Rata cu portocale
Postat de: simona72 in RataCe trebuie sa stiti de la inceput este ca va trebuie timp pentru a face aceasta friptura super delicioasa, sa fiti mai mereu cu ochii pe cuptor, sa nu va grabiti si ca aveti de spalat tot cuptorul...Citeste continuarea
Rulada din albusuri
Postat de: mitinita in PrajituriPreincalzim cuptorul si punem pe o tava de 29x40 de cm hartie de copt. Albusurile se bat cu mixerul,adaugam apa de trandafir,otetul si amidonul. Treptat ,adaugam si zaharul si mixam cam 5...Citeste continuarea
Red Velvet Cupcakes (cu suc de...
Postat de: Nu_e_moft in PrajituriPasul 1 Ingredientele uscate se amestecă într-un bol (făina, cacaua, bicarbonatul). Pasul 2 Untul se bate spumă cu zahărul şi vanilia. Pasul 3 Peste untul...Citeste continuarea
Rulada cu nuca de cocos si cacao...
Postat de: CristinaCriss in PrajituriFoaia maro Se pun la fiert apa, zaharul, cacaua si margarina apoi se toarna totul peste biscuitii macinati fin. Se adauga romul, framantam pana obtinem un aluat fin si nelipicios, apoi pe...Citeste continuarea
Rulada by me
Postat de: Adele in PrajituriSeparam albusul de galbenus ,batem albusul cu un pic de sare pana devina spuma ca de bezea.Separat amestecam galbenusurile cu cele 4 linguri de zahar si ulei.Adaugam faina si amestecam...Citeste continuarea
Rulada cu cacao si portocala
Postat de: timea in DulciuriToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand laptele caldut. Acoperim cu un...Citeste continuarea
Reteta de Prajitura cu morcov si...
Postat de: farfuriavesela in PrajituriCum se prepara Reteta de Prajitura cu morcov si mere, o prajitura delicioasa, pufoasa si foarte aromata: Procedeul este foarte simplu, asa cum v-am obisnuit la retetele noastre, si anume:...Citeste continuarea
Rulouri din cotlet de porc cu ciuperci
Postat de: farfuriavesela in PorcCotletele de porc se spala si se bat cu un ciocan de snitele pentru a avea o suprafata cat mai intinsa si se condimenteaza. Ciupercile se spala si se taie cubulete, dupa care se pun intr-o tigaie...Citeste continuarea
Rulada din carne tocata
Postat de: rena in Mancaruri cu carneFacem aluatul de carne: Punem intr-un vas adinc carnea, dam pe razatoare ceapa, tocam patrunjelul marunt, sare, piper si oregano dupa gust. Inmuiem feliile de paine sau punem pesmet, ulei si oul...Citeste continuarea
Reteta de ciorba de perisoare din...
Postat de: rhapsody in Mancaruri de postPreparare Reteta de ciorba de perisoare din soia, de post, gustoasa si rapida 1. Punem granulele de soia la fiert in 1.5 l apa cu sare, din momentul in care apa incepe sa clocoteasca lasam 15...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: BucatariaS in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Intr-un bol se mixeaza ouale impreuna cu esenta de vanilie, coaja de lamaie si bicarbonatul de sodiu. Se adauga branza de vaci, se amesteca bine toate...Citeste continuarea
Rulada si melcisori cu carne tocata
Postat de: AndreaPiti in Aperitive / GarnituriAm tocat legumele si impreuna cu carnea tocata le-am pus la foc. Amestecand , am lasat pana legumele au inceput sa se inmoaie , iar carnea si-a schimbat culoarea. Am condimentat cu sare, piper,...Citeste continuarea
Reteta delicioasa de mancare de...
Postat de: MotanLaOale in PorcCum se prepara Reteta delicioasa de mancare de cartofi cu coaste Cartofii se curata, se spala si se taie bucati mai mari. Ardeiul se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata si...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: andaoana in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Branza de vaci o punem intr-un castron mai inalt si o maruntim cu furculita . Adaugam ouale , zaharul , zaharul vanilat si grisul de grau si omogenizam foarte...Citeste continuarea
Reteta veche, traditionala, ciorba...
Postat de: Lia1 in CiorbePreparare Reteta veche, traditionala, ciorba de raci oltenesti 1. Intr-o cratita pui 1/2 apa la clocotit in care vei opari pentru cateva minute racii uscati ca sa ii decupezi mai usor. Poti...Citeste continuarea
Ruladă din carne tocată a la...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCarnea tocată, se amestecă cu oul de rață, pesmet 2-3 linguri, usturoiul presat, sarea, piperul măcinat, boiaua de ardei și ceapa tocată mărunt, frământându-se energic,...Citeste continuarea
Rulada cu Nutella si...
