Ciulama de ciuperci

de carmenvlad in Mancaruri de post, 20 Apr 2011 | 23351 vizualizari

 

O retetade post la indemana oricui.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe potrivite
  • 3-4 fire usturoi verde
  • 1 lingurita Maggi, secretul gustului de legume
  • 1 legatura marar verde
  • 2-3 linguri de faina sau amidon alimentar
  • 500 ml apa
  • Sare si piper dupa gust

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Se spala ciupercile bine si se pun la fiert intr-un vas in care am adaugat ½ lingurita sare. Se fierb ciupercile 15-20 de minute. S opreste focul, se strecoara ciupercile si se lasa sa se raceasca. Se dau apoi prin robot sau se toaca marnt cu cutitul. Se caleste ceapa in ulei si apoi se adauga ciupercile tocate. Se dizolva faina in apa calduta si se pune pewste amestecul de ceapa si ciuperci. Se amesteca bine sa nu faca cocoloase, se adauga secretul gustului si se fierbe pana cand are consistenta unei smantani. Se toaca marunt usturoiul si se pune in ciulama. Se mai lasa sa fiarba 5 minute (daca este nevoie se mai adauga apa calda). Se potriveste de sare si piper , se presara marar verde si se serveste calda cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

ieri la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

pe 23.09 la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]