Risotto cu ciuperci

de RoXx in Aperitive / Garnituri, 3 Sep 2012 | 4323 vizualizari

 

Un delicios preparat cremos pe baza de orez.

 

INGREDIENTE

  • 1 cub knorr
  • 200 gr. ciuperci
  • ulei
  • o ceapa
  • 200 gr orez
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • o jumatate de lamaie
  • 25 gr unt
  • 40 gr. parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci:

Se prepara supa cu cubul knorr si 500 - 700 ml apa .In supa se adauga jumatate din cantitatea de ciuperci (taiate cubulete) si se lasa pe foc pana fierb .Cealalta cantitate de ciuperci se taie in felii de 50 mm - 1cm si se pun pe grill. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei cu sare, piper si o lingura de apa intr-o cratita ( de preferat cu peretii inalti ). Cand au fiert ciupercile, se strecoara si se pastreaza supa. Dupa ce s-a calit ceapa, se ia cratita de pe foc si se adauga orezul amestecand.Se pune inapoi pe foc si se adauga supa,sucul din lamaie,ciupercile fierte si o parte din ciupercile de pe grill.Cand orezul este aproape gata se adauga untul si 30 de gr. din parmezan.Se mai lasa 5 min pe foc dupa care se adauga patrunjelul tocat marunt si se serveste cald cu parmezan ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]