A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Briose cu suc de gutui, ciocolata...

Postat de: Oana in Prajituri

Se amesteca intr-un castron uleiul cu sucul de gutui, galbenusurile si 70 g zahar. Se bat bine cu mixerul 5 minute. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu restul...Citeste continuarea

Branzoaice

Postat de: Ina in Prajituri

1.       Se framanta aluatul pana devine elastic si se desface usor de pe maini si peretii vasului. Se imparte in 3-4 bucati care de intind cu sucitorul pana obtinem...Citeste continuarea

Briose cu mere

Postat de: Julie in Prajituri

Se bat bine untul cu zaharul apoi se pun ouale unul cate unul, amestecand mereu cu mixerul. Se adauga laptele, esenta, sarea, praful de copt amestecat cu faina. Se curata merele de coaja...Citeste continuarea

Butoiase cu cascaval

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se lasa putin aluatul sa se dezghete putin apoi se unge cu oul batut bine dupa care se pune cascalalul ras si se ruleaza strans apoi se unge din nou cu ou deasupra dupa care se taie aporximativ la...Citeste continuarea

Briose cu iaurt

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

se amesteca foarte bine ingredientele de mai sus ,mai putin faina pana se topeste zaharul dupa care se adauga si aceasta ,se amesteca pana se incorporeaza in totalitate.Se toarna in forme unse si...Citeste continuarea

Braduti pentru Mosu

Postat de: Anastasia in Dulciuri

Se mixeaza in crema untul cu zaharul, apoi se adauga oul se mixeaza pana la omogenizare, apoi adaugati faina amestecata aparte cu praful pentru copt si aromele. Rezulta un aluat numai bun...Citeste continuarea

Briose cu dovleac

Postat de: Julie in Dulciuri

Se bat ouale cu  zaharul apoi se adauga restul ingredientelor. Peste acest aluat se pune si amestecul de dovleac si se amesteca usor.  Se pune aluatul in formele de briose captusite...Citeste continuarea

Bors de peste

Postat de: ionela2682 in Ciorbe

am pus la fiert o ceapa ,morcovul,pastarnacul, ardei rosu proaspat si galben de la borcan (ASA AM AVUT EU)cand au fost aproape fierte am adaugat o mana de orez spalat bine si scurs,putin ulei...Citeste continuarea

Budinca de orez cu mere

Postat de: Julie in Dulciuri

Orezul se lasa la inmuiat o ora,dupa care se fierbe in 3 cani cu lapte si se indulceste dupa gust ( 2-3 linguri cu zahar).Se adauga esenta de vanilie sau coaja de lamaie rasa.Se adauga...Citeste continuarea

Bulgari crocanti cu ciocolata

Postat de: laylalala in Dulciuri

Se incinge cuptorul la 130⁰C.Se tapeteaza o tava cu foaie de copt.Se pun albusurile intr-un vas mare, curat si se bat cu mixerul la viteza mica.Cand capata consistent spumei, se mareste viteza...Citeste continuarea

Bomboane de ciocolata

Postat de: laylalala in Dulciuri

Incalzeste smantana pana ce incepe sa fiarba usor si toarn-o peste ciocolata.Amesteca usor, adauga ce esenta doresti si coniacul, dupa care amesteca.Lasa amestecul sa se raceasca la temperatura...Citeste continuarea

Blini, clatite rusesti

Postat de: laylalala in Dulciuri

Se cerne intr-un vas faina cu sarea.Se adauga ouale, untul topit si 70 ml lapte si se amesteca.Se adauga drojdia dizolvata in 90 ml lapte cald (aprox. 10-15 minute) si se amesteca pana se obtine...Citeste continuarea

Biscuiti cu stafide

Postat de: laylalala in Dulciuri

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Inmoaie stafidele in pa fierbinte timp de 10 minute apoi scurge-le bine. Intr-un vas, aemsteca faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si scortisoara.Adauga...Citeste continuarea

Biscuiti cu ciocolata

Postat de: laylalala in Dulciuri

Tapeteaza o tava cu foaie de copt.Bate untul cu zaharul.Adauga galbenusurile si amesteca.Adauga faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si pudra de cacao si amesteca.Adauga iaurtul si...Citeste continuarea

Budinca de vanilie

Postat de: luminita20_2006 in Dulciuri

Se bat galbenusurile cu zaharul se adauga faina , sarea si se toarna cate un pic de lapte (250 ml)amestecand in continu sa nu se formeze cocolase. Cealanta cantitate de lapte se pune pe foc cu...Citeste continuarea

Balmos fals

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se pune apa la fiert cu putina sare,poi cand clocoteste se pune faina de malai in ploaie si se amesteca bine de tot sa nu se faca cocoloase se lasa sa fiarba putin amestecand Cand mamaliguta e...Citeste continuarea

Bbm dulce

Postat de: lia in Prajituri

Merele le curatam de coaja, le scoatem samburii, le taiem rondele si le stropim cu zeama de lamaie. Punem laptele la fiert, adaugam 100g zahar si fierbem budinca conform instructiunilor de pe...Citeste continuarea

