A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Tort cu spuma de ciocolata

Postat de: Corina33 in Torturi

Se framanta bine cu mixerul (cu paletele ptr aluat), faina cu sarea, zaharul, untul, oul si smantana. Se acopera si se lasa la frigider cam 30 de minute. Se incalzeste cuptorul, se unge o forma de...Citeste continuarea

Tort "Locomotiva cu...

Postat de: nadina73 in Torturi

Pt ca piticii au gasit forma de locomotiva din silicon  intre tavile lui mami (adica mami are un dulap pe balcon cu 4 rafturi din care 2 sant numai cu tavi) si era si o tava neinaugurata ,a...Citeste continuarea

Tort mascarpone

Postat de: Ina in Torturi

Blatul: Intr-o forma cu diametrul de 26 cm si pereti detasabili asezam hartie de copt. Dizolvam nesul in 2 linguri de apa fierbinte. Batem albusurile spuma  cu un praf de sare, apoi...Citeste continuarea

Tort trenulet

Postat de: postavaru in Torturi

Blatul: Se topeste ciocolata si se lasa sa se raceasca ( sa fie calduta). Intre timp se separa ouale. Se freaca untul cu zaharul si vanilia. Se adauga galbenusele, ciocolata calduta si nuca...Citeste continuarea

Tort cu nuca Praga

Postat de: postavaru in Torturi

Se freaca galbenusele cu zaharul, apoi se adauga nucile, faina si pesmetul si la final albusurile batute spuma. Se coace in tava unsa si tapetata cu pesmet Dupa ce se coace se lasa sa stea 24...Citeste continuarea

Tarta cu piersici

Postat de: lilik in Prajituri

Se face un aluat din ingredientele de mai sus. Se curata piersicile  si se taie feliute, se pun intr-un vas pe foc cu zaharul si coaja de lamaie si se lasa cateva minute. Impartim...Citeste continuarea

Tort

Postat de: Adinacarla in Torturi

Blatul: Seaparam albusurile de galbenusuri. batem prima data albusurile bine si cand incep sa se intareasca adaugam zaharul treptat...continuam sa batem pana cand spuma sta pe batator apoi...Citeste continuarea

Tortulet Diplomat cu piscoturi

Postat de: maria_claudia in Torturi

Ouale cu laptele si 6 linguri de zahar se pun la foc mic, amestecand continuu.Cand este de consistena unei smantani groase, se da deoparte si se adauga imediat gelatina.Se lasa la racit....Citeste continuarea

Tort cu ciocolata Robert

Postat de: maria_claudia in Torturi

Blatul : se face un aluat de pandispan din oua zahar ulei si faina,Compozitia. se pune intr o forma rotunda tapetata cu ulei si faina, se introduce in cuptor ptr 30 minute. Crema: smantana...Citeste continuarea

Tarta de legume cu oua de prepelita

Postat de: stefania in Mancaruri de legume

Intr-un vas uns cu ulei masline se pun in straturi: - rosiile taiate felii - telemeaua rasa (sau feta taiata cubulete) -  alt strat rosii - ardei -cascavalul ras -...Citeste continuarea

Tort ananas

Postat de: adriana_bobu in Torturi

Intr-un vas  se amesteca galbenusurile impreuna cu zaharul, adaugandu-se treptat siropul din compot dupa care se adauga gelatina dizolvata in prealabil intr-un...Citeste continuarea

Tort ,,Krem a la krem,,

Postat de: madi_marin in Torturi

Se prepara blatul : se bat albusurile spuma tare cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile si la urma praful de crema. Se mixeaza bine, apoi se toarna compozitia in tava detasabila 26 cm...Citeste continuarea

Tochitura de miel, cu mamaliguta

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

              Pulpa de miel se spala, se dezoseaza, iar carnea se taie bucati mici. Ardeiul   si usturoiul se taie   felii.  ...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci

Postat de: silvi0ara in Mancaruri de post

Se pune uleiul intr-o cratita sa se infierbante bine,pe foc mic,apoi se pune ceapa taiata fideluta si se lasa cateva minute pana devine sticloasa,apoi se adauga usturoiul tocat marunt si ardeiul...Citeste continuarea

Triunghiul Bermudelor

Postat de: epurasha2bb in Pui

Foarte rapid si usor de facut.Se bat feliile de pipet de pui si se aseaza pe ele feliile de branza topita cu cascaval si feliile de salam,se ruleaza, se prind cu scobitori , se dau prin ou...Citeste continuarea

Tarte cu mure

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Se bate spuma oul se adauga zaharul si apoi uleiul, esentele, iaurtul si untul topit lichid.Apoi se stinge praful de copt cu un strop de otet si se amesteca cu faina si se dauga in ploaie in...Citeste continuarea

Tort

Postat de: adinaciosescu in Torturi

  Faci un  blat de tort din cate oua vrei(eu l-am facut din 8 oua +7 linguri de apa rece=15 oua considerat).- dupa reteta care stii ca-ti iese bine. Budinca fiarta in lapte,frecata...Citeste continuarea

