A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Pasta de avocado

Postat de: ladydi in Sosuri

Curatam cei 2 avocado, le scoatem samburii si ii pasam cu furculita. Tocam marunt ceapa si usturoiul. Amestecam avocado cu crema de branza, ceapa,usturoiul, zeama de lamaie si semintele de...Citeste continuarea

Desert prajitura Creme a la Creme

Postat de: Moni_alex in Prajituri

Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga treptat zaharul, lingura cu lingura si se bate in continuare cu mixerul sau telul ca la bezea. Galbenusurile se...Citeste continuarea

Fruct Kumkuat confiat (2)

Postat de: ctlina in Dulciuri

Spalati si intepati cu o sccobitoare fructele de cateva ori.Amestecati zaharul cu apa si puneti pe foc. Adaugati fructele si aduceti la fierbere. Lasati sa fiarba la foc rapid timp de 20 de...Citeste continuarea

Desert ou de ciocolata umplut

Postat de: amalia01 in Prajituri

Pentru inceput tai un capac oului de ciocolata cu grija. Eu am incalzit putin lama cutitului, dar tot zig-zag a iesit. Pui gelatina la hidratat in apa. Branza mascarpone o bati bine cu zaharul din...Citeste continuarea

Desert inimioare cu ovaz, ciocolata...

Postat de: ladydi in Dulciuri

Dam fulgii de ovaz la robot pana devin faina, curatam bananele, le zdrobim cu furculita si le batem cu ouale. Maruntim ciocolata si o topim impreuna cu untul la bain marie sau la cuptorul cu...Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu carne tocata

Postat de: ladydi in Mancaruri cu carne

Curatam cartofii, ii taiem pe jumatate si le scoatem miezul cu un cutit. Ii punem la fiert in apa cu sare si ii fierbem circa 8-10 minute, sa fie facuti pe jumatate. Intre timp tocam marunt...Citeste continuarea

Ghiveci calugaresc

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Cepele se curăță, se spală, se taie julienne și se călesc în ulei, la foc mic, ca să nu se ardă, ci să se înmoaie doar puțin și să capete un gust dulce. Se spală...Citeste continuarea

Desert fursecuri fine cu ciocolata...

Postat de: caroline in Dulciuri

Punem intr-un bol faina, zaharul pudra, cacaua si untul. Amestecam bine aceste ingrediente. Adaugam galbenusul de ou si apa si amestecam in continuare pana obtinem o compozitie modelabila....Citeste continuarea

Desert chec in straturi

Postat de: katty in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, zeama de portocale, uleiul si...Citeste continuarea

Aperitiv bulete de cascaval cu oregano

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Radem intr-un castron cascavalul, telemeaua, apoi le amestecam cu ouale, sare daca mai este nevoie, piper, oregano, praful de copt  si faina. Omogenizam bine compozitia. Cu o lingurita...Citeste continuarea

Fasole batuta

Postat de: katty in Mancaruri de post

Se pregateste fasolea cu o seara inainte. Se alege de impuritati,se spala bine, apoi se pune la fiert cu apa cat sa o depaseasca putin. Se dau cateva clocote, apoi se scurge printr-o sita. Se...Citeste continuarea

Supa olandeza de legume cu piept de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Supe

Se incalzeste putin ulei intr-o oala pentru supa, cu fund dublu. Se prajesc legumele pentru supa 5 minute, apoi se adauga 1.5 litri, apa fierbinte si cuburile concentrat.  Intre timp, se...Citeste continuarea

Chiftele de porc la cuptor

Postat de: katty in Porc

Taiem carnea cuburi si le trecem prin masina de tocat carne cu gauri mai mici. Curatam ceapa, usturoiul si le trecem si pe ele la final, dupa ce am terminat carnea. Stoarcem bine feliile de paine...Citeste continuarea

Aperitiv camembert la cuptor cu sos...

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se indeparteaza crusta branzei, doar pe una din parti si se adauga inpoi in ambalajul din lemn cu partea fara crusta in sus. Se gateste pe o...Citeste continuarea

Desert cornuri pufoase cu finetti

Postat de: katty in Dulciuri

Cernem intr-un vas faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, zaharul cu aroma de rom si ouale, iar intr-o margine sarea. Intr-o ceasca punem drojdia si o frecam cu o lingurita de...Citeste continuarea

Salata mediteraneana cu varza de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Salate

Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Se prajesc semintele de pin intr-o tigaie fara ulei, cateva minute, la foc mediu, avand grija sa nu se arda.  Se incalzeste o tigaie...Citeste continuarea

Aperitiv portofele cu piept de pui,...

