Rulada in crusta de seminte, umpluta cu branza, ceapa si leurda

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2014 | 10213 vizualizari

 

Este o reteta cat se poate de simpla si de fapt trebuiau sa fie placintele ardelenesti ale Corinei...Facandu-le la sfarsitul zilei, oboseala a invins si dupa ce am prajit o placinta in tigaie mi-am dat seama ca nu voi avea rabdare sa le prajesc pe toate...asa ca, am transformat placintele intr-o rulada. S-a dat startul la placinte:))))

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  • 330 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 gr faina
  • 1 pliculet drojdie uscata

pt umplutura:

  • 600-700 gr cas proaspat de capra
  • 2 oua
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura leurda
  • 1 lingurita sare
  • 2-3 maini de fulgi de porumb

pt crusta:

  • 1 lingurita seminte de in, susan, dovlec, de floarea soarelui
  • 1 galbenus
  • 1-2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada in crusta de seminte, umpluta cu branza, ceapa si leurda:

Aluatul l-am facut in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Pt grabirea procesului de dospire, am pus aluatul intr-un castronel l-am acoperit cu prosop si l-am dat la cuptorul incalzit la 50 grade. 

Intre timp pregatim umplutura:faramitam casul intre degete, adaugam sarea, ouale, ceapa si leurda taiate foarte fin. Amestecam ingredientele. Dupa ce aluatul si-a triplat volumul il intindem pe masa de lucru unsa cu putin ulei, intindem umplutura,peste umplutura de branza punem fulgii de porumb zdrobiti in maini, rulam si punem in forma de cozonac.(eu am folosit una mare din silicon) Lasam sa mai dospeasca inca 10-15 minute. Amestecam din timp galbenusul cu laptele, ca sa ajunga la temperatura camerei in momentul in care ungem rulada. Amestecam semintele intr-un castronel. Dupa ce rulada a mai crescut, o ungem cu o pensula de silicon cu jumatate de galbenus amestecat cu lapte, presaram semintele,iar peste seminte turnam si restul de galbenus. (in acest mod semintele nu se vor dezlipii de pe suprafata ruladei) Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 25 minute, oprim focul, mai lasam 10 minute tava in cuptor, deschidem usa cuptorului dupa cele 10 minute scurse si lasam sa se racoreasca bine. Scoatem rulada din tava pe un fund de lemn, o punem pe o parte si o lasam sa se raceasca complet.

TIPS-URI

1

casul proaspat, indiferent din ce lapte este facut, are un continut ridicat de zer, asa ca el trebuie consumat in scurt timp...eu l-am avut faramitat dinainte cu 2 zile, amestecat cu sare, pus intr-un vas de ceramica, iar peste cas turnat lapte si acoperit vasul cu capac. In acest mod s-a pastrat fara asi schimba gustul...a fost nevoie doar sa-l pun cu 2 ore dinainte la scurs intr-o strecuratoare

2

fulgii de porumb au rolul de a absorbii surplusul de zer pe care-l mai lasa casul, astfel dupa coacere aluatul din jurul umpluturii nu a fost umed

3

faceti umplutura din timp, iar daca observati ca-si mai lasa zer, o scurgeti

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada in crusta de seminte, umpluta cu branza, ceapa si leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 700 lei
1499.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (33)

Krystyan Trendy 1

05.05.2014, 13:11

grozava rulada

Pushaa 1

26.06.2014, 15:10

Rahela Velicu 1

02.04.2018, 15:21

De facut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada aperitiv cu sofran