Bors de peste
Postat de: gugugh in CiorbeSe toaca ceapa marunt, morcovul se da prin razatoarea mare, telina la fel, ardeiul se taie fideluta si toate se pun la fiert in apa rece. Se pune ulei si se lasa sa fiarba pana cand zarzavatul e...Citeste continuarea
Biscuiti fragezi
Postat de: gaby_d in DulciuriSe face un aluat din toate ingredientele amestecate si framantate. Cu un dispozitiv atasat la masina de carne se formeaza betisoare sau cercuri care se aseaza pe tava in care am pus hartie...Citeste continuarea
Baclava
Postat de: gugugh in PrajituriSe scot foile de placinta de la rece, se lasa cateva minute la temperatura camerei. Margarina se pune la topit la foc mic. Nucile macinate se amesteca cu 300 gr din zahar, praful de sare,zaharul...Citeste continuarea
Biscuiti cu aroma de portocale
Postat de: divainbucatarie in PrajituriMixam untul moale cu zaharul pudra pana se omogenizeaza compozitia. Adaugam un ou si coaja de portocala si le amestecam pana se vor incorpora. Apoi, punem faina pe care am amestecat-o in...Citeste continuarea
Bruschete de rosii cu busuioc proaspat
Postat de: gugugh in Aperitive / Garniturirosia se spala si se taie cubulete marunte. usturoiul se da pe razatoarea mica si se amesteca cu rosia taiata, busuiocul se toaca marunt. toate ingredientele se omogenizeaza si se da la rece...Citeste continuarea
Bomboane de ciocolata cu nuca de cocos
Postat de: miha in DulciuriUmplutura: In vasul inalt de la mixerul vertical punem apa fierbinte, mierea, zaharul si untul. Mixam pana se topeste zaharul si se omogenizeaza. Adaugam laptele praf si mixam pana totul...Citeste continuarea
Budinca de paste cu legume
Postat de: lili in SpaghetePastele se fiert dupa indicatiile de pe pachet. Ceapa se toaca si se pune intr-o tigaie in care am incins 1 lingura de ulei . La aceasta se adauga ciupercile feliate , care au fost in prealabil...Citeste continuarea
Bors de cartofi cu sfecla rosie
Postat de: adriana_bobu in CiorbeSe curata cartofii si se taie cubusoare potrivite iar radacinoasele se curata si se dau prin razatoarea mare ; gogosarul si ceapa se taie maruntel. Se pun toate la fiert intr-o...Citeste continuarea
Bureti iuti pane
Postat de: ony in Mancaruri de legumese preseaza buretii intre palme pt a se scurge toata apa,se sareaza si pipereaza,se dau prin faina,ou si pesmet si se prajesc;se mananca cu mujdei de usturoi sau sos de usturoi. Citeste continuarea
Briose negricioase cu cocos si budinca
Postat de: Corina33 in PrajituriSe amesteca bine intr-un bol toate ingredientele uscate, apoi se adauga ouale, uleiul si laptele si se mixeaza cateva minute. Se pune si cocosul si se amesteca. Cu o lingurita se aseaza...Citeste continuarea
Briose(reteta lui ionix)
Postat de: aziz in Prajiturise amesteca oul+iaurt+sare treptat se adauga uleiul si zaharul +zaharul vanilinat.praful de cop se amesteca cu faina si scortisoara sau fulgii de ciocolata,se incorporeaza faina in...Citeste continuarea
Broccoli, conopida, curcan :)
Postat de: ANCA in CurcanCarnea de curcan se taie cubulete si se inabuse usor intr-o tigaie de teflon cu o ceapa si usturoi tocat, apoi se pune intr-un vas termorezistent. Conopida si broccoli desfacute in buchetele se...Citeste continuarea
Budinca cu dovlecei si carnaciori
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe fierb pastele conform cu instructiunile de pe ambalaj, apoi se strecoara bine. Se spala dovleceii, se taie in doua, apoi in felii. Ceapa verde se curata si se spala, apoi se taie rondele. Se...Citeste continuarea
Bulgarasi
Postat de: crinutz in Aperitive / Garniturise toaca mararul si se amesteca cu branza framantata in prealabil cu unt.se adauga sare dupa gust Citeste continuarea
Boccelute cu branza dulce
Postat de: miha in DulciuriUmplutura: Branza se amesteca (sau se mixeaza cu blenderul vertical) cu oul, zaharul, esenta de rom si amidonul. Amidonul poate fi mai mult sau mai putin, in functie de cat e de uscata...Citeste continuarea
Bomboane multicolore mentolate
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriCiocolatile se rup bucatele mici, se pun intr-un ceaunel mic ,de tuci ,la topit. Cand s-a topit se adauga cele 5 galbenusuri rand pe rand(dupa fiecare galbenus pus luam ceaunelul de pe foc...Citeste continuarea
Baton de cacao
Postat de: Corina33 in DulciuriSe pune la fiert apa cu zaharul,untul si cacaua si se lasa sa dea in clocot amestecand mereu. Dupa cateva clocote se ia de pe foc si se adauga laptele praf amestecand pana la omogenizare. ...Citeste continuarea
Batal la protap
Postat de: rock46hunt in OaieSe pregateste un pat de jar de cel putin 25 cm inaltime,dupa care se aseaza batalul pe protap si se lasa sa se rumeneasca,intre timp se poate servi un vin rosu sec... Dupa ce s-a rumenit ,se...Citeste continuarea
Brioşe cu scorţişoară şi...