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Cernem 300 gr faina intr-un castron. Facem o adancitura la mijloc, in care punem oul, sarea, uleiul, otetul si apa. Incepem sa framantam, apoi adaugam cate putina faina pana aluatul  nu se...Citeste continuarea

Salata calda cu dovleac, menta si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Salate

Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Se taie dovleacul in jumatate si se indeparteaza semintele. Se feliaza in bucati mai mari.  Se taie ceapa in 6 bucati. Se...Citeste continuarea

Pui Cajun cu orez

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare si cubul concentrat. Se amesteca toate condimentele. Se taie pieptul de pui in cuburi, la fel si ardeii si ceapa....Citeste continuarea

Salata de somon afumat cu spanac si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Salate

Intr-un bol, se amesteca cu un tel uleiul de masline, mararul tocat, sucul de lamaie, sare si piper. Se adauga peste spanac si se amesteca bine. Deasupra se aseaza restul ingredientelor si se...Citeste continuarea

Varza acra cu piept de porc la cuptor

Postat de: katty in Porc

Taiem varza in 2 jumatati si o punem intr-un vas acoperita cu apa rece pentru cateva ore, mai mult sau mai putin in functie de cat de sarata este varza, schimband apa ocazional. Scurgem apoi apa...Citeste continuarea

Clatita din faina de naut cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se amesteca toate ingredientele pentru sosul de iaurt. Se adauga putina apa, daca este prea gros. Se amesteca toate ingredientele pentru salata de fenicul si masline. Intr-un bol, se...Citeste continuarea

Piure de cartofi cu varza murata si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

O ceapa se toaca, iar restul se taie rondele. Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Se fierb in apa cu sare, 20 de minute. Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie si se soteaza...Citeste continuarea

Varza de Bruxelles cu bacon si oua

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se unge cu ulei o tigaie potrivita si pentru cuptor.  Intr-un vas mic, se amesteca otetul, mierea, uleiul si usturoiul pisat. Se adauga...Citeste continuarea

Boxty ( Clatite irlandeze din cartofi)

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se amesteca faina cu piureul de cartofi, cartofii rasi, praful de copt, sare, pudra de curry si verdeata. Se bat ouale ca pentru omleta si se adauga si acestea. Se adauga apoi laptele treptat,...Citeste continuarea

Desert tiramisu cu ananas

Postat de: ladydi in Prajituri

Facem cafeaua (fara zahar) si o lasam sa se raceasca. Punem ananasul la scurs. Separam albusurile de galbenusuri. Amestecam bine galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam mascarpone si...Citeste continuarea

Cordon bleu

Postat de: AdrianUdrea in Pui

Se fileteaza pieptul de pui frumos. Se cresteaza fiecare jumatate de piept pe mijloc, fara a o patrunde la una din margini, astfel incat sa obtinem o bucata mare. Presam bucatile de pui usor...Citeste continuarea

Ciorba radauteana de rata si pui

Postat de: ladydi in Ciorbe

Spalam rata si pieptul de pui si le punem la fiert. Spumuim din cand in cand. Curatam telina,morcovul si ceapa. Taiem morcovul si telina bucati, iar ceapa o lasam intreaga. Dupa ce nu mai iese...Citeste continuarea

Papricas de pui cu galuste de faina

Postat de: Pungasa_Rogue in Pui

Pulpele se curata, se spala si se pun intr-un wok cu ulei. Se presara sare si se macina putin piper peste ele. Se acopera wok-ul cu un capac. Se inabuse pulpele si se adauga apa atunci cand este...Citeste continuarea

Supa crema de morcovi cu sofran

Postat de: simona72 in Supe

In primul rand facem un stock sau o supa de pui, asta e lege pentru orice supa crema urmeaza sa faceti. Acest sfat l-am primit si eu la randul meu, fapt pentru care il transmit mai departe. Am...Citeste continuarea

Pulpe de pui la cuptor in sos de...

Postat de: katty in Pui

Spalam carnea de pui si o scurgem bine. Intr-un castron amestecam mustarul cu restul condimentelor si uleiul. Tavalim pulpele prin acest amestec, acoperim vasul cu un capac sau folie...Citeste continuarea

Budinca speciala de spanac si somon...

Postat de: ladydi in Somon

Punem bulgurul la inmuiat in supa calduta sau in apa cu sare pentru circa o ora/ o ora si jumatate. Daca ne grabim, punem bulgurul intr-o oala cu apa si dupa ce clocoteste, il mai lasam 10...Citeste continuarea

Ciorba de manzat cu maghiran

Postat de: katty in Ciorbe

Carnea de manzat o punem la fiert in apa rece. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama limpede. Fierbem pana carnea se inmoaie. Adaugam ceapa tocata fin, morcovul taiat rondele,...Citeste continuarea

Mancare de spanac cu ciuperci

Postat de: katty in Mancaruri de post

Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Cand a devenit translucida, adaugam ciupercile curatate si tocate lamele. Acoperim cu un capac si lasam cateva minute sa isi lase  zeama....Citeste continuarea

Kedgeree cu macrou afumat si oua...

