Briose cu suc de gutui, ciocolata...
Postat de: Oana in PrajituriSe amesteca intr-un castron uleiul cu sucul de gutui, galbenusurile si 70 g zahar. Se bat bine cu mixerul 5 minute. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu restul...Citeste continuarea
Branzoaice
Postat de: Ina in Prajituri1. Se framanta aluatul pana devine elastic si se desface usor de pe maini si peretii vasului. Se imparte in 3-4 bucati care de intind cu sucitorul pana obtinem...Citeste continuarea
Briose cu mere
Postat de: Julie in PrajituriSe bat bine untul cu zaharul apoi se pun ouale unul cate unul, amestecand mereu cu mixerul. Se adauga laptele, esenta, sarea, praful de copt amestecat cu faina. Se curata merele de coaja...Citeste continuarea
Butoiase cu cascaval
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe lasa putin aluatul sa se dezghete putin apoi se unge cu oul batut bine dupa care se pune cascalalul ras si se ruleaza strans apoi se unge din nou cu ou deasupra dupa care se taie aporximativ la...Citeste continuarea
Briose cu iaurt
Postat de: ionela2682 in Dulciurise amesteca foarte bine ingredientele de mai sus ,mai putin faina pana se topeste zaharul dupa care se adauga si aceasta ,se amesteca pana se incorporeaza in totalitate.Se toarna in forme unse si...Citeste continuarea
Braduti pentru Mosu
Postat de: Anastasia in DulciuriSe mixeaza in crema untul cu zaharul, apoi se adauga oul se mixeaza pana la omogenizare, apoi adaugati faina amestecata aparte cu praful pentru copt si aromele. Rezulta un aluat numai bun...Citeste continuarea
Briose cu dovleac
Postat de: Julie in DulciuriSe bat ouale cu zaharul apoi se adauga restul ingredientelor. Peste acest aluat se pune si amestecul de dovleac si se amesteca usor. Se pune aluatul in formele de briose captusite...Citeste continuarea
Bors de peste
Postat de: ionela2682 in Ciorbeam pus la fiert o ceapa ,morcovul,pastarnacul, ardei rosu proaspat si galben de la borcan (ASA AM AVUT EU)cand au fost aproape fierte am adaugat o mana de orez spalat bine si scurs,putin ulei...Citeste continuarea
Budinca de orez cu mere
Postat de: Julie in DulciuriOrezul se lasa la inmuiat o ora,dupa care se fierbe in 3 cani cu lapte si se indulceste dupa gust ( 2-3 linguri cu zahar).Se adauga esenta de vanilie sau coaja de lamaie rasa.Se adauga...Citeste continuarea
Bulgari crocanti cu ciocolata
Postat de: laylalala in DulciuriSe incinge cuptorul la 130⁰C.Se tapeteaza o tava cu foaie de copt.Se pun albusurile intr-un vas mare, curat si se bat cu mixerul la viteza mica.Cand capata consistent spumei, se mareste viteza...Citeste continuarea
Bomboane de ciocolata
Postat de: laylalala in DulciuriIncalzeste smantana pana ce incepe sa fiarba usor si toarn-o peste ciocolata.Amesteca usor, adauga ce esenta doresti si coniacul, dupa care amesteca.Lasa amestecul sa se raceasca la temperatura...Citeste continuarea
Blini, clatite rusesti
Postat de: laylalala in DulciuriSe cerne intr-un vas faina cu sarea.Se adauga ouale, untul topit si 70 ml lapte si se amesteca.Se adauga drojdia dizolvata in 90 ml lapte cald (aprox. 10-15 minute) si se amesteca pana se obtine...Citeste continuarea
Biscuiti cu stafide
Postat de: laylalala in DulciuriIncalzeste cuptorul la 200⁰C.Inmoaie stafidele in pa fierbinte timp de 10 minute apoi scurge-le bine. Intr-un vas, aemsteca faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si scortisoara.Adauga...Citeste continuarea
Biscuiti cu ciocolata
Postat de: laylalala in DulciuriTapeteaza o tava cu foaie de copt.Bate untul cu zaharul.Adauga galbenusurile si amesteca.Adauga faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si pudra de cacao si amesteca.Adauga iaurtul si...Citeste continuarea
Budinca de vanilie
Postat de: luminita20_2006 in DulciuriSe bat galbenusurile cu zaharul se adauga faina , sarea si se toarna cate un pic de lapte (250 ml)amestecand in continu sa nu se formeze cocolase. Cealanta cantitate de lapte se pune pe foc cu...Citeste continuarea
Balmos fals
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe pune apa la fiert cu putina sare,poi cand clocoteste se pune faina de malai in ploaie si se amesteca bine de tot sa nu se faca cocoloase se lasa sa fiarba putin amestecand Cand mamaliguta e...Citeste continuarea
Bbm dulce
Postat de: lia in PrajituriMerele le curatam de coaja, le scoatem samburii, le taiem rondele si le stropim cu zeama de lamaie. Punem laptele la fiert, adaugam 100g zahar si fierbem budinca conform instructiunilor de pe...Citeste continuarea
Briose aperitiv
Postat de: LALY in Aperitive / GarnituriSe amesteca cascavalul ras cu kaizerul. Separat se amesteca drojdia cu laptele caldut,pana se dizolva complet. Peste lapte se pun pe rand:uleiul,sarea,oul si maslinele.Se pune si kaizerul....Citeste continuarea
