Rolls Cinnamon
Postat de: Corina33 in PrajituriSe amesteca drojdia cu faina cernuta si sarea, apoi se adauga laptele caldut amestecat cu zaharul, ouale si untul si se framnata aluatul pana devine elastic. Se acopera si se lasa la dospit...Citeste continuarea
Red Velvet Cake
Postat de: adnia in PrajituriPentru a prepara aluatul, am batut foarte bine albusurile, in care am incorporat apoi usor crema de oua (obtinuta prin baterea, in prealabil a galbenusurilor cu 1 ceasca zahar pudra), faina,...Citeste continuarea
Rata cu varza in vas roman
Postat de: adnia in RataAm tocat varza si am asezat-o in vasul pregatit dinainte (l-am tinut plin cu apa aprox. o jumatate de ora, apoi am scurs apa) Dupa aceea, am condimentat bine rata si am umplut-o cu merele...Citeste continuarea
Rulada cu mere si dovleac
Postat de: amalia01 in DulciuriUmplutura: - merele si dovleacul ras se presara cu zaharul si se lasa cca 30 minute; - se storc de suc si se calesc in ulei,pana cand se inmoaie putin, apoi se adauga...Citeste continuarea
Rata cu sos de portocale
Postat de: ianculubita in RataPieptul dezosat, partea cu pielea crestat, condimentat, il prajim in tigaia de teflon fara ulei, cate 3 minute pe fiecare parte, adaugam sosul de soya si mai lasam cateva minute sa se...Citeste continuarea
Rulouri
Postat de: Constelatialeu in PrajituriPe baie de abur uleiul,zaharul si laptele.Se amesteca pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca dupa care se adauga ouale,amoniacul stins si faina. Se intinde o foaie si se taie fasii...Citeste continuarea
Rondele de somon marinat
Postat de: rodicamaria in SomonSe face un bait din ingredientele mentionate.Se ung rondelele pe ambele parti si se dau la frigider pt.30 min. Se incinge tigaia antiaderenta,se pun cele doua rondele si se acopera cu...Citeste continuarea
Rulada cu mascarpone, ananas si papaya
Postat de: rhapsody in DulciuriPasta decorativa 1. Pentru a face pasta decorativa mixam toate ingredientele bine. 2. Punem in tava (31 x 31cm) modelul si hartia de copt. 3. Punem pasta intr-un sprit cu varf simplu...Citeste continuarea
Rulada din foietaj cu spanac
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul foietaj il lasam sa se dezghete la temperatura camerei, la fel si spanacul. Morcovii ii curatam de coaja, apoi ii punem la fiert. Ii scoatem pe o farfurie cand sunt bine patrunsi, ii...Citeste continuarea
Rulada taraneasca
Postat de: panacris in PorcFleica de porc se bate usor cu ciocanul de carne pana se uniformizeaza. Se scoate umplutura de carnati si se aseaza peste carne. Se ruleza usor carnea, se prinde cu bete de frigarui, se lasa...Citeste continuarea
Rata pe pat de pastarnac
Postat de: ioana_malia in RataSpalam, curatam morcovul, ceapa si telina, le taiem rondele, adaugam usturoiul curatat, boabele de piper, cimbrul si foile de dafin. Zarzavatul, usturoiul si condimentele le punem la...Citeste continuarea
rulada aperitiv
Postat de: angyb in Aperitive / GarnituriBlatul: Topim untul la foc mic dupa care adaugam faina si amestecam bine. Adaugam laptele amestecand mereu sa nu faca cocoloase. Lasam sa fiarba un pic pana cand se ingrosa. Adaugam sare si...Citeste continuarea
Rulada de porc
Postat de: merisor67 in PorcPulpa de porc o spalam. o filam frumos ca sa o putem rula si o batem putin cu ciocanul de snitele. Legumele spalate le tocam marunt si le punem la inabusit in putin ulei si apa, dar nu le lasam...Citeste continuarea
Rulada cu spanac
Postat de: angyb in Aperitive / GarnituriOparim spanacul in apa cu sare ,Il scurgem de apa iar dupa ce s-a racit il taiem marunt. Separam albusurile de galbenusuri, Peste galbenusuri adaugam faina ,laptele ,spancul ,condimentam cu...Citeste continuarea
Rosii umplute cu crema de branza...
Postat de: deyutzky in Aperitive / GarnituriSe amesteca branza (trebuie sa fie bine scursa) cu untul, se adauga mararul tocat marunt, iar apoi se pune sare dupa gust. Se taie partea de jos a rosiilor (pt. a avea sustinere), se lasa...Citeste continuarea
Rosii deshidratate in ulei de masline
Postat de: adnia in ConserveNu pot spune cu exactitate cate kg. de rosii am folosit si cati litri de ulei de masline, pt. ca le-am pregatit in transe...insa pot spune cat de usor sunt de facut si cat de gustoase! Asadar,...Citeste continuarea
Rulada aperitiv
Postat de: pittbull in Aperitive / GarnituriOrezul se fierbe in apa cu sare.Cind e fiert il dam de pe foc si se lasa la racit. Ouale se fierb si ele.Cind sunt gata le decojim si le taiem felii. Ardeiul si dovlecelul le taiem felii si...Citeste continuarea
Reteta simpla de oua murate, o...
