Regina de ciocolata
Postat de: LadyCrs in PrajituriBatem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam la viteza mare. S adauga nucile pisate ( le-am pus intr-un prosop si le-am pisat cu ciocanelul de snitele) si cacaua si...Citeste continuarea
Rulada cu gem
Postat de: LadyCrs in DulciuriCantitatile sunt pentru tava de la aragaz...In cazul in care folositi una mai mica folosim doar jumatate. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare...dupa care adaugam...Citeste continuarea
Rulouri cu nuca
Postat de: angy2007 in DulciuriAluatul: drojdia o amestecam cu o lingura de zahar si putin lapte caldut; lasam sa creasca 10 minute. Intr-un castron cernem faina, adaugam praful de sare, zaharul, untul topit si...Citeste continuarea
Rulouri cu scortisoara si ciocolata
Postat de: eduard_09 in DulciuriCernem faina, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia, sarea si zaharul si amestecam. Adaugam uleiul si incepem sa framantam adaugand laptele treptat. Framantam o coca elastica, acoperim si dam...Citeste continuarea
Rulada cu ciocolata,cafea si crema...
Postat de: lilik in PrajituriPrima data pregatim crema: punem galbenusurile cu zaharul si lichiorul intr-un vas pe baie de aburi si mixam la viteza mica pana vedem ca se ingroasa,apoi dam deoparte si continuam sa mixam...Citeste continuarea
Rasol de vita in vin la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in VitaCondimentam feliile cu busuioc, piper, vegeta si putin cimbru, le adaugam intr-un vas termorezistent, adaugam 3-4 linguri de ulei de masline. Cana de vin rosu si le dam la cuptorul incins. Dupa 10...Citeste continuarea
Rulouri cu scortisoara - Cinnamon...
Postat de: JamilaCuisine in DulciuriPrima data pregatiti maiaua. Amestecati drojdia cu 2 linguri de apa calduta si cu 2 linguri de faina si lasati pana creste compozitita. Framantati un aluat din faina, maia, ouale, zaharul, laptele...Citeste continuarea
Rulouri din ardei copti cu carne...
Postat de: lilik in Mancaruri cu carneCoacem ardeii pe plita si ii lasam in folie de aluminiu sa se inmoaie. Intre timp pregatim carnea. Amestecam carnea tocata cu parmezan ras,sare,piper,patrunjel verde tocat marunt,ou si...Citeste continuarea
Rulouri de pizza din aluat de foietaj
Postat de: LALY in PizzaLasam aluatul de foietaj in frigider la dezghetat.Presaram pe masa de lucru putina faina si punem aluatul.Il mai intindem putin cu sucitorul.Pe prima parte de aluat eu am pus carnatii si cascaval...Citeste continuarea
Raffaello
Postat de: gurita_ta2005 in PrajituriIntr-un ibric se pun 200 ml apa,se adauga untul si zaharul si se pune pe foc,se amesteca pana se formeaza un sirop.Se pune intr-o cratita mai mare,se adauga cei 300 g de nuca de cocos,se amesteca...Citeste continuarea
Rulada de cascaval
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCascavalul se lasa la topit intr-un vas cu apa clocotita. Dupa ce s-a topit si la interior, scoatem ambalajul din vasul cu apa si-l golim intr-o punga marisoara. Cat e inca fierbinte...Citeste continuarea
Ravioli cu branza
Postat de: sufletista in PasteOuale le amestecam cu un praf de sare dupa care adaugam treptat faina, trebuie sa iasa o coca nelipicioasa (o invelim in folie alimentara si dam la frigider cca 30 min) UMPLUTURA-amestecam...Citeste continuarea
Rulada cu telemea si cascaval cu nuci
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriDecongelam aluatul .Branza o faramitam bine iar cascavalul il dam prin razatoare.Amestecam branza cu cascavalul .Intindem foaia de aluat cu sucitorul peste care punem amestecul de branza si...Citeste continuarea
Rosii uscate in ulei
Postat de: alice_ciobanu in ConserveDeci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi dimensiune, hai... o diferenta de +/-3% ca-n sondajele de opinie, e acceptata. ...Citeste continuarea
Rulada cu magiun de prune si nuci
Postat de: butoiaurora76 in PrajituriSe bat bine galbenusurile cu zaharul tos dizolvat intr-o lingura de apa fierbinte pana se fac crema. Separat se bat albusurile cu un praf de sare pana se intaresc ca o bezea. In crema de...Citeste continuarea
Rol cu scortisoara
Postat de: alldaycooking in DulciuriFaina amestecata cu putina sare am pus-o intr-un castron si am facut o gropita la mijlocul acesteia. Am pus drojdia maruntita si o lingura de fructoza, apoi am turnat 100 ml apa calduta. Am lasat...Citeste continuarea
Risotto cu legume
Postat de: adela1981 in Aperitive / GarnituriLegumele spalate, curatate se taie dupa preferinta. Eu am taiat cubulete, ceapa si usturoiul verde l-am taiat mai marunt (tot cu verdeata). Intr-o tigaie se toarna uleiul de masline si se...Citeste continuarea
