A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Brownies

Postat de: articook in Dulciuri

Prima data, se topeste untul, in baie de abur. Se amesteca ouale cu zaharul si untul. Cacaua, faina si sarea se amesteca separat, dupa care se amesteca cu prima compozitie. Puneti hartie de...Citeste continuarea

Briose cu finetti si cocos

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Ouale se bat spuma cu zaharul. peste acestea se pune smantana si se mixeaza. apoi se adauga laptele,vanilia,coaja de lamaie si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. amestecati...Citeste continuarea

Bors cu mangold si costite de porc

Postat de: vero_closca in Ciorbe

Se spala legumele si se curata,apoi se taie dupa preferinta. Spanacul si mangoldul se oparesc 2 minute apoi se scurg. Carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa rece si se spumeaza de cate ori...Citeste continuarea

Bezele

Postat de: ana in Dulciuri

Batem albusurile spuma ,adaugam sarea si zeama de lamaie,apoi treptat  zaharul pana se topeste. Cu posh-ul formam gramajoare si le coacem la foc mic de tot ,pe treapta de sus a cuptorului...Citeste continuarea

Bomboane de ciocolata cu visine

Postat de: jolygina in Prajituri

scurgem visinile din compot si le tapetam cu un servetel sa nu aiba sirop pe ele topim ciocolata si adaugam lingurita de ulei dupa care introducem fiecare visina pe rand in ciocolata si le...Citeste continuarea

Bezele

Postat de: Adinacarla in Dulciuri

Se bat bine albusele cu praful de sare pana se intaresc, apoi se adauga esenta de rom si se continua sa se bata. Se adauga treptat zaharul si se bate incontinuare pana cand ramane pe paleta...Citeste continuarea

Budinca de paste cu branza

Postat de: lia in Dulciuri

Pastele se  fierb, se trec pe sub un jet de apa rece si se pun intrun bol mai mare. Stafidele le punem la inmuiat cu o lingura de apa si o esenta de rom. Rahatul il taiem in...Citeste continuarea

Bors cu fasole si tarhon

Postat de: nadina73 in Ciorbe

Se spala bine fasolea apoi se lasa in apa (eu o las de seara pana dimineata)va fierbe mai repede. Morcovul se curata si se taie la fel si ceapa se curata si se lasa intreaga Fasolea se pune...Citeste continuarea

Bezele a la bebe

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se bat bine albusurile cu un varf de cutit de sare, apoi se pune sucul de lamaie si se bat bine. Se pune zaharul si se bate pana spuma devine albicioasa si tare Se pune in pistolul de...Citeste continuarea

Butoiase a la Nadina

Postat de: Adinacarla in Aperitive / Garnituri

Dupa ce aluatul s-a dezghetat l-am intis bine cu sucitorul si apoi l-am uns cu oul batut bine, peste am ras cascaval si putina branza....apoi am rulat aluatul strans. Peste am dat din nou cu ou...Citeste continuarea

Budinca de gris

Postat de: lia in Dulciuri

Intr-un vas(eu am folosit de jena)punem 4 linguri de zahar si-l dam pe flacara sa se caramelizeze apoi cu ajutorul unui prosop (sau manusa) ca sa nu ne ardem, inclinam vasul astfel incat sa...Citeste continuarea

Bol de ciocolata

Postat de: janet in Dulciuri

Intoarcem bolul cu gura in jos si il imbracam cu folie de aluminiu.Sa fie cit mai neted intinsa. Intai topim ciocolata neagra sau invers, cum o fi.  O punem intr-o punguta, adunam...Citeste continuarea

Budinca de clatite cu ciocolata

Postat de: miha in Dulciuri

Clatitele se prepara dupa reteta preferata. Eu de obicei le prepar dupa aceasta reteta. Sosul pentru budinca: Ouale se mixeaza foarte bine cu zahar. Cand si-au dublat volumul, adaugam...Citeste continuarea

Baclava

Postat de: jolygina in Prajituri

 se toaca nucile marunt si se amesteca cu scortisoara dupa care se pun peste foietaj si se ruleaza dupa ce s-a rulat taiem produsul obtinut in bucati mici si le punem in tava le dam cu ou...Citeste continuarea

Briose de ciocolata cu umplutura de...

Postat de: miha in Prajituri

Umplutura: Crema de branza se mixeaza impreuna cu ciocolata topita si esenta de vanilie. Se lasa deoparte, pana este gata aluatul. Briose: Se amesteca ingredientele uscate, faina,...Citeste continuarea

Bucatele de curcan cu mazare si...

