Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pasta de avocado
Postat de: ladydi in SosuriCuratam cei 2 avocado, le scoatem samburii si ii pasam cu furculita. Tocam marunt ceapa si usturoiul. Amestecam avocado cu crema de branza, ceapa,usturoiul, zeama de lamaie si semintele de...Citeste continuarea
Desert prajitura Creme a la Creme
Postat de: Moni_alex in PrajituriPentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga treptat zaharul, lingura cu lingura si se bate in continuare cu mixerul sau telul ca la bezea. Galbenusurile se...Citeste continuarea
Fruct Kumkuat confiat (2)
Postat de: ctlina in DulciuriSpalati si intepati cu o sccobitoare fructele de cateva ori.Amestecati zaharul cu apa si puneti pe foc. Adaugati fructele si aduceti la fierbere. Lasati sa fiarba la foc rapid timp de 20 de...Citeste continuarea
Desert ou de ciocolata umplut
Postat de: amalia01 in PrajituriPentru inceput tai un capac oului de ciocolata cu grija. Eu am incalzit putin lama cutitului, dar tot zig-zag a iesit. Pui gelatina la hidratat in apa. Branza mascarpone o bati bine cu zaharul din...Citeste continuarea
Desert inimioare cu ovaz, ciocolata...
Postat de: ladydi in DulciuriDam fulgii de ovaz la robot pana devin faina, curatam bananele, le zdrobim cu furculita si le batem cu ouale. Maruntim ciocolata si o topim impreuna cu untul la bain marie sau la cuptorul cu...Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu carne tocata
Postat de: ladydi in Mancaruri cu carneCuratam cartofii, ii taiem pe jumatate si le scoatem miezul cu un cutit. Ii punem la fiert in apa cu sare si ii fierbem circa 8-10 minute, sa fie facuti pe jumatate. Intre timp tocam marunt...Citeste continuarea
Ghiveci calugaresc
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postCepele se curăță, se spală, se taie julienne și se călesc în ulei, la foc mic, ca să nu se ardă, ci să se înmoaie doar puțin și să capete un gust dulce. Se spală...Citeste continuarea
Desert fursecuri fine cu ciocolata...
Postat de: caroline in DulciuriPunem intr-un bol faina, zaharul pudra, cacaua si untul. Amestecam bine aceste ingrediente. Adaugam galbenusul de ou si apa si amestecam in continuare pana obtinem o compozitie modelabila....Citeste continuarea
Desert chec in straturi
Postat de: katty in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, zeama de portocale, uleiul si...Citeste continuarea
Aperitiv bulete de cascaval cu oregano
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriRadem intr-un castron cascavalul, telemeaua, apoi le amestecam cu ouale, sare daca mai este nevoie, piper, oregano, praful de copt si faina. Omogenizam bine compozitia. Cu o lingurita...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: katty in Mancaruri de postSe pregateste fasolea cu o seara inainte. Se alege de impuritati,se spala bine, apoi se pune la fiert cu apa cat sa o depaseasca putin. Se dau cateva clocote, apoi se scurge printr-o sita. Se...Citeste continuarea
Supa olandeza de legume cu piept de...
Postat de: Satisfyyourcravings in SupeSe incalzeste putin ulei intr-o oala pentru supa, cu fund dublu. Se prajesc legumele pentru supa 5 minute, apoi se adauga 1.5 litri, apa fierbinte si cuburile concentrat. Intre timp, se...Citeste continuarea
Chiftele de porc la cuptor
Postat de: katty in PorcTaiem carnea cuburi si le trecem prin masina de tocat carne cu gauri mai mici. Curatam ceapa, usturoiul si le trecem si pe ele la final, dupa ce am terminat carnea. Stoarcem bine feliile de paine...Citeste continuarea
Aperitiv camembert la cuptor cu sos...
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se indeparteaza crusta branzei, doar pe una din parti si se adauga inpoi in ambalajul din lemn cu partea fara crusta in sus. Se gateste pe o...Citeste continuarea
Desert cornuri pufoase cu finetti
Postat de: katty in DulciuriCernem intr-un vas faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, zaharul cu aroma de rom si ouale, iar intr-o margine sarea. Intr-o ceasca punem drojdia si o frecam cu o lingurita de...Citeste continuarea
Salata mediteraneana cu varza de...
Postat de: Satisfyyourcravings in SalateSe preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Se prajesc semintele de pin intr-o tigaie fara ulei, cateva minute, la foc mediu, avand grija sa nu se arda. Se incalzeste o tigaie...Citeste continuarea
Aperitiv portofele cu piept de pui,...
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriCernem 300 gr faina intr-un castron. Facem o adancitura la mijloc, in care punem oul, sarea, uleiul, otetul si apa. Incepem sa framantam, apoi adaugam cate putina faina pana aluatul nu se...Citeste continuarea
Salata calda cu dovleac, menta si...
