Gogosi aromate si pufoase

de tiby in Dulciuri, 24 Mar 2014 | 13732 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 250 ml lapte
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 cub mic drojdie proaspata
  • 2 oua
  • zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • zahar pudra
  • ulei
  • sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi aromate si pufoase:

Laptele se incalzeste putin si apoi in el se dizolva o lingura de zahar si cubuletul de drojdie proaspata. Se lasa sa stea 5-10 minute.

Se bat cele doua oua cu putina sare.

In faina se face o adancitura in care se toarna restul de zahar, ouale batute, zaharul vanilat, coaja de lamaie si coaja de portocala rasa si amestecul de mai sus facut din lapte, zahar si drojdie.

Se amesteca si se framanta bine toate ingredientele. Se aduga treptat cate o lingura de ulei si se framanta in continuare pana rezulta un aluat elastic si care nu se mai lipeste de mana.

Cand aluatul este gata, se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit, la loc cald, timp de aproximativ o ora pana creste.

Cand aluatul a crescut, se scoate pe blatul de preparare tapetat in prealabil cu faina si se intinde foaie nu foarte groasa. Din aceasta foaie, cu un pahar, se taie forme rotunde de aluat care apoi se lasa sa mai stea 5-10 minute.

Intre timp se pune intr-o cratita (tigaie) uleiul iar cand acesta e incins, se pun formele rotunde de aluat la prajit pe fiecare parte.

Cand sunt prajite si rumenite frumos, se scot si se lasa putin la scurs de surplusul de ulei si se orneaza cu zahar pudra.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

se poate folosi si esenta de lamaie sau vanilie in locul cojii rase de fructe.

2

trebuie avut grija ca toate ingredientele sa aiba temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi aromate si pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi