Gogoşi cu lămâie glazurate
Postat de: simonacallas in DulciuriDrojdia amestecată cu 1 lingură de zahăr, o ceşcuţă de apă caldă şi un praf de făină, se lasă la dospit 10 minute. Într-un castron încăpător amestecăm bine...Citeste continuarea
Gnocchi din pâine în sos Taleggio
Postat de: Satisfyyourcravings in PasteSe amestecă toate ingredientele pentru gnocchi, mai puțin supa, până se obține o compoziție ușor umedă. Pe o planșetă presărată cu făină, se modeleaza gnocchi sub formă de...Citeste continuarea
Ghebe in sos de vin
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri de postSpalam ghebele in cateva ape si lasam sa se scurga de apa. Curatam ceapa,o spalam si o taiem marunt Intr-o tigaie calim ceapa in ulei.Adaugam bulionul si mai amestecam un minut. Rasturnam...Citeste continuarea
Galuste dulci cu branzica de vaci
Postat de: privatelaura in Mancare copiiPunem la fiert, o cratita larga, cu apa. Intr-un castron, punem branzica de vaci. O faramitam cu o furculita si adaugam zaharul si grisul. Separat, batem cele doua oua, si le turnam peste...Citeste continuarea
Gogosele Frumusele Mititele Pufosele
Postat de: Dya in DulciuriDrojdia o pasam cu o lingura cu zahar, pana devine lichida. O lasam apoi la dospit pentru 10-15 minute. Intre timp cernem faina, presaram sarea si adaugam drojdia dospita. Amestecam usor si rand...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: cristinagaitan in DulciuriSe face o maia din drojdie , 3 linguri lapte ,2 linguri zahar , 1 lingura de faina alba si se lasa 10 minute la crescut.Se bate oul , se adauga restul de lapte ,maiaua, esenta de...Citeste continuarea
Gustare pentru ''pitici''
Postat de: Adele in PizzaUntul moale si cascavalul ras il punem intr-un vas ,adaugam sare si faina incepem sa amestecam .Intr-un pahar cu apa calda punem drojdia si o dizolvam bine,adaugam apa in vasul cu faina si...Citeste continuarea
Gnocchi cu leurda
Postat de: adriana65 in PasteCartofii se spală şi se pun la fiert. Se scurg şi se lasă să se răcorească. Se curăţă şi se pasează. Se adaugă grişul, făina şi gălbenuşul; se condimentează cu sare, piper şi...Citeste continuarea
Gogosi cu gem de capsuni
Postat de: AndreaPiti in Dulceata / GemDrojdia cu o cescuta de apa calduta si o lingurita de zahar se pune la crescut. Faina se amesteca cu ouale, zaharul, untul la temperatura camerei si laptele caldut. Apoi se adauga maiaua. Se...Citeste continuarea
Guguluf cu nuci
Postat de: danielaR in PrajituriSeparam galbenusurile de albusuri Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.Adauagam treptat zaharul,apoi galbenusurile,uleiul,faina si la sfarsit praful de copt Luam separat 2 linguri...Citeste continuarea
Gogosi aromate si pufoase
Postat de: tiby in DulciuriLaptele se incalzeste putin si apoi in el se dizolva o lingura de zahar si cubuletul de drojdie proaspata. Se lasa sa stea 5-10 minute. Se bat cele doua oua cu putina sare. In faina se face...Citeste continuarea
Guguluf de fussili cu fructe
Postat de: amalia01 in PrajituriSosul caramel: Intr-o cratita se pune zaharul si se caramelizeaza, fara sa ramana cocoloase de zahar, apoi se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana se topeste;se adauga smantana...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: Luana in Mancaruri de postAvocado se curata si pune in robotul de bucatarie , impreuna cu ceapa , ardeiul curatat si el . Se mixeaza impreuna cu zeama de lamaie , apoi se adauga rosiile taiate cubulete, sarea piperul si...Citeste continuarea
Gogosi de la bunica
Postat de: Adele in PiineDrojdia se pune in pahar cu apa calda si o lingura de zahar ,se amesteca bine pana se dizolva.Faina se pune in vas cu sarea ,zaharul si coarja rasa de lamaie ,se amesteca usor apoi se adauga...Citeste continuarea
Gogosi ineluse
Postat de: Constelatialeu in DulciuriFaina se cerne intr-un castron,in mijloc facem o adancitura,punem drojdia cu 50 g zahar in 50 ml lapte caldut,lasam sa creasca 10-15 min. Separat frecam ouale cu restul de zahar,praful de...Citeste continuarea
Gogosi de post
