Tort mascarpone

de Ina in Torturi, 14 Sep 2010 | 9981 vizualizari

 

Un deliciu fin inspirat de reteta Laurei Sava :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:  
  •  6 oua
  •  2 linguri cu nes
  •  200 g. zahar
  •  o esenta vanilie
  •  125 g. faina
  •  1 plic praf de copt
  • Pentru crema:
  •  1 lingura de nes
  •  3 linguri zahar pudra
  •  4 linguri coniac
  •  o esenta de rom
  •  500 g mascarpone 
  •  500 g branza  proaspata de vaci
  •  200 g zahar
  •  2 portocale

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort mascarpone:

Blatul:

Intr-o forma cu diametrul de 26 cm si pereti detasabili asezam hartie de copt.

Dizolvam nesul in 2 linguri de apa fierbinte. Batem albusurile spuma  cu un praf de sare, apoi adaugam 100 g de zahar. Separat, frecam galbenusurile cu restul de zahar, vanilia si nesul, apoi incorporam faina si praful de copt, mixand pana obtinem o pasta omogena. Spuma de albus o adaugam peste compozitia cu galbenusuri, amestecand incet, de sus in jos, cu o lingura de lemn.  Pasta obtinuta o turnam in tava pregatita si o coacem la foc mediu, cca 35 minute.

Cand s-a copt, detasam peretii tavii, scoatem blatul si-l lasam sa se raceasca, timp in care pregatim crema de mascarpone .

Crema:

Portocalele se storc, iar siropul se amesteca cu  branza mascarpone, branza de vaci, zaharul. Coaja de la o portocala o putem rade si adauga in crema.

Asamblare:

Blatul de tort se taie in doua, obtinand doua blaturi. Nesul se dizolva in 75 ml de apa fierbinte, apoi amestecam cu zahar pudra si coniac si esenta de rom. Cu acest sirop vom insiropa cele doua blaturi.

Intindem o parte din crema peste blatul insiropat, apoi asejam celalalt blat pe care-l insiropam cu restul de amestec cu nes. Acoperim tortul cu crema ramasa si dam la frigider cateva ore.

Decoram cu frisca, peste care presaram cacao sau cafea. Eu am folosit si topping de tiramisu.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert brownie cheesecake