Postat de: Satisfyyourcravings in SalateSe preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Se taie dovleacul in jumatate si se indeparteaza semintele. Se feliaza in bucati mai mari. Se taie ceapa in 6 bucati. Se...Citeste continuarea
Pui Cajun cu orez
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare si cubul concentrat. Se amesteca toate condimentele. Se taie pieptul de pui in cuburi, la fel si ardeii si ceapa....Citeste continuarea
Salata de somon afumat cu spanac si...
Postat de: Satisfyyourcravings in SalateIntr-un bol, se amesteca cu un tel uleiul de masline, mararul tocat, sucul de lamaie, sare si piper. Se adauga peste spanac si se amesteca bine. Deasupra se aseaza restul ingredientelor si se...Citeste continuarea
Varza acra cu piept de porc la cuptor
Postat de: katty in PorcTaiem varza in 2 jumatati si o punem intr-un vas acoperita cu apa rece pentru cateva ore, mai mult sau mai putin in functie de cat de sarata este varza, schimband apa ocazional. Scurgem apoi apa...Citeste continuarea
Clatita din faina de naut cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe amesteca toate ingredientele pentru sosul de iaurt. Se adauga putina apa, daca este prea gros. Se amesteca toate ingredientele pentru salata de fenicul si masline. Intr-un bol, se...Citeste continuarea
Piure de cartofi cu varza murata si...
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaO ceapa se toaca, iar restul se taie rondele. Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Se fierb in apa cu sare, 20 de minute. Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie si se soteaza...Citeste continuarea
Varza de Bruxelles cu bacon si oua
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se unge cu ulei o tigaie potrivita si pentru cuptor. Intr-un vas mic, se amesteca otetul, mierea, uleiul si usturoiul pisat. Se adauga...Citeste continuarea
Boxty ( Clatite irlandeze din cartofi)
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe amesteca faina cu piureul de cartofi, cartofii rasi, praful de copt, sare, pudra de curry si verdeata. Se bat ouale ca pentru omleta si se adauga si acestea. Se adauga apoi laptele treptat,...Citeste continuarea
Desert tiramisu cu ananas
Postat de: ladydi in PrajituriFacem cafeaua (fara zahar) si o lasam sa se raceasca. Punem ananasul la scurs. Separam albusurile de galbenusuri. Amestecam bine galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam mascarpone si...Citeste continuarea
Cordon bleu
Postat de: AdrianUdrea in PuiSe fileteaza pieptul de pui frumos. Se cresteaza fiecare jumatate de piept pe mijloc, fara a o patrunde la una din margini, astfel incat sa obtinem o bucata mare. Presam bucatile de pui usor...Citeste continuarea
Ciorba radauteana de rata si pui
Postat de: ladydi in CiorbeSpalam rata si pieptul de pui si le punem la fiert. Spumuim din cand in cand. Curatam telina,morcovul si ceapa. Taiem morcovul si telina bucati, iar ceapa o lasam intreaga. Dupa ce nu mai iese...Citeste continuarea
Papricas de pui cu galuste de faina
Postat de: Pungasa_Rogue in PuiPulpele se curata, se spala si se pun intr-un wok cu ulei. Se presara sare si se macina putin piper peste ele. Se acopera wok-ul cu un capac. Se inabuse pulpele si se adauga apa atunci cand este...Citeste continuarea
Supa crema de morcovi cu sofran
Postat de: simona72 in SupeIn primul rand facem un stock sau o supa de pui, asta e lege pentru orice supa crema urmeaza sa faceti. Acest sfat l-am primit si eu la randul meu, fapt pentru care il transmit mai departe. Am...Citeste continuarea
Pulpe de pui la cuptor in sos de...
Postat de: katty in PuiSpalam carnea de pui si o scurgem bine. Intr-un castron amestecam mustarul cu restul condimentelor si uleiul. Tavalim pulpele prin acest amestec, acoperim vasul cu un capac sau folie...Citeste continuarea
Budinca speciala de spanac si somon...
Postat de: ladydi in SomonPunem bulgurul la inmuiat in supa calduta sau in apa cu sare pentru circa o ora/ o ora si jumatate. Daca ne grabim, punem bulgurul intr-o oala cu apa si dupa ce clocoteste, il mai lasam 10...Citeste continuarea
Ciorba de manzat cu maghiran
Postat de: katty in CiorbeCarnea de manzat o punem la fiert in apa rece. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama limpede. Fierbem pana carnea se inmoaie. Adaugam ceapa tocata fin, morcovul taiat rondele,...Citeste continuarea
Mancare de spanac cu ciuperci
Postat de: katty in Mancaruri de postTocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Cand a devenit translucida, adaugam ciupercile curatate si tocate lamele. Acoperim cu un capac si lasam cateva minute sa isi lase zeama....Citeste continuarea
Kedgeree cu macrou afumat si oua...
