Bascute cu ciuperci

de Julie in Aperitive / Garnituri, 10 Aug 2010 | 6629 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru piure:

  • 500 g cartofi
  • 1 ou
  •  2 linguri cascaval ras
  • 50 g lapte
  • 30 g unt
  • 2-3 linguri faina
  • patrunjel verde
  • sare, vegeta

Pentru umplutura:

  • 250 g ciuperci
  • 1 ardei iute
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 rosie mica
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bascute cu ciuperci:

Umplutura:
Intr-o tigaie cu o lingura ulei se pun ciupercile tocate marunt,ceapa si
usturoiul taiate rondele si ardeiul iute taiat feliute subtiri.
Se calesc la foc mic pana se inmoaie.
Se adauga  rosia decojita , fara seminte si tocata in cuburi mici.
Se condimenteaza cu sare si piper.

Piureul:
Cartofii, se curata ,se spala, se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare.
Dupa ce au fiert, se mixeaza bine cu :cascavalul, untul, faina, laptele ,sare, vegeta si patrunjelul tocat marunt.
Trebuie sa iasa un piure mai vascos.

Asamblarea:
Ungem o tava cu ulei si o presaram cu pesmet. Asezam gramajoare cu piure  de cartofi, iar in mijlocul lor punem cate o lingurita cu legume calite.

Dam tava la cuptor si coacem bascutele timp de 25-30 minute.
Sunt foarte bune atat calde cat si reci, cu cascaval ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bascute cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]