A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Tortilla cu ciuperci si masline

Postat de: articook in Aperitive / Garnituri

{cantitatile de faina sunt in functie de cate portii vrei sa faci, eu nu am masurat cantitatea folosita, am pus aproximativ 250 g din faina de porumb si 250 g faina de grau} Se amesteca...Citeste continuarea

Tort de frisca cu fructe

Postat de: adinaciosescu in Torturi

Un blat din comert sau 5albusuri+5 linguri de apa rece+un praf de sare,le bati bine. Apoi adaugi10 linguri de zahar considerand fiecare lingura de apa echivalentul unui ou. Apoi cele 5...Citeste continuarea

Tort "fiert"

Postat de: adinaciosescu in Torturi

Blatul un litru de suc colorat(eu am folosit galben)  il fierbi,adaugi 5-6 linguri de zahar si gris cat sa fie de o consistenta tare. Umezesti cu apa rece o forma de tort,pui grisul...Citeste continuarea

Tort cu capsuni si frisca

Postat de: marieta in Torturi

blatul: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu un praf de sare si cand se intaresc se pune praful de copt si se bate bine. Separat galbenusurile se freaca cu...Citeste continuarea

Tarta cu marmelada

Postat de: laylalala in Prajituri

Se incinge cuptorul la 190°C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma de copt dorita. Intr-un vas se amesteca Mixul pentru 9 torturi cu zaharul vanilat bourbon si oul.Se adauga...Citeste continuarea

Telina cu maioneza

Postat de: Julie in Salate

Curatam si spalam partea alba de la telina. O dam  pe razatoarea cu ochiuri mici. O scurgem apoi  de zeama, presand-o usor. Preparam maioneza si o amestecam cu telina rasa, sare si...Citeste continuarea

Tiramisu reţeta adaptata

Postat de: LALY in Torturi

Tiramisu reţeta adaptata 1.Se tapeteaza o tava sau forma cu ceolofan.Gelatina se hidrateaza cu 4 linguri de apa sau suc de fructe. 2.Se pun ouale intr-un castron impreuna cu zaharul,si se...Citeste continuarea

Torta simfonica

Postat de: silvi0ara in Torturi

Blatul: Se incinge cuptorul la 180 gC.Se freaca bine untul cu zaharul pudra,vanilia si coaja de portocala,se adauga mai intai 1 lingura de faina si apoi galbenusurile pe rand,urmate de...Citeste continuarea

Tort cu 2 creme de ciocolata

Postat de: bucatariamea in Torturi

Albusele se bat bine cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bat in continuare pina se topeste zaharul,iar dupa aceea adaugam galbenusurile.Faina,budinca,cacaoa si praful de copt se amesteca...Citeste continuarea

Tort cu mere si crema de zahar ars

Postat de: mihaelar63 in Torturi

intr-o tava teflonata topim o cana de zahar pana incepe sa se caramelizeze , am pus si 2 linguri de apa . merele se scobesc si se umplu cu dulceata + miez de nuca +esenta de rom si...Citeste continuarea

Tort de ciocolata alba cu banana

Postat de: laylalala in Torturi

Inainte cu o zi de preparare, pune bananele la congelator, iar urmatoarea zi scoate-le cu cateva ore inainte de a face umplutura pentru a se decongela si a se inmuia. Pentru blat incinge...Citeste continuarea

Tort de ciocolata amaruie

Postat de: laylalala in Torturi

Incalzeste cuptorul la 180°C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de tort dorita. Intr-un vas bate untul cu zaharul.Separat, bate albusurile spuma cu un praf de sare.Adauga...Citeste continuarea

Tort teren de fotbal

Postat de: pusikmea in Torturi

Pregatim blatul astfel: Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate...Citeste continuarea

Tort cu ciocolata

Postat de: laylalala in Torturi

Incalzeste cuptorul la 180°C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina forme dorite de tort. Pentru blat bate ouale cu zaharul. Topeste la bain-marie ciocolata alba cu untul si laptele, apoi...Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu linte

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Se curata ceapa se toaca si se caleste in ulei ,apoi se bun bucatele de ardei rosu taiate cubulele. Cartofii se curata si se taie cubulete apoi se pun peste ceapa si ardei se pune sare piper ,1...Citeste continuarea

Tarte cu ciuperci

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Se pune faina apa,drojdia,sarea,zaharul,faina si uleiul in masina de paine si se lasa la programul de framantat si dospit Ciupercile se curata si  se taie bucatele mici .Ceapa se curata se...Citeste continuarea

Tort ,,Padurea Neagra,,

Postat de: madi_marin in Torturi

Se prepara intai blatul: se bat albusurile spuma tare cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile,esenta de rom, apoi faina cernuta si cacaoa si se amesteca foarte usor. Se tapeteaza tava de...Citeste continuarea

