"Pate" de ficat de gasca cu marmelada de ceapa

de Roda in Aperitive / Garnituri, 6 Iul 2009 | 7387 vizualizari

"Pate" de ficat de gasca cu marmelada de  ceapa

 

Este o specialitate frantuzeasca de pe Coasta de Azur.

 

INGREDIENTE

  • 1,6kg.ficat de gasca proaspat,
  • 1dl. vin alb sec,
  • 1 paharel coniac,
  • sare,
  • piper;
  • Pentru marmelada de ceapa:
  • 4 cepe rosii mari,
  • 1dl.vin rosu,
  • 40ml. sirop de rodie;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Pate" de ficat de gasca cu marmelada de ceapa:

1.Se curata ficatul de gasca, se taie felii, se sareaza, pipereaza ,se stropeste cu coniac  si c cu vin.In acest bait se lasa peste noapte.

2.A doua zi, se captuseste cu folie un vas de Jena, se aseaza ficatul  si , pe bain-marie, se coace la cuptor ,la 140*C, timp de 45 de minute.Se lasa sa se raceasca ,se scoate din vas, se impacheteaza in folie de aluminiu si se pune in frigider,pana la servire.

3.Ceapa se curata , se taie in bucati si se fierbe in vin rosu si in sirop de rodie pana capata consistenta unei marmelade.

3.Bucatile de ficat se servesc reci cu o lingura de marmelada de ceapa si ornate cu samburi de nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Pate" de ficat de gasca cu marmelada de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv turte din malai cu diverse umpluturi, la grill