Postat de: ionix in Prajituripreparare briose : Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Oul se bate bine impreuna cu iaurtul si un praf de sare. Se adauga treptat uleiul si apoi zaharul, amestecand...Citeste continuarea
Bomboane cu cereale
Postat de: Ramonica in Vegan / Raw veganSe pun toate ingredientele in robot si se mixeaza cateva secunde. Din compozitia obtinuta, se formeaza bilute; pentru a lucra mai usor se umezesc mainile cu apa. Citeste continuarea
Bulion
Postat de: lia in BulionSpalam bine rosiile, taiem si indepartam partea alba. Bucatile de rosii le punem, pe rand, in storcator. Sucul obtinut il golim intr-o oala mare si-l punem la fiert pe flacara mica,de aragaz....Citeste continuarea
Batute de pui
Postat de: gaby_d in PuiBucatile de piept de pui le bateti usor cu ciocanul de carne. Le asezati intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu , unsa cu ulei si le condimentati cu sare, piper si condimente pentru pui...Citeste continuarea
Baclava greceasca
Postat de: mitinita in PrajituriDa drumul la cuptor. Scoate foile de placinta,punele langa suprafata de lucru si acopera-le cu folie sau cu un prosop de bucatarie. Unge tava cu unt si adauga prima foaie.Unge foaia cu unt...Citeste continuarea
Batoane cu ciocolata
Postat de: bitza in Prajituri1. Zaharul se freaca cu oul pana se topeste,se adauga uleiul si la sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.Aluatul se imparte in doua si se intinde cu mana pe hartie de...Citeste continuarea
Banana split
Postat de: bitza in DulciuriBanana se taie pe lungime si se aseaza pe platou.In ovalul format de jumatatile de banane se pune globurile de inghetata si se acopera cu frisca.Ciocolata si laptele se pun intr-un castron si...Citeste continuarea
Bacon crud tras în tigaie
Postat de: ionix in PorcVoi da ingredientele doar pentru o portie pentru ca fiecare portie se face individual, pentru a avea o savoare mai buna. Eu am facut 4 portii. Pentru cine nu mananca sarat,...Citeste continuarea
Budinca de orez cu nutella
Postat de: lilik in Mancare copiipunem laptele cu zaharul la fiert,cand incepe sa fiarba punem orezul spalat.lasam sa fiarba la foc mic pana absoarbe tot laptele.dam deoparte si punem nutella si un cubulet mic de unt.lasam sa se...Citeste continuarea
Bezele..
Postat de: lilik in Dulciuriamestecam zaharul pudra cu cel tos. punem intr-un vas albusurile cu jumatate de zahar, cand compozitia incepe sa se intareasca adaugam celalalt zahar si continuam sa batem cu mixerul....Citeste continuarea
Bors de cartofi cu afumatura si...
Postat de: housy in Ciorbe- ceapa se toaca marunt - morcovelul se curata, spala si se taie cubulete mici - cartofii se curata, se spala si se taie cuburi nu foarte mici, dar nici foarte mari - legumele se pun la...Citeste continuarea
Briose in joaca...:)
Postat de: alinutza1983 in PrajituriAmestecul cu oua se toarna peste cel cu faina, se amesteca bine, se pune in forma de briose (umplem 2/3 din forma) la cuptorul incins in prealabil la 375F pentru aproximativ 30-35 minute....Citeste continuarea
Broscute
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriSmantana se amesteca cu untura,apoi se pun cele 4 galbenusuri,esenta de vanilie si faina. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem un aluat tare. Acesta il impartim in 6 bucati. Din fiecare...Citeste continuarea
Bruschete
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriFeliile de paine se pun la prajitor sau in cuptor pana se rumenesc. Se ung cu ulei si se freaca pe toata suprafata cu usturoiul taiat in jumatate. Rosia se taie in jumatate, se scobeste de...Citeste continuarea
Briose cu gem si vanilie
Postat de: ionela2682 in Prajituri-laptele se pune la fiert ,se adauga zaharul si esenta de vanilie si se lasa sa se raceasca -se amesteca zaharul,uleiul,si ouale in laptele racit -faina se amesteca cu praful de...Citeste continuarea
Banane prajite
Postat de: miha in DulciuriAmestecam intr-un castron faina cu amidonul, zaharul (pudra de preferat), scortisoara si un praf de sare. Turnam apoi laptele rece, putin cate putin, pana obtinem un aluatul de o consistenta...Citeste continuarea
Budinca de gris
Postat de: postavaru in DulciuriSe pune laptele la fiert impreuna cu zaharul si vanilia. Cand da un clocot se adauga grisul in ploaie, amestecand bine sa nu faca cocoloase. Se fierbe pana se ingroasa. Se lasa grisul sa se...Citeste continuarea
Budinca de praz cu rosii si mozzarella
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe curata prazul si se taie rondele subtiri. Rosiile se oparesc, se cojesc, li se scoate cotorul, iar pulpa se taie felii. Se cojeste gulia si se taie in felii subtiri. Se curata morcovul si...Citeste continuarea
Baghete cu cascaval
Postat de: stefania in Aperitive / GarnituriSe intinde foietajul cu sucitorul si se unge jumatate de foaie cu ketchup.Asezam feliutele de salam si apoi radem cascaval pe razatoarea mare. Cealalta jumatate o ungem cu putina apa si o tragem...Citeste continuarea
Budinca cu vanilie, mar si scortisoara
Postat de: epurasha2bb in DulciuriAm pus la fiert in apa cu 2 linguri zahar si scortisoara marul si para taiate cubulete fara coaja si cotor.cand au dat in clocot, am scos bucatele de fructe care mi-au trebuit pentru o alta...Citeste continuarea
Biscuiti pentru cafea cu coaja de...