Bors de rata cu zdrente de ou
Postat de: madi_marin in CiorbeSpatele de rata se curata de pielea ramasa, se spala si se pune la fiert in apa rece. Cand s-a fiert se scoate la racit. Ceapa verde se toaca marunt, iar morcovii , telina...Citeste continuarea
Briose cu mar si ciocolata
Postat de: laylalala in DulciuriSe incinge cuptorul la 190⁰C.Se tapeteaza o tava de briose cu cupe speciale pentru briose. Intr-un vas se bate untul cu zaharul.Se adauga galbenusurile si se mixeaza.Se adauga apoi semintele...Citeste continuarea
Bizcocho caramel cupcakes
Postat de: cccris in PrajituriIncalzim cuptorul la 180grade. Intr-un castron punem iaurtul, uleiul si zaharul. Amestecam. Incorporam ouale si coaja de lamiie, apoi faina praful de copt si vanilia. Punem hirtiile de...Citeste continuarea
Bors de pasare cu taitei de casa
Postat de: Ina in Supe/CiorbeSe curata legumele , se toaca si se pun la fiert in apa cu sare / delikat . Rosiile se adauga mai tarziu, pentru ca celelalte legume sa se fiarba mai usor. Adaugam carnea de pasare...Citeste continuarea
Bors cu dovlecei
Postat de: vero_closca in Supe/Ciorbese curata,se spala si se taie cubulete zarzavaturile,dovleceii in cuburi mai mari iar rosiile felii.intr-o oala se pune uleiul si se calesc zarzavaturile,apoi se adauga dovleceii si se stinge cu...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata si lamaie
Postat de: Brindusa in PrajituriAmesteca untul cu zaharul pana ce devine o crema, Adauga ouale cate unul, amestecand dupa fiecare. Adauga celelalte ingredienta (fara ciocolata) si omogenizeaza. Pune si ciocolata...Citeste continuarea
Bastonase picante
Postat de: epurasha2bb in VitaSe taie bastonase lungi si cat mai egale din ardei rosu capia, telina,morcov, se adauga teci de fasole verde,carne de vitel taiata in suvite asemeni celor de legume.Se pun la aburi pe o sita, eu...Citeste continuarea
Briose cu fulgi de ciocolata
Postat de: ana in DulciuriBatem untul spuma ,apoi adaugam galbenusurile, zaharul, albusurile batute spuma ,praful de copt . Incorporam usor faina, amestecam cu o ligura de jos in sus apoi adaugam fulgii de...Citeste continuarea
Ballotins de Saint-Jacques
Postat de: Sylvia in Aperitive / GarnituriIntr-o tigaie topim untul si punem la prajit bucatile de saint-jacques, lasand la foc mediu cate 2 minute pe fiecare parte, adaugand putina sare si piper. Nu trebuie sa fie foarte facute ca...Citeste continuarea
Bust diplomat
Postat de: ana in TorturiPregatim puddingul cum indica pe plic ,intre timp punem la inmuiat gelatina .Pudingul il punem la racit si cand e caldut( un picut fierbinte ) punem gelatina si amestecam bine pana se dizolva si o...Citeste continuarea
Bombonele din resturi
Postat de: laylalala in DulciuriSe sfarama cat mai fin fursecurile si briosele.Intr-un vas se amesteca fursecurile si briosele sfaramitate cu 70 gr nuca de cocos, zaharul pudra, untul, esentele si laptele pana cand se...Citeste continuarea
Briose cu visine si spuma de lamaie
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriOuale se bat spuma cu zaharul. peste ouale spuma se pune iaurtul si uleiul treptat. praful de copt se stinge cu putin otet sau suc de lamaie si se pune peste. apoi se adauga faina,sucul...Citeste continuarea
Biscuiti cu cacao si inima de aluna
Postat de: Brindusa in PrajituriTaie untul (nu cel de arahide) in cubulete si amesteca-l cu zaharul, pana se face o crema onctuoasa, adauga ouale si aromele. Cerne ingredientele uscate (faina, sare, praf de copt, cacao) si...Citeste continuarea
Briose cu peste
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriOuale se bat bine cu mixerul, se adauga praful de copt, faina cernuta, pestele scurs dar nu de tot de uleiul din conserva si condimentele. Se ung formele de briose cu ulei, se tapeteaya cu...Citeste continuarea
BIZCOCHO
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriSe separa albusul de galbenus. Albusul se bate spuma se aduga zaharul treptat. Galbenusurile se amesteca cu un pic se sare, apoi se incorporeaza uleiul, laptele si nuca de cocos. Se adauga toate...Citeste continuarea
Briose cu fructe
Postat de: susu in DulciuriSe bate la mixer zeama de fructe cu zaharul pana la topirea cristalelor. Se adauga uleiul si treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se pune aluat pe jumatate in forme si la mijloc se...Citeste continuarea
Budinca de ficatei in frunze de leurda
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe amesteca galbenusul fiert sfaramat cu ficateii cruzi si sfaramati cu furculita sau cu un blender de mana.Se adauga sare si piper.Ceapa uscata, ciupercile si ardeiul se toaca marunt si se...Citeste continuarea
Biscuiti in glazura de ciocolata cu...
