Pui cu sos ca la Buzau

de gaby_duceag in Pui, 6 Iul 2021 | 12626 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1, 200 kg bucati de pui, amestec – aripioare, copanele, piept de pui
  • 10 catei usturoi
  • 200 ml apa
  • 200 g rosii tocate (pot fi si din conserva, eu asa am pus)
  • 150 ml vin alb
  • 120 g unt
  • sare
  • piper
  • o lingura boia
  • putin ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos ca la Buzau:

Trebuie sa ai pregatit puiul in bucati potrivite.

Intr-o cratita se pun 80 gr. unt cu putin ulei, la foc mic (daca nu pui ulei, untul se arde)

Cand untul s-a topit pune bucatile de pui. Cand acestea s-au aurit pe toate partile, se pune usturoiul taiat in 2 pe lung fiecare catel. Amesteci usor si lasi un minut.

Lasi focul mai mic, pui 1 pahar de apa, potrivesti gustul de sare si piper, apoi vasul se acopera cu capac.

Dupa 20 de minute de fierbere, se pun vinul alb, rosiile tocate, boiaua  si se mai fierbe inca 10-15 minute, fara capac.

In continuare, bucatile de carne se scot pe un platou cald, se ia vasul de pe foc si se pune restul de unt, batand bine cu telul. Trecut prin strecuratoare, sosul este turnat peste carne si preparatul poate fi servit.

Presari patrunjel verde, tocat.

Eu am “sarit” peste pasul cu pasarea sosului, am pus doar untul ramas si-am potrivit gustul de sare; nu ma deranjeaza nici rosiile nici bucatile de usturoi, dar bineinteles tu vei face cum iti place. Pentru un sos mai cremos si mai fin, nu sari acest pas, mai ales daca ai musafiri 😉

Mie imi place asa, mai taraneste :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos ca la Buzau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]