Postat de: lili in MuraturiPreparare Reteta simpla de oua murate, o gustare delicioasa Am fiert ouale cca 10 minute, in apa cu sare si 2 linguri de otet. Le-am lasat la racit, le-am curatat de coaja si le-am intepat cu...Citeste continuarea
Rahat turcesc home-made
Postat de: adnia in DulciuriIntai se pregateste tava in care vom turna preparatul fierbinte: se unge cu ulei o tava cu peretii inalti de cca. 3 cm (optional, se mai poate adauga si o foaie de aluminiu, cum am facut eu,...Citeste continuarea
Rulada de curcan
Postat de: mamaieelena in CurcanDin pieptul de curcan am ales 5 bucati maricele pentru snitele pe care le-am batut cu ciocanul in folie alimentara de plastic si bucatile de carne care au mai ramas aproximariv 200-250 g carne am...Citeste continuarea
Rulada de ciocolata degrade
Postat de: adnia in PrajituriBiscuitii se maruntesc cu sucitorul (eu i-am razuit cu ajutorul robotului), se amesteca usor cu zaharul si untul topit, rezultatul fiind o pasta faramicioasa, care se aseaza intr-o forma tapetata...Citeste continuarea
Rulada de biscuiti
Postat de: LadyCrs in DulciuriSe macina biscuitii fin. ( eu nu am robot de bucatarie, asa ca i-am pisat frumos cu ciocanelul de snitele). Cele 100 g de zahar pentru crema de biscuiti se caramelizeaza. Cand a devenit lichid...Citeste continuarea
Rulada de carne
Postat de: Monica1997 in Aperitive / GarnituriSe caleste ceapa. intre timp,intr-un castron se amesteca carnea cu restul ingredientelor,condimentele,usturoiul(tocat marunt),cele 2 oua crude,verdeata,cele 3 felii de paine,apoi se adauga...Citeste continuarea
Rulada de muschiulet de porc cu carnat
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriMuschiuletul se taie pe mijloc dar nu de tot apoi se bate cu ciocanul de snitele.Se condimenteaza cu condimente de porc.Se aseaza pe el carnatul si morcovul,se ruleaza si se leaga cu ata.Se aseaza...Citeste continuarea
Rulouri de somon umplute cu pasta...
Postat de: danakarin in Aperitive / GarnituriScoatem si marunțim miezul de avocado, îl amestecăm cu smântâna, hreanul, ceapa marunțită si usturoiul pisat. Crema aceasta o trecem apoi printr-o sită deasă, astfel va...Citeste continuarea
Rosii umplute cu salata de vinete
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe coace vanata pe aragaz si se pune intr-un prosop de bucatarie. Cand s-a racit cat de cat se descojeste. Se toaca sau se da prin robot. Se adauga maioneza si se amesteca....Citeste continuarea
Rulada tricolora
Postat de: angyb in Aperitive / GarnituriPregatim cele trei aluaturi in acelasi timp in trei boluri diferite. Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le amestecam cu uleiul .smantana ,faina si praful de copt dupa care...Citeste continuarea
Rulouri de porc cu ciuperci
Postat de: gatiticuspor in PorcTocati ciupercile si firele de ceapa verde apoi caliti-le in putin ulei pana ce se evapora apa lasata de la ciuperci. Luati de pe foc si lasati sa se racoreasca. Bateti cotletele de porc cu un...Citeste continuarea
Rulada cu crema de frisca
Postat de: Creatsa in PrajituriMixam albusurile spuma cu un praf de sare pana devine o bezea tare.Adaugam treptat cate 1 lingura de zahar,galbenusurile,uleiul si faina cacaua amestecata cu faina cernute. Tapetam o tava 35/25...Citeste continuarea
Raffaello de casa cu lichior de cocos
Postat de: privatelaura in PrajituriUntul se pune la topit, se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste zaharul. Se da deoparte putin sa se raceasca. Se adauga lichiorul si se amesteca un pic compozitia. Intr-un castron, se...Citeste continuarea
Rulouri cu crema de vanilie
Postat de: merisor67 in PrajituriPregatim intai aluatul. Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale le-am frecat cu zaharul, am adaugat untul si untura topite si...Citeste continuarea
Rawfaello
Postat de: Corina33 in Mancaruri de postSe pun curmalele la inmuiat (de seara pana dimineata sau 2-3 ore) in apa rece cat sa le acopere. Se scurge apa de pe curmale si se paseza cu mixerul vertical pana devin o pasta. Se amesteca cu...Citeste continuarea
Rafaello
Postat de: carla27carla in PrajituriSe freaca untul spuma cu zaharul pudra.Se adauga laptele praf si jumatate din nuca de cocos.Se amesteca .Din compozitia rezultata se fac bilute care se pot umple cu alune nesarate sau stafide.Se...Citeste continuarea
Rulada de porc cu cascaval si ardei
Postat de: Poliana in PorcBucata de cotlet pe care am avut-o eu a avut o forma mai patrata, asa ca am taiat-o in doua pe verticala, obtinand doua bucati.. Fiecare bucata am taiat-o apoi in doua pe orizontala dar nu pana la...Citeste continuarea
Rulada cu crema de frisca
Postat de: mon in PrajituriPentru blat separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si se bat spuma tare. Punem galbenusurile, amestecam usor cu o spatula, apoi punem faina si...Citeste continuarea
Racituri de porc
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriSe spala bine capul de porc si picioarele (care trebuie sa fie parjolite). Se pun intr-o oala: picioarele,capul,soricul,carnea,sare si piper dupa gust. Se adauga apa cat sa le acopere bine,si...Citeste continuarea
Rulouri cu nucă și prune uscate -...
