Farfalle cu șuncă și cașcaval, la cuptor

de RODIMUR in Farfalle, 31 Aug 2018 | 9425 vizualizari

 

Pastele nu sunt numai bune și pe placul multora, ci și ușor și rapid de preparat, pentru a face mâncăruri gustoase, atât pentru prânz, cât și pentru cină.

 

INGREDIENTE

  • 350 grame de farfalle
  • 130 grame de șuncă
  • 100 grame de cașcaval feliat Delaco
  • 50 grame de unt
  • 2 ouă
  • 150 ml de smântână grasă
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu șuncă și cașcaval, la cuptor:

Pastele se pun la fiert în apă clocotită cu sare.

Între timp se unge cu unt o tavă termorezistentă și se pregătesc celelalte ingredinte. Șunca și cașcavalul se taie feliuțe, iar cele două ouă se mixează cu smântâna și sarea, până la omogenizare.

Când pastele au fiert, se scurg de apa clocotită și se clătesc cu apă rece. Se lasă pastele să se scurgă și apoi se toarnă o jumătate din cantitate în tava termorezistentă. Peste paste se pune o jumătate din cantitatea de șuncă și de cașcaval, se presară sare și se toarnă o jumătate din compoziția de ouă și smântână. 

Se repetă straturile cu restul de ingrediente rămase și se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce se topește cașcavalul.

Preparatul se servește fierbinte, imediat ce este scos din cuptor.

TIPS-URI

1

Nu țineți prea mult preparatul în cuptor, să se rumenească, ca să nu se usuce, ci doar până ce se topește cașcavalul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu șuncă și cașcaval, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Farfalle cu pui si ciuperci, gratinate