A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Crutoane din paine neagra cu...

Postat de: Constelatialeu in

Am taiat franzela in felii si apoi in cubulete mici, am adaugat ulei de masline si am omogenizat, apoi am presarat amestec ierburi de gradina, am bagat la cuptorul incalzit pentru cca 15 min cat...Citeste continuarea

Supa de la 1913 actualizata

Postat de: Constelatialeu in Supe

In primul rand am spalat rasolul, l-am asezat in vasul Crock-pot-ului si am acoperit cu apa (aproximativ 2 l), am presarat un pic de sare si am setat functia high, am lasat cca 2 ore. Separat...Citeste continuarea

Supa de pui cu crutoane si ou

Postat de: katty in Supe

Taiem carnea in bucati potrivite, o spalam bine si o punem la fiert cu apa rece. Spumam bine, apoi adaugam legumele curatate, spalate si taiate in bucati mari,sare, cateva boabe de piper si foile...Citeste continuarea

Tarta cu varza, ciuperci si piept...

Postat de: cristina1985 in

Se taie ciupercile si se fierb (separat) in apa cu sare, timp de 15-20 min.  Ceapa se toaca marunt, se caleste, se adauga pieptul de pui (cubulete) si se lasa pana devine alb. Adaugati...Citeste continuarea

Ciorba de vita cu galuste bavareze

Postat de: sufletista in Supe/Ciorbe

Taiem untul bucati si il topim in oala in care vom face ciorba. Cand s-a topit, adaugam carnea taiata bucati si prajim pe ambelel parti. Scoatem carnea intr-o farfurie, acoperim cu capac. In...Citeste continuarea

Ciorba de conopida

Postat de: trifadalia in Supe

Gatul de curcan se pune la fiert in apa cu sare. Cand este fiert, se da deoparte si se ia carnea de pe os. Conopida se desface si se face buchetele mici, apoi se lasa in apa rece....Citeste continuarea

Supa din rasol de vitel, cu galuste...

Postat de: RODIMUR in Supe

Carnea se curăță de pielițele nedorite, se spală bine cu apă călduță și apoi se pune la fiert cu 4 litri de apă rece, mai întâi la foc iute, până ce începe să...Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata si oreo

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Pentru blat am topit cele 240 g ciocolata neagra cu untul. Am lasat sa se racoreasca. Intre timp am mixat ouale spuma cu un praf de sare si zaharul. Peste oua am adaugat ciocolata topita cu...Citeste continuarea

Cartofi crocanti la cuptor cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in

Se amesteca toate ingredientele pentru sos si se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii.  Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Cartofii se curata de coaja si se...Citeste continuarea

Ciorba cu rosii, dovlecei si pastai

Postat de: rocsi_1612 in Supe/Ciorbe

Intai puneti niste apa la fiert. Cand da in clocot, puneti rosiile spalate si le opariti 2-3 minute. Le scoateti cu o paleta, le lasati sa se racoreasca, apoi le decojiti si le scoateti cotoarele....Citeste continuarea

Desert chec cu iaurt si afine

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Am mixat spuma ouale cu praful de sare, zaharul vanilat si zaharul. Am adaugat untul moale, apoi iaurtul mixand continuu. Am adaugat si esenta de lamaie si apoi faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Supa de vita

Postat de: licurici_lra in Supe/Ciorbe

Carnea se spala bine, se curata de pielita subtire de pe margine, apoi se pune la fiert, intr-o oala cu apa si sare. Se lasa sa fiarba in jur de 2 ore, se ia spuma din cand in cand si se...Citeste continuarea

Desert pariziene cu branza dulce

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Am incalzit laptele putin, am topit zaharul si drojdia in lapte. Intr-un vas mai incapator am cernut faina, am adaugat treptat laptele, ouale batute putin, sarea, lamaia si am omogenizat bine. Am...Citeste continuarea

Desert galusti cu prune

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai am pus cartofii la fiert, cartofii i-am fiert in coaja. Dupa ce au fiert, i-am curatat de coaja si i-am lasat sa se raceasca, sa fie calduti. Cat timp cartofii au stat la racit, m-am...Citeste continuarea

Frappuccino cu frisca si menta

Postat de: Oana in Cafea

Pune siropul de menta in pahar. Pune lapte in recipientul special al espressorului. Pune un plic de cafea in port filtrul espressorului si fixeaza-l in aparat. Seteaza spuma de lapte la...Citeste continuarea

Supa de pui reteta veche...

Postat de: mihasara in Supe

Punem tacamul de pui la fiert si spumam pe masura ce se formeaza spuma. Dupa care punem si zarzavatul si lasam sa fiarba la foc mic. In timpul asta zdrobim cartofii fierti si ii amestecam pana...Citeste continuarea

Supa reinventata dupa o reteta veche

Postat de: ancutsa in Supe

  Mai intai am facut taiteii dintr-un ou amestecat cu putina faina, atata cata sa-l lege bine si sa-i dea consistenta. Am intins foaia cat mai subtire, am taiat fasii, apoi am lasat la...Citeste continuarea

Supa cu zdrente

Postat de: abetina in Supe

 Mod de preparare pentru taitei:   Se pune intr-un vas putina faina, un ou, putina sare si putin piper macinat, se framanta un aluat foarte tare. Se spune ca acest aluat este aluatul...Citeste continuarea

Spice de grau cu carnaciori si...

