Briose cu mascarpone

de cec in Prajituri, 29 Dec 2010 | 7017 vizualizari

 

Bune si pufoase
De data asta nu am mai stat de ornat, ci l-am pudrat cu zahar (le-am dat copiilor la pachet)

 

INGREDIENTE

  • - 250 gr faina
  • - 250 gr mascarpone
  • - 100 gr unt topit
  • - 180 gr zahar
  • - 3 oua
  • - 1 plic vanilie
  • - 1 plic praf de copt
  • - 100 gr de lapte
  • - 6 patratele de ciocolata amaruie Kandia cu coaja de portocale
  • - rom sau esenta de rom
  • - coaja de la un lime
  • - nuci 100g
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mascarpone:

Se bat bine ouale intregi cu zaharul,se adauga zaharul vanilat, cateva picaturi esenta rom, se adauga mascarpone ,se amesteca bine. Se adauga untul topit si racit ,laptele iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt ... Eu am mai pus 2 linguri de lapte ca mi s-a parut un pic tare.

La sfarsit se pune ciocolata razalita pe razatoarea mare, peste ciocolata puneti o lingura rasa de faina si amestecati asta va ajuta sa nu coboare bucatelele de ciocolata la fund

Adaugam bucatile de ciocolata la aluat si nucile tocate, razuim coaja de lime.

Se amesteca usor, se pune compozitia intr-o forme de briose.

Deasupra eu am pus bombonele colorate (cip-cip).

Se coace in cuptorul deja cald, la o temperatura medie 180°

Se scot si se orneaza dupa preferinta. Eu doar l-am pudrat de data asta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]