Tort Nisipurile aurii

Postat de: epurasha2bb in Torturi

Blatul este din pandispan obinuit, pe rotund, fara cacao si ne trebuie 3 discuri. Separati galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, se adauga zaharul si se...Citeste continuarea

Tort Joly

Postat de: marieta in Torturi

blatul: se separa albusurile de galbenusuri care se bat cu un praf de sare apoi cand sa intarit se pune praful de copt si se mai bate bine.galbenusurile se freaca bine cu zaharina,uleiul...Citeste continuarea

Tocanita de vara cu pui

Postat de: pana_luminita in Mancaruri cu carne

Prajim carnea de pui , intre timp tocam marunt toate legumele  , exceptie vom face pentru rosii care le oparim si le curatam de coaja si abia apoi se dau pe razatoare. Separat intr-o...Citeste continuarea

Tigaie cu piept de pui si ciuperci

Postat de: mihaelar63 in Pui

pieptul de pui se spala, se portioneaza ,se stropeste cu sos worchester , zeama lamaie , se condimenteaza cu sare piper si boia . ciupercile se curata de codite , se sareaza  se...Citeste continuarea

Tort "Tutti Frutti"

Postat de: ninaishon in Torturi

Blat: Se separa galbenusurile de albusuri, apoi albusurile impreuna cu putina sare se bat spuma tare cu mixerul 1min. Se adauga galbenusurile si zaharul si se bat la viteza maxima pana...Citeste continuarea

Tort cu blat de aproape macarons

Postat de: Brindusa in Prajituri

Blatul Ca sa faci pudra de migdale mixeaza bine migdale fara coaja intr-un robot de bucatarie. Pudra rezultata trebuie sa fie foarte fina. Adauga in robot zaharul si cacaoa si...Citeste continuarea

Tort cu mere si crema de zahar ars

Postat de: jolygina in Torturi

 se curata merele se scobesc in mijoloc si se pudreaza cu scortisoara,se baga la microunde 5 min sa se inmoaie dupa care carmaelizam cele 4 ling de zahar in vasul in care facem torul...Citeste continuarea

Tort nemtesc cu branza

Postat de: miha in Torturi

Blat: Oul se amesteca impreuna cu untul moale, zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta un aluat omogen si nelipicios. Pana...Citeste continuarea

Tarta de queso

Postat de: vik in Prajituri

se pun toate ingredientele in blender ( cu exceptia cojilor de portocale glasate) si cand sunt omogene se toarna intr-o tava tapetata inclusiv pe margini cu zahar ars, atunci cand zaharul ars e...Citeste continuarea

Tort de vară cu blat de bezea

Postat de: articook in Torturi

Se bat ouale spuma, cu mixerul. Cand spuma este intarita se adauga pe rind zaharul, continuand sa amestecati. Adaugati faina de malai si otetul si amestecati inca odata. Incalziti cuptorul la...Citeste continuarea

Tort-Spirala cu inghetata

Postat de: miha in Torturi

Blat: Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare . Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare, dupa care se pun galbenusurile frecate cu ulei, ca la...Citeste continuarea

Tocanita de ficatei si pipote ca la...

Postat de: izulika in Mancaruri cu carne

Cum se prepara reteta Tocanita de ficatei si pipote ca la mama acasa Ceapa, ardeiul si rosia se toaca marunt.Pipotele se spala bine si se curata,iar ficateii se pun in 2-3 ape inainte de...Citeste continuarea

Tarta de primavara

Postat de: vanilla in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Se freaca branza, cu untul, sarea si oul, pana devine moale, se adauga apoi faina framantand aluatul tot timpul. Se impacheteaza in folie de plastic si se lasa la rece 45 de minute....Citeste continuarea

Tagliatelle integrale cu pui si...

Postat de: miha in Paste

Pentru cosulet: Aluatul framantat si dospit se intinde pe fundul unui ceaun foarte bine uns cu ulei. Marginile se incretesc din loc in loc. Se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste....Citeste continuarea

Taitei cu varza si bacon

Postat de: mihaelar63 in Porc

baconul se taie pe lungime [  feliile sa fie mai lungi sa se poata rula ], se prajeste in ulei  pana devin usor crocante , se scot pe o farfurie separat . in  uleiul...Citeste continuarea

Tort Padurea Neagra

Postat de: biancas76 in Torturi

Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul si cacaoa, dupa care se adauga laptele si uleiul. Consistenta lui va fi mai lichida dar asa trebuie sa fie. Il bagam in cuptorul preincalzit pentru...Citeste continuarea

Tort cu zmeura

Postat de: silvi0ara in Torturi

Blatul: Se bate bine untul cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana devine spuma,se adauga faina amestecata cu praful de copt si ouale.Se toarna compozitia intr-o forma de tort cu fundul...Citeste continuarea

