Tiropita
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriSe prepara sosul bechamel din unt,faina si lapte, se sareaza si pipereaza dupa gust. Dupa ce sosul se raceste putin se adauga ouale si branza feta taiata cuburi mici. Se taie foile de...Citeste continuarea
Tochitura cu carne de ied cu ciuperci
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneCarnea de ied se taie bucatele mici, care se prajesc in ulei, intr-i cratita cu bordura mai inalta. Din cand in cand adaugam cate o cescuta cu apa si lasam sa scada apa pentru ca bucatile de carne...Citeste continuarea
Tarta cu ciuperci si branza
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriAluatul: Se pune faina intr-un vas, sarea si untul si se amesteca pana se obtine un aluat faramicios( firmituri). Se face o gropita in mijloc si se pune oul si apa. Se amesteca usor si e...Citeste continuarea
Tort Sah
Postat de: corina241 in TorturiBlatul alb: Separam ouale ,iar albusurile le batem spuma.Adaugam zaharul mixand pana spuma devine lucioasa,ca o bezea. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apoi le turnam peste...Citeste continuarea
Tort de mere
Postat de: pusikmea in TorturiPt inceput unge tava cu unt, punem zaharul si dam la cuptor cateva minute pana se caramelizeaza putin zaharul. Intre timp spala si curatam merele de coaja, le taiem feli. Scoatem tava si...Citeste continuarea
Tort sah
Postat de: nadina73 in DulciuriSe separa albusurile de galbenus si se bat bine,dupa care se pune zaharul si se mai bate putin.Se adauga apa ,galbenusurile si uleiul si se amesteca usor cu o paleta,se pune faina si praful de...Citeste continuarea
Tarta cu legume si kaizer
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriCuratam vinetele,le taiem cubulete si le punem intr-o sita,la scurs,punand sare deasupra lor si lasam 30minute,apoi le trecem prin jet de apa rece. Kaizerul il punem intr-un bol cu apa rece pt...Citeste continuarea
Tort cu dragoste!!
Postat de: marieta in Torturise separa ouale,se bate albusul spuma tare cu sarea si apoi se adauga praful de copt. separat se freaca galbenusurile cu zaharina, coaja de lamaie si apa se toarna peste albusuri si se pune...Citeste continuarea
Tocanita cu vita
Postat de: mitinita in VitaSe prajeste putin carnea,pana s-a rumenit pe toate partile.Se face asta pentru a retine sucurile din carne si a o face mai frageda.Carnea se prajeste in tigaie,dar nu se suprapun bucatile,intrucat...Citeste continuarea
Tortellini cu scoici si sos de rosii
Postat de: PurpleM in Fructe de mareSe pune carnea de scoici la fiert. In acelasi timp punem la fiert si tortellini intr-o oala cu apa in care am adaugat in prealabil sare si ulei ca sa nu se lipeasca pastele. Tortellini se fierb...Citeste continuarea
Trunchi de copac x 2 (alb & negru)
Postat de: corina241 in PrajituriTrunchiul se copac cu crema de vanilie invelit in ciocolata si nuca pisata: Blatul : Separam albusurile pe care le batem spuma. Zaharul il turnam peste albusuri si mixam pana se topesc...Citeste continuarea
Tarta cu nectarine si migdale
Postat de: RuxyRux in PrajituriAluatul de tarta: Puneti faina si untul intr-un vas, apa si zaharul apoi esenta de vanilie, amestecati si faceti un aluat bun pe care il intindeti in tava de tarta. Puneti aluatul pentr 15...Citeste continuarea
Tarta cu iaurt
Postat de: diana_k in Prajituript umplutura se amesteca iaurtul, zaharul, stafidele, ouale si coaja de lamaie. Se unge vasul in care se va coace tarta cu ulei se aseaza doua foi de placinta pe fundul vasului...Citeste continuarea
Tort Diplomat
Postat de: pusikmea in TorturiIntr-o oala punem ouale cu zaharul, apoi adaugam faina, putin cate putin apa, smantana, amestecam pana se omogenizeaza bine. Punem la foc mic si amestecam continuu, pentru a nu se prinde, pana...Citeste continuarea
Tort cu lamaie
Postat de: postavaru in TorturiBlatul: Se mixeaza galbenusele cu apa si 60 g zahar, pana devine spuma. Albusele se bat spuma si se adauga treptat 65 g zahar. Se mixeaza pana devine spuma lucioasa, ca pentru bezea. Se...Citeste continuarea
Tort de post
Postat de: eclerash in TorturiSe fac 2 blaturi. Blatul 1 va contine aceleasi ingrediente ca si cel de-al 2-lea cu exceptia faptului ca va avea 4 linguri de cacao spre deosebire de celalalt care va contine doar 1. Asadar:...Citeste continuarea
Turta dulce glazurata
Postat de: madi_marin in PrajituriSe caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu apa si se lasa la foc mic pana se dizolva caramelul. Se da la racit. Se amesteca in sirop scortisoara , praful de copt stins cu zeama de lamaie si...Citeste continuarea
Tort Laura
Postat de: RuxyRux in TorturiSe incepe cu decorul pentru aluat: Se amesteca toata ingredientele pentru decor: faina, zahar, albus, unt si cacao. Pasta pe care o obtinem o intindem pe o hartie de copt, ne folosim de o...Citeste continuarea
Tort cu mere
Postat de: silvi0ara in TorturiSe separa ouale,albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul,sarea si vanilia,se adauga galbenusurile pe rand si la final faina cernuta.Se amesteca usor compozitia cu telul.Se...Citeste continuarea
Tort roz
Postat de: lilik in TorturiFacem blatul: punem ouale,zaharul,apa si praful de sare intr-un vas si batem cu mixerul 15-20 min pana se umfla bine,apoi adaugam treptat faina cernuta si cacao cernuta.amestecam cu o lingura...Citeste continuarea
Tort cu crema de zahar ars si...
