Bors de legume cu coasta de porc

de dicarmencitta1957 in Supe/Ciorbe, 1 Apr 2010 | 8294 vizualizari

 

Acest bors este preferat de baiteii mei.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata coasta afumata de porc(cam 2 kg).
  • 2 morcovi.
  • 1/2 telina.
  • 5 cartofi mai mici.
  • 2 radacini pastarnac.
  • 2 ardei grasi rosii.
  • 1 legatura patrunjel verde.
  • 1 ardei rosu iute.
  • 2 cepe rosii.
  • 1 l bors.
  • 5 oua.
  • 1 rosie sau o cutie de rosii in bulion.s
  • are,
  • piper proaspat macinat,
  • tarhon verde uscat si alte condimente care ne plac.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de legume cu coasta de porc:

Curatam legumele,le taiem in forma dorita si le punem la fiert in 3 l de apa.

Separat spalam coasta afumata de porc in cateva ape,o portionam si o punem in apa la fiert.Prima apa eu o arunc si apoi pun bucatile de coasta in apa in care fierb legumele.

Punem si borsul la fiert intr-o craticioara separat,iar cand ciorba este gata se pune peste si borsul clocotit.Mai lasam sa dea in cateva clocote si ciorba este gata.Asezonam cu ce condimente dorim,eu am pus sare si tarhon uscat,cand servim acest bors punem patrunjel verde tocat cat mai marunt,piper si cine doreste mai iute poate servi cu un ardei iute rosu.

Dupa ce au fiert bine si legumele si carnea,batem ouale si le turnam peste bors,ca sa se formeze zdrente.Cine doreste poate sa serveasca aceasta ciorba si cu 2 sau 3 linguri de smantana.Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de legume cu coasta de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]