Budinca de dovlecei cu telemea

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 1 Sep 2011 | 16184 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei de marime medie
  • 4 oua
  • 75 g telemea rasa
  • 200 g cascaval ras
  • 2 linguri smantana
  • 4 linguri faina
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pesmet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de dovlecei cu telemea:

Curatam dovleceii si ii radem – prin gaurile mari, apoi ii calim (fara ulei) sa lase apa. Il calim pana se evapora apa.

Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un castron amestecam galbenusurile cu smantana, branzeturile, faina, apoi asezonam cu sare, piper si nucoara. Adaugam dovlecelul dupa ce s-a racit.

Incorporam apoi albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Ungem vasul cu putin unt. Tapetam cu pesmet. Turnam compozitia in vas, apoi coacem budinca de dovlecei la 180°C pana se rumeneste putin (cam 30 minute).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecei cu telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu dovlecei si ciuperci