Gem de caise

de ianculubita in Dulceata / Gem, 1 Iul 2013 | 8016 vizualizari

 

Pentru azi,va propun ca vedeta din bucatarie sa fie caisa;dulce,delicioasa si super aromata;am pus si la borcane,am pus si la congelator pentru zilele cand mi-e pofta de o prajitura.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de caise
  • 2 kg de zahar gelifiant
  • 1 lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Caisele spalate, curatate de samburi, le punem intr-un vas, le pasam cu blenderul vertical, adaugam zaharul, amestecam bine, punem vasul pe foc, adunam spuma care se formeaza iar din momentul in care incepe sa clocoteasca, reducem focul si mai lasam 9 minute, nu mai mult. Dupa ce am oprit focul, adaugam zeama de lamaie apoi punem gemul in borcane curate, tinem borcanele cu capacele in jos pana se racesc putin dupa care le depozitam la camara.

TIPS-URI

1

la gemul de caise nu mai e nevoie de alte arome pentru ca sunt suficient de aromate ele

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

- Andreea - 1

01.07.2013, 21:12

ianculubita 1

02.07.2013, 08:39

Sim0na 1

02.07.2013, 11:44

si mama face bunatate d-asta! traiasca mamele!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]