Tort ecler

Postat de: nadina73 in Torturi

Se pune apa ,uleiul si sarea la fiert iar cand fierb se iau de pe foc si se pune faina. Se omogenizeaza bine , dupa care se pun ouale cate unul si se amesteca rapid, sa se incorporeze bine ouale....Citeste continuarea

Tort Sacher

Postat de: Dorothea in Torturi

Untul, zaharul, zaharul vanilat il bati pana se face ca o spuma. Desparti ouale. Galbenusurile le bagi, unul dupa altul in spuma. Albusurile le bati tare de tot, pui in frigider. Ciocolata o...Citeste continuarea

Tocana de legume pentru iarna

Postat de: rocsi_1612 in Conserve

Mai intai de toate pregatiti legumele. Intr-o cratita puneti apa si o transferati pe foc. Cand clocoteste, dati drumul rosiilor spalate si le opariti 5 minute. Le scoateti cu o paleta...Citeste continuarea

Tocanita de pui cu mamaliguta

Postat de: rivka in Pui

Se toaca carnea cuburi potrivite ca marime si se stropeste cu condimentele pentru pui, piperul si lingurita de chimen.Se da la rece un timp. Se toaca ceapa , usturoiul se taie felii, se toaca...Citeste continuarea

Tort cu ananas

Postat de: lia in Torturi

Pentru blat: Se separa ouale,galbenusurile se freaca cu untdelemnul si cu esenta de vanilie(jumatate de fiola) pana cand devin o masa omogena.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare...Citeste continuarea

Taitei cu varza si piper

Postat de: Sidy in Paste

Varza se toaca marunt cu mixerul si se sareaza.Taiteii se pun in apa clocotita care fierbe si in care s-a pus sare. Se fierb 8 minutesi se lasa sa se odihneasca in apa fierbinte 5-10 minute....Citeste continuarea

Tort aperitiv din clatite

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se pregateste aluatul pentru clatite: Se amesteca bine ouale cu vanilia si sarea ,dupa care se pune laptele si faina si se omogenizeaza bine compozitia iar la final se pune uleiul se mai mixeaza 2...Citeste continuarea

Tarta cu struguri si ananas

Postat de: jolygina in Prajituri

se face coca din oua ,zahar ,unt si faina ( http://www.bucataras.ro/retete/10795/biscuiti-crocanti.html ) se face o foaie care se coace intr-o forma de tarta si inainte de a o baga la cuptor o...Citeste continuarea

Tort din biscuiti

Postat de: Alexa95 in Torturi

Pe un platou se pune un rand de  biscuiti si cu ajutorul unei lingurite punem putin compot pe ei.Se realizeaza 5 straturi de biscuiti dintre care pe primele 2 vom pune crema de lamaie iar pe...Citeste continuarea

Tajina de miel cu caise

Postat de: yafa in Oaie

Inmuiem caisele uscate in 400ml de apa fierbinte timp de 20-30 de minute.Curatam si spalam ceapa, o taiam pestisori, usturoiul curatat il taiam maruntel. Spalam si taiam cuburi carnea. Incingem...Citeste continuarea

Tort de clatite

Postat de: diaconta in Dulciuri

Pentru clatite: Se face un aluat din 500 ml lapte,2 oua,100 gr zahar,250 gr faina,untul topit,zahar vanilat si lamaie. Se coc clatitele in tigaie cu putin ulei. Pentru crema am...Citeste continuarea

Tort cu mousse de pepene galben

Postat de: pusikmea in Torturi

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de...Citeste continuarea

Tort de clatite

Postat de: pusikmea in Torturi

Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste. Adaugam apoi sarea, esenta de rom, coaja rasa de lamaie si 4 linguri de ulei . Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam apa...Citeste continuarea

Tort de clatite pentru Gabitza

Postat de: Corina33 in Torturi

Se amesteca faina cu praful de sare, zaharul, zaharul vanilat , oul si laptele intr-un bol. Se adauga apoi apa minerala, amestecand cu telul pana se omogenizeaza compozitia. Se coc aprox. 15...Citeste continuarea

Tiramisu (reteta originala)

Postat de: cristinne in Prajituri

Se separa ouale. Se bat albusurile spuma. Se bat separat galbenusurile cu zaharul, adaugandu-se esenta de rom pana se fac crema. Se face separat cafeaua (espresso). Se raceste cafeaua....Citeste continuarea

Tort din piscoturi

Postat de: Alexa95 in Torturi

Pentru inceput se prepara frisca si crema si se dau la frigider. Intr-o farfurie adanca se pun 1-2 lingurite de cafea si se adauga apa.Se amesteca cu lingurita si se inmoaie piscoturile,dupa...Citeste continuarea