Postat de: nadea68 in PrajituriIntr-un castron punem ouale,zaharul si praful de sare.Amestecam pana se topeste zaharul.Adaugam uleiul. Faina o amestecam cu praful de copt.Adaugam la oua si amestecam pana se incorporeaza...Citeste continuarea
Ravioli dulci la cuptor cu licorice
Postat de: GretaRachita in PrajituriAm pus faina pe masa de lucru formand un soi de fantana. Am adaugat zaharul, praful de copt, vanilia, oul si lichiorul in mijloc si am framantat bine. Am invelit aluatul intr-un prosop de...Citeste continuarea
Rulouri cu branza si piure de...
Postat de: ilinca_rox in Mancaruri cu carnePentru piure: brocoli se lasa la decongelat, iar cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Se pune la foc o oala cu apa, sare si o picatura de ulei, iar atunci cand incepe sa clocoteasca...Citeste continuarea
Rondele de merluciu
Postat de: tiby in PesteSe lasa merluciu la decongelat apoi se curata si se spala bine si se tamponeaza cu un servet. Se taie trunchiul de peste in rondele potrivite care apoi se condimenteaza cu sare si piper si se...Citeste continuarea
Reteta desert de gris cu migdale...
Postat de: bucatarie_marocana in DulciuriSe pune la fiert un litru de apa in care se adauga migdale,se lasa migdalele sa fiarba 5 minute,dupa aceea se scoT intr-un bol mic si se lasa sa se raceasca un pic apoi le decojim . Se...Citeste continuarea
Rosii umplute
Postat de: comanligia in Aperitive / GarnituriAm spalat rosiile si le-am crestat cu un aparat special,apoi le-am presarat putina sare si piper. Am tocat ardeiul(1/2) marunt si l-am pus in interiorul rosiei impreuna cu Kaiserul afumat....Citeste continuarea
Renumita si delicioasa prajitura...
Postat de: Steffy in PrajituriPreparare Renumita si delicioasa prajitura Creme a la Creme Blat: separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile pana devin spuma tare si adaugam zaharul. Batem in continuare pana...Citeste continuarea
Rata in sos de vin rosu
Postat de: elucubratiiculinare in RataÎncingem cuptorul la 190 grade C. Condimentăm copanele de rață cu sare și piper negru măcinat. Spălăm bine cartofii - în cazul în care-i lăsați în coajă cum am...Citeste continuarea
Reteta de tort cu blat cu nuca si...
Postat de: Geanina87 in TorturiPreparare Reteta de tort cu blat cu nuca si crema de vanilie fina cu unt Pentru blat : Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga cate o lingura de zahar si se mixeaza in continuare...Citeste continuarea
Rulouri din dovlecei umpluți cu...
Postat de: georgiaskitchen in Aperitive / GarnituriTăiați dovleceii felii, îi stropiți cu ulei de măsline și îi presărați cu sare și piper. Îi lăsați deoparte pentru 10-15 minute pentru a-și mai lăsa din...Citeste continuarea
Ravioli bicolori cu hribi, brânză...
Postat de: simonacallas in Paste● Din 350 g făină; 200 g spanac opărit, scurs şi procesat la blender; 2 ouă mari; 3 linguri ulei de măsline; 2 linguri apă; un praf de sare – se frământă un aluat fin,...Citeste continuarea
Risotto cu ciuperci si bacon, la...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriPregatim toate ingredientele, adica spalam orezul, curatam, spalam si tocam legumele marunt, scurgem ciupercile de lichid si le tocam mai micute. Punem uleiul in vasul multicookerului si setam...Citeste continuarea
Reteta de mucenici moldovenesti cu...
Postat de: MotanLaOale in DulciuriPreparare Reteta de mucenici moldovenesti cu aluat dospit umpluti cu nuca Se pune drojdia la crescut cu o ligura de zahar, una de lapte, 10 minute. Laptele se incalzeste la temperatura...Citeste continuarea
Rulada cu sunca, porumb si cascaval
Postat de: Dana26 in Aperitive / GarnituriLasam aluatul la dezghetat, la temperaura camerei Taiem sunca cubulete, radem cascavalul si le amestecam cu porumbul, intr-un vas Punem compozitie pe marginea foii (de-a latul) si rulam pana...Citeste continuarea
Rulouri de tortilla cu ricotta si...