Postat de: Criss in TorturiIata cum se prepara Tort cu crema de zahar ars si crantz - Un desert delicios si aromat 15 linguri zahar se caramelizeaza si se tapeteaza cu acest caramel o cratita. Folositi o cratita de care...Citeste continuarea
Tort cu mere si mascarpone
Postat de: ela in TorturiBLAT: Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare,se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat,apoi galbenusurile,unul cate unul,apoi faina.Se amesteca usor...Citeste continuarea
Tocanita la '" CINA PORCULUI"
Postat de: MIUTA in Mancaruri cu carneSe caleste in untura incinsa o ceapa tocata fin.Se adauga pasta de ardei si carnea taiata cubulete.Se adauga sare se pune capacul si se lasa la foc mic sa fiarba.Nu trebuie adaugata apa deoarece...Citeste continuarea
Tort fluturas
Postat de: pusikmea in TorturiMixam ouale cu zaharul, apoi adaugam faina, apa, smantana. Punem la foc meci si amestecam continuu, pebtru a nu se prinde, pana se ingroasa crema si dam la racit. Intre timp facem blatul...Citeste continuarea
Turta dulce
Postat de: Corina33 in Mancaruri de postSe pune zaharul intr-o craticioara si se caramelizeaza, apoi se toarna peste el 500 ml apa rece si se fierbe pana se topeste caramelul. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga scortisoara,...Citeste continuarea
Triunghiuri cu cartofi si spanac
Postat de: comanligia in Aperitive / GarnituriCartofii si spanacul se fierb separat,se scot semintele de la rosie si se curata de pielita,se toaca marunt,dupa ce au fiert cartofii si spanacul,cartofii se taie in cubulete mici iar spanacul se...Citeste continuarea
Tarta lemon limoncello
Postat de: RuxyRux in PrajituriAluatul: Punem la mixer untul,zaharul, sarea, amestecam foarte bine cateva minute, adaugam oul, coaja de lamaie, apoi mixam din nou cateva minute si punem faina. Mixam cu mixerul pe putere...Citeste continuarea
Tagliatelle cu piept de pui
Postat de: nico15 in PasteTagliatellele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet cand sunt fierte se scot se arunca apa in care au fiert si se pune apa rece peste ele. In wok sau tigaie se pune...Citeste continuarea
Tarta pufoasa cu struguri
Postat de: lilik in Prajiturispalam strugurii si desfacem fiecare boaba ca sa ii scoatem samburii. batem ouale cu zaharul si praful de sare pana se face spuma,apoi adaugam treptat untul topit si faina cu praful de...Citeste continuarea
Tarta lasagna
Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri1. Puneti zuchinni taiati impreuna cu praful de sare intr-un vas. 2. Pentru blatul de tarta combinati faina sarea, coaja de lamaie rasa intr-un bol. Adaugati uleiul si amestecati bine, apoi si...Citeste continuarea
Tarta "Bucuria culorilor"
Postat de: nico15 in Aperitive / GarnituriSe unge cu putin ulei tava de la cuptorul aragazului, se aseaza prima foaie de placinta se unge cu putin ulei se adauga a doua foaie si se repeta procedeul adaugandu-se foaia a treia si se lasa in...Citeste continuarea
Telina cu maioneza
Postat de: housy in SalateTelina, merele si morcovul se curata si se spala Fiecare, pe rand, se da pe razatoarea fina, dupa care se storc bine toate Separat se face maioneza dintr-un oua, sare, o lingurita mustar si...Citeste continuarea
Tort fluture
Postat de: Criss in TorturiBlatul: Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma tare. Faina se amesteca cu praful de copt si cacao. Peste...Citeste continuarea
Tarta vegetariana
Postat de: comanligia in Aperitive / GarnituriSe curata si se spala legumele,apoi se pun la fiert cu putina sare. Intr-o forma de tarta se pune foaia care se inteapa pe fund cu o furculita,se bate frisca impreuna cu oul si smintina si se...Citeste continuarea
Tort de ciocolata
Postat de: RuxyRux in TorturiSe prepara un blat de cacao din ingredientele de mai sus. Cremele se prepara astfel :ciocolata se amesteca cu frisca si se pune pe foc mic numai pana ce se dizolva ciocolata .Se da la rece o...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă cu frisca
Postat de: RuxyRux in PrajituriTiramisu reţetă cu frisca Deci...reteta nu-mi apartine si am sa o postez exact cum am gasit-o pe net... Cele 7 galbenusuri impreuna cu 200 gr zahar il punem pe baie de aburi unde amestecam...Citeste continuarea
Tort "20 noiembrie"
Postat de: lilik in TorturiBlatul: punem intr-un vas inalt ouale,zaharul,vanilia si apa si batem cu mixerul 15-20 de min,dupa care adaugam treptat faina cernuta si amestecam de jos in sus k sa nu se...Citeste continuarea
Tarta cu ciocolata si meringue de...