Postat de: ancutsa in

  Aluatul pregatit anterior se taie in trei parti, care se lucreaza pe rand. Se intinde prima foaie, se unge cu ou, se presara cascaval ras, oregano si condimente pentru porc, dupa...Citeste continuarea

Tarte si rozete cu branza, ierburi...

Postat de: ancutsa in

  Aluatul: se taie jumatate de margarina in felii subtiri si se framanta cu un pic de faina si sare pana devine faramicios alatul, dupa care se pune borsul, apa, drojdia, zahar se amesteca...Citeste continuarea

Aripioare lipicioase cu cartofi

Postat de: licurici_lra in

Intr-un castron, se amesteca mierea cu sosul teriyaki, sare si chilli. Aripile de pui se spala, se curata, se sterg cu prosoape de hartie sau se lasa la scurs, apoi se pun peste compozitia cu...Citeste continuarea

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

Postat de: ancutsa in

  Intr-un vas mare, se amesteca bine carnea tocata cu ouale, usturoiul, ierburile de gradina, cartofii rasi, morcovul ras si verdeata tocata marunt.  Se formeaza in mainile umede...Citeste continuarea

Desert brownies cu nuca

Postat de: xana in Prajituri

Punem intr-o craticioara pe foc, margarina impreuna cu 150 gr de ciocolata in bucati si amestecam frecvent pana se topesc. Dam deoparte sa se racoreasca. Prajim si macinam miezul de nuca....Citeste continuarea

Budinca de ovaz cu gust de Mokaccino

Postat de: Satisfyyourcravings in Cook and smile

Se incalzeste laptele la foc mediu, apoi se adauga fulgii de ovaz, cafeaua, cacaua si sare. Se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba cateva minute, pana devine cremos, amestecand din cand in...Citeste continuarea

Costite cu cartofi in doua culori...

Postat de: ancutsa in

Se aşază coastele într-o tavă în care am pus şi un strat subţire de ulei. Cartofii se curăţă, se spală, se taie cuburi mai mari şi o parte din ei se amestecă cu...Citeste continuarea

Gogonele si castraveti in otet

Postat de: ancutsa in

    Se spală castraveţii şi gogonelele şi se aşază în borcanul spălat bine. Se presară printre castraveţi rondele de ceapă, boabe de piper negru, boabe de...Citeste continuarea

Cheeseburgeri de casa cu varza...

Postat de: ancutsa in

  Într-un vas mare, se amestecă bine carnea tocata cu puţină apă, sare, un coltuc de pâine înmuiat în apă, care vor face carnea mai pufoasă şi condimentele...Citeste continuarea

Fructe de mare cu sos de smantana...

Postat de: gurita_ta2005 in

Crevetii se pun intr-un bol impreuna cu bucatiile de calamar, se condimenteaza si se lasa deoparte. Bucatiile de caracatita se pun intr-o craticioara la fiert, se testeaza cu o furculita; cand...Citeste continuarea

Tocanita de cartofi

Postat de: Gheorghita_T in

Se curata legumele si se pregatesc pentru tocanita: cartofii, ceapa si ardeiul kapia se taie cubulete, (cartofii cubulete mai mari), morcovii, telina si dovlecelul se dau pe razatoare, iar...Citeste continuarea

Chiftele de dovlecei cu telemea de...

Postat de: Ina in

Dovleceii se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se presara cu sare. Se lasa intr-o sita pentru a se scurge lichidul din ei, apoi se prezeaza bine intre palme pentru a elimina complet...Citeste continuarea

Aperitiv cu dovlecel si branzeturi

Postat de: mirela0911 in

Se spala dovleceii foarte bine. Se taie ambele capete si se dau pe razatoarea cu gauri mari, cu tot cu coaja. Se storc bine de apa si se pun intr-un bol larg. Usturoiul se curata si se taie...Citeste continuarea

Escalop de porc in sos de mustar

Postat de: mirela0911 in

Se taie bucata de carne in felii subtiri. Se bat bine cu ciocanul ca pentru snitele. Se condimenteaza cu sare, piper Delikat proaspat macinat si condimente pentru porc Delikat. Se trec apoi...Citeste continuarea

Supa de linte cu coriandru, menta...

Postat de: Ina in

Punem lintea in apa calduta si o lasam asa pentru o ora. Tocam ceapa, ardeiul si morcovul, pe care le punem la calit in 1-2 linguri cu ulei de masline. Avand grija ca legumele sa nu se arda,...Citeste continuarea

Pulpe de cocos cu cartofi natur si...