Rosii umplute cu carne si orez
Postat de: lilik in Mancaruri cu carneSpalam rosiile si le taiem capacele,apoi le golim de miez si le lasam cu gura in jos sa se scurga. Miezul scobit din rosie il punem in blender si il facem suc,pt a-l folosii mai tarziu....Citeste continuarea
Rulouri de porc cu spanac si cascaval
Postat de: postavaru in PorcBatem feliile de carne cu ciocanul pentru snitele apoi le condimentam cu sare, piper si boia. Le lasam la frigider 30 de minute. Intre timp spalam spanacul si il fierbem 3 minute in apa cu...Citeste continuarea
Risotto cu ciuperci
Postat de: RoXx in Aperitive / GarnituriSe prepara supa cu cubul knorr si 500 - 700 ml apa .In supa se adauga jumatate din cantitatea de ciuperci (taiate cubulete) si se lasa pe foc pana fierb .Cealalta cantitate de ciuperci se taie in...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: eduard_09 in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Mixam albusurile cu un praf de sare, Branza o amestecam cu zaharul si galbenusurile, am adaugat si restul de ingrediente, am incorporat albusurile si la...Citeste continuarea
Rulouri de legume cu bacon si cascaval
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriVanata se taie pe lungime in felii subtiri si se pun in apa su sare pentru 20 min. Dovlecelul taiat felii subtiri pe lungime,se sareaza si se lasa 10 min.Dupa 10 min.se scurg de zeama lasata,se...Citeste continuarea
Rosii uscate in ulei de masline
Postat de: marinicayou10 in ConserveAlegem rosiile coapte bine si mai micute,le spalam,le lasam la scurs sau le stergem cu un servet curat sa nu mai aiba apa pe ele. Le taiem in doua daca sunt mai mici,daca sunt mai mari le taiem...Citeste continuarea
Rosii chery la borcan
Postat de: alina_paula in ConserveFiecare borcan se umple cu rosii.Peste rosii se adauga 1 lingurita sare si 1 de zahar si apoi se pune apa. Borcanele se pun la sterizat timp de 30 minute din momentul fierberii,...Citeste continuarea
Rosii intregi in pasta de rosii si...
Postat de: merisor67 in BulionEu am folosit pasta de rosii cu ardei facuta anterior: http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-rosii-cu-ardei-pentru-iarna-35305.html Daca nu aveti, trebuie sa faceti cu o zi...Citeste continuarea
Rasucele cu cascaval si chimen
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriDecupam din foaia de aluat fasii de doua degete. Ungem cu galbenus, presaram cascaval ras si chimen . Apucam de ambele capete si rasucim cu o miscare rapida. Ungem cu galbenus si putem sa...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: merisor67 in DulciuriReteta de preparare a papanasilor In general eu nu prea tin cont de cantitati cand fac o prajitura, pentru ca sunt retete la care iti dai seama in functie de aluat daca mai necesita ceva, un ou...Citeste continuarea
Rulouri de dovlecei cu branza si pui
Postat de: Poliana in PuiDovleceii ii spalam si-i oparim timp de 10 minute in apa clocotita cu sare, timp suficient pentru a se inmuia. Ii scoatem din apa, lasam la racit apoi ii taiem pe lungime in felii potrivti de...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: AnyCostescu in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat nelipicios si usor de modelat. Se fac papanasii dupa forma dorita. Eu i-am facut rotunzi, nu am avut...Citeste continuarea
Rasol alb cu legume și muștar
Postat de: elucubratiiculinare in VitaPunem la fiert 1-1,5 litri de apă cu boabele de piper și foile de dafin. Când dă în clocot apa, adăugăm carnea și fierbem pentru 25-30 minute. Legumele le fierbem în apă...Citeste continuarea
Radacinoase pentru ciorbe la borcan
Postat de: iri_love in ConserveArdeii se curata de cotoare si seminte, dupa care se taie cubulete. Morcovul si patrujelul radacina se curata dupa care se dau pe razatoare. Sfeclele se curata, se spala si apoi se dau pe...Citeste continuarea
Rosii pentru iarna
Postat de: AnyCostescu in ConserveRosiile se spala. Se ia fiecare rosie in parte si se inteapa cu scobitoarea de cateva ori, apoi se aseaza in borcan. Eu am pus in borcane de 800 g. In fiecare borcan am pus jumatate de lingura de...Citeste continuarea
Rosii cherry murate
Postat de: AnyCostescu in MuraturiRosiile se spala si se aseaza in borcane sau bidoane. Printre ele putem pune morcov si frunze de telina, dar nu este obligatoriu. Plicul de dulce acrisor se face dupa instructiunile de pe spate,...Citeste continuarea
Rulouri de pui cu branza de capra...
