartie de copt si se unge cu putin unt, apoi...Citeste continuarea

Briose cu fulgi de ciocolata

Postat de: luminita20_2006 in Prajituri

Se bat albusurile bine cand s-au intarit se adauga zaharul si mixeaza pana se topeste. Faina se amesteca cu praful de copt , se pune incet peste albus, se adauga laptele, untul topit,...Citeste continuarea

Branza cu creveti si marar

Postat de: Corina33 in Fructe de mare

Mararul se spala, se scurge si se toaca marunt. Se amesteca bine branza cu smantana si cu sucul de lamaie. Ca sa fie mai cremoasa se poate amesteca cu mixerul vertical. Se adauga mararul si...Citeste continuarea

Batoane cu legume si salam

Postat de: bitza in Aperitive / Garnituri

1. Ardeiul,ceapa,si salamul se taie cubule si se soteaza intr-o lingura de ulei. Faina se amesteca cu praf copt.Ouale se bat cu sare si piper, se adauga iaurtul si 2 lg ulei,iar la sfarsit se...Citeste continuarea

Budinca de orez cu pui si ciuperci

Postat de: epurasha2bb in Pui

Mod de preparare: se toaca marunt pieptul de pui, ceapa si usturoiul si se calesc putin in tigaie , doar pana ce nu mai e carnea roz.La fel ciupercutele tocate marunt de tot se calesc bine in...Citeste continuarea

Budinca de paine

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se unge un vas foarte bine cu unt, se pune din belsug ,altfel se lipeste . Se taie paine felii ,sau poate o aveti gata feliata si doar o mai taiati in doua sa nu fie feliile foarte mari Se...Citeste continuarea

Budinca de brocoli

Postat de: epurasha2bb in Mancaruri de legume

Se fierbe pieptul de pui si se toaca marunt cu cutitul.Apoi se opareste brocoli desprins in buchetele in putina apa cu sare, apoi se scoate si se scurge.Se unge o tavita mica (eu am folosit tavita...Citeste continuarea

Bascute cu ciuperci

Postat de: Julie in Aperitive / Garnituri

Umplutura: Intr-o tigaie cu o lingura ulei se pun ciupercile tocate marunt,ceapa si usturoiul taiate rondele si ardeiul iute taiat feliute subtiri. Se calesc la foc mic pana se inmoaie....Citeste continuarea

Bruschete cu ton a la Nadina

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Eu am folosit paine uscata dar de preferat e sa fie paine de casa si prajita putin . Se iau feliile de paine si se rade putin usturoi pe ele sau se freaca  cu un dinte de usturoi pe felia...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata si stafide

Postat de: cristinne in Dulciuri

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se freaca apoi galbenusurile crema cu uleiul si esenta. Apoi se combina cele 2 amestecuri si se adauga faina cat pt un aluat lipicios si moale moale, cam o cana...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Mai simplu de atat nu se poate!!! Mixezi bine toate ingredientele. Formele de briose le ungi cu unt si pesmet. Torni in mod egal din compozitie (ies exact 16 buc), pui deasupra bucatele de...Citeste continuarea

Budinca rapida

Postat de: Corina33 in Paste

Se da in clocot intr-o oala mare 4 litri de apa cu 4 linguri de sare. Intre timp se curata ardeii, se spala si se taie cubulete. Se preincalzeste cuptorul la 250 de grade. Se pun macaroanele in...Citeste continuarea

Bezele

Postat de: pusikmea in Dulciuri

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare . Cand spuma incepe sa se intareasca se adauga zaharul si esenta de vanilie si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa. In tava tapetata cu...Citeste continuarea

Butoiase aperitiv

Postat de: Ina in Aperitive / Garnituri

Kaizerul si cascavalul se taie cubulete. Aluatul pentru foietaj de decongeleaza, apoi se desfac cele doua foi pe rand. Se presara cubulete de kaizer si cascaval , apoi se ruleaza aluatul, ca...Citeste continuarea

Biban cu sos dulce- acrisor

Postat de: Bunica in Peste

Se curata pestele, se despica, se spala. Din zeama si coaja razuita de lamaie,cateii de usturoi zdrobiti, sare, piper, maghiran,ulei de masline, 200 ml. vin alb, boia ,1 lingura Oyster Souce, 1...Citeste continuarea

Bomba de inghetata invelita in...

Postat de: Brindusa in Prajituri

Tortul meu contine    1. Rulada de cacao cu crema de branza si visine in alcool    2. Inghetata de ciocolata cu coaja de lamaie    3. Inghetata de vanilie...Citeste continuarea

Betisoare cu anason

Postat de: lira in Dulciuri

Ouale si zaharul se bat spuma cu mixerul, dupa care se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit adaugam semintele de anason si mai amestecam putin. Compozitia rezultata...Citeste continuarea

Briose cu fructe goji

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Se pun intr-un vas pe rand ouale,zaharul,zaharul vanilat uleiul , laptele si cacao si se mixeaza bine.Se adauga putin cate putin faina in care am pus si praful de copt.La final se adauga si...Citeste continuarea

Banana Cheesecake

Postat de: laylalala in Torturi

Inainte cu o zi de prepararea prajiturii pune bananele la congelator. Pentru crusta, sframa biscuitii.Cele doua feluri de ciocolata topeste-le la bain-marie apoi amesteca-le cu biscuitii...Citeste continuarea

BRUSCHETE CU ROSII

Postat de: LALY in Aperitive / Garnituri

Taiem painea felii si o prajim in cuptor pe ambele parti. Frecam feliile de paine cu usturoi si le ungem cu ulei de masline. Rosiile le taiem cubulete si le amestecam cu sare,busuioc, si...Citeste continuarea

