Brownies
Postat de: articook in DulciuriPrima data, se topeste untul, in baie de abur. Se amesteca ouale cu zaharul si untul. Cacaua, faina si sarea se amesteca separat, dupa care se amesteca cu prima compozitie. Puneti hartie de...Citeste continuarea
Briose cu finetti si cocos
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriOuale se bat spuma cu zaharul. peste acestea se pune smantana si se mixeaza. apoi se adauga laptele,vanilia,coaja de lamaie si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. amestecati...Citeste continuarea
Bors cu mangold si costite de porc
Postat de: vero_closca in CiorbeSe spala legumele si se curata,apoi se taie dupa preferinta. Spanacul si mangoldul se oparesc 2 minute apoi se scurg. Carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa rece si se spumeaza de cate ori...Citeste continuarea
Bezele
Postat de: ana in DulciuriBatem albusurile spuma ,adaugam sarea si zeama de lamaie,apoi treptat zaharul pana se topeste. Cu posh-ul formam gramajoare si le coacem la foc mic de tot ,pe treapta de sus a cuptorului...Citeste continuarea
Bomboane de ciocolata cu visine
Postat de: jolygina in Prajituriscurgem visinile din compot si le tapetam cu un servetel sa nu aiba sirop pe ele topim ciocolata si adaugam lingurita de ulei dupa care introducem fiecare visina pe rand in ciocolata si le...Citeste continuarea
Bezele
Postat de: Adinacarla in DulciuriSe bat bine albusele cu praful de sare pana se intaresc, apoi se adauga esenta de rom si se continua sa se bata. Se adauga treptat zaharul si se bate incontinuare pana cand ramane pe paleta...Citeste continuarea
Budinca de paste cu branza
Postat de: lia in DulciuriPastele se fierb, se trec pe sub un jet de apa rece si se pun intrun bol mai mare. Stafidele le punem la inmuiat cu o lingura de apa si o esenta de rom. Rahatul il taiem in...Citeste continuarea
Bors cu fasole si tarhon
Postat de: nadina73 in CiorbeSe spala bine fasolea apoi se lasa in apa (eu o las de seara pana dimineata)va fierbe mai repede. Morcovul se curata si se taie la fel si ceapa se curata si se lasa intreaga Fasolea se pune...Citeste continuarea
Bezele a la bebe
Postat de: nadina73 in DulciuriSe bat bine albusurile cu un varf de cutit de sare, apoi se pune sucul de lamaie si se bat bine. Se pune zaharul si se bate pana spuma devine albicioasa si tare Se pune in pistolul de...Citeste continuarea
Butoiase a la Nadina
Postat de: Adinacarla in Aperitive / GarnituriDupa ce aluatul s-a dezghetat l-am intis bine cu sucitorul si apoi l-am uns cu oul batut bine, peste am ras cascaval si putina branza....apoi am rulat aluatul strans. Peste am dat din nou cu ou...Citeste continuarea
Budinca de gris
Postat de: lia in DulciuriIntr-un vas(eu am folosit de jena)punem 4 linguri de zahar si-l dam pe flacara sa se caramelizeze apoi cu ajutorul unui prosop (sau manusa) ca sa nu ne ardem, inclinam vasul astfel incat sa...Citeste continuarea
Bol de ciocolata
Postat de: janet in DulciuriIntoarcem bolul cu gura in jos si il imbracam cu folie de aluminiu.Sa fie cit mai neted intinsa. Intai topim ciocolata neagra sau invers, cum o fi. O punem intr-o punguta, adunam...Citeste continuarea
Budinca de clatite cu ciocolata
Postat de: miha in DulciuriClatitele se prepara dupa reteta preferata. Eu de obicei le prepar dupa aceasta reteta. Sosul pentru budinca: Ouale se mixeaza foarte bine cu zahar. Cand si-au dublat volumul, adaugam...Citeste continuarea
Baclava
Postat de: jolygina in Prajiturise toaca nucile marunt si se amesteca cu scortisoara dupa care se pun peste foietaj si se ruleaza dupa ce s-a rulat taiem produsul obtinut in bucati mici si le punem in tava le dam cu ou...Citeste continuarea
Briose de ciocolata cu umplutura de...
Postat de: miha in PrajituriUmplutura: Crema de branza se mixeaza impreuna cu ciocolata topita si esenta de vanilie. Se lasa deoparte, pana este gata aluatul. Briose: Se amesteca ingredientele uscate, faina,...Citeste continuarea
Bucatele de curcan cu mazare si...
