Bezele cu capsuni si menta

de lia maria in Prajituri, 10 Iun 2011 | 4863 vizualizari

 

Mici, motate, delicate, de un alb imaculat ! si bune “rau”, atat simple cat si umplute.

 

INGREDIENTE

  • 200g albusuri
  • 200g zahar tos
  • 200g zahar farin
  • ½ lingurita suc de lamaie
  • Un praf sare
  • Umplutura
  • Gem de capsuni
  • Frunzulite proaspete de menta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele cu capsuni si menta:

Albusurile tinute la temperatura camerei, le batem bine, cu sarea si zaharul tos, cand compozitia este foarte tare, adaugam zaharul praf, zeama de lamaie si continuam sa batem inca cateva minute bune.  Tapetam doua tavi cu hartie de copt si pornim cuptorul aragazului.  Punem compozitia intr-un pos si formam bezele motate, de marimea dorita, direct in tava de copt, lasand putin spatiu intre ele. 

Punem tavile in cuptor ( eu le-am pus pe amandoua odata, vezi foto), dam focul la mic si cu usa cuptorului intre-deschisa, coacem bezelele timp de 2h, apoi stingem flacara si le lasam in continuare, in cuptor, pana se racesc de tot (eu le-am lasat de seara pana a doua zi dimineata). Si pentru ca gemul de capsuni era si el gata fiert, am rupt vre-o doua crengute de menta, si am inceput sa asamblez bezelele. Intindem putin gem pe o bezea, punem o frunzulita de menta (pe care am umezit-o in gem) si lipim cu alta bezea. 

Simplu si foarte bun ! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu capsuni si menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]