Tarta tricolora

Postat de: Oana in Mancaruri de legume

Se amesteca ingredientele pentru aluat si se framanta pana se obtine un aluat nelipicios. Se imparte in doua, putin mai mult pentru foaia care va fi la baza si pe marginile formei. Se intind doua...Citeste continuarea

Tort Amandina

Postat de: nadina73 in Torturi

Blaturile: Se bat bine 6 albusuri, apoi se pun 200 g zahar si se mai bat , dupa care se pun cele 6 galbenusuri amestecate cu 30 ml ulei si 30 ml apa. Se amesteca usor apoi se pune faina 8...Citeste continuarea

Tort choux a la creme

Postat de: bitza in Torturi

1. Blat: galbenusurile se freaca cu zaharul,se adauga uleiul si albusurile batute spuma.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu cacaua si praful de copt.Compozitia se toarna intr-o...Citeste continuarea

Tort cu mere

Postat de: Julie in Torturi

Merele se spala, se curata de coaja si se taie felii. Se pun intr-o tava si se presara peste ele zahar, scortisoara ,cardamom .Deasupra se repartizeaza untul taiat in bucati mici. Se da tava la...Citeste continuarea

Trigoane cu branza dulce

Postat de: mimmi in Dulciuri

Se intinde foietajul,se taie patratele.Branza se amesteca cu zaharul si coaja de portocala.Se pune cate 1 lingura pe fiecare patratel,se indoaie patratelul dintr-un colt in altul si se apasa pe...Citeste continuarea

Tort pentru Ionix

Postat de: bitza in Torturi

Biscuitii se rup bucati. Crema: Ouale se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga amidonul si cacaoa.Peste crema de ou se toarna laptele incalzit amestecand...Citeste continuarea

Tort aniversar

Postat de: ana in Torturi

Tortul de capsuni l-am pregatit intr-o forma mai micuta. Batem spuma albusurile ,dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile,faina si cacao . Coacem...Citeste continuarea

Tarta frageda cu prune si...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

aluatul: galbenusurile se freaca spuma cu zaharul. apoi punem si untul(la temperatura camerei sa fie). dupa ce am frecat aceste 3 ingrediente adaugam coaja si zeama de la lamaie ,praful...Citeste continuarea

Tort rapid de biscuiti cu crema Ole...

Postat de: rivka in Torturi

Se prepara crema de ciocolata din plicul de budinca Ole amestecat cu ajutorul mixerului cateva minute impreuna cu 1/2 litru lapte rece. Se imbraca o forma de chec cu folie alimentara.Se inmoaie...Citeste continuarea

Tort gustos şi frumos, pentru...

Postat de: ionix in Torturi

Preparare crema ciocolata Se fierbe laptele cu zaharul si cu cele 4 linguri de cacao. Dupa ce laptele a fiert se presara faina amestecand intruna cu telul pentru a nu face cocoloase. Se...Citeste continuarea

Tort cu crema ganache si visine

Postat de: madi_marin in Torturi

Blatul 1 : Se freaca galbenusurile cu zaharul foarte bine, apoi se adauga ciocolata topita lichida, faina,albusurile batute spuma tare si esenta de rom. Se tapeteaza o forma detasabila de 26...Citeste continuarea

Tagliatelle cu dovlecel si sos de...

Postat de: mimmi in Paste

Taiem ceapa marunt si o calim in putin ulei.Dovlecelul il curatam de coaja si il taiem ca si cartofii pai,la fel si ardeiul.Le adaugam la ceapa si le lasam pana se inmoaie.Cand s-au inmuiat...Citeste continuarea

Tort rapid cu piscoturi

Postat de: diana_k in Torturi

cremele le-am mixat cu frisca rece. piscoturile le-am trecut prin lapte....nu le inmuiati prea mult ca se fac terci. pe peretii laterali am pus o foaie de naylon, dar nu e neaparat nevoie....Citeste continuarea

Tarta delicioasa cu pere

Postat de: Corina33 in Prajituri

Se framanta un aluat din faina, sare, ulei si 8 linguri de apa rece. Se tapeteaza tava de tarta cu aluat, lasand o margine de 3 cm. Se inteapa cu o furculita, dupa care se da la frigider timp de o...Citeste continuarea

Tort "Oda Rozei"

Postat de: anisoara in Torturi

Preparea blatului: Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana se vor topi zaharul. Ciocolata se topeste cu laptele in microunde la o temperatura mica -30 secunde , se amesteca...Citeste continuarea

Tocanita de miel

Postat de: burdulea56 in Mancaruri cu carne

Eu obisnuiesc sa oparesc carnea inainte de preparare. Deci: am curatat carnea provenita de la blandul animal de pielite, am oparit-o. Intrun cratit am pus uleiul la incins, am adaugat ceapa...Citeste continuarea

Tort cu trandafiri

Postat de: nadina73 in Torturi

Blaturile sunt dupa reteta lui miha: Se separa cele 4  albusuri  de galbenusuri si se bat bine spuma dupa care se pune zaharul si se bat bine pana se intareste.Galbenusurile se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]