Rulada de pateu de casa cu unt aromat
Postat de: Poliana in FicatAsadar, luam 500gr de ficat (eu am vrut sa fie de curcan, si asa a fost) si le fierbem in apa cu sare pentru 20 de minute. Scurgem ficatul de apa si-l lasam putin la odihnit, la racoare ar fi...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: adasev12 in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca cu zaharul, ouale, grisul ,sarea si vanilia. Se omogenizeaza bine. Se pune la foc o oala mare cu apa, destul de incapatoare. Cand da in...Citeste continuarea
Reteta ptr imunitate
Postat de: panacris in Vegan / Raw veganIntr-o sticla curata si sterilizata, se pune tinctura de propolis, tinctura de echinaceea, polenul si se agita bine. Apoi se pune mierea pana se umple sticla, apoi se amesteca energic si se pune...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: LadyCrs in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Am pus branza dulce de vaci intr-un castron incapator. Ouale le-am batut cu zaharul, zaharul vanilat, esenta, coaja de lamaie, bicarbonatul, scortisoara,...Citeste continuarea
Rulouri de pui in bacon
Postat de: sufletista in PuiPieptul de pui se taie felii, dupa care fiecare felie se bate cu ciocanul de snitele Se condimenteaza carnea, dupa care pe fiecare felie se aseza cate o felie de branza topita (optional cate o...Citeste continuarea
Rosii galbene uscate in ulei de nuca
Postat de: alice_ciobanu in ConserveProcedeul este simplu si identic cu cel de al uscarii in cuptor a rosiilor obisnuite. Doar ca acestea fiind foarte mici le veti taia in doua, hai trei felii de aceeasi marime. Le puneti pe o...Citeste continuarea
Ravani
Postat de: doralinda72 in PrajituriBateti cu mixerul untul si adaugati pe rand galbenusurile si continuati sa mixati inca cateva minute apoi adaugati si coaja de lamaie rasa. Amestecati faina cu sarea si praful de copt apoi...Citeste continuarea
Rusine - sandvis cu Ceva fin si...
Postat de: Bunica in SandvisuriFelia de paine se decupeaza cu o forma rotunda. Se unge cu branza Ceva fin de la Delaco. Peste branzica se pune o felie de rosie si o frunza de salata. Deasupra se pune o felie rotunda de...Citeste continuarea
Rulada cu banane
Postat de: ralu_river in PrajituriPentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Cele 7 albusuri se bat spuma cu 7 linguri de zahar. Se adauga apoi cele 7 galbenusuri, o lingura de faina si 7 linguri de nuca macinata. Se...Citeste continuarea
Rulada de porc cu carnat afumat
Postat de: timea in PorcSpalam bine carnea si o taiem in doua sau trei depinde de bucata de carne, eu am taiat-o in trei. Batem bine carnea. Intr-un bol amestecam uleiul de masline cu ierburile tocate marunt....Citeste continuarea
Raffaello
Postat de: annemarry in PrajituriToate ingredientele se mixeaza bine de tot. Apoi se ia din compozitie si se fac bilute care se dau prin nuca de cocos. Eu am dat cateva si prin cacao:D. Se dau la frigider pentru 1-2 ore. Citeste continuarea
Rapsodie de toamna
Postat de: panacris in PrajituriMaricica a somat si asa ca am pus-o la treaba. Se pun ingredientele, in cuva masinii de framantat, in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojidia...Citeste continuarea
Rulada cu dulche de leche si nuci
Postat de: Poliana in PrajituriDulcele de leche se obtine din lapte condensat indulcit, iar eu il prepar dupa metoda foarte bine explicata aici de Florin. Din cantitatea rezultata opriti 100 de grame pentru rulada,...Citeste continuarea
Reteta de Rulada cu mere, pufoasa...
Postat de: dakris in PrajituriCum se prepara Reteta de Rulada cu mere, pufoasa si aromata: Ouale se separa. Galbenusurile se freaca cu uleiul si esenta de vanilie si se varsa peste albusurile batute spuma impreuna...Citeste continuarea
Reteta gustoasa de Desert prajitura...
Postat de: Toamna07 in PrajituriCum se prepara Reteta gustoasa de Desert prajitura Greta Garbo, prajitura minunata a copilariei noastre: Foi: Am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat. Am adaugat untul la...Citeste continuarea
Rulouri cu sunca,cascaval si sos...
Postat de: lilik in PasteFierbem foile pentru lasagne in apa sarata 2 minute(cat sa se inmoaie),apoi le scoatem si le punem intr-un bol cu apa rece,dupa care le punem pe hartie de copt sa lase apa. Intre timp pregatim...Citeste continuarea
Reteta sanatoasa de aperitiv,...