Postat de: jolygina in DulciuriSe freaca untul cu zaharul ,adaugam ouale intregi si amestecam bine pana totul devin ca o spuma ,adaugam scortisoara ,coaja de portocala si esenta de vanilie dupa ce s-au incorporat toate...Citeste continuarea
Bruschetti cu roşii
Postat de: ionix in Aperitive / GarnituriFeliile de paine le ungem cu putin ulei de masline si le prajim. Nu trebuie sa le ardem, ci sa prinda o culoare aurie. Intre timp, tocam rosia cubulete si 2 catei de usturoi feliute subtiri....Citeste continuarea
Budinca de zmeura
Postat de: meosiris in Prajituri-Se bate frisca cu zaharul si mierea. Zmeura (eu am avut congelata) se lasa la dezghetat, se pune apoi cateva minute pe foc pana se incalzeste putin, se paseaza apoi cu blenderul, se amesteca cu...Citeste continuarea
Bouyourdi-aperitiv grecesc
Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri-Se oparesc rosiile 1 min in apa fierbinte, apoi se decojesc si se taie felii. -Ardeiul se taie fasii mici iar branza cubulete. -Asezati in forma cate jumatate din fiecare ingredient, apoi...Citeste continuarea
Bascute cu dulceata
Postat de: meosiris in Prajituri-Amestecam 100ml lapte cald cu drojdia, 1 lingurita de zahar, apoi acest amestec se toarna in mijlocul fainii. -In restul de lapte cald, dizolvam zaharul si zaharul vanilat. -Mixam...Citeste continuarea
Bors de pui
Postat de: meosiris in Ciorbe-Spalam pulpele de pui, le taiem in cate doua bucati si le punem la fiert. Cand se aduna spuma, o adunam cu ajutorul unei linguri. -Adaugam ceapa taiata marunt si radacinoasele date pe...Citeste continuarea
Brioşe de cacao cu branza
Postat de: ionix in DulciuriPreparare umplutura: Branza se freaca cu untul si zaharul pana devine ca o crema. Se adauga zaharul vanilat si coaja de lamaie. Preparare aluat: Albusurile se bat spuma cu...Citeste continuarea
Bulz cu afumatura
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriPregatim intr-un ceaun mamaliga:punem apa , putina sare si cand apa incepe sa fiarba turnam in ploaie malaiul, amestecand incontinuu pana se obtine o mamaliga bine legata. Separat...Citeste continuarea
Bors de peste cu orez cu legume si...
Postat de: medioto59 in CiorbePreparare Bors de peste cu orez cu legume si leustean Ceapa, morcovul,ardeiul gras, pastarnacul se curata , se taie ca pentru ciorba si se pune in apa rece cu sare intr-o oala.Cand apa...Citeste continuarea
Budinca cu paste si branza
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriPunem intr-o oala apa la fiert cu un praf de sare. cand incepe sa fiarba punem melcisorii in oala si ii fierbem maxim 15 min. intr-un bol pregatim compozitia de branza. branza o framantam...Citeste continuarea
Briose vesele
Postat de: alinutza1983 in PrajituriAmestecam ingredientele uscate, adica: faina, praful de copt, cacaua si ciocolata. Separat batem oul, zaharul, vanilia, uleiul si laptele. Adaugam amestecul lichid peste partea uscata,...Citeste continuarea
Borş de cartofi
Postat de: ionix in Supe/CiorbeCeapa de taie cubulete si se caleste pana se inmoaie putin, in uleiul incins cu putina apa. Turnam apa peste ceapa si adaugam restul legumelor si verdeturilor: ...Citeste continuarea