Postat de: Ina in

Bucatile de carne, spalate si scurse, se condimenteaza cu sare si amestec de ierburi si marar de la Delikat. Se stropesc cu ulei de masline si se acopera/videaza, lasandu-se cateva ore la rece (Eu...Citeste continuarea

Omleta cu somon la cuptor

Postat de: cristina1985 in Somon

Se pregateste somonul. Va recomand sa-l gatiti cat mai dietetic, pentru ca omleta este destul de grasa. Eu l-am fiert in putina apa si am mai adaugat pe parcurs, la nevoie. La sfarsit l-am prajit...Citeste continuarea

Desert gogosi turnate

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt, iaurtul, zaharul, sarea, oul, coaja de lamaie, esenta vanilie. Aluatul trebuie sa fie ca o smantana groasa, dar care curge. Se prajesc in ulei...Citeste continuarea

Pui la cuptor cu garnitura de cus-cus

Postat de: xana in

Taiem puiul in bucati potrivite si il condimentam cu amestecul Delikat si cateva boabe de piper Delikat macinate bine, apoi il dam la frigider pentru o ora. Intr-o tigaie cu putin ulei de...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu condimente...

Postat de: Bunica in

Spala pulpele de pui. Sterge-le pe servetele absorbante de bucatarie. Condimenteaza cu condimente naturale de la Delikat. Acopera si lasa-le la frigider pentru 30 minute. Intre...Citeste continuarea

Festin cu Delikat (Pui intreg la...

Postat de: Satisfyyourcravings in

Pentru marinada, se amesteca uleiul cu sucul de lamaie, usturoiul, condimentele pentru gratar si cele pentru chiftele, chilliul, sare, piper, frunzele de cimbru, paprika, vinul si berea. ...Citeste continuarea

Orecchiette proaspete cu carne si...

Postat de: gurita_ta2005 in Paste

Carnea se taie in bucati mai mici, se pune la prajit in ulei de masline. Se pune apa cat sa acopere si se lasa la fiert, se condimenteaza dupa gust. Cand carnea e aproape gata, se adauga...Citeste continuarea

Baccala in sos de rosii

Postat de: gurita_ta2005 in Peste

Bucatile de peste se pun pe servet de hartie. Intr-o farfurie adanca punem faina, trecem bucatiile de peste, pe ambele parti si le punem la prajit in ulei de masline, se lasa cateva minute pe...Citeste continuarea

Papricas de pui cu amestec de ierburi

Postat de: gurita_ta2005 in

Pulpele de pui se cresteaza, se spala si se sterg cu un prosop de bucatarie si se condimenteaza cu ierburi si boia de la delikat. Se pun intr-o craticioara in ulei de masline la rumenit, pe...Citeste continuarea

Gogosari umpluti cu compozitie de...

Postat de: abetina in

Se dau prin robot ciupercile, morcovii, cepele si se pun intr-un vas suficient de mare incat sa incapa toata compozitia de sarmale. Se adauga pasta de tomate, plicul cu Delikat, sare daca mai...Citeste continuarea

Supa de varza cu cartofi si chimen

Postat de: cristina1985 in Supe

Se pune apa la fiert cu ceapa intreaga, morcovii, telina, ardeiul gras, cartofii taiati. Se pot cali legumele (eu am facut-o mai dietetica), in afara de ceapa. Se toaca varza si se pune in oala,...Citeste continuarea

Ciorba de pitoance

Postat de: simona72 in

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei. Cand devine moale si sticloasa, se adauga ardeiul taiat fidelute. Se lasa 3-4 minute, cat sa se inmoaie. Se adauga usturoiul taiat marunt si...Citeste continuarea

Lasagna cu somon si spanac

Postat de: cristina1985 in Lasagna

Se caleste ceapa tocata marunt cu usturoiul. Se adauga rosiile tocate cu sos, sare si piper. Se dau in clocot si se ia  cratita de pe foc. Pastele se fierb in apa cu sare, una cate una,...Citeste continuarea

Desert biscuiti cu fructe uscate

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Untul la temperatura camerei il mixati cu uleiul de cocos si ouale. Adaugati zaharul pudra si amestecati. Incorporati fulgii de ovaz, praful de copt, vanilia si sarea. Cerneti faina, o puneti...Citeste continuarea

Ceafa de porc cu piure in culori

Postat de: abetina in

    Se curata morcovii, se taie conopida si brocoli in buchetele si se pun la fiert cu apa si sare, se fierb timp de 15-20 minute, cam atat cat sa intre usor furculita in legume la...Citeste continuarea

Chiftelute cu spaghete, in sos de...

Postat de: RODIMUR in Porc

Mai întâi se fac chifteluțele, chiar cu o zi înainte.  Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, până devine ca sticla, după care se...Citeste continuarea

Pachetele de primavara cu fructe si...

Postat de: Satisfyyourcravings in

Fructele se curata si se taie in bucati mici. Se amesteca apoi cu sucul de lime si portocala.  Intr-o craticioara, se incalzeste usor mierea impreuna cu chilliul. Atentie sa nu inceapa sa...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]