Postat de: Brindusa in Curcan# Amesteca faina cu 1/4 lg sare si piperul. Da bucatile de curcan prin faina, indepartand excesul. # Incalzeste 1 lingura de ulei si prajeste bucatile de carne la foc mediu, pana devin aurii pe...Citeste continuarea
Budinca de gris
Postat de: Julie in DulciuriIntr-un vas caramelizam zaharul apoi il stingem cu laptele si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu pana se ingroasa. Oprim focul si adaugam...Citeste continuarea
Beignets
Postat de: Bucataria_lui_Tavi in PrajituriPreparare Beignets: Puneti apa intr-un ibric. Adaugati si untul, zaharul tos si sarea. Aduceti la fierbere apa si lasati sa fiarba 30 de secunde, la foc mic. Adaugati faina, toata odata, si...Citeste continuarea
Briose crosetate
Postat de: Sylvia in PrajituriFramantam din ingredientele pentru aluat de cozonac si il lasam sa dospeasca o ora. Eu l-am facut cu mana ca mi s-a parut cantitate mica cred ca se poate face foarte bine si cu masina de...Citeste continuarea
Budinca din macaroane cu branza
Postat de: Nepotica in PasteSe fierb pastele , se lasa la scurs, intre timp pregatiti branza care se amesteca cu 4 oua batute, mirodeniile, zaharul, si jumatate de pahar de iaurt (mare),dupa care amestecati aceasta...Citeste continuarea
Bors de cega si caras
Postat de: Ina in CiorbeSe pune zarzavatul la fiert, in apa cu sare. Cand e gata, adaugam rosiile taiate cubulete si turnam borsul fierbinte si 3-4 linguri cu otet. Punem in oala cu grija...Citeste continuarea
Balmos - ca la el acasa !
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriSe pune jintita la foc mic mic sa fiarba. Amestecam continuu sa nu se prinda de fund.Lasam sa se umfle de doua ori spuma, avand grija sa nu dea in foc.Mai lasam sa fiarba vreo 10 minute....Citeste continuarea
Biscuiti spiralati
Postat de: nadina73 in DulciuriSe amesteca bine untul cu laptele fierbinte,apoi se pun ouale amestecate cu zaharul pudra si faina Se framanta bine un aluat ,totul depinde de oua daca oul e mare s-ar putea sa intre 550 g...Citeste continuarea
Baghete cu sunca si cascaval
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe framanta bine faina ,laptele praf,sarea apoi se pune apa calduta dizolvata cu drojdia , zaharul si uleiul si se framanta bine apoi se lasa la dospit(eu le pun in masina de paine) Dupa...Citeste continuarea
Biscuiti rapizi cu cereale
Postat de: Julie in DulciuriAmestecam bine toate ingredientele. La sfarsit punem faina, si putem adauga inca o lingura daca nu s-a legat bine compozitia. Udam mainile cu apa si formam biscuitii pe care ii punem in tava...Citeste continuarea
Bezele
Postat de: miha in DulciuriAlbusurile se bat bine cu un praf de sare. Cand spuma incepe sa se intareasca se adauga zaharul si esenta de vanilie, cate putin, si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa, care face...Citeste continuarea
Bomboane mozaic
Postat de: pusikmea in DulciuriSe pun ingredientele intr-o craticioara pe foc si se amesteca continuu cca 20-25 de min, pana se caramelizeaza. Dupa care pisam biscuitii si ii punem in compozitie. Lasam compozitia sa se...Citeste continuarea
Budinca cu stafide si branza de vaci
Postat de: Ubulika in DulciuriAm fiert pastele cu putina sare si putin ulei, atat cat scrie pe pachet. Le-am scurs si le-am dat printr-un jet de apa rece. Intr-un castron am amestecat ouale cu toate ingredientele de mai...Citeste continuarea
Burek cu carne
Postat de: Ubulika in Mancaruri cu carneIn 2-3 linguri de ulei, se caleste ceapa,se adauga carnea,boia ,sare si piper. Se caleste carnea amestecand continuu, pana se inchide la culoare ... Se lasa sa se raceasca,apoi se adauga un...Citeste continuarea
Bors de perisoare
Postat de: pusikmea in CiorbeCuratam legumele, le taiem dupa preferinte si le punem la fiert . Intre timp facem perisoarele dintr-un ou, felia de paine inmuiata in lapte, o lingura de orez, carnea, sare si piper, amestecam...Citeste continuarea
Biscuiti ANZAC
Postat de: Brindusa in PrajituriIncalzeste cuptorul la 180 C. Amesteca faina, zaharul, nuca de cocos, ovazul intr-un castron incapator. Topeste untul si mierea. Dizolva bicarbonatul. in apa fiarta. Pune-l in amestecul...Citeste continuarea
Budinca de cartofi
Postat de: Julie in Mancaruri cu carneCartofii se curata de coaja ,se spala si se taie felii subtiri apoi se pun la fiert in apa cu sare.Ii fierbem doar pe jumatate , sa nu se sfarame de tot feliile...Dupa care ii scurgem de...Citeste continuarea
Batoane Dots
