Foi de napolitana cu crema caramel si alune

de Rocsi in Prajituri, 29 Dec 2012 | 11291 vizualizari

 

O prajitura ce nu am mancat-o din copilarie.Acum de sarbatori tare am tinut sa o pregatesc ca stiu ca imi placea foarte mult si plus ca nu cere mult timp de preparare.

 

INGREDIENTE

  • 4 foi de napolitana mici
  • 250 gr de zahar
  • 200 g unt
  • 60 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita esenta rom
  • alune
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu crema caramel si alune:

Intr-o craticioara punem zaharul la caramelizat.
Il lasam la caramelizat pana prinde o culoare usor aurie si nu il lasati prea mult ca se arde prea tare.
Il tragem de pe foc si il lasam 2 minute la odihnit.
Intr-un bol amestecam faina cu jumatate din cantitatea de lapte si batem bine cu un tel sa nu aiba cocoloase.
Peste zaharul caramelizat punem restul de lapte si untul.
Asezam iar cratita pe foc si cand untul s-a topit incorporam amestecul de faina.
Lasam la foc mic, timp in care invartim destul de des in crema iar cand este suficient de inchegata o dam deoparte si o lasam 4-5 minute la racorit.
Punem esenta de rom si amestecam cu o lingura de lemn.
Alunele le tocam cu un cutit.
Pe un tocator punem o foaie de napolitana, o ungem cu crema si presaram alune tocate.

Deasupra punem iar foaie de napolitana, crema, alune si tot asa pana vom obtine o prajitura din 4 foi si 3 randuri de crema.
O acoperim cu folie si o dam la rece.
Se vor inmuia foarte bine foile, iar prajitura va fi un deliciu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu crema caramel si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (39)

Sidy 1

31.12.2012, 07:33

Tare de mult nu am mai facuto Imi place cum ti-a reusit! Crema mea, parca avea si oua... An Nou fericit ! La multi ani sanatosi !

Rocsi 1

01.01.2013, 21:52

Miuta chiar este

Rocsi 1

01.01.2013, 21:53

Sidy La multi ani cu bine ..Am vazut ca sunt si creme din astea caramel cu oua, dar eu incerc unde se poate sa le evit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]