Postat de: Valclaudia in DulciuriAmestecam drojdia cu sarea si o lingurita de zahar pana devine lichida. Adaugam putin apa calduta (3-4 linguri), cateva lingurite de faina si lasam maiaua la dospit (10 min). Faina se aseaza...Citeste continuarea
Gulas din carne de curcan
Postat de: Ela68 in Curcan1. Ceapa alba si rosie se taie solzisori, se da cu sare si se pune la calit in ulei. Adaugam si morcovul ras pe razatoarea cu gauri mari. Lasam trei patru minute pana ce se inmoaie ceapa ( eu n-o...Citeste continuarea
Gogosi pufoase
Postat de: mimmi in DulciuriPrima data amestecam intr-un pahar drojdia, zaharul si 200 ml lapte. Lasam deoparte 10 minute. Faina o cernem intr-un bol, impreuna cu praful de copt. Adaugam in bolul cu faina, maiaua de mai...Citeste continuarea
Gogosi sau pancove
Postat de: danakarin in Dulciuri, Eu am folosit pentru prepararea aluatului automatul de pâine, de care sunt foarte încântată şi la care recurg de fiecare dată când am de frământat o cocă....Citeste continuarea
Guguluf aperitiv
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriPrazul și ardeiul se curăță, se taie rondele, se adaugă ciupercile, salamul și șunca mărunțită, lăsându-se la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și...Citeste continuarea
Garam masala
Postat de: elucubratiiculinare in ConserveSe încălzește o tigaie mare la foc mediu. Se adaugă toate ingredientele cu excepția ghimbirului pudră. Se amestecă din când în când. Când condimentele s-au...Citeste continuarea
Gogosi cu Nutella sau dulceata
Postat de: aura78 in DulciuriIntr-un castron bate ouale cu zaharul .Adauga anasonul sau romul ,untul topit ( dar nu cald ) sau uleiul ,laptele ,drojdia dizolvata in putin lapte ,coaja rasa de la o lamaie .Adauga faina...Citeste continuarea
Gustare cu praz si masline
Postat de: aliliana in Mancaruri de postAluatul: din faina, sare, drojdie impreuna cu apa calduta se framanta un aluat ca de paine. Se adauga la final uleiul, se omogenizeaza. Se pune la loc cald, la dospit. Ceapa verde, prazul...Citeste continuarea
Găluște din Ricotta în sos de...
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe amestecă toate ingredientele pentru găluște, cu ajutorul unui tel. Într-o tigaie, se încălzește puțin ulei de măsline, iar cu o lingură se formează găluște care se...Citeste continuarea
Gogosi glazurate
Postat de: eduard_09 in DulciuriIntr-un lighean adaugam faina,coaja de portocala,zaharul si sare,amestecam facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa,bere,apa minerala(la temperatura camerei)incepem sa...Citeste continuarea
Gogosi aromate cu portocala
Postat de: aalliinnaa07 in DulciuriIntr-un bol amestecam faina cu praful de copt. In alt bol frecam untul care trebuie sa fie la temperatura camerei cu zaharul, apoi adaugam laptele si amestecam pana cand zaharul se topeste....Citeste continuarea
Gogosi rapide
Postat de: ralu_ca in DulciuriIntr-un vas punem faina, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie, sarea, oul, zaharul vanilat, si smantana. Amestecam pana se omogenizeaza si se obtine un aluat potrivit. Adaugam o lingura cu...Citeste continuarea
Gustare calda cu andive
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriCarnatul proaspat sau afumat il taiem rondele si il punem la prajit , fara ulei . El va lasa suc si grasime . Cand este prajit il scoatem pe o farfurie si il sucul lasat de carnat punem...Citeste continuarea
Gem aromat de mure
Postat de: AlexandraOrdean in Dulceata / GemSpalam bine murele si le lasam la scurs intr-o sita. Facem un sirop din apa cu zahar. Punem la fiert apa cu zaharul, amestecand din cand in cand, cand zaharul este topit,...Citeste continuarea
Goffre cu dulceata de trandafiri
Postat de: Valclaudia in DulciuriMixam untul la temperatura camerei cu zaharul tos si zaharul vanilat. Adaugam pe rand ouale, mixand amestecul in continuu la viteza mare a mixerului. Urmeaza sa punem praful de copt si...Citeste continuarea
Garnitura de cartofi frantuzesti
Postat de: ralu_ca in Aperitive / GarnituriCartofii se pun la fiert in apa rece la care adaugam si o lingurita cu sare si se fierb in coaja. Ouale se pun si ele la fiert. Cand sunt fierti, cartofii se scurg de apa se curata si se lasa la...Citeste continuarea
Gauffre cu iaurt, reteta pentru un...