Postat de: RuxyRux in PrajituriPe foc intr-un ibric la foc fff mic topim untul si-n el topim ciocolata. Lasam putin la racit. La mixer punem ouale, vanilia, zaharul apoi faina, mixam foarte bine pana se umfla compozitia....Citeste continuarea
Tort cu mere, scortisoara, nuca si...
Postat de: Ina in TorturiMerele se spala si se taie felii sau cubulete, apoi se aseaza in strat, in tava tapetata cu hartie de copt. Se presara peste mere 6 linguri cu zahar, scortisoara, miezul...Citeste continuarea
Tarta cu peste si porumb
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriIntr-un bol punem faina, oul, sarea, praful de copt, untul moale si framantam. Adaugam apa rece cat sa ne ajute sa obtinem un aluat ferm, nelipicios care sa poata fi intins in foaie cu...Citeste continuarea
Tarte cu fructe
Postat de: oana_d in PrajituriPentru aluat: 250 g unt, 300 g faina (12 linguri pline), 75 g zahar (3 linguri pline), 2 galbenusuri, vanilie, sare, forme unse cu ulei. Untul se freaca spuma cu zaharul intr-un castron. Dupa...Citeste continuarea
Tortilla cu ardei
Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legumeIntr-o tigaie adanca, punem uleiul si apa si calim inabusit ceapa taiata marunt si ardeii tocati marunt. Sotam 5 minute pana se evapora apa. Intr-un vas amestecam ouale cu parmezanul, sarea,...Citeste continuarea
Tort '23'
Postat de: Retetegg in TorturiPrima data m-am ocupat de sirop pe care l-am realizat din apa, cateva linguri zahar pudra, coaja de lamaie, zahar vanilat si esenta de vanilie. L-am tinut pe foc pana s-a topit zaharul, apoi...Citeste continuarea
Tarta cu spanac si feta
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriAluatul de tarta: Se amesteca faina cu untul si sarea, pana rezulta un aluat nisipos, apoi se adauga oul si laptele si se aduna tot aluatul intr-o Bila care se pune in frigider pentru o...Citeste continuarea
Tort Alex 2- caramel
Postat de: Sidy in TorturiCana de zahar o punem la caramelizat intr-o cratita cu doi stropi cu apa.Cand este gata topit, pe o farfurie unsa cu unt, rasturnam caramelul si il lasam la racit. Blatul il...Citeste continuarea
Tarta cu mere si glazura de gem de...
Postat de: RuxyRux in PrajituriTotul se pune la mixer, ouale, zaharul, aromele, faina, praful de copt. Se tapeteaza o forma de tarta cu hartie de copt , se pune compozitia, se pun merele taiate bucatele aranjate circular , se...Citeste continuarea
Tort cu crema de lamaie, frisca si...
Postat de: Retetegg in TorturiEu am pregatit intai crema de lamaie din plicul pentru crema, 250 ml lapte si 3 linguri de zahar. Am amestecat energic cu mixerul pana a devenit o crema consistenta. Am lasat-o la rece 30 de...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si mascarpone II
Postat de: nadina73 in TorturiSe pregateste blatul: Se bat bine albusurile spuma dupa care se pune zaharul si se mai bate in continuare Se pun galbenusurile amestecate cu apa, se amesteca usor se pune si uleiul,faina si...Citeste continuarea
Tarta cu legume
Postat de: mimmi in Mancaruri de postAmestecam apa cu margarina topita si un praf de sare.Punem praful de copt,sare si faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat numai bun pentru intins.Se acopera cu un prosop si se lasa 15 minute...Citeste continuarea
Tabouleh- Salata de grau sfaramat(...
Postat de: Mihaela11_jo in SalateBulgurul se opareste si se lasa 10 minute sa se inmoaie; se spala bine si se scurge bine in maini de surplusul de apa si se pune intr-un bol. Se taie marunt rosia, frunzele de menta si...Citeste continuarea