Desert gogosi umplute cu gem

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 21 Apr 2018 | 3212 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame faina
  • 2 oua
  • 70 grame unt
  • coaja de lamaie/portocala
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  • 25 grame drojdie proaspata
  • gem de zmeura si caise pentru umplut
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi umplute cu gem:

Se incalzeste laptele cateva minute. Nu trebuie sa fie fierbinte. 

Ouale, untul si drojdia se aduc la temperatura camerei. 

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pastreaza pentru alta reteta. (Se pot face omleta). 

Se amesteca drojdia faramitata cu zaharul, laptele si putina faina. Se lasa la crescut 15 minute, apoi se amesteca cu restul de faina, esenta de vanilie, galbnusurile, untul, sare si coaja de lamaie. Aluatul obtinut se framanta pana devine catifelat. Se lasa la crescut o ora, pana isi dubleaza volumul.

Se intinde apoi aluatul pe o suprafata presarata cu faina, cu ajutorul unui sucitor, in foaie nu foarte subtire. Se taie cu o forma pentru biscuiti sau un pahar. 

Se prajesc in baie de ulei cateva minute, pana devin brun-aurii. Se lasa putin la racit inainte de a fi umplute. 

Se pot umple cu un varf pentru ornat torturi, cel lung, ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi umplute cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu rubarba si bezea