A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Gogoşi cu lămâie glazurate

Postat de: simonacallas in Dulciuri

Drojdia amestecată cu 1 lingură de zahăr, o ceşcuţă de apă caldă şi un praf de făină, se lasă la dospit 10 minute. Într-un castron încăpător amestecăm bine...Citeste continuarea

Gnocchi din pâine în sos Taleggio

Postat de: Satisfyyourcravings in Paste

Se amestecă toate ingredientele pentru gnocchi, mai puțin supa, până se obține o compoziție ușor umedă. Pe o planșetă presărată cu făină, se modeleaza gnocchi sub formă de...Citeste continuarea

Ghebe in sos de vin

Postat de: antici_gabytza in Mancaruri de post

Spalam ghebele in cateva ape si lasam sa se scurga de apa. Curatam ceapa,o spalam si o taiem marunt Intr-o tigaie calim ceapa in ulei.Adaugam bulionul si mai amestecam un minut. Rasturnam...Citeste continuarea

Galuste dulci cu branzica de vaci

Postat de: privatelaura in Mancare copii

Punem la fiert, o cratita larga, cu apa.  Intr-un castron, punem branzica de vaci. O faramitam cu o furculita si adaugam zaharul si grisul. Separat, batem cele doua oua, si le turnam peste...Citeste continuarea

Gogosele Frumusele Mititele Pufosele

Postat de: Dya in Dulciuri

Drojdia o pasam cu o lingura cu zahar, pana devine lichida. O lasam apoi la dospit pentru 10-15 minute. Intre timp cernem faina, presaram sarea si adaugam drojdia dospita. Amestecam usor si rand...Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: cristinagaitan in Dulciuri

   Se face o maia din drojdie , 3 linguri lapte ,2 linguri zahar , 1 lingura de faina alba si se lasa 10 minute la crescut.Se bate oul , se adauga restul de lapte ,maiaua, esenta de...Citeste continuarea

Gustare pentru ''pitici''

Postat de: Adele in Pizza

Untul moale si cascavalul ras il punem intr-un vas ,adaugam sare si faina incepem sa amestecam .Intr-un pahar cu apa calda punem drojdia si o dizolvam bine,adaugam apa in vasul cu faina si...Citeste continuarea

Gnocchi cu leurda

Postat de: adriana65 in Paste

Cartofii se spală şi se pun la fiert. Se scurg şi se lasă să se răcorească. Se curăţă şi se pasează. Se adaugă grişul, făina şi gălbenuşul; se condimentează cu sare, piper şi...Citeste continuarea

Gogosi cu gem de capsuni

Postat de: AndreaPiti in Dulceata / Gem

Drojdia cu o cescuta de apa calduta si o lingurita de zahar se pune la crescut. Faina se amesteca cu ouale, zaharul, untul la temperatura camerei si laptele caldut. Apoi se adauga maiaua. Se...Citeste continuarea

Guguluf cu nuci

Postat de: danielaR in Prajituri

Separam galbenusurile de albusuri Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.Adauagam treptat zaharul,apoi galbenusurile,uleiul,faina si la sfarsit praful de copt Luam separat 2 linguri...Citeste continuarea

Gogosi aromate si pufoase

Postat de: tiby in Dulciuri

Laptele se incalzeste putin si apoi in el se dizolva o lingura de zahar si cubuletul de drojdie proaspata. Se lasa sa stea 5-10 minute. Se bat cele doua oua cu putina sare. In faina se face...Citeste continuarea

Guguluf de fussili cu fructe

Postat de: amalia01 in Prajituri

Sosul caramel: Intr-o cratita se pune zaharul si se caramelizeaza, fara sa ramana cocoloase de zahar, apoi se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana se topeste;se adauga smantana...Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: Luana in Mancaruri de post

Avocado se curata si pune in robotul de bucatarie , impreuna cu ceapa , ardeiul curatat si el . Se mixeaza impreuna cu zeama de lamaie , apoi se adauga rosiile taiate cubulete, sarea piperul si...Citeste continuarea

Gogosi de la bunica

Postat de: Adele in Piine

Drojdia se pune in pahar cu apa calda si o lingura de zahar ,se amesteca bine pana se dizolva.Faina se pune in vas cu sarea ,zaharul si coarja rasa de lamaie ,se amesteca usor apoi se adauga...Citeste continuarea

Gogosi ineluse

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Faina se cerne intr-un castron,in mijloc facem o adancitura,punem drojdia  cu 50 g zahar in 50 ml lapte caldut,lasam sa creasca 10-15 min. Separat frecam ouale cu restul de zahar,praful de...Citeste continuarea

Gogosi de post

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Amestecam drojdia cu sarea si o lingurita de zahar pana devine lichida. Adaugam putin apa calduta (3-4 linguri), cateva lingurite de faina si lasam maiaua la dospit (10 min). Faina se aseaza...Citeste continuarea