Postat de: georgiana04 in DulciuriCum se prepara Gauffre cu iaurt, reteta pentru un mic dejun delicios: Intr-un vas amestecam ouale cu mierea, adaugam apoi iaurtul si laptele si omogenizam bine compozitia.Turnam in fir subtire...Citeste continuarea
Goffre cu dulceata de trandafir
Postat de: merisor67 in DulciuriMai intai topim untul si il lasam sa se raceasca putin. Mixam ouale cu zaharul si putina sare, pana devin spumoase. Adaugam untul usor racit, laptele, esenta si treptat faina amestecata cu...Citeste continuarea
Ghiveci cu ardei copt
Postat de: Bunica in Mancaruri de postCeapa curatata,saplata si tiata julien se pune la inabusit in apa cu o lingura de ulei. Cartoful curatat spalat si taiat cuburi se adauga peste ceapa. Cand cartoful este aproape fiert...Citeste continuarea
Gogosi umplute cu dulceata de capsuni
Postat de: stefy_a in PrajituriIntr-un vas, drojdia uscata se amesteca cu faina si cu sarea si apoi se adauga apa calduta si se framanta pana ce aluatul se dezlipeste de vas Apoi se pune ulei pe maini, cate un pic si se...Citeste continuarea
Garnitura de orez milanez
Postat de: nadea68 in Aperitive / GarnituriIntr-o cratita punem la calit ceapa taiata marunt cu putin ulei.Adaugam frunze de dafin si usturoiul. Cand ceapa e transparenta adaugam orezul spalat si scurs bine si amestecam. Intr-un litru...Citeste continuarea
Gomboti cu carnati
Postat de: Veronica22 in Aperitive / GarnituriSe pune apa la fiert si cand clocoteste , se ia deoparte si se adauga toata faina , uleiul si sarea . Se amesteca foarte bine cu o lingura de lemn, pana se obtine un aluat care se desprinde de pe...Citeste continuarea
Gogosi simple cu aroma de vanilie
Postat de: Mastrokosta in DulciuriIntr-un vas am pus laptele, untul, zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie si am pus pe foc sa se incalzeasca bine pentru a se topi toate ingredientele.Am lasat sa se raceasca la temperatura...Citeste continuarea
Gogosi cu dovleac
Postat de: ianculubita in DulciuriIntr-un castron batem ouale cu sare,zahar si arome,adaugam piureul,drojdia inmuiata in putina apa calda,vinul la temperatura camerei(bucatariei),apoi faina;aluatul trebuie sa fie moale,ca sa poata...Citeste continuarea
Guguluf cu crema de capsuni
Postat de: Creatsa in PrajituriMixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa apoi adauga galbenusurile si vanilia. Adauga uleiul...Citeste continuarea
Gogoşi – pizza
Postat de: madi_marin in PizzaSe pregăteşte aluatul : într-un castron se pune apa călduţă sau laptele şi se dizolvă drojdia granule. Se adaugă apoi gălbenuşul, untul sau margarina topite (conţinutul să fie...Citeste continuarea
Guguluf cu visine
Postat de: aliliana in PrajituriLa inceput decongelam visinele si punem peste ele un praf de zahar. Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu zaharul pus pe rand, lingura cu lingura si un praf de sare. Rezulta o bezea...Citeste continuarea
Gogosi pufoase...pufoase
Postat de: claudiaO in DulciuriAm pus faina intr-un lighean, ama amestecat-o cu drojdia uscata si cu zaharul, am pus coaja de citrice si sarea si am amestecat usor; am topit margarina si am amesteca-o cu uleiul ca sa imi fie...Citeste continuarea
Guguluf umplut cu dulceata de gutui
Postat de: medioto59 in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un strop de sare.Adaugam treptat zaharul si aromele(esenta de vanilie si zaharul vanilat).Incorporam faina pe care am amestecat-o cu praful...Citeste continuarea
Gogosari murati
Postat de: AlexandraOrdean in MuraturiGogosarii se spala, se curata bine, se taie in patru. Punem apa la fiert, in care adaugam condimentele, otetul, sarea si zaharul dupa gust. Cand apa fierbe, lasam focul pe treapta cea mai...Citeste continuarea
Gogosi umplute cu ciocolata
Postat de: Steffy in PrajituriFaina se cerne, se adauga drojdia uscata si se amesteca bine. Se topeste margarina in lapte si se lasa sa se raceasca. Laptele trebuie sa fie caldut cand il punem peste faina. Adaugam ouale si...Citeste continuarea
Gustari rapide
Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / GarnituriPunem ouale la fiert Salata o spalam bine, o stergem cu un servet curat si o asezam frumos pe farfurie. Taiem restul ingredientelor dupa bunul plac. Curatam ouale, le taiem in jumatate si...Citeste continuarea
Gogosi rapide fara framantare
Postat de: Geanina87 in DulciuriSe bat ouale cu telul,apoi se adauga zaharul,zaharul vanilat,esenta si iaurtul.Batem in continuare tot cu telul pana se dizolva zaharul. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga putin cate...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: Lia1 in SalateInainte de a desface avocado, pregatesti legumele. 1.Taie cubulete marunte rosia si ceapa, toci si patrunjelul. 2.Storci lamaia intr-o ceasca/bol. 3.Apoi desfaci avocado. Eu acum am...Citeste continuarea
Guguluf cu nuca si glazura de...
Postat de: georgiana04 in PrajituriSeparam ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Apoi se adauga treptat zaharul, zaharul vanilat si se mieaza bine. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, esenta de vanilie si coaja de...Citeste continuarea