Postat de: Satisfyyourcravings in PesteSe toarna 500 ml de apa fierbinte peste bucatile de peste si se lasa deoparte. Se toaca ceapa, coriandrul morcovul, prazul si usturoiul. Intre timp, se incalzeste uleiul intr-o tigaie...Citeste continuarea
Desert prajitura Delicioasa
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriEu am folosit 200 g nuci si 200 g mix de nuci de la Lidl. Din cele 400 g, 50 g le-am macinat, iar restul le-am tocat grosier. Pentru blat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare, am...Citeste continuarea
Paine la tigaie fara framantare, cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in PiineIntr-un bol, se amesteca apa si drojdia. Se adauga o cana de faina si sarea. Se amesteca cu o lingura de lemn pana la omogenizare. Se adauga maslinele, busuiocul, oregano si...Citeste continuarea
Vinete la cuptor cu Mozzarella si...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Vanata se taie felii subtiri si se presara cu sare. Se lasa sa se odihneasca 15 minute. Se usuca apoi cu prosoape de hartie. Intre...Citeste continuarea
Ciuperci umplute, reteta de post
Postat de: Ina in Mancaruri de postCiupercile se curăţă si se spală bine cu apă rece. Coditele le rupem si le tocam marunt, iar palariile le asezam cu scobitura in sus, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. ...Citeste continuarea
Supa peruana de cartofi dulci cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in SupeSe preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se toaca ceapa si se piseaza usturoiul. Se curata cartofii de coaja si se taie in cuburi mari, iar dovlecelul in cuburi mici. ...Citeste continuarea
Aperitiv gustare simpla
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriSalamul se curata de membrana si se feliaza .Aceasta este o regula la servirea salamului pe o farfurie cu aperitive . Ouale se fierb , se curata si se taie jumatati ....Citeste continuarea
Boeuf a la Catalane (Tocana de vita...
Postat de: Satisfyyourcravings in Slow CookerSe prajeste baconul in ulei, intr-o cratita cu fund dublu, pana devine crocant. Se transfera pe prosoape de hartie. Carnea de vita se usuca cu ajutorul unor prosoape de hartie, apoi se...Citeste continuarea
Paste cremoase la cuptor cu ton si...
Postat de: Satisfyyourcravings in FusilliSe preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se fierb pastele confrom instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare, pana sunt al dente (cu 2 minute mai putin decat timpul...Citeste continuarea
Tagliatelle cu pui in stil venetian
Postat de: Satisfyyourcravings in Bucatarasi celebriSe preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se unge puiul cu ulei si se presara cu sare si piper, apoi se aseaza cu pieptul in jos, pe o tava si se coace 1 1/2 ore pana cand este...Citeste continuarea
Desert briose cu fructe de padure
Postat de: susu in DulciuriLasam fructele la dezghetat. Mixam laptele impreuna cu zaharul, uleiul si coaja de citrice. Ca sa topim bine zaharul, facem pauze sa nu se arda mixerul. Eu am folosit o cana de 250 ulei mai...Citeste continuarea
Supa de dovleac cu paste si vin alb
Postat de: Satisfyyourcravings in Bucatarasi celebriSe caleste ceapa in ulei intr-o cratita cu fund dublu, la foc mediu. Se adauga apoi dovleacul si se gateste 2 minute. Se adauga vinul, se aduce la punctul de fierbere, apoi se adauga supa si foaia...Citeste continuarea
Desert pasca in trei straturi cu...
Postat de: susu in DulciuriNuca se pune pentru puțin timp la rumenit in cuptor la o temperatura mica. Trebuie amestecat mereu sa nu se arda. Cand s-a racit o parte din nuca, se taie marunt la cutit si restul se macina la...Citeste continuarea
Kufta bil Batinjal (Rulouri...
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaFeliile de vinete si cartofi se ung pe ambele parti cu ulei si se gatesc pe un gratar fierbinte, pana devin maleabile. Intre timp, se amesteca ceapa cu patrunjelul, carnea tocata, oul, pesmetul...Citeste continuarea
Desert pasca cu branza, stafide si unt
Postat de: susu in DulciuriPunem branza in tifon si apoi in strecuratoare pentru a-i elimina apa, la fel procedam si cu smantana. Scoatem ingredientele de la rece cu cateva ore inainte de pregatire. Batem ouale spuma cu 2-3...Citeste continuarea
Crap la cuptor cu sos de rosii
Postat de: susu in PesteRasnim sare si piper peste peste si lasam vreo 15 minute. Punem zeama de lamaie si mai lasam o ora. Inainte de a pune pestele in cuptor trebuie sa-l aducem la temperatura camerei. Amestecam uleiul...Citeste continuarea