Postat de: dalina2007 in Aperitive / GarnituriPreparare Reteta sanatoasa de aperitiv, chiftelute de dovlecei preparate la cuptor Se spala dovleceii, se curata de coaja si se dau pe razatoare: jumatate pe partea mare si jumatate pe cea...Citeste continuarea
Rulada de biscuiti
Postat de: lilik in PrajituriMacinam biscuitii cat mai fin(eu am folosit robotul de bucatarie),apoi ii amestecam cu cacao intr-un vas si incepem sa adaugam din lapte treptat,pana obtinem o compozitie nu prea moale....Citeste continuarea
Rulada de pui invelita in prociutto
Postat de: corina241 in PuiPieptul de pui se desface usor cu lama cutitului obtinand o bucata intreaga de cca 30/10 cm.Il punem pe tocator acoperit cu folie transparenta alimentara si-l batem cu ciocanul de snitele....Citeste continuarea
Rondele cu Ceva fin
Postat de: panacris in SandvisuriBagheta cu seminte, se taie rondele. Se ung feliile cu branzica cremoasa cu artoma de hrean Delaco, apoi se orneaza dupa gustul fiecaruia cu fasii de castravete si bucatele de rosii. Pofta...Citeste continuarea
Reteta de fudulii de porc trase la...
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneReteta de fudulii de porc trase la tigaie Fuduliile se cresteaza si se jupoaie de camasa invelitoare (scrot), apoi se feliaza pe lung si se pun intr-un vas cu otet si sare, pentru 30...Citeste continuarea
Reteta savuroasa de cartofi scazuti...
Postat de: cristeena20 in Mancaruri de legumeCum se prepara Reteta savuroasa de cartofi scazuti ca la bunica Se toaca ceapa marunt. La fel procedam cu ardeiul, morcovul, rosia si carnatul, pe care le taiem cubulete (sau dupa...Citeste continuarea
Ruladă cu gem
Postat de: elucubratiiculinare in PrajituriSeparăm ouăle. Într-un castron batem bine gălbenușurile cu uleiul. În alt castron batem albușurile cu un praf de sare și adăugăm treptat zahărul. Adăugăm albușurile...Citeste continuarea
Rulouri cu nuca insiropate
Postat de: Elena_Daria in DulciuriAluatul: Pentru maia punem intr-un bol drojdia, o lingurita zahar, o lingurita faina, un praf de sare si putin lapte caldut. Lasam sa creasca 10 minute. Dupa ce au trecut cele 10...Citeste continuarea
Rulada de pui
Postat de: Bamsse in PuiSe feliaza pieptul de pui si se bate ca pentru snitele. Feliile de pui obtinute se ung cu smantana, se acopera cu ciuperci dupa care le condimentam cu sare, piper, oregano si cimbru. Se ruleaza...Citeste continuarea
Red chilli chutney
Postat de: cristina_s_world in SosuriArdeiul iute l-am tocat marunt cu ajutorul robotului de bucatarie. Am fiert otetul cu zaharul pana s-a ingrosat, ca si un sirop de dulceata, apoi am adaugat ardeiul iute tocat si am mai fiert...Citeste continuarea
Rosie umpluta cu ou
Postat de: bahna_violeta in Aperitive / GarnituriScobim rosia de miez si punem oul in ea. Condimentam cu sare si dam la cuptor timp de 15 minute. Un mic dejun simplu. Citeste continuarea
Rulada cu gem de mere
Postat de: bahna_violeta in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, punem peste zaharul si batem bine. Punem galbenusurile, punem faina si praful de copt, dupa esenta si cele 2 linguri de cacao. Tapetam...Citeste continuarea
Rata putin sugubeata, pus ala calit...
Postat de: mosuletulene in RataFoaie ferde izma creata, Astazi va invit la masa, C-am calit, asa pe varza, Piept tentant si fain de ratza De la lucru de-am plecat, ...Citeste continuarea
Rulada cu ciocolata alba si mascarpone
Postat de: miha in PrajituriBlat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Turnam apa clocotita si mixam energic....Citeste continuarea
Reteta de crema delicioasa pentru...
Postat de: diaconta in PrajituriPreparare Reteta de crema delicioasa pentru Cremes sau Eclere Se mixeaza frisca si se pune la rece. Ouale se mixeaza întregi împreuna cu zaharul,se adauga laptele, faina si...Citeste continuarea
Rosii uscate pentru iarna
Postat de: Ela68 in Vegan / Raw veganRosiile pe care le-am folosit au fost coapte, tari si de marimea unei caise. Le-am taiat in doua, le-am curatat de cotor si le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Se dau cu sare, piper...Citeste continuarea
Raffaelo
Postat de: adela1981 in DulciuriAm schimbat putin la ingrediente si v-am dat exact ce am folosit eu. La Monya era un plic de zahar vanilat si nu era mentionat zaharul pudra, eu am simtit nevoia sa adaug, iar alune nu am folosit,...Citeste continuarea
Rulada de ciocolata cu branza dulce...