Postat de: Brindusa in Curcan

# Amesteca faina cu 1/4 lg sare si piperul. Da bucatile de curcan prin faina, indepartand excesul. # Incalzeste 1 lingura de ulei si prajeste bucatile de carne la foc mediu, pana devin aurii pe...Citeste continuarea

Budinca de gris

Postat de: Julie in Dulciuri

Intr-un vas caramelizam zaharul apoi il stingem cu laptele si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu pana se ingroasa. Oprim focul si adaugam...Citeste continuarea

Beignets

Postat de: Bucataria_lui_Tavi in Prajituri

Preparare Beignets: Puneti apa intr-un ibric. Adaugati si untul, zaharul tos si sarea. Aduceti la fierbere apa si lasati sa fiarba 30 de secunde, la foc mic. Adaugati faina, toata odata, si...Citeste continuarea

Briose crosetate

Postat de: Sylvia in Prajituri

Framantam din ingredientele pentru aluat de cozonac si il lasam sa dospeasca o ora.  Eu l-am facut cu mana ca mi s-a parut cantitate mica cred ca se poate face foarte bine si cu masina de...Citeste continuarea

Budinca din macaroane cu branza

Postat de: Nepotica in Paste

Se fierb pastele , se lasa la scurs, intre timp pregatiti branza care se amesteca cu 4 oua batute, mirodeniile, zaharul, si jumatate de pahar de iaurt (mare),dupa care amestecati aceasta...Citeste continuarea

Bors de cega si caras

Postat de: Ina in Ciorbe

     Se pune zarzavatul la fiert, in apa cu sare. Cand e gata, adaugam rosiile taiate cubulete  si  turnam borsul fierbinte si 3-4 linguri cu otet. Punem in oala cu grija...Citeste continuarea

Balmos - ca la el acasa !

Postat de: Sidy in Aperitive / Garnituri

Se pune jintita la foc mic mic sa fiarba. Amestecam continuu sa nu se prinda de fund.Lasam sa se umfle de doua ori spuma, avand grija sa nu dea in foc.Mai lasam sa fiarba vreo 10 minute....Citeste continuarea

Biscuiti spiralati

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se amesteca bine untul cu laptele fierbinte,apoi se pun ouale amestecate cu zaharul pudra si faina Se framanta bine un aluat ,totul depinde de oua daca oul e mare s-ar putea sa intre 550 g...Citeste continuarea

Baghete cu sunca si cascaval

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se framanta bine faina ,laptele praf,sarea apoi se pune apa calduta dizolvata cu drojdia , zaharul si uleiul si se framanta bine apoi se lasa la dospit(eu le pun in masina de paine) Dupa...Citeste continuarea

Biscuiti rapizi cu cereale

Postat de: Julie in Dulciuri

Amestecam bine toate ingredientele. La sfarsit punem faina, si putem adauga inca o lingura daca nu s-a legat bine compozitia. Udam mainile cu apa si formam biscuitii pe care ii punem in tava...Citeste continuarea

Bezele

Postat de: miha in Dulciuri

Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Cand spuma incepe sa se intareasca se adauga zaharul si esenta de vanilie, cate putin, si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa, care face...Citeste continuarea

Bomboane mozaic

Postat de: pusikmea in Dulciuri

Se pun ingredientele intr-o craticioara pe foc si se amesteca continuu cca 20-25 de min, pana se caramelizeaza. Dupa care pisam biscuitii si ii punem in compozitie. Lasam compozitia sa se...Citeste continuarea

Budinca cu stafide si branza de vaci

Postat de: Ubulika in Dulciuri

Am fiert pastele cu putina sare si putin ulei, atat cat scrie pe pachet. Le-am scurs si le-am dat printr-un jet de apa rece. Intr-un castron am amestecat ouale cu toate ingredientele de mai...Citeste continuarea

Burek cu carne

Postat de: Ubulika in Mancaruri cu carne

In 2-3 linguri de ulei, se caleste ceapa,se adauga carnea,boia ,sare si piper. Se caleste carnea amestecand continuu, pana se inchide la culoare ... Se lasa sa se raceasca,apoi se adauga un...Citeste continuarea

Bors de perisoare

Postat de: pusikmea in Ciorbe

Curatam legumele, le taiem dupa preferinte si le punem la fiert . Intre timp facem perisoarele dintr-un ou, felia de paine inmuiata in lapte, o lingura de orez, carnea, sare si piper, amestecam...Citeste continuarea

Biscuiti ANZAC

Postat de: Brindusa in Prajituri

Incalzeste cuptorul la 180 C. Amesteca faina, zaharul, nuca de cocos, ovazul intr-un castron incapator. Topeste untul si mierea. Dizolva bicarbonatul. in apa fiarta. Pune-l in amestecul...Citeste continuarea

Budinca de cartofi

Postat de: Julie in Mancaruri cu carne

Cartofii se curata de coaja ,se spala si se taie felii subtiri apoi se pun la fiert in apa cu sare.Ii  fierbem doar pe jumatate , sa nu se sfarame de tot feliile...Dupa care ii scurgem de...Citeste continuarea

Batoane Dots

Postat de: sandytza in Dulciuri

Se pune branza , zaharul, vanilia , untul si sucul de portocale intr-un bol si se mixeaza cu blenderul pana devine o pasta.   Se pune compozitia intr-un cornet si se toarna pe o...Citeste continuarea