Budinca de clatite pentru andutu

Postat de: pusikmea in Dulciuri

pregatim clatitele dupa reteta cu care suntem obisnuiti. Amestecam branza cu zaharul pana se topeste zaharul. Frecam galbenusul cu zaharul bine bine, apoi amestecam cu smantana si punem...Citeste continuarea

Budinca de cartofi cu ficatei

Postat de: rivka in Ficat

Cartofii se curata, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare cca 15 minute.Se prepara piureul de cartofi din cartofi, unt lapte. Se toaca ceapa marunt si se pune in cratita...Citeste continuarea

Burghul

Postat de: dentistutza in Aperitive / Garnituri

Intr-o craticioara se pun cam 2-3 linguri ulei masline, ceapa tocata fin si pasta de ardei rosu. Se calesc usor si se adauga burghul. Se amesteca pe foc potrivit cam doua minute si apoi se toarna...Citeste continuarea

Budinca de macaroane cu cartofi

Postat de: Corina33 in Paste

Intr-o oala mare se dau in clocot 3 l de apa cu 3 linguri de sare. Intre timp se curata cartofii si se taie in cubulete. Se pun cubuletele de cartofi si macaroanele in apa clocotita si se fierb...Citeste continuarea

Budinca cu branza si stafide

Postat de: cristinne in Dulciuri

Se fierb pastele de care aveti (de la spaghete la fundite). Se clatesc cu apa rece.  Se face un amestec din barbza de vaci, iaurtul, oaule si pastele, impreuna cu esenta de vanilie si coaja...Citeste continuarea

Bruschete

Postat de: ana in Aperitive / Garnituri

Pentru serile cand aveti chef de rontait ceva aceste bruschete merg de minune. Feliile de paine le ungem cu ulei de la branza marinata si le rumenim in cuptor . Rosiile le taiem cubulete...Citeste continuarea

Butoiase vesele

Postat de: Bunica in Aperitive / Garnituri

 Se curata si se spala dovleceii,se taie in bucati mai mari. Se scobesc cu lingurita pentru a putea fi introdusa umplutura.   Umplutura :se pun doua linguri de ulei de masline in...Citeste continuarea

Budinca de mamaliga cu ficatei si...

Postat de: epurasha2bb in Ficat

Ficateii se spala si apoi se soteaza intr-o tigaie cu unt si putina apa acoperiti.snt gata cand sunt maoi si patrunsi in interior fara sa mai fie sange. Se curata ciupercile si ceapa si se taie...Citeste continuarea

Budinca de chec

Postat de: mena29 in Dulciuri

Am taiat checul cubulete,l-am pus intr-un castron si l-am acoperit cu 200 ml lapte.Am amestecat usor sa nu se zdrobeasca si l-am lasat asa vreo 10 min.Separat am amestecat zaharul...Citeste continuarea

Briose pufoase cu ciocolata

Postat de: Ioana in Prajituri

Se pune compozitia intr-un vas unde se mixeaza.  Dupa aceea se toarna in forme iar peste se presara ciocolata taiata in bucatele.  Se pun in cuptor unde stau 35-45 de minute....Citeste continuarea

Briose cu ciocolata si mure

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Se bat albusurile cu un praf de sare tare pana sta lipit de fundul castronului.Separat se amesteca bine zaharul cu galbenusurile si apoi se adauga usor in spuma de albusuri.Se amesteca usor de...Citeste continuarea

Briose de ciocolata cu cocos si mot...

Postat de: laylalala in Prajituri

Intr-un vas la bain-marie se topesc untul si ciocolata apoi se lasa sa se raceasca putin.Intr-un alt vas se amesteca oul cu Caribbean Twist Shaken Pina Colada si untul cu ciocolata.Separat, se...Citeste continuarea

Butoiase cu ciuperci

Postat de: mena29 in Aperitive / Garnituri

Calim putin kaizerul,usturoiul si ceapa tocate marunt.Cand s-au aurit,adaugam ciuperciletaiate marunt,conserva de porumb cu fasole,sare si piper dupa gust.Lasam trei min. dupa care stingem cu...Citeste continuarea

Budinca de creier

Postat de: gaby_d in Aperitive / Garnituri

Creierul il fierbem timp de 5-10 minute in apa cu putina sare.Il scoatem intr-o sita si-l lasam la scurs.Intr-un vas punem alta apa la fiert iar cand da in clocot,adaugam amestecul de legume si...Citeste continuarea

Briose cu cirese

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Se face o compozitie pufoasa ca de pandispan din galbenusurile frecate cu zahar, albusurile batute spuma tare cu un parf de sare si faina amestecata cu praful de copt, apoi se...Citeste continuarea

Budinca de cartofi

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii apoi se taie cubulete si se pun la fiert . Dupa ce sunt fierti se zdrobesc foarte bine apoi se amesteca cu cele 2 galbenusuri de ou,smantana si albusurile batute spuma. Se...Citeste continuarea

Briose cu lamaie

Postat de: Julie in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile cu zaharul tos. Cand au crescut si zaharul s-a mai topit,adaugam galbenusurile ,untul frecat cu zaharul farin,  iaurtul,zeama de lamaie si...Citeste continuarea

Broccoli pane cu sos de smantana

Postat de: Julie in Aperitive / Garnituri

Spalam broccoli si il desfacem in buchetele mai mici. Batem bine oul cu sare,vegeta piper si faina. Trecem fiecare buchetel de broccoli prin amestec de ou, pesmet, apoi il prajim in ulei...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]