Postat de: RuxyRux in PrajituriBlatul ruladei: Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare. Untul se topeste intr-un vas si in el se topeste ciocolata. Galbenusurile se amesteca usor cu uleiul, apoi cu zaharul si...Citeste continuarea
Rigatoni cu sos de rosii si carnati...
Postat de: timea in PastePastele le punem la fiert in apa clocotita cu sare si lasam la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Pentru sos: tocam marunt ceapa spalata si curatata si la fel procedam si cu ardeiul,...Citeste continuarea
Rulada cu branza sarata
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriAluatul se lasa la decongelat. Branza telemea si branza de vaci se amesteca bine (la robot) pana devine o crema. Se intinde aluatul pe masa infainata si se unge cu crema de branza. Se...Citeste continuarea
Rulouri din piept de pui invelite...
Postat de: lilik in PuiDaca feliile de piept sunt prea groase le batem putin. Luam cate o felie de piept de pui,presaram deasupra sare si piper,apoi punem o feliuta de cascaval,rulam si invelim ruloul in bacon si...Citeste continuarea
Rață cu cartofi și sfeclă roșie
Postat de: elucubratiiculinare in RataCopanele de rață se spală bine și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru 20-30 minute. Cartofii se spală bine și se pun la fiert în apă rece pentru 15 minute....Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: gepiza in PrajituriReteta de preparare a papanasilor Punem intr-o cratita branza,ouale,sarea,praful de copt,zaharul vanilat si faina cat cuprinde si amestecam foarte bine,sa fie tare incat sa poata fie...Citeste continuarea
Rosii aperitiv cu branza
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriRosiile se spala se sterg si se curata pe interior, iar miezul se savureaza cu pofta! :))) am gasit in piata cele mai delicioase rosii pe care le-am mancat in ultimii ani! Crema de branza se...Citeste continuarea
Risotto cu fructe de mare
Postat de: panacris in PesteCeapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit cu putin ulei de masline, impreeuna cu fructele de mare, cca 5 minute la foc mic, acoperit. Apoi se asezoneaza de sare, piper, ierburi aromate,...Citeste continuarea
Rulada de porc cu prune
Postat de: Maria68 in PorcPrunele se spala, se oparesc, apoi se inlatura samburii. Carnea de porc se taie pe jumatate si se bate cu ciocanul pentru snitele, astfel incat sa fie de 1 cm grosime.Se adauga sare si piper....Citeste continuarea
Rulada de cascaval
Postat de: Poliana in Aperitive / GarnituriEste o rulada ce se face usor, iar cu reteta nu ma pot lauda ca-mi apartine, pentru ca am preluat-o de la mama mea. Asadar ne apucam de treaba cu ingredientele la temperatura camerei. Untul...Citeste continuarea
Rulouri de carne cu sos de cascaval...
Postat de: Valclaudia in PorcAm batut bucatile de carne intre folii, asa cum se pregatesc pentru snitzele. Am uns fiecare bucata de carne cu mustar, am asezat cate o bucata de carnat si una de cascaval, le-am condimentat iar...Citeste continuarea
Rulouri cu branza de vaci
Postat de: AnyCostescu in DulciuriBranza se amesteca cu ouale zaharul, esenta si faina. Foile se impart in 4. Se ia fiecare foaie de placinta, se unge cu unt topit apoi, apoi se umple cu branza. Se ruleaza. Se unge cu ou batut si...Citeste continuarea
Rata cu castane
Postat de: cristeena20 in Rata- Portionam rata in bucati potrivite - Tocam ceapa marunt si o punem in cratita la calit cu ulei de masline. Cand devine aurie adaugam ardeiul taiat cubulete mici, rosia rocata marunt si dupa 2...Citeste continuarea
Reteta de pandispan pufos cu fructe...
Postat de: susu in PrajituriPreparare Reteta de pandispan pufos cu fructe din 7 oua Albusurile la temperatura camerei se separa de galbenusuri cu ajutorul palmei. Zaharul, galbenusurile, coaja de citrice, 1 plic zahar...Citeste continuarea
Rață cu orez
Postat de: elucubratiiculinare in RataAripile se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru 25-30 minute. Orezul se alege de eventualele impurități. Se încinge o lingură de ulei într-o tigaie și...Citeste continuarea
Rosii umplute cu branzica si smantana
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriSpalam rosiile, le taiem capacelele (in zig-zag), scobim miezul si le scurgem foarte bine. Curatam si tocam ceapa foarte fin, o amestecam cu branzica Delaco, adaugam chimen si piper. Umplem...Citeste continuarea
Ravioli de casa - umplute cu ciupeci
Postat de: alinutzika in PasteCiupercile se prajesc la foc mic in ulei, in tigaie antiaderenta. Cand sunt gata se condimenteaza si se adauga patrunjel tocat si usturoiul tocat. Se amesteca bine si se lasa la racit. Ouale se...Citeste continuarea