Briose aperitiv

Postat de: LALY in Aperitive / Garnituri

Se amesteca cascavalul ras cu kaizerul. Separat se amesteca drojdia cu laptele caldut,pana se dizolva complet. Peste lapte se pun pe rand:uleiul,sarea,oul si maslinele.Se pune si kaizerul....Citeste continuarea

Bors de rata cu zdrente de ou

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Spatele de rata se curata de pielea ramasa, se spala si se pune la fiert in apa rece. Cand s-a fiert se scoate la racit. Ceapa verde se toaca marunt, iar morcovii , telina...Citeste continuarea

Briose cu mar si ciocolata

Postat de: laylalala in Dulciuri

Se incinge cuptorul la 190⁰C.Se tapeteaza o tava de briose cu cupe speciale pentru briose. Intr-un vas se bate untul cu zaharul.Se adauga galbenusurile si se mixeaza.Se adauga apoi semintele...Citeste continuarea

Bizcocho caramel cupcakes

Postat de: cccris in Prajituri

Incalzim cuptorul la 180grade. Intr-un castron punem iaurtul, uleiul si zaharul. Amestecam. Incorporam ouale si coaja de lamiie, apoi faina praful de  copt si vanilia. Punem hirtiile de...Citeste continuarea

Bors de pasare cu taitei de casa

Postat de: Ina in Supe/Ciorbe

Se curata legumele , se toaca si se pun la fiert in apa cu sare / delikat . Rosiile se adauga mai tarziu, pentru ca celelalte legume sa se fiarba mai usor. Adaugam carnea de pasare...Citeste continuarea

Bors cu dovlecei

Postat de: vero_closca in Supe/Ciorbe

se curata,se spala si se taie cubulete zarzavaturile,dovleceii in cuburi mai mari iar rosiile felii.intr-o oala se pune uleiul si se calesc zarzavaturile,apoi se adauga dovleceii si se stinge cu...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata si lamaie

Postat de: Brindusa in Prajituri

Amesteca untul cu zaharul pana ce devine o crema, Adauga ouale cate unul, amestecand dupa fiecare.  Adauga celelalte ingredienta (fara ciocolata) si omogenizeaza. Pune si ciocolata...Citeste continuarea

Bastonase picante

Postat de: epurasha2bb in Vita

Se taie bastonase lungi si cat mai egale din ardei rosu capia, telina,morcov, se adauga teci de fasole verde,carne de vitel taiata in suvite asemeni celor de legume.Se pun la aburi pe o sita, eu...Citeste continuarea

Briose cu fulgi de ciocolata

Postat de: ana in Dulciuri

Batem untul spuma ,apoi adaugam galbenusurile, zaharul, albusurile batute spuma ,praful de copt . Incorporam usor faina, amestecam cu o ligura de jos in sus apoi adaugam fulgii de...Citeste continuarea

Ballotins de Saint-Jacques

Postat de: Sylvia in Aperitive / Garnituri

 Intr-o tigaie topim untul si punem la prajit bucatile de saint-jacques, lasand la foc mediu cate 2 minute pe fiecare parte, adaugand putina sare si piper. Nu trebuie sa fie foarte facute ca...Citeste continuarea

Bust diplomat

Postat de: ana in Torturi

Pregatim puddingul cum indica pe plic ,intre timp punem la inmuiat gelatina .Pudingul il punem la racit si cand e caldut( un picut fierbinte ) punem gelatina si amestecam bine pana se dizolva si o...Citeste continuarea

Bombonele din resturi

Postat de: laylalala in Dulciuri

Se sfarama cat mai fin fursecurile si briosele.Intr-un vas se amesteca fursecurile si briosele sfaramitate cu 70 gr nuca de cocos, zaharul pudra, untul, esentele si laptele pana cand se...Citeste continuarea

Briose cu visine si spuma de lamaie

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Ouale se bat spuma cu zaharul. peste ouale spuma se pune iaurtul si uleiul treptat. praful de copt se stinge cu putin otet sau suc de lamaie si se pune peste. apoi se adauga faina,sucul...Citeste continuarea

Biscuiti cu cacao si inima de aluna

Postat de: Brindusa in Prajituri

Taie untul (nu cel de arahide) in cubulete si amesteca-l cu zaharul, pana se face o crema onctuoasa, adauga ouale si aromele. Cerne ingredientele uscate (faina, sare, praf de copt, cacao) si...Citeste continuarea

Briose cu peste

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Ouale se bat bine cu mixerul, se adauga praful de copt, faina cernuta, pestele scurs dar nu de tot de uleiul din conserva si condimentele. Se ung formele de briose cu ulei, se tapeteaya cu...Citeste continuarea

BIZCOCHO

Postat de: luminita20_2006 in Prajituri

Se separa albusul de galbenus. Albusul se bate spuma se aduga zaharul treptat. Galbenusurile se amesteca cu un pic se sare, apoi se incorporeaza uleiul, laptele si nuca de cocos. Se adauga toate...Citeste continuarea

Briose cu fructe

Postat de: susu in Dulciuri

Se bate la mixer zeama de fructe cu zaharul pana la topirea cristalelor. Se adauga uleiul si treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se pune aluat pe jumatate in forme si la mijloc se...Citeste continuarea

Budinca de ficatei in frunze de leurda

Postat de: epurasha2bb in Aperitive / Garnituri

Se amesteca galbenusul fiert sfaramat cu ficateii cruzi si sfaramati cu furculita sau cu un blender de mana.Se adauga sare si piper.Ceapa uscata, ciupercile si ardeiul se toaca marunt si se...Citeste continuarea

Biscuiti in glazura de ciocolata cu...