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriAmestecăm drojdia cu zahărul, 2 linguri făină și puțină apa călduță. Lăsăm să crească până își dublează volumul. Într-un castron cernem făina și adăugăm...Citeste continuarea
Racituri cu file de cod
Postat de: rocsi_1612 in PesteCuratam morcovul si il taiem in doua, la fel si pastarnacul. Ceapa o curatam si o spalam. Fileul de peste il decongelam si il spalam. Intr-o oala punem la fiert cantitatea de apa impreuna cu...Citeste continuarea
Rulada cu foaie de napolitana si...
Postat de: giorgi in PrajituriZaharul se caramelizeaza pana capata culoarea mierii ,se "stinge " cu apa si se fierbe pana se topeste tot caramelul. Se trage de pe foc, se pun biscuitii macinati fin, lichiorul si se...Citeste continuarea
Rulada aperitiv cu crema de gulas
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriPentru blat mixam galbenusurile apoi adaugam uleiul treptat, ca la maioneza. Adaugam sarea si crema gulas iar apoi smantana si amestecam pana se omogenizeaza. Faina amestecata cu praful de copt o...Citeste continuarea
Rosii umplute de post
Postat de: doralinda72 in Mancaruri de postIntai am curatat si golit rosiile dar am pastrat pulpa deoparte. Toate legumele le-am tocat la mixer impreuna cu pulpa de la rosii(in afara de cartofi). Am amestecat ingredientele cu sarea,...Citeste continuarea
Rulouri aromate cu gem de gutui (de...
Postat de: DinDragostePentruGatit in DulciuriSe cerne făina. Se pregătește maiaua : - drojdia, 1 lingura de zahăr, 3-4 linguri făină se amestecă, se adaugă apă caldă cât să se obțină o pastă de consistența...Citeste continuarea
Rulada cu dulceata de cirese amare,...
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru pandispan, separam albusurile de galbenusuri. Amestecam cacaoa cu faina si praful de copt. Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul, apoi apa si batem in...Citeste continuarea
Rulada de vita cu legume in sos de vin
Postat de: gurita_ta2005 in VitaCarnea se transeaz,se curata de pielite si se taie subtire.Se condimenteaza,se pune mazare,morcov si telina taiate cubulete,se ruleaza si se prinde cu scobitori.Se unge cu vin rose si ulei de...Citeste continuarea
Rulada din piept de pui marinat, cu...
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriTaie pieptul de pui in doua, pe mijoc. Pe fiecare bucata pune folie alimentara si bate-le usor cu ciocanul de carne pana obtii doua felii uniforme, ca si grosime. Prepara un amestec din sosul...Citeste continuarea
Rulouri de pui cu carnat si fulgi...
Postat de: merisor67 in PuiPieptul de pui spalat si scurs l-am filat cat am putut de subtire, l-am batut putin cu batatorul de snitele si l-am rulat pe carnat. Am prins pe alocuri cu scobitori. Ouale le-am batut cu...Citeste continuarea
Rulada cu branza dulce si stafide
Postat de: Elena_Daria in DulciuriAluatul se lasa la decongelat. Intre timp punem stafidele la inmuiat in apa calduta cu o lingurita de esenta de portocale. Amestecam branza cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de portocale...Citeste continuarea
Rum Baba (de post)
Postat de: miremirc in DulciuriAluat : cernem faina intr-un castron, adaugam peste ea drojdia amestecata cu zaharul si apa minerala amestecata cu zeama de lamaie si esenta de vanilie. Lasam la crescut timp de 10 minute, apoi...Citeste continuarea
Rulada de pui cu garnitura de cartofi
Postat de: lory_andronache in PuiSe taie pieptul in patru bucati egale, se bat ca pentru snitele si se condimenteaza cu sare si piper. Pieptul condimentat se lasa sa-si traga aromele cat timp ne ocupam de cartofi. Acestia...Citeste continuarea
Reteta traditionala de pomana porcului
Postat de: dena in PorcCum se prepara Reteta traditionala de pomana porcului Carnea de porc se spala si se taie in bucati potrivite, se pune intr-un ceaun. Se pune untura, usturoiul taiat mai grosier(sau lasat...Citeste continuarea