Supa crema de sparanghel reteta gustoasa si sanatoasa

de bucatarasa in Supe, 13 Sep 2024 | 2340 vizualizari

 

Supa crema de sparanghel reteta gustoasa si sanatoasa este un preparat fin, elegant si plin de savoare. Sparanghelul, cunoscut pentru proprietatile sale nutritive si gustul delicat, ofera supei o aroma proaspata, usor dulce. Este o supa cremoasa, usoara si perfecta pentru un pranz rafinat sau o cina usoara.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Supa crema de sparanghel reteta gustoasa si sanatoasa
  • 500 g sparanghel (curatat si taiat bucati)
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cartof mediu (pentru consistenta)
  • 500 ml supa de legume sau apa
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • 2 linguri ulei de masline sau unt
  • Sare si piper, dupa gust
  • Zeama de lamaie (optional)
  • Parmezan ras sau crutoane pentru decor (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de sparanghel reteta gustoasa si sanatoasa:

Cum se prepara Supa crema de sparanghel reteta gustoasa si sanatoasa

Pregatirea ingredientelor:
    Curata si taie sparanghelul in bucati, pastrand varfurile pentru decor (optional). Taie ceapa, usturoiul si cartoful cubulete.

Sotarea:
    Incinge uleiul de masline sau untul intr-o cratita si adauga ceapa tocata. Caleste-o la foc mediu pana devine translucida.
    Adauga usturoiul si caleste-l inca 1 minut.

Adaugarea sparanghelului si cartofului:
    Pune bucatile de sparanghel si cartoful in cratita, amesteca si lasa-le la foc mediu 5 minute.
    Adauga supa de legume (sau apa), sare si piper, si lasa amestecul sa fiarba 15-20 de minute, pana cand legumele sunt moi.

Blenduirea:
    Dupa ce legumele sunt fierte, foloseste un blender de mana (sau transfera amestecul intr-un blender normal) si mixeaza pana obtii o crema fina si omogena.

Adaugarea smantanii:
    Adauga smantana pentru gatit si amesteca bine. Daca supa este prea groasa, poti adauga putina apa sau supa de legume pana obtii consistenta dorita. Gust-o si ajusteaza condimentele.

Servirea:
    Daca ai pastrat varfurile de sparanghel, opareste-le separat pentru 2-3 minute in apa sarata si foloseste-le pentru decor.
    Serveste supa crema calda, decorata cu varfuri de sparanghel, parmezan ras sau crutoane. Recomandam si crema de broccoli sau supa crema de dovlecei

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de sparanghel reteta gustoasa si sanatoasa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

- Andreea - 1

16.09.2024, 14:16

Ador sparanghelul... în special cel salbatic. Delicioasa supa

Panacris 1

18.09.2024, 10:41

Super bună!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

ieri la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 10:24

Negresa cu mere - Delicioasa si usor de facut

de oanapl 8

pe 06.04 la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

pe 04.04 la 11:30

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Supa chinezeasca cu ciuperci