Postat de: Satisfyyourcravings in Peste

Se toarna 500 ml de apa fierbinte peste bucatile de peste si se lasa deoparte.  Se toaca ceapa, coriandrul morcovul, prazul si usturoiul. Intre timp, se incalzeste uleiul intr-o tigaie...Citeste continuarea

Desert prajitura Delicioasa

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Eu am folosit 200 g nuci si 200 g mix de nuci de la Lidl. Din cele 400 g, 50 g le-am macinat, iar restul le-am tocat grosier. Pentru blat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare, am...Citeste continuarea

Paine la tigaie fara framantare, cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Piine

Intr-un bol, se amesteca apa si drojdia.  Se adauga o cana de faina si sarea. Se amesteca cu o lingura de lemn pana la omogenizare.  Se adauga maslinele, busuiocul, oregano si...Citeste continuarea

Vinete la cuptor cu Mozzarella si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Vanata se taie felii subtiri si se presara cu sare. Se lasa sa se odihneasca 15 minute. Se usuca apoi cu prosoape de hartie.  Intre...Citeste continuarea

Ciuperci umplute, reteta de post

Postat de: Ina in Mancaruri de post

Ciupercile se curăţă si se spală bine cu apă rece. Coditele le rupem si le tocam marunt, iar palariile le asezam cu scobitura in sus, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. ...Citeste continuarea

Supa peruana de cartofi dulci cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Supe

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se toaca ceapa si se piseaza usturoiul.  Se curata cartofii de coaja si se taie in cuburi mari, iar dovlecelul in cuburi mici. ...Citeste continuarea

Aperitiv gustare simpla

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Salamul se curata de membrana si se feliaza .Aceasta este o regula la servirea salamului pe o farfurie cu aperitive . Ouale se fierb  , se curata si se taie jumatati ....Citeste continuarea

Boeuf a la Catalane (Tocana de vita...

Postat de: Satisfyyourcravings in Slow Cooker

Se prajeste baconul in ulei, intr-o cratita cu fund dublu, pana devine crocant. Se transfera pe prosoape de hartie.  Carnea de vita se usuca cu ajutorul unor prosoape de hartie, apoi se...Citeste continuarea

Paste cremoase la cuptor cu ton si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Fusilli

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.  Se fierb pastele confrom instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare, pana sunt al dente (cu 2 minute mai putin decat timpul...Citeste continuarea

Tagliatelle cu pui in stil venetian

Postat de: Satisfyyourcravings in Bucatarasi celebri

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.  Se unge puiul cu ulei si se presara cu sare si piper, apoi se aseaza cu pieptul in jos, pe o tava si se coace 1 1/2 ore pana cand este...Citeste continuarea

Desert briose cu fructe de padure

Postat de: susu in Dulciuri

Lasam fructele la dezghetat. Mixam laptele impreuna cu zaharul, uleiul si coaja de citrice. Ca sa topim bine zaharul, facem pauze sa nu se arda mixerul. Eu am folosit o cana de 250 ulei mai...Citeste continuarea

Supa de dovleac cu paste si vin alb

Postat de: Satisfyyourcravings in Bucatarasi celebri

Se caleste ceapa in ulei intr-o cratita cu fund dublu, la foc mediu. Se adauga apoi dovleacul si se gateste 2 minute. Se adauga vinul, se aduce la punctul de fierbere, apoi se adauga supa si foaia...Citeste continuarea

Desert pasca in trei straturi cu...

Postat de: susu in Dulciuri

Nuca se pune pentru puțin timp la rumenit in cuptor la o temperatura mica. Trebuie amestecat mereu sa nu se arda. Cand s-a racit o parte din nuca, se taie marunt la cutit si restul se macina la...Citeste continuarea

Kufta bil Batinjal (Rulouri...

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Feliile de vinete si cartofi se ung pe ambele parti cu ulei si se gatesc pe un gratar fierbinte, pana devin maleabile. Intre timp, se amesteca ceapa cu patrunjelul, carnea tocata, oul, pesmetul...Citeste continuarea

Desert pasca cu branza, stafide si unt

Postat de: susu in Dulciuri

Punem branza in tifon si apoi in strecuratoare pentru a-i elimina apa, la fel procedam si cu smantana. Scoatem ingredientele de la rece cu cateva ore inainte de pregatire. Batem ouale spuma cu 2-3...Citeste continuarea

Crap la cuptor cu sos de rosii

Postat de: susu in Peste

Rasnim sare si piper peste peste si lasam vreo 15 minute. Punem zeama de lamaie si mai lasam o ora. Inainte de a pune pestele in cuptor trebuie sa-l aducem la temperatura camerei. Amestecam uleiul...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]