Postat de: sandytza in DulciuriSe pune branza , zaharul, vanilia , untul si sucul de portocale intr-un bol si se mixeaza cu blenderul pana devine o pasta. Se pune compozitia intr-un cornet si se toarna pe o...Citeste continuarea
Briose cu iaurt
Postat de: ionix in PrajituriOuale, iaurtul, untul topit si racit, zaharul si coaja de lamaie se amesteca bine pana se topeste zaharul. Dupa ce zaharul s-a topit, turnam usor faina amestecata cu praful de copt. Se...Citeste continuarea
Budinca de gris cu mere pt bebelusi
Postat de: pusikmea in Mancare copiiNu am pus cantitatile pt ca am facut la ochi. Se pune la fiert laptele cu o lingura de zahar . Cand clocoteste se pune in ploaie grisul si se amesteca repede ca sa nu faca cocoloase....Citeste continuarea
Bors de perisoare
Postat de: Julie in Supe/CiorbePunem apa pe foc cu putina sare. In ea adaugam uleiul, morcovul , ardeii, cartoful taiate cuburi si ceapa rondele. Cand apa incepe sa fiarba adaugam orezul spalat bine. Tocam carnea de...Citeste continuarea
Bulz cu carnati si branza
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriDin malai, apa si un praf de sare facem o mamaliga potrivit de moale. O rasturnam si o lasam sa se raceasca putin, apoi o taiem felii. Formele se ung cu putin unt si apoi se...Citeste continuarea
Budinca de paste cu ciuperci si sunca
Postat de: Julie in PastePastele se fierb in apa cu sare.Se scurg, se clatesc cu apa rece si se amesteca cu 3 linguri ulei. Peste ele adaugam pe rand :ciupercile si sunca taiate feliute sau cuburi, cascavalul...Citeste continuarea
Briose cu doua tipuri de ciocolata...
Postat de: laylalala in PrajituriSe incalzeste cuptorul la 180⁰C. Ciocolata amaruie se topeste impreuna cu laptele si Bacardi Tropical Orange la bain-marie apoi se pune deoparte. Intr-un vas, se bate untul cu zaharul...Citeste continuarea
Briose cu fulgi de ciocolata
Postat de: Julie in PrajituriBatem bine ouale intregi cu zaharul. Adaugam apoi untul topit, uleiul si laptele. Incorporam si faina amestecata cu sarea si praful de copt. La sfarsit adaugam vanilia, nuca de cocos si...Citeste continuarea
Briose daneze
Postat de: ionela2682 in DulciuriAm dizolvat zaharul si drojdia in lapte , am adaugat ouale , arome ( zahar vanilat, esenta de rom, coaja de lamaie )am adaugat faina putin cate putin si am framantat bine pana am...Citeste continuarea
Biscuiti sfaramiciosi cu fructe de...
Postat de: vero_closca in PrajituriOul se freaca cu zaharul pana devine o pasta,se incorporeaza uleiul putin cate putin.Separat se amesteca faina cernuta cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie. In tava de copt...Citeste continuarea
Budinca de orez cu portocale- pt...
Postat de: pusikmea in Mancare copiiPunem orezul la fiert in apa cat sa-l acopere, daca mai trebuie completam pana fierbe. Dupa ce a fiert punem masurile de lapte, zaharul, sucul si coaja rasa de la portocala si mai lasam...Citeste continuarea
Bombe
Postat de: ionela2682 in DulciuriMixam bine toate ingredientele dupa care dam forma de bile pe care le trecem prin lapte pref sau cacao. Citeste continuarea
Budinca de legume si pui
Postat de: pusikmea in Mancaruri cu carneFierbem pulpele de pui, spumam de cate ori este nevoie, apa nu o aruncam si facem o supa din ea. Intr-o alta oala fierbem cartofii in coaja. Dupa ce au fiert carnea si cartofii, carnea o dam...Citeste continuarea
Bombite cu visine
Postat de: Julie in PrajituriSe pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se dau prin masina de tocat , la fel si rahatul. Intr-un bol se pun biscuitii, rahatul,...Citeste continuarea
Batoane cu mac si susan
Postat de: Julie in PiineSe freaca drojdia cu zaharul pana se topeste apoi se pune apa calduta ,sarea si uleiul. Se adauga faina si se framanta bine. Eu apoi am impartit aluatul in doua. Intr-una am pus 2 linguri cu mac...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata si ness
Postat de: roberta24 in PrajituriBriose : Ouale se mixeaza cu un praf de sare foarte bine, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana cand compozitia capata consistenta unei creme, se adauga esenta de rom....Citeste continuarea
Biscotti
Postat de: bitza in PrajituriNucile/migdalele le prajiti intr-o tigaie de teflon fara pic de grasime sau intr-o tava la cuptor,dar aveti grija sa nu se arda ca eu le-am ars si nu am mai pus decat cateva. Ouale(tr sa fie...Citeste continuarea
Branzoaice
Postat de: gaby_d in Aperitive / Garniturise amesteca oul cu margarina topita, untura,1/2 lingurita sare, 4-5linguri zahar , drojdia si apa calduta se adauga apoi faina pana obtineti un aluat elastic(se lucreaza foarte, foarte usor)...Citeste continuarea