Postat de: simonacallas in Aperitive / GarnituriSe amesteca telemeaua, ricotta, ciupercile scurse si tocate, se asezoneaza cu piper si marar dupa gust. Crema obtinuta se intinde pe foile de tortilla, care se ruleaza si se infasoara strans in...Citeste continuarea
Risotto fara orez
Postat de: mihaelar63 in Bucatarasi celebriSe taie cuburi baconul si se caleste in ulei pana devine crocant . Ceapa se curata, se spala , se toaca marunt si se pune peste bacon . Se aduga si pastele fainoase sub forma de orez...Citeste continuarea
Rulada din piept de porc
Postat de: simona72 in PorcBucata de carne se spala, se curata soricul cu lama unui cutit, se usuca cu hartie absorbanta. Se condimenteaza pe toate partile cu sare si piper. Se ruleaza bucata de carne si se leaga cu ata de...Citeste continuarea
Rulou de piept de pui
Postat de: aura78 in Aperitive / GarnituriFierbe pieptul de pui impreuna cu cartoful si morcovii. Intr-un castron pune : cartoful,pieptul de pui si morcovii mixati.Adauga patrunjel taiat marunt ,branza rasa ,oul ,2 linguri de pesmet si...Citeste continuarea
Remediu eficient pentru calmarea tusei
Postat de: RuxyRux in Vegan / Raw veganSe amesteca zeama de lamaie cu ghimbirul razuit pe razatoarea fina, se adauga mierea, apoi untul de cocos si se amesteca pentru omogenizare. Se ia cate o lingurita din compozitie si se inghite...Citeste continuarea
Rata delicioasa la cuptor
Postat de: Cocktail_of_Senses in RataRata am lasat-o la marinat in ingredientele mai sus mentionate pana a 2-a zi. Am masat-o bine si am lasat-o la frigider peste noapte. Am transferat rata intr-un var termorezistent si am...Citeste continuarea
Risotto cu pui si legume
Postat de: Oana in PuiCarnea de pui se taie cubulete. intr-o oala incapatoare din inox, cu fund dublu, se une uleiul la incins si apoi carnea, amestecand din cand in cand pana se inmoaie. Intre timp se pregatesc...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: simona72 in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Se mixeaza branza cu zaharul si se adauga cate un ou in timp ce mixam. Adaugam un praf de sare, coaja rasa de lamaie si treptat punem cate o lingura de gris in...Citeste continuarea
Rulada din albusuri cu crema de...
Postat de: andaoana in PrajituriBlat : Pregatim o tava mica (25x20) , o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade. Intr-un vas batem albusul spuma tare cu zaharul , il batem pana cand se...Citeste continuarea
Reteta Focaccia (reteta video)
Postat de: bucatarie_marocana in PizzaIntr-un bol puneti faina si grisul,zahar,piper si sare,si jumatate din cimbru si amestecati toate aceste ingrediente.Apoi faceti un orificiu unde puneti drojdie,si peste drojdie puneti jumatate...Citeste continuarea
Rulada de porc cu cartofi duchesse...
Postat de: nico15 in PorcLuam muschiul de porc il taie longitudinal si il vom aplatiza bine. Putem o folie de plastic, deasupra asezam feliile de bacon iar pe aceasta asezam muschiul de porc bine aplatizat. Saram si...Citeste continuarea
Rulada cu crema de cocos
Postat de: pushaa in PrajituriBlat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul si zaharul...Citeste continuarea
Rulada din piept de gasca
Postat de: Veronica22 in Mancaruri cu carnePreparam o omleta din: oua,ciuperci,cepa,ardei. Ciupercile si ceapa tocate marunt se pun la calit in putin ulei.Adaugam ardeiul tocat si el marunt,sare si piper.Lasam sa se raceasca amestecul de...Citeste continuarea
Rulouri din castravete şi...
Postat de: simonacallas in Aperitive / GarnituriCastravetele, spălat şi bine şters, se feliază în lung – fâşii foarte subţiri. Pe o fâşie de castravete se aşează, de la un capăt la altul, felii de caşcaval,...Citeste continuarea
Reteta de desert chec rapid si...
Postat de: danakarin in PrajituriPreparare Reteta de desert chec rapid si ieftin cu doar doua oua Amestecam ouale intregi cu zaharul, adaugam laptele si uleiul si apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt si data...Citeste continuarea
Rasturnata cu portocala si morcov
Postat de: Valclaudia in PrajituriSpalam portocalele si le taiem rondele (cu tot cu coaja). Asezam intr-o forma rotunda termorezistenta (eu am folosit un vas de yena) cca30 gr.zahar, asezam felii de portocale si peste acestea...Citeste continuarea
Rondele de vinete si dovlecei
Postat de: mitinita in Mancaruri de legumeSpalam vinetele si dovleceii. Taiem in rondele de 1 cm. Le puteti decoji daca preferati fara coaja. Intr-o farfurie punem faina,sarea,pudra de usturoi si piperul. Amestecam. Dam feliile...Citeste continuarea
Romanian Dragobets
Postat de: elemer in Aperitive / GarnituriFacem o mamaliguta mai moale pe care o intindem pe un blat. Facem o forma de inimioara. La mijloc facem locasuri pentru carnaciori afumati si fierti , si pentru varza taiata marunt. Inimioarele...Citeste continuarea
Rulada de carne cu legume, in...
Postat de: rhapsody in Aperitive / Garnituri1. Amestecam sarea cu zaharul si cu boiaua de ardei si ungem muschiul cu acest amestec. Il punem intr-un vas si-l dam la frigider pentru o zi. 2. A doua zi acoperim muschiul cu vin alb, punem o...Citeste continuarea
Risotto cu champinon
Postat de: aura78 in Aperitive / GarnituriTaie ceapa marunt si pune-o la calit intr-o cratita cu ulei de masline,cand este calita adauga cubuletul de Knor, el champiñon taiat in cubulete mici si vinul . Lasa-le inca 2 minute sa...Citeste continuarea