Gulas din carne de curcan

Postat de: Ela68 in Curcan

1. Ceapa alba si rosie se taie solzisori, se da cu sare si se pune la calit in ulei. Adaugam si morcovul ras pe razatoarea cu gauri mari. Lasam trei patru minute pana ce se inmoaie ceapa ( eu n-o...Citeste continuarea

Gogosi pufoase

Postat de: mimmi in Dulciuri

Prima data amestecam intr-un pahar drojdia, zaharul si 200 ml lapte. Lasam deoparte 10 minute. Faina o cernem intr-un bol, impreuna cu praful de copt. Adaugam in bolul cu faina, maiaua de mai...Citeste continuarea

Gogosi sau pancove

Postat de: danakarin in Dulciuri

, Eu am folosit pentru prepararea aluatului automatul de pâine, de care sunt foarte încântată şi la care recurg de fiecare dată când am de frământat o cocă....Citeste continuarea

Guguluf aperitiv

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Prazul și ardeiul se curăță, se taie rondele,  se adaugă ciupercile, salamul și șunca mărunțită, lăsându-se la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și...Citeste continuarea

Garam masala

Postat de: elucubratiiculinare in Conserve

Se încălzește o tigaie mare la foc mediu. Se adaugă toate ingredientele cu excepția ghimbirului pudră. Se amestecă din când în când. Când condimentele s-au...Citeste continuarea

Gogosi cu Nutella sau dulceata

Postat de: aura78 in Dulciuri

Intr-un castron bate ouale cu zaharul .Adauga anasonul sau romul ,untul topit  ( dar nu cald ) sau uleiul ,laptele ,drojdia dizolvata in putin lapte ,coaja rasa de la o lamaie .Adauga faina...Citeste continuarea

Gustare cu praz si masline

Postat de: aliliana in Mancaruri de post

Aluatul: din faina, sare, drojdie impreuna cu apa calduta se framanta un aluat ca de paine. Se adauga la final uleiul, se omogenizeaza. Se pune la loc cald, la dospit.  Ceapa verde, prazul...Citeste continuarea

Găluște din Ricotta în sos de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Se amestecă toate ingredientele pentru găluște, cu ajutorul unui tel. Într-o tigaie, se încălzește puțin ulei de măsline, iar cu o lingură se formează găluște care se...Citeste continuarea

Gogosi glazurate

Postat de: eduard_09 in Dulciuri

Intr-un lighean adaugam faina,coaja de portocala,zaharul si sare,amestecam facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa,bere,apa minerala(la temperatura camerei)incepem sa...Citeste continuarea

Gogosi aromate cu portocala

Postat de: aalliinnaa07 in Dulciuri

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt. In alt bol frecam untul care trebuie sa fie la temperatura camerei cu zaharul, apoi adaugam laptele si amestecam pana cand zaharul se topeste....Citeste continuarea

Gogosi rapide

Postat de: ralu_ca in Dulciuri

Intr-un vas punem faina, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie, sarea, oul, zaharul vanilat, si smantana. Amestecam pana se omogenizeaza si se obtine un aluat potrivit. Adaugam o lingura cu...Citeste continuarea

Gustare calda cu andive

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Carnatul proaspat sau afumat il taiem rondele si il punem la prajit , fara ulei . El va lasa suc si grasime . Cand este prajit il scoatem pe o farfurie si il sucul lasat de carnat punem...Citeste continuarea

Gem aromat de mure

Postat de: AlexandraOrdean in Dulceata / Gem

Spalam bine murele si le lasam la scurs intr-o sita. Facem un sirop din apa cu zahar. Punem la fiert apa cu zaharul, amestecand din cand in cand, cand zaharul este topit,...Citeste continuarea

Goffre cu dulceata de trandafiri

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul tos si zaharul vanilat. Adaugam pe rand ouale, mixand amestecul in continuu la viteza mare a mixerului. Urmeaza sa punem praful de copt si...Citeste continuarea

Garnitura de cartofi frantuzesti

Postat de: ralu_ca in Aperitive / Garnituri

Cartofii se pun la fiert in apa rece la care adaugam si o lingurita cu sare si se fierb in coaja. Ouale se pun si ele la fiert. Cand sunt fierti, cartofii se scurg de apa se curata si se lasa la...Citeste continuarea

Gauffre cu iaurt, reteta pentru un...