Postat de: Brindusa in Prajituri

Taie untul in cubulete si amesteca-l cu zaharul, pana se face o crema onctuoasa, adauga ouale si aromele. Cerne ingredientele uscate (faina, sare, praf de copt, bicarbonat) si amesteca-le in...Citeste continuarea

Briose de Paste

Postat de: laylalala in Dulciuri

Pentru aluat, se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se tapeteaza cu foi speciale 1-2 tavi de briose Intr-un vas, se bate untul cu zaharul brun si zaharul vanilat bourbon.Se adauga galbenusurile,...Citeste continuarea

Briose cu visine si ciocolata

Postat de: janet in Prajituri

Intr-un vas mixam ouale cu zaharul,apoi adaugam uleiul putin cite putin,iaurtul,zeama si coaja de lamiie si faina amestecata cu praful de copt.Amestecam bine ,punem in forme si deasupra ce dorim...Citeste continuarea

Briose cu animalute

Postat de: laylalala in Prajituri

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se tapeteaza cu foi speciale o tava de 12 briose. Intr-un vas, se bat galbenusurile cu zaharul brun, zaharul vanilat bourbon si scortisoara macinata.Se adauga cele...Citeste continuarea

Biscuiti cu ciocolata

Postat de: gaby_d in Dulciuri

se bat bine ouale cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul untul cu ciocolata sa topesc pe bain marie se toarna amestecul caldut  peste ouale batute, se amesteca se adauga apoi...Citeste continuarea

Bruschete aromate

Postat de: lia in Piine

Taiem cornurile,in feliute si le asezam intr-o tava de aragaz , tapetata cu hartie de copt. Peste ele presaram ulei de masline. Pe unele,punem busuioc uscat , pe altele praf curry si a treia...Citeste continuarea

Bors de legume cu coasta de porc

Postat de: dicarmencitta1957 in Supe/Ciorbe

Curatam legumele,le taiem in forma dorita si le punem la fiert in 3 l de apa. Separat spalam coasta afumata de porc in cateva ape,o portionam si o punem in apa la fiert.Prima apa eu o arunc si...Citeste continuarea

Bulete de caş şi cartofi

Postat de: ionix in Aperitive / Garnituri

  Cartofii se spala si se pun la fiert, in coaja. Dupa ce au fiert se lasa la racit, se cojesc si se dau pe razatoare, pe ochiurile mari. Casul se da si el pe razatoare langa...Citeste continuarea

Bors cu cartofi-post

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

se curata cartofi se taie cubulete ,la fel si morcovi de curata si se taie rondele apoi se pun la fiert in apa(1 litru) cu sare  si usturoiul pisat marunt ,cand sant fierti se pune borsul se...Citeste continuarea

Budinca din creier

Postat de: adnas54 in Aperitive / Garnituri

De obicei fac acest fel, cand pregatesc creier pane, si atunci imi raman o gramada de bucatele mici de creier. Acesta se fierbe in apa cu sare, se spumeaza, apoi se stecoara si se da la rece....Citeste continuarea

Budinca cu fidea si sirop de zahar ars

Postat de: vero_closca in Prajituri

Fierbi fideaua dupa instructiunile de pe pachet,o clatesti cu putina apa rece si o lasi sa de scurga. separi ouale,bati albusurile spuma iar galbenusurile le amesteci cu...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: susu in Dulciuri

Amestecam ingredientele uscate: faina, praful de copt si cacao. Se amesteca oul cu laptele, uleiul, vanilia si zaharul pana se topesc cristalele. Ciocolata se topeste la bain marie si se adauga...Citeste continuarea

Banane cu nuci si lichior de...

Postat de: dicarmencitta1957 in Dulciuri

Aprindem focul la cuptor,apoi tocam nuca cu un cutit.Curatam bananele de coaja si apoi le punem intr-un vas de yena(la reteta se spune ca bananele trebuiesc taiate pe lungime in jumatate,dar eu...Citeste continuarea

Briose cu branza

Postat de: miha in Prajituri

Nu e altceva decat reteta de la guguluf auriu cu branza , doar ca am copt in forme de briose si am pus suc de mere in loc de portocale. Copiilor le plac mai mult. Ouale se bat cu zaharul,...Citeste continuarea

Boabe de struguri cu brinza

Postat de: janet in Aperitive / Garnituri

Din branza de burduf amestecata cu unt se face o pasta cu care imbracam boabele de strugure, le tavalim prin: susan, mac, boia de ardei,patrunjel tocat marunt, miez de nuca prajita. Eu am dat...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]