Muschiulet de porc la tigaie
Postat de: babi5 in PorcMuschiuletul se portioneaza, apoi se bate bine. Potrivim de sare si piper, se pune uleiul, se aseaza bucatile de muschiulet, se acopera si lasam sa se prajeasca bine pe ambele parti. Cand este...Citeste continuarea
Muschiulet de porc la gratar si legume
Postat de: simona72 in PorcToate ingredientele au fost pregatite de acasa si transportate in cutii in geanta frigorifica. Muschiuletul de porc taiat in felii, condimentat cu sare si piper, 1 lingura ulei de masline, se pune...Citeste continuarea
Mancarica de legume cu pulpe de pui
Postat de: gurita_ta2005 in PuiCeapa se toaca marunt si se pune in ulei de masline la calit.Se adauga morcovul taiat rondele si usturoiul strivit. Dupa cateva minute se pun pulpele de pui crestate pe ambele parti si vinul...Citeste continuarea
Mancare de praz cu masline
Postat de: gabrielacuisine in Mancaruri de postSe curata prazul de partea verde si se spala bine in jet de apa rece. Se taie bucati (cca 2 cm) si se caleste usor in ulei cu un praf de sare, picurand din cand in cand cate putina apa (ca sa...Citeste continuarea
Mancarica de linte cu ciolan
Postat de: simona72 in PorcCiolanul de porc se pune sa fiarba la foc moale cu apa si condimentele enumerate mai sus aproximativ 1 ora si 30 minute. Se scoate ciolanul si se pune intr-o oala de pamant, iar zeama in care a...Citeste continuarea
Mille-feuille de vinete la gratar...
Postat de: Sylvia in VitaPrepararea este simpla: se spala legumele se taie rondele vanata si dovlecelul si se sareaza si pipareaza. Se lasa asa pret de cateva minute sa scoata apa din ele "dégorger" se...Citeste continuarea
Magiun de prune
Postat de: TAB1TA in ConserveSe aleg prunele stricate de cele bune. Se spala, de taie pe jumatate si se scot samburii. Se taie marunt. Se pun prunele intr-o oala cu peretii mai grosi sau intr-un ceaun. Daca se lasa...Citeste continuarea
Mujdei de usturoi cu iaurt
Postat de: pity19 in SosuriCuratam usturoiul , spalam , zdrobim cu un cutit , dam pe razatoare .Adaugam sare,piper , iaurtul ( 140g) , amestecam bine , la sfarsit adaugam oregano. Citeste continuarea
Muschiulet marinat, sosuri si...
Postat de: Lia1 in VitaLEGUME COAPTE IN CUPTOR Speli legumele. 1. Pui la fiert sfecla si cartofii, in coaja. Cartofii daca nu sunt noi, mici si fragezi, cei de vreo 5-6cm ii scoti dupa vreo 20 minute,...Citeste continuarea
Mucenici moldovenesti
Postat de: eduard_09 in DulciuriIntr-un bol adaugam faina,o amestecam cu zaharul,coaja de portocale,sare,facem gaura in mijloc adaugam oaule batute,drojdia dizolvata cu putina apa calduta,smantana si incepem sa framantam...Citeste continuarea
Maioneza
Postat de: TAB1TA in ClasiceSe pun intr-un castronel galbenusul crud, mustarul si sarea. Se amesteca cu o lingura de lemn continuu in aceiasi directie pentru a nu se "taia" maioneza si se toarna ulei putin cate...Citeste continuarea
Minitarte cu fructe şi cremă de...
Postat de: simonacallas in PrajituriEu am făcut exact aşa cum am văzut pe „iutiub” la un cofetar francez: am trântit toate ingredientele în cuva lui Super-Titi (roboţelul meu minunat) şi cu spirala...Citeste continuarea
Mancare de fasole verde cu morcov
Postat de: TAB1TA in Mancaruri de postSe curata legumele. Se spala. Se toaca ceapa. Morcovul se da pe razatoare. Se pun intr-un vas in putin ulei la calit. Dupa ce se inmoaie putin ceapa si morcovul, se adauga...Citeste continuarea
Mancarica de fasole verde
Postat de: JulyCris in Mancaruri de postPastaile se spala.Ceapa curatata,spalata si tocata marunt se pune impreuna cu uleiul la calit.Morcovul dat pe razatoare se adauga peste ceapa. Cand sunt putin "undite" adaugam pastaile...Citeste continuarea
Mancare de pastai cu sos de leurda
Postat de: ianculubita in Mancaruri de postIntr-o cratita punem sa fiarba cartofii curatati,taiati in sferturi sa cuburi,in apa cat sa-i cuprinda si putina sare;separat in tigaia cu ulei calim ceapa,adaugam leurda spalata si taiata...Citeste continuarea
Macrou la cuptor
Postat de: getix in PestePestele se taie pe burta, se curata, se decapiteaza, apoi se spala. Se usuca cu prosop de hartie, se unge cu ulei apoi se condimenteaza. Ceapa se taie julien. Se umple apoi...Citeste continuarea