Taitei cu aripioare prajite

Postat de: izulika in Paste

Aripile se spala cu apa rece si li se taie varfurile,apoi se pun pentru 20 de minute in apa rece.Intr-o oala se pune apa la fiert, iar cand da in clocot se pun aripile si grasimea de pui(ideal ar...Citeste continuarea

Taitei de casa

Postat de: izulika in Paste

Se pune faina intr-un castron mai mare, si se face o gropita in mijloc, acolo se adauga ouale si sarea.Mai intai se amesteca cu o furculita pana devine mai gros, apoi se framanta cu mana pana...Citeste continuarea

Tort de mere

Postat de: LALY in Torturi

Se curata merele si se scot cotoarele cu forma speciala.Eu am pus merele intregi,au fost mai micute,cine doreste poate taia merele pe jumatate. Se pun merele unul langa altul.Se pun cele 2...Citeste continuarea

Tocanita picanta

Postat de: eclerash in Mancaruri cu carne

Taiem pieptul si il rumenim apoi il scoatem si il pastram cald.In acelasi ulei calim ceapa si cand este gata adaugam ardeiul taiat marunt.Dupa 5 min repunem pieptul in tigaie,iar dupa alte 5 min...Citeste continuarea

Tarta de paste cu vinete

Postat de: housy in Paste

  Pastele se fierb, nu foarte tare, dupa care se scurg vinetle se taie felii (rondele) ceapa se taie julien rosiile se taie felii intr-o tava se aseaza un strat de paste, se...Citeste continuarea

Tocanita din ceafa de porc cu...

Postat de: nadina73 in Porc

Se taie ceafa(sau pulpa ,ce va place) bucatele si se caleste in ulei fierbinte pana scade tot sucul ce e lasat de carne si se prajeste putin ,sa se rumeneasca bine carnea . Ceapa se taie...Citeste continuarea

Tarte cu sunca si mozzarella

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

se framanta aluatul din faina ,apa,ulei,sare si drojdie si se lasa la dospit Cand aluatul e dospit se intinde foaie subtire cu sucitorul apoi se taie cu un pahar sau o forma de floare si se...Citeste continuarea

Tortul bucatarasilor-Kadrit Kadir

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Blatul: Se cerne faina ,cacaoa si praful de copt, apoi se pune oul, zaharul ,laptele,uleiul si vanilia se amesteca bine Crema : Se amesteca bine laptele cu zaharul,apoi se pune cate...Citeste continuarea

Tarte cu fructe

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Se framanta aluatul si se lasa la dospit  iar  fructele se taie cubulete (fructe prospete sau din compot). Cand aluatul a dospit se  intinde, se taie cu o forma(sau cu paharul)...Citeste continuarea

Tocanita cu pipote si inimi

Postat de: Adinacarla in Mancaruri cu carne

Am spalat si curatat bine pipotele si inimile...le-am taiat si pus in apa sa iasa sangele din ele. Am taiat ceapa si ardeiul mai mare, apoi le-am pus in uleiul incins si le-am calit putin ...nu...Citeste continuarea

Tocanita de ceapa cu pui

Postat de: LALY in Pui

1.Se curata ceapa si se spala.Carnea de pui se spala si se usuca cu un prosop absorbant.Se rumeneste carnea de pui pana devine usor aurie. 2.Ceapa curatata si spalata se taie cubulete sau se da...Citeste continuarea

Tocana de vara

Postat de: bitza in Pui

Carnea se inabuse in ulei.Intr-o cratita se pune ulei si se adauga ceapa tocata marunt care se inabuse,apoi ciupercile proaspete,ardeii taiati fasii,rosiile decojite taiate cubulete,morcovii...Citeste continuarea

Tort " mozaic de toamna "

Postat de: anisoara in Torturi

Plicurile cu jeleuri  diferite de: zmeura, lamaie, ananas, capsuna ,kiwi, se amesteca cu apa fierbinte fiecare in parte ,  ( numai ca  folositi mai  putina apa - cca...Citeste continuarea

Tort Dobos

Postat de: bitza in Torturi

Foi: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul aprox 10 min pana devine o compozitie cremoasa,se adauga faina si se incorporeaza albusurile batute spuma cu un praf de sare.Compozitia...Citeste continuarea

Tort cu cacao

Postat de: laylalala in Torturi

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma de copt rotunda de 20 cm diametru. Se amesteca intr-un vas Mixul pentru 9 torturi, cacaoa, zaharul, untul,...Citeste continuarea

Tort de lamaie

Postat de: articook in Torturi

Se amesteca untul (topit) cu zaharul pe urma se adauga ouale pe rind, amestecand bine cu ajutorul mixerului. Se adauga semintele de mac si lamaie (coaja + zeama de la 2 lamai) Adaugati faina si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]