Postat de: gatiticuspor in PuiIntindeti pulpele de pui pe o suprafata plana (cu pielea in jos) si presarati-le cu un praf de sare si piper. Asezati cate doua frunze de busuioc pe fiecare pulpa de pui. Sfaramati usturoiul si...Citeste continuarea
Rosie umpluta
Postat de: RuxyRux in Vegan / Raw veganToate ingredientele merg la blender mai putin avocado si uleiul. Pasam cu furculita avocado si adaugam restul ingredientelor mixate la blender. Amestecam bine. Taiem capacul rosiei si...Citeste continuarea
Rulada cu cas de oi framantat
Postat de: iri_love in Aperitive / GarnituriAsezam faina intr-un vas in care ii facem o gaura in mijloc. Sfaramam drojdia si o amestcam cu cele 2 lingurite de zahar. Drojdia o adaugam peste faina, dupa care ouale le batem si le...Citeste continuarea
Rulouri din piept de curcan cu...
Postat de: mamaieelena in CurcanIn prima faza se bate cu ciocanul de snitele carnea se da cu sare si piper si se da deoparte. Acum se pregateste sosul bechamel din ou, faina si apa, evident sare si piper. Sosul nu trebuie sa...Citeste continuarea
Rosii umplute
Postat de: LadyCrs in Mancaruri cu carneAmestecam carnea tocata cu orezul, ceapa tocata marunt, ardeiul tocat si potrivim de sare si piper. Scobim rosiile ( avand grija sa nu rupem capacelele) iar miezul obtinut il punem la fiert....Citeste continuarea
Rulouri de pui în bacon
Postat de: diaconta in PuiPieptul de pui se feliaza si se bate folosind o folie alimentara,astfel nu se va rupe si nu vom stropi toata bucataria. Se condimenteaza si se lasa la frigider o ora. Se pune apoi pe fiecare...Citeste continuarea
Rulouri de pui umplute cu cascaval...
Postat de: privatelaura in PuiSpalam pulpitele si le intindem pe un fund. Nu le uscam, le lasam asa. Le condimentam cu putin ulei de masline, sare, oregano si usturoi pisat. Deasupra punem cate o fasie de cascaval si le rulam....Citeste continuarea
Rulada cu inghetata capuccino
Postat de: alldaycooking in DulciuriPentru pandispan am batut spuma cele 3 albusuri, am adaugat treptat zaharul brun, apoi galbenusurile si in final am pus faina si am amestecat usor. Am copt la 180 de grade Celsius timp de 12...Citeste continuarea
Rulouri de pui cu dovlecel si bacon
Postat de: adela1981 in PuiNu cred ca are nevoie de foarte multa prezentare, doar ca este usor de pregatit si de mancat :) In primul rand se spala dolvlecelul si se taie fasii cat mai subtiri, pe diagonala. Intr-o...Citeste continuarea
Rulada de ciocolata cu crema cu...
Postat de: Anamaria7 in PrajituriIncalzim cuptorul la 190C si tapetam o tava de 25 cm x 35 cm cu hartie de copt. Cel mai bine e sa incepem cu crema, deoarece trebuie sa stea la racit la frigider. Crema de ciocolata alba:...Citeste continuarea
Rasol alb de manzat pe pat de dovlecei
Postat de: Bunica in VitaAm feliat rasolul in 4 bucati. L-am pus rasolul in lapte pentru 30min. Intre timp am taiat dovlecelul cuburi. Am pregatit o marinada din:ulei de masline, sare , piper, rozmarin...Citeste continuarea
Rosii cu mozzarella
Postat de: Mirela_Tilvescu in SalateSe taie rosiile rondele si se aseaza mozzarella deasupra.Se asezoneaza cu oregano,ulei de masline,sare si piper. Citeste continuarea
Rosii deshidratate la soare
Postat de: mitinita in ConserveRosiile se spala,se lasa sa se usuce sau se sterg de apa. Se vor taia in patru si se vor aseza pe o tava de metal. Tava se aseaza la soare,eventual se poate aseza niste tifon deasupra. Se...Citeste continuarea
Rozenkrantz
Postat de: mitinita in DulciuriIntr-un bol punem laptele caldut,cu cele trei linguri de zahar si drojdia.Lasam cateva minute deoparte apoi adaugam ouale,coaja de citrice si faina. Framantam un aluat. Pe masa de...Citeste continuarea
Rulouri de vinete cu ricotta si spanac
Postat de: Oana in Mancaruri de legumeVinetele se spala, se sterg si se taie pe lung, felii de 0.5 cm. Se sareaza si se lasa 15 minute. Se sterg apoi cu servet de hartie, se aseaza intr-o tava, pe hartie de copt si se coc la foc...Citeste continuarea
Rulada de biscuiti cu nuca
Postat de: deyutzky in PrajituriBlat: Biscuitii ii macinam si ii amestecam cu cacaua si zaharul, adaugam treptat laptele caldut si esenta de rom si amestecam bine. Impartim compozitia obtinuta in 2 si ne apucam de crema....Citeste continuarea
Rulou din piept de pui cu carnat la...
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carneSe feliaza pieptul de pui si se bate ca pentru snitele. Ouale se amesteca cu putin mustar, sare, lapte dulce si faina. Se unge pieptul de pui cu putin mustar, se aseaza carnatul la...Citeste continuarea