Maritozzi
Postat de: aura78 in DulciuriDizolva drojdia in putin lapte caldut.Intr-un castron mixeaza oul cu zaharul.Adauga vanilina si coaja rasa de lamaie, uleiul ,drojdia si laptele .Adauga putin cate putin faina .Framanta pana cand...Citeste continuarea
Mancare de pui cu verdeturi
Postat de: Irina in PuiAm spalat si curatat de pielite ciocanelele si fasiile de muschiulet, dupa care le-am asezat intr-o tava. Le-am condimentat cu sare si piper. Ceapa si usturoiul curatate si spalate le-am taiat...Citeste continuarea
Muffin cu banane si iaurt
Postat de: Adele in PrajituriSe freaca galbenusurile cu zahar si ulei,se adauga iaurtul si banana (frulata sau facuta cu furculita pireu) .Se adauga faina si praful de copt.Se bat albusurile bine si se adauga...Citeste continuarea
Muffin sarat
Postat de: Adele in Aperitive / GarnituriSe bat ouale cu ulei ,sare si piper.Se adauga smantana ,faina si bicarbonatul,se amesteca pana compozitia devine moale (ca aceea de clatite) .Intre timp taiem in bucati mici (cuburi) toate...Citeste continuarea
Mâncare de soia cu legume
Postat de: alisa92 in Mancaruri de postSe pune soia la fiert timp de 15-20 minute. Între timp se taie morcovii rondele şi ciupercile şi ardeiul felii. Când e fiartă soia, se scurge de apă. Se pune ulei la...Citeste continuarea
Moelleux au Chocolat
Postat de: Criss in PrajituriReteta e foarte simpla dar putin migaloasa, deoarece mai intai trebuie pregatite formele (in cazul meu cosuletele de hartie) astfel: Se topesc 100 g unt la microunde, apoi cu o pensula se...Citeste continuarea
Melc umplut cu gem
Postat de: ianculubita in DulciuriAmestecam drojdia cu lapte caldut,2-3linguri faina,1lingurita zahar si lasam sa creasca; rasturnam apoi in vasul cu faina cernuta,adaugam ouale batute cu galbenus,zahar,un praf de sare;...Citeste continuarea
Melci cu dovleac si cocos
Postat de: TAB1TA in DulciuriAm scos din frigider foaia de aluat. Am curatat dovleacul si l-am dat pe razatoarea cu gauri mari. Am calit dovleacul cu zaharul si esenta de vanilie. ...Citeste continuarea
Mancare de varza cu bacon afumat
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carneCeapa si baconul taiat feliute se calesc in putin ulei. Se adauga rosiile si se lasa sa fiarba 5 minute. Varza o taiam fideluta si o adaugam in cratita. Punem apa cat sa acoperim varza si o lasam...Citeste continuarea
Mousse de ciocolata cu frisca
Postat de: rena in DulciuriBatem albusurile cu un praf de sare sa devina tare ca pt. bezea. Batem frisca lichida paina devine aproximativ tare. Punem ciocolata sa se topeasca la baie marina. Batem galbenusurile cu...Citeste continuarea
Macaroane cu tocanita de porc si...
Postat de: bianca92 in PorcPastele se fierb in apa cu sare dupa care se strecoara. Se piseaza usturoiul si se caleste cu o lingura de ulei. Se adauga sare, piper, putina boia, 100 gr smantana si putin busuioc dupa...Citeste continuarea
Minestrone cu pui
Postat de: Luckycake in SupeIntr-o oala mare punem 2 linguri de ulei de masline, adaugam pieptul de pui taiat cubulete si il rumenim 2-3 minute, apoi adaugam toate legumele taiate cubulete in afara de fasole si spanac. Le...Citeste continuarea
Mamaliga in straturi
Postat de: caroline in Mancaruri cu carneCeapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. Punem putin ulei intr-o tigaie si punem ceapa la calit. Adaugam carnea tocata ,sare si piper dupa gust si lasam la foc potrivit pana ce carnea isi...Citeste continuarea
Muffins cu mere
Postat de: comanligia in PrajituriSe amesteca zaharul cu ouale pana devin spuma, apoi se adauga laptele, uleiul si se amesteca bine. Se adauga faina, praful de copt, scortisoara si praful de copt. Se incorporeaza bine toate,...Citeste continuarea
Mancare de urzici cu soia si leurda
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam urzicile de impuritati si le spalam foarte bine sub jet de apa pana. Le punem la fiert in apa rece cu sare pana observam ca se inmoaie frunzele. Le scurgem dar nu aruncam apa in care...Citeste continuarea
Muschi de vita pe pat de creamy...
