A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Briose de cacao cu jeleu de visine

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Prima data se face jeleul inmuind galatina in cateva linguri de zeama de compot de visine si apoi adaugand dupa 10 minute restul de lichid si siropul de dulceata de visine. Apoi se aduce la...Citeste continuarea

Braduti de Craciun

Postat de: Julie in Prajituri

Se freaca untul cu zaharul si galbenusurile, se adauga esenta, laptele si colorantul .La sfarsit se incorporeaza si faina. Se pune aluatul in folie alimentara si se da la rece pentru 20-30...Citeste continuarea

Brownies cu cafea si sos de vanilie

Postat de: Julie in Prajituri

Untul, zaharul ,ciocolata maruntita ,nessul si cafeaua se pun intr-o tigaie pe foc si se lasa pana se topesc toate. In compozitia racita ,se adauga apoi cele trei galbenusuri si faina. Se amesteca...Citeste continuarea

Bulgari de zapada

Postat de: mitinita in Prajituri

Pune in food processor ( acuma chiar ca-mi scapa cum ii zice in romaneste)1/2 cana  nuca de cocos,faina,sarea si 1/4 cana de zahar.Adauga untul si zaharul vanilat,iar cand s-a format un aluat...Citeste continuarea

Biban umplut la cuptor-specific arab

Postat de: Mihaela11_jo in Peste

Pestele se curata de solzi si de organele interne. Se sareaza si se condimenteaza cu condimentele pentru peste la exterior si in interior. Se stropeste cu suc de lamaie si se lasa sa se patrunda...Citeste continuarea

Biscuiţi cu alune şi ciocolată...

Postat de: Cristina_Vivi in Prajituri

Se prăjesc puţin alunele într-o tigaie teflonată neunsă cu nimic, până devin puţin rumene şi se laă la răcit complet. Se mestecă cu mixerul ouăle, zahărul, zahărul...Citeste continuarea

Bors de peste

Postat de: postavaru in Ciorbe

Preparare bors de peste. Se spala capul de peste bine, se taie pe "barbie" si se scot branhiile. Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in putin ulei. Se adauga apoi...Citeste continuarea

Bors de cartofi

Postat de: RuxyRux in Ciorbe

Punem uleiul in oala si sotam zarzavatul de ciorba( taiat marunt si dupa dorinta noastra) la foc mic in jur de 5-6 minute. Adaugam apa si lasam sa fiarba acoperit. Cand zarzavatul este fiert,...Citeste continuarea

Branzoaice

Postat de: lilik in Dulciuri

Pregatim aluatul: cernem faina intr-un vas adanc,punem praul de sare si facem o gaura in mijloc. Punem pe foc laptele cu zaharul,drojdia si coaja de lamaie;lasam pana se topeste zaharul....Citeste continuarea

Braduti umpluti

Postat de: Julie in Prajituri

Aluat: Se bat ouale cu zaharul ,se adauga laptele,colorantul, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina. Se framanta bine un aluat potrivit de moale. Se intinde in foaie...Citeste continuarea

Bulete pufoase de cod

Postat de: Julie in Peste

Codul se tine in apa cu sare timp de 15-20minute,se pune apoi la fiert 5 minute.  Se scurge de apa se limpezeste si se paseaza. Se amesteca cu ceapa, patrunjelul si ardeiul iute tocate foarte...Citeste continuarea

Biscuiti cu miere

Postat de: cec in Dulciuri

se amesteca bine untul pana devine moale se adauga 350g faina, zaharul, oul, mierea, laptele, praful de copt si vanilia se amesteca bine apoi se adauga si restul de faina aluatul obtinut in...Citeste continuarea

Budinca de spaghete integrale cu...

Postat de: medioto59 in Paste

Punem la fiert intr-un vas apa cu putina sare.Cand da in clocot adaugam pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe pachet.Cand sunt gata fierte , le punem intr-o strecuratoare si le lasam...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: divainbucatarie in Dulciuri

Intr-un bol amestecam ingredientele solide: faina, praf de copt, sare si cacao. In alt bol amestecam ouale cu zaharul pana devin ca o crema pufoasa. Adaugam esenta de vanilie si untul...Citeste continuarea

Baclava

Postat de: mamaieelena in Prajituri

Se unge o tava de aragaz cu margarina topita si se pun primele 4 foi de placinta , avand grija ca intre foi sa se puna cate o lingura de margarina topita apoi se pune nuca in care s-au pus 2 fiole...Citeste continuarea

Budinca de cartofi

Postat de: LUK in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare 30min.Cand sunt fierti se racesc in apa rece, se curata si se rad pe razatoarea mare.Branza telemea se rade pe razatoare si se amesteca cu...Citeste continuarea

Budinca de macaroane cu branza

Postat de: madi_marin in Paste

Macaroanele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Telemeaua se da pe razatoarea cu ochiuri mici, se amesteca cu zaharul, esentele, stafidele , coaja de lamaie si ouale batute bine. Se...Citeste continuarea

Bilute festive de branza

Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri

Amestecam bine telemeaua cu maioneza si smantana. Putem baga blenderul ca sa omogenizam compozitia. Dupa ce e gata, formam bilute mici pe care le dam prin marar tocat marunt, paprika si mac....Citeste continuarea

Budinca de broccoli cu morcovi

Postat de: Irina in Mancaruri de legume

Broccoli taiat in buchetele, morcovii curatati si taiati i-am pregatit la aburi. Pana s-au racit nitel am amestecat intr-un castron smantana, branza, ouale si putin parmezan ras. Legumele...Citeste continuarea

Buseuri imbracate in ciocolata,cu...