Postat de: Brindusa in PrajituriTaie untul in cubulete si amesteca-l cu zaharul, pana se face o crema onctuoasa, adauga ouale si aromele. Cerne ingredientele uscate (faina, sare, praf de copt, bicarbonat) si amesteca-le in...Citeste continuarea
Briose de Paste
Postat de: laylalala in DulciuriPentru aluat, se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se tapeteaza cu foi speciale 1-2 tavi de briose Intr-un vas, se bate untul cu zaharul brun si zaharul vanilat bourbon.Se adauga galbenusurile,...Citeste continuarea
Briose cu visine si ciocolata
Postat de: janet in PrajituriIntr-un vas mixam ouale cu zaharul,apoi adaugam uleiul putin cite putin,iaurtul,zeama si coaja de lamiie si faina amestecata cu praful de copt.Amestecam bine ,punem in forme si deasupra ce dorim...Citeste continuarea
Briose cu animalute
Postat de: laylalala in PrajituriSe incinge cuptorul la 180⁰C.Se tapeteaza cu foi speciale o tava de 12 briose. Intr-un vas, se bat galbenusurile cu zaharul brun, zaharul vanilat bourbon si scortisoara macinata.Se adauga cele...Citeste continuarea
Biscuiti cu ciocolata
Postat de: gaby_d in Dulciurise bat bine ouale cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul untul cu ciocolata sa topesc pe bain marie se toarna amestecul caldut peste ouale batute, se amesteca se adauga apoi...Citeste continuarea
Bruschete aromate
Postat de: lia in PiineTaiem cornurile,in feliute si le asezam intr-o tava de aragaz , tapetata cu hartie de copt. Peste ele presaram ulei de masline. Pe unele,punem busuioc uscat , pe altele praf curry si a treia...Citeste continuarea
Bors de legume cu coasta de porc
Postat de: dicarmencitta1957 in Supe/CiorbeCuratam legumele,le taiem in forma dorita si le punem la fiert in 3 l de apa. Separat spalam coasta afumata de porc in cateva ape,o portionam si o punem in apa la fiert.Prima apa eu o arunc si...Citeste continuarea
Bulete de caş şi cartofi
Postat de: ionix in Aperitive / GarnituriCartofii se spala si se pun la fiert, in coaja. Dupa ce au fiert se lasa la racit, se cojesc si se dau pe razatoare, pe ochiurile mari. Casul se da si el pe razatoare langa...Citeste continuarea
Bors cu cartofi-post
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postse curata cartofi se taie cubulete ,la fel si morcovi de curata si se taie rondele apoi se pun la fiert in apa(1 litru) cu sare si usturoiul pisat marunt ,cand sant fierti se pune borsul se...Citeste continuarea
Budinca din creier
Postat de: adnas54 in Aperitive / GarnituriDe obicei fac acest fel, cand pregatesc creier pane, si atunci imi raman o gramada de bucatele mici de creier. Acesta se fierbe in apa cu sare, se spumeaza, apoi se stecoara si se da la rece....Citeste continuarea
Budinca cu fidea si sirop de zahar ars
Postat de: vero_closca in PrajituriFierbi fideaua dupa instructiunile de pe pachet,o clatesti cu putina apa rece si o lasi sa de scurga. separi ouale,bati albusurile spuma iar galbenusurile le amesteci cu...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: susu in DulciuriAmestecam ingredientele uscate: faina, praful de copt si cacao. Se amesteca oul cu laptele, uleiul, vanilia si zaharul pana se topesc cristalele. Ciocolata se topeste la bain marie si se adauga...Citeste continuarea
Banane cu nuci si lichior de...
Postat de: dicarmencitta1957 in DulciuriAprindem focul la cuptor,apoi tocam nuca cu un cutit.Curatam bananele de coaja si apoi le punem intr-un vas de yena(la reteta se spune ca bananele trebuiesc taiate pe lungime in jumatate,dar eu...Citeste continuarea
Briose cu branza
Postat de: miha in PrajituriNu e altceva decat reteta de la guguluf auriu cu branza , doar ca am copt in forme de briose si am pus suc de mere in loc de portocale. Copiilor le plac mai mult. Ouale se bat cu zaharul,...Citeste continuarea
Boabe de struguri cu brinza
Postat de: janet in Aperitive / GarnituriDin branza de burduf amestecata cu unt se face o pasta cu care imbracam boabele de strugure, le tavalim prin: susan, mac, boia de ardei,patrunjel tocat marunt, miez de nuca prajita. Eu am dat...Citeste continuarea