Briose cu iaurt

Postat de: ionix in Prajituri

Ouale, iaurtul, untul topit si racit, zaharul si coaja de lamaie se amesteca bine pana se topeste zaharul. Dupa ce zaharul s-a topit, turnam usor faina amestecata cu praful de copt. Se...Citeste continuarea

Budinca de gris cu mere pt bebelusi

Postat de: pusikmea in Mancare copii

Nu am pus cantitatile pt ca am facut la ochi. Se pune la fiert laptele cu o lingura de zahar . Cand clocoteste se pune in ploaie grisul si se amesteca repede ca sa nu faca cocoloase....Citeste continuarea

Bors de perisoare

Postat de: Julie in Supe/Ciorbe

Punem apa pe foc cu putina sare. In ea adaugam uleiul, morcovul , ardeii, cartoful taiate cuburi si ceapa rondele. Cand apa incepe sa fiarba adaugam orezul spalat bine. Tocam carnea de...Citeste continuarea

Bulz cu carnati si branza

Postat de: Julie in Aperitive / Garnituri

Din  malai, apa si un praf de sare  facem o mamaliga potrivit de moale. O rasturnam si o lasam sa se raceasca putin, apoi o taiem felii. Formele se ung cu putin unt si apoi se...Citeste continuarea

Budinca de paste cu ciuperci si sunca

Postat de: Julie in Paste

Pastele se fierb in apa cu sare.Se scurg, se clatesc cu apa rece si se amesteca cu 3 linguri ulei. Peste ele adaugam pe rand :ciupercile si sunca taiate  feliute sau cuburi, cascavalul...Citeste continuarea

Briose cu doua tipuri de ciocolata...

Postat de: laylalala in Prajituri

Se incalzeste cuptorul la 180⁰C. Ciocolata amaruie se topeste impreuna cu laptele si Bacardi Tropical Orange la bain-marie apoi se pune deoparte. Intr-un vas, se bate untul cu zaharul...Citeste continuarea

Briose cu fulgi de ciocolata

Postat de: Julie in Prajituri

Batem bine ouale intregi cu zaharul. Adaugam apoi untul topit, uleiul si laptele. Incorporam si faina amestecata cu sarea si praful de copt. La sfarsit adaugam vanilia, nuca de cocos si...Citeste continuarea

Briose daneze

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

Am dizolvat zaharul si drojdia in lapte , am adaugat ouale , arome ( zahar vanilat, esenta de rom, coaja de lamaie )am adaugat faina putin cate putin  si am framantat bine pana am...Citeste continuarea

Biscuiti sfaramiciosi cu fructe de...

Postat de: vero_closca in Prajituri

 Oul se freaca cu zaharul pana devine o pasta,se incorporeaza uleiul putin cate putin.Separat se amesteca faina cernuta cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie. In tava de copt...Citeste continuarea

Budinca de orez cu portocale- pt...

Postat de: pusikmea in Mancare copii

Punem orezul la fiert in apa cat sa-l acopere, daca mai trebuie completam pana fierbe. Dupa ce a fiert punem masurile de lapte, zaharul, sucul si coaja rasa de la portocala  si mai lasam...Citeste continuarea

Bombe

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

Mixam bine toate ingredientele dupa care dam forma de bile pe care le trecem prin lapte pref sau cacao. Citeste continuarea

Budinca de legume si pui

Postat de: pusikmea in Mancaruri cu carne

Fierbem pulpele de pui, spumam de cate ori este nevoie, apa nu o aruncam si facem o supa din ea. Intr-o alta oala fierbem cartofii in coaja. Dupa ce au fiert carnea si cartofii, carnea o dam...Citeste continuarea

Bombite cu visine

Postat de: Julie in Prajituri

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se dau prin masina de tocat , la fel si rahatul. Intr-un bol se pun biscuitii, rahatul,...Citeste continuarea

Batoane cu mac si susan

Postat de: Julie in Piine

Se freaca drojdia cu zaharul pana se topeste apoi se pune apa calduta ,sarea si uleiul. Se adauga faina si se framanta bine. Eu apoi am impartit aluatul in doua. Intr-una am pus 2 linguri cu mac...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata si ness

Postat de: roberta24 in Prajituri

Briose : Ouale se mixeaza cu un praf de sare foarte bine, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana cand compozitia capata consistenta unei creme, se adauga esenta de rom....Citeste continuarea

Biscotti

Postat de: bitza in Prajituri

Nucile/migdalele le prajiti intr-o tigaie de teflon fara pic de grasime sau intr-o tava la cuptor,dar aveti grija sa nu se arda ca eu le-am ars si nu am mai pus decat cateva. Ouale(tr sa fie...Citeste continuarea

Branzoaice

Postat de: gaby_d in Aperitive / Garnituri

se amesteca oul cu margarina topita, untura,1/2 lingurita sare, 4-5linguri zahar , drojdia si apa calduta se adauga apoi faina pana obtineti un aluat elastic(se lucreaza foarte, foarte usor)...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]