Postat de: Cocktail_of_Senses in VitaVoi incepe descrierea individuala a fiecarui preparat din farfurie. Creamy spinach Caliti in putin ulei de masline ceapa taiata marunt si catetii de ustori tocati la fel de marunt....Citeste continuarea
Mousse cu ciocolata alba
Postat de: danakarin in DulciuriCiocolata se topeste foarte incet intr-un vas pe aburi (deasupra unei oale in care fierbe apa) amestecand continuu. Ciocolata nu trebuie sa fie fierbinte, nici măcar caldă, dar cremoasă....Citeste continuarea
Mancare de urzici
Postat de: Luana in Mancaruri de legumeSe curata urzicile si se trec de cateva ori printr-un jet de apa . Se pun la fiert in apa cu sare . Separat intr-o craticioara se caleste ceapa tocata marunt peste care se adauga urzicile...Citeste continuarea
Mancare de naut cu ton si rosii cherry
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de postCeapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline,se adauga dupa cateva minute si tonul scurs de ulei. Se pune vinul rose,se lasa pana scade,punem nautul scurs de zeama,bulionul...Citeste continuarea
Mini-musaca
Postat de: ianculubita in CurcanIntr-un vas amestecam carnea cu ceapa tocata marunt; intr-un alt vas pe foc calim ciupercile taiate marunt in 2linguri ulei,dupa ce a scazut apa din ele adaugam carnea si amestecam bine;...Citeste continuarea
Melcisori cu nuca
Postat de: caroline in DulciuriPunem intr-un pahar drojdia maruntita,1 lingura de zahar,2 linguri cu lapte caldut ( nu fierbinte) si 3 linguri cu faina si lasam 5 minute acoperit. Separat punem intr-un bol restul de faina...Citeste continuarea
Mafalde alla carbonara
Postat de: simonacallas in PasteSe pune un vas încăpător cu apă (+ o linguriţă de sare) la fiert. Când dă în clocot, se pun pastele şi se lasă să fiarbă circa 10 minute (sau conform instrucţiunilor...Citeste continuarea
Mancare de urzici cu usturoi...
Postat de: Ina75 in Mancaruri de legumeZdrobim usturoiul. Tocam marunt ceapa. Tocam cat mai fin urzicile scurse. Pregatim un bol in care punem urzicile maruntite si adaugam faina. Amestecam bine, pentru a nu se forma...Citeste continuarea
Mancare de linte cu carnat, costita...
Postat de: delia64 in PorcSpalam lintea si o lasam la inmuiat 30 de minute. Punem lintea la fiert . Intre timp curatam zarzavatul si il taiem cubulete. Taiem carnatul si ceafa si le punem la prajit...Citeste continuarea
Mini clatite cu dovlecel si...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriDovlecii fiind foarte cruzi n-a fost nevoie sa-i curat si sa le scot semintele, doar i-am spalat si taiat capetele. I-am dat pe razatoarea mare, am adaugat zaharul tos, zaharul vanilat, sarea si...Citeste continuarea
Muffins
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriMai intai punem cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade deoarece briosele se vor prepara destul de rapid. Punem intr-un bol faina si o amestecam cu praful de copt. Oul il batem spuma si il...Citeste continuarea
Mancare de legume cu orez
Postat de: AndreaPiti in Mancaruri de postAm taiat ceapa si prazul julien, am tocat marunt usturoiul , si impreuna cu uleiul le-am pus la calit. Intre timp am pus orezul la fiert. Ardeiul , telina si morcovul le-am taiat bucati...Citeste continuarea
Mini-prajitura spirala
Postat de: caroline in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.Adaugam apoi zaharul pana ce devin o spuma tare si lucioasa. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si...Citeste continuarea
Mancare de mazare cu friganele
Postat de: Julie_Snow in Mancaruri de legumeSe taie marunt ceapa, morcovul se taie felii si se pun in 200 ml. apa, impreuna cu o lingurita de knorr delikat si foaia de dafin. Se lasa sa fiarba 10 min., dupa care se adauga mazarea congelata,...Citeste continuarea
Melcişori cu legume
Postat de: alisa92 in Mancaruri de postÎncepem cu pregătirea legumelor. Se curăţă şi se spală, apoi se toacă ceapa julien, morcovul se dă pe răzătoare, ciupercile şi ardeiul se taie fâşii. Le lăsăm...Citeste continuarea
Mucenici moldovenesti
Postat de: caroline in PiineAmestecam intr-o cana drojdia cu zaharul pana rezulta o pasta ,la care adaugam apa calduta si 1 lingura cu faina.Lasam astfel drojdia sa creasca 30 minute. Punem faina intr-un bol ,adaugam...Citeste continuarea
Mucenici moldovenesti
Postat de: simsim82 in DulciuriSe pregateste maiaua: drojdia, 1 lingura de zahar, 3-4 linguri de lapte si 2 linguri de faina se amesteca bine si se lasa la crescut 10 minute. Intre timp se cerne faina intr-un bol. Laptele se...Citeste continuarea
Mucenici moldovenesti
Postat de: Sasha1 in DulciuriToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei pentru a creste si mucenicii sa iasa pufosi. Cernem faina de 3 ori, adaugam zaharul, sarea si restul ingredientelor uscate. Topim...Citeste continuarea
Midii in stil italian
Postat de: Cocktail_of_Senses in Fructe de mareMai intai de toate trebuie sa curatati foarte bine midiile sub jetul de apa cu un burete de sarma. Veti observa ca unele dintre ele au un fel de matase pe care trebuie sa o inlaturati. Midiile...Citeste continuarea