Gogosi cu iaurt

de Angelina_Elena in Dulciuri, 21 Iun 2013 | 3680 vizualizari

 

By Miha!

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina
  • 350 g iaurt grecesc
  • 100 ml lapte caldut
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu iaurt:

Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut.

Intr-un bol punem ouale, zaharul, sarea si mixam bine. Adaugam treptat untul topit, iaurtul si esenta de vanilie.

Faina o punem intr-un vas, adaugam amestecul precedent, drojdia dizolvata in lapte si incepem sa framantam adaugand treptat laptele ramas.

Framantam pana obtinem un aluat nelipicios.

Acoperim vasul cu un prosop si lasam pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a crescut, il scoatem pe masa infainata si il framantam putin.

Intindem aluatul si il taiem cu un cutit sau cu un pahar.

Am lasat gogosi sa mai "creasca" 15 minute apoi i-am pun la prajit in ulei incins, la foc mic.

Ii scoatem pe servetele pentru a absorbi excesul de ulei.

Se servesc cu dulceata sau pudrate cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]