Placinta cu carne si legume la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

de Merisor in Slow Cooker, 4 Sep 2015 | 5307 vizualizari

 

Trebuia sa incerc maiestria slow cooker Crock-Pot-ului 4,7 Lsi cu o placinta si am inceput cu o placinta sarata, cu carne si amestec de legume. Mi-a placut ce a iesit, atat aluatul cat si umplutura. Deci inca un plus pentru acest minunat ajutor in bucatarie - slow cooker Crock-Pot 4,7 L

 

INGREDIENTE

  • Aluat(pentru 2 placinte)
  • 150 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 400 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr carne tocata, amestec(vita + porc)
  • 1 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 2 cepe galbene
  • 5-6 graunti de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • sare
  • 1 ou
  • 5-6 fire patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne si legume la slow cooker Crock-Pot 4,7 L:

Pregatim mai intai umplutura.

Curatam si tocam legumele, apoi le calim in uleiul incins(pe aragaz), pana se patrund bine.

Adaugam peste ele carnea tocata, pe care am asezonat-o cu sare si condimente.

Acoperim vasul si il lasam la foc incet spre mediu, amestecand din cand in cand ingredientele, pentru o preparare uniforma a carnii.

Cand carnea este bine patrunsa, stingem focul si punem amestecul de ingrediente intr-o sita sa se scurga surplusul de grasime si sa se raceasca, apoi adaugam un ou si patrunjelul tocat si omogenizam bine amestecul.

Pentru aluat, amestecam faina cu garantul pentru aluaturi dospite, si turnam peste ele, treptat, laptele cald in care am dizolvat sarea si zaharul.

Framantam un aluat nu foarte tare, iar la final adaugam uleiul, turnandu-l in maini si pe masa de lucru,  framantand aluatul pana inghite tot uleiul.

Lasam aluatul la odihnit 15 minute, apoi il impartim in doua.

Impartim si umplutura in doua.

O parte de aluat si o parte de umplutura le vom da la frigider pana se prepara prima placinta.

Intindem cea de-a doua parte de aluat pe masa de lucru, intr-o foaie subtire, asezam umplutura la un capat si pliem peste ea partea de aluat libera, apoi ii dam forma rotunda cat baza vasului si o crosetam frumos pe margini, pentru a nu iesi umplutura in timpul tratamentului termic.

Ungem vasul slow cooker-ului Crock Pot Digital 4,7 l cu putin ulei si asezam hartie de copt in el, apoi aldaugam placinta.

Asezam capacul deasupra, conectam aparatul la sursa de curent si setam modul de preparare Low pentru 2 ore.

Fiind un aluat subtire nu va necesita timp indelungat de coacere.

Dupa o ora si 30 de minute, am ridicat capacul si am intors placinta invers in vas, pentru a se rumeni si deasupra.

Deci si de data aceasta slow cooker Crock Pot  si-a indeplinit misiunea si chiar mi-a placut cum a iesit placinta mea cu carne.

Baietii mei au servit-o calda, cu ketchup, dar merge servita si alaturi de legume proaspete.

 

TIPS-URI

1

Anumite preparate, in special cele din aluat dospit, merg intoarse de pe o parte pe alta, pentru o rumenire uniforma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si legume la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mere umplute cu fulgi de ovaz, stafide si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L