Postat de: georgiana04 in Dulciuri

Cum se prepara Gauffre cu iaurt, reteta pentru un mic dejun delicios: Intr-un vas amestecam ouale cu mierea, adaugam apoi iaurtul si laptele si omogenizam bine compozitia.Turnam in fir subtire...Citeste continuarea

Goffre cu dulceata de trandafir

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Mai intai topim untul si il lasam sa se raceasca putin. Mixam ouale cu zaharul si putina sare, pana devin spumoase. Adaugam untul usor racit, laptele, esenta si treptat faina amestecata cu...Citeste continuarea

Ghiveci cu ardei copt

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Ceapa curatata,saplata si tiata julien se pune la inabusit in apa cu o lingura de ulei. Cartoful curatat spalat si taiat cuburi se adauga peste ceapa. Cand cartoful este aproape fiert...Citeste continuarea

Gogosi umplute cu dulceata de capsuni

Postat de: stefy_a in Prajituri

Intr-un vas, drojdia uscata se amesteca cu faina si cu sarea si apoi se adauga apa calduta si se framanta pana ce aluatul se dezlipeste de  vas Apoi se pune ulei pe maini, cate un pic si se...Citeste continuarea

Garnitura de orez milanez

Postat de: nadea68 in Aperitive / Garnituri

Intr-o cratita punem la calit ceapa taiata marunt cu putin ulei.Adaugam frunze de dafin si usturoiul. Cand ceapa e transparenta adaugam orezul spalat si scurs bine si amestecam. Intr-un litru...Citeste continuarea

Gomboti cu carnati

Postat de: Veronica22 in Aperitive / Garnituri

Se pune apa la fiert si cand clocoteste , se ia deoparte si se adauga toata faina , uleiul si sarea . Se amesteca foarte bine cu o lingura de lemn, pana se obtine un aluat care se desprinde de pe...Citeste continuarea

Gogosi simple cu aroma de vanilie

Postat de: Mastrokosta in Dulciuri

Intr-un vas am pus laptele, untul, zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie si am pus pe foc sa se incalzeasca bine pentru a se topi toate ingredientele.Am lasat sa se raceasca la temperatura...Citeste continuarea

Gogosi cu dovleac

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Intr-un castron batem ouale cu sare,zahar si arome,adaugam piureul,drojdia inmuiata in putina apa calda,vinul la temperatura camerei(bucatariei),apoi faina;aluatul trebuie sa fie moale,ca sa poata...Citeste continuarea

Guguluf cu crema de capsuni

Postat de: Creatsa in Prajituri

Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa apoi adauga galbenusurile si vanilia. Adauga uleiul...Citeste continuarea

Gogoşi – pizza

Postat de: madi_marin in Pizza

Se pregăteşte aluatul : într-un castron se pune apa călduţă sau laptele şi se dizolvă drojdia granule. Se adaugă apoi gălbenuşul, untul sau margarina topite (conţinutul să fie...Citeste continuarea

Guguluf cu visine

Postat de: aliliana in Prajituri

La inceput decongelam visinele si punem peste ele un praf de zahar. Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu zaharul pus pe rand, lingura cu lingura si un praf de sare. Rezulta o bezea...Citeste continuarea

Gogosi pufoase...pufoase

Postat de: claudiaO in Dulciuri

Am pus faina intr-un lighean, ama amestecat-o cu drojdia uscata si cu zaharul, am pus coaja de citrice si sarea si am amestecat usor; am topit margarina si am amesteca-o cu uleiul ca sa imi fie...Citeste continuarea

Guguluf umplut cu dulceata de gutui

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un strop de sare.Adaugam treptat zaharul si aromele(esenta de vanilie si zaharul vanilat).Incorporam faina pe care am amestecat-o cu praful...Citeste continuarea

Gogosari murati

Postat de: AlexandraOrdean in Muraturi

Gogosarii se spala, se curata bine, se taie in patru. Punem apa la fiert, in care adaugam condimentele, otetul, sarea si zaharul dupa gust. Cand apa fierbe, lasam focul pe treapta cea mai...Citeste continuarea

Gogosi umplute cu ciocolata

Postat de: Steffy in Prajituri

Faina se cerne, se adauga drojdia uscata si se amesteca bine. Se topeste margarina in lapte si se lasa sa se raceasca. Laptele trebuie sa fie caldut cand il punem peste faina. Adaugam ouale si...Citeste continuarea

Gustari rapide

Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / Garnituri

Punem ouale la fiert Salata o spalam bine, o stergem cu un servet curat si o asezam frumos pe farfurie. Taiem restul ingredientelor dupa bunul plac. Curatam ouale, le taiem in jumatate si...Citeste continuarea

Gogosi rapide fara framantare

Postat de: Geanina87 in Dulciuri

Se bat ouale cu telul,apoi se adauga zaharul,zaharul vanilat,esenta si iaurtul.Batem in continuare tot cu telul pana se dizolva zaharul. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga putin cate...Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: Lia1 in Salate

Inainte de a desface avocado, pregatesti legumele. 1.Taie cubulete marunte rosia si ceapa, toci si patrunjelul. 2.Storci lamaia intr-o ceasca/bol. 3.Apoi desfaci avocado. Eu acum am...Citeste continuarea

Guguluf cu nuca si glazura de...

Postat de: georgiana04 in Prajituri

Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Apoi se adauga treptat zaharul, zaharul vanilat si se mieaza bine. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, esenta de vanilie si coaja de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]