Postat de: comanligia in Prajituri

Se topeste ciocolata si se ung bucheele cu ea pe margini,apoi se face crema astfel:se pune laptele la fiert apoi se adauga amidonul,faina si zaharul si se amesteca bine pana devine o crema...Citeste continuarea

Brioşe cu stafide şi ciocolată...

Postat de: ionix in Prajituri

Stafidele de pun la înmuiat cu rom. Galbenuşurile se freacă spumă cu zahărul până când se topeşte zahărul. Se adugă laptele şi uleiul treptat,...Citeste continuarea

Budinca de orez

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Se pune laptele la fiert cu un praf de sare cu zaharul 2 plicuri zahar vanilat coaja de lamaie si portocala iar cand fierbe se adauga orezul. Se fierbe 20-25 de min amestecand din cand in cand...Citeste continuarea

Braduti aromati

Postat de: cec in Dulciuri

Amestecam toate ingredientele pt fursecuri si framantam un aluat potrivit de tare. Intindem o foaie si cu un pahar de vin decupam cerculetele.Coacem la foc potrivit cam 15 min. Intre timp ne...Citeste continuarea

Bors de curcan

Postat de: RuxyRux in Ciorbe

Legumele se spala, se curata si se toaca dupa dorinta. Se incinge uleiul in oala, se adauga zarzavatul tocat si se soteaza cinci minute, se adauga si carnea se mai lasa cinci minute apoi se...Citeste continuarea

Bombite de biscuiti

Postat de: diaconta in Dulciuri

Biscuiti se sfarma marunt,dar se lasa si bucatele mai mari. Stafidele se inmoaie in putin rom. Zaharul se pune la caramelizat,cand capata culoarea maronie se pune margarina si apa.Se fierbe...Citeste continuarea

Bors de peste manastiresc

Postat de: rocsi_1612 in Ciorbe

Mai intai pregatim legumele:ardeiul rosu si galben il spalam si il taiem cubulete. ceapa o curatam,o spalam si o tocam. morcovul il radem ,il spalam si il taiem feliute subtiri....Citeste continuarea

Biscuiti cu nuci si ciocolata

Postat de: kitchenflavors in Dulciuri

Mixam untul impreuna cu zaharul, adaugam oul, faina si praful de copt, amestecam bine pane ce se omogenizeaza, iar la sfarsit adaugam nucile si ciocolata. Framantam cu mana pana ce obtinem un...Citeste continuarea

Bombitze Steaua:)

Postat de: Ubulika in Dulciuri

Se toaca biscuitii..Se pune la fiert apa cu zaharul si cacaoa,iar dupa ce s-a topit zaharul,se stinge focul , se adauga untul si coaja rasa de lamaie.Se amesteca biscuitii cu siropul si cu...Citeste continuarea

Bruscheta cu rosii si cascaval

Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri

Taiem bagheta felii si rosiile cubulete apoi pe fiecare felie de paine presaram sare, piper si usturoi pulbere. Asezam cubuletele de rosii pe feliile de bagheta iar la sfarsit, punem cate putin...Citeste continuarea

Bilute cu ness

Postat de: Retetegg in Dulciuri

Am amestecat laptele praf cu zaharul pudra si le-am frecat cu untul (la temperatura camerei). Am adaugat plicurile de ness si am omogenizat bine compozitia. Am lasat-o apoi la rece cam o...Citeste continuarea

Buturuga de ciocolata

Postat de: aziz in Prajituri

albusurile se bat spuma se adauga zaharul tos si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pina se obtine o crema destul de consistenta ,ca de bezea. Se adauga galbenusurile pe rind si se...Citeste continuarea

Barcute de dovlecei la cuptor

Postat de: susu in Mancaruri de legume

Taiem cateva rosii felii, le asezam in tava cu putin marar tocat si cateva cubulete de unt din loc in loc. Taiem dovleceii spalati in doua pe lung cu tot cu codita si coaja pentru ca se papa...Citeste continuarea

Budinca de orez cu mere

Postat de: radu_popovici in Dulciuri

Merele se curata de coaja si cotoare. 2 mere se taie felii, restul se rad. Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se bat albusurile si galbenusurile separat. Laptele se pune intr-o oala,...Citeste continuarea

Biscuiti vitraliu

Postat de: Brindusa in Prajituri

Amesteca faina cernuta cu sarea, praful de copt si bicarbonatul Amesteca zaharul cu untul pana se ompgenizeaza Amesteca ouale, pe rand Pune in unt 1/2 din faina. Amesteca Pune laptele si...Citeste continuarea

Briose cu branza de vaci

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Branza de vaci o amestecam cu nuca de cocos, un ou, o lingura de amidon, doua linguri de zahar . Formam bilute pe care le repartizam in formele de briose care in prealabil au fost unse cu unt...Citeste continuarea

Briose cu apa minerala si sirop de...

Postat de: cec in Prajituri

Am mixat ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt. Am adaugat uleiul si dupa ce am mixat cateva minute am adaugat si apa cu sirop.Am adaugat faina.Am pus in tavi hartiile pt briose si am...Citeste continuarea

Briose animate si inflorate

Postat de: cec in Prajituri

Am mixat ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt. Am adaugat uleiul si dupa ce am mixat cateva minute am adaugat si nectarul de piersici.Au urmat budinca si faina si apoi ciocolata...Citeste continuarea

Briose cu jeleu de portocale

Postat de: susu in Dulciuri

Preparati jeleul de portocale in felul urmator : puneti sucul de portocale pe foc cu cele 3linguri de zahar, separat amestecati budinca cu putin suc si adaugati la compozitia de pe foc. Lasati sa...Citeste continuarea

Bomboane "Raffaello"

Postat de: Retetegg in Prajituri

Am amestecat laptele praf cu zaharul pudra si le-am frecat cu untul (la temperatura camerei). Am adaugat esenta, zaharul vanilat, zeama de lamaie si am omogenizat bine compozitia. Am lasat-o...Citeste continuarea

Burta de porc la cuptor

Postat de: marieta in Porc

burta se taie felii, cartofii se curata si se taie dupa preferinta. Intr-o tava ce merge la cuptor se aseaza cartofii stropiti cu ulei , sare, piper si boia. Se amesteca putin si deasupra se...Citeste continuarea

Budinca din cozonac cu scortisoara...

Postat de: housy in Dulciuri

- margarina se topeste - ouale se mixeaza cu zaharul, scortisoara, zaharul vanilat - se adauga laptele si se bate bine - margarina topita se toarna si ea peste - o tava de tort, sau...Citeste continuarea

Braduti

Postat de: laylalala in Prajituri

Incinge cuptorul la 190˚C. Pentru briose, amesteca intr-un vas faina cu praful de copt si un praf de sare. Intr-un bol bate untul cu zaharul apoi incorporeaza oul urmat de smantana si...Citeste continuarea

Banana Nanaimo Bars

Postat de: Anamaria7 in Prajituri

Cum la camin duc lipsa de vase uneori, am folosit doua mai mici (de 20cm x 12cm) pe care le-am tapetat cu staniol. Baza: Biscuitii se macina => "pesmet". Pe baie de...Citeste continuarea

Bruschete cu oua de prepelita si...

Postat de: roxanamiti in Aperitive / Garnituri

feliile de paine le prajim apoi taiem o rosie chery in doua si frecam painea sunca(jamonul iberic) o rupem un pic si o punem deasupra pe paine ouale le prajim si pe cate unu...Citeste continuarea

Batoane cu cereale

Postat de: Ramonica in Dulciuri

Am topit intr-o oala untul, mierea si ciocolata. Am adaugat aceasta compozitie peste restul ingredientelor si am amestecat bine. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt am asezat amestecul, de data...Citeste continuarea

Bulgari de zapada

Postat de: Brindusa in Prajituri

Amesteca untul cu 80 g zahar si vanilie pana ce devin o crema omogena si pufoasa Adauga sarea si 250 g faina si amesteca. Daca se formeaza o pasta care nu se lipeste de maini, nu mai trebuie...Citeste continuarea

Biscuiti spiralati

Postat de: bitza in Prajituri

Margarina la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra pana devin o crema spumoasa.Se adauga oul si se mixeaza pana se incorporeaza bine si redevine o crema omogena.Se adauga aromele si...Citeste continuarea

Briose cu coniac

Postat de: Brindusa in Prajituri

1. Amesteca zaharul cu untul moale, taiat cubulete, pana cand zaharul se topeste. 2. Adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare, 3.Adauga coniacul si esenta de vanilie....Citeste continuarea

Biscuiti din turta dulce...

Postat de: Brindusa in Prajituri

Intr-un castron amesteca foarte bine ingredientele uscate: faina, praf copt, bicarbonat, arome, sare. Cu un mixer la viteza mica omogenizeaza untul. Adauga zaharul si amesteca 2-3 minute....Citeste continuarea

Briose pentru Mos

Postat de: alinutza1983 in Prajituri

Mixam ouale cu zaharul,adaugam uleiul,laptele,nuca de cocos,praful de sare, iar la urma faina amestecata cu pliculetul de praf de copt. Taiem